تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

آموزش سئو سایت رایگان 2020 (سئو چیست و چگونه سایت خود را سئو کنیم؟)

آموزش سئو

سئو چیست؟ چه اهمیتی دارد؟ اصول سئو سایت چیست؟ چگونه سئو یک سایت را بالا ببریم؟ برای سئو چه کنیم و چگونه انجام دهیم؟ قدم اول سئو چیست؟ نکات اصلی سئو سایت چیست؟ چه کار هایی را باید داخل سایت برای سئو انجام دهیم؟ خارج سایت چطور؟ آینده سئو به کجا می رود؟

اگر شما هم دنبال پاسخ چنین سوالاتی هستید، پس دقیقا جای درستی آمده اید و با یک مقاله آموزش سئو جامع طرف هستید! در این مقاله از ابتدا سئو را شروع می کنیم. آن را تعریف می کنیم، از اهمیت آن می گوییم. انواع آن را تعریف می کنیم و برای هر کدام نکات اصلی و مهم را به شما می گوییم. از مباحث حرفه ای تر سئو صحبت می کنیم. مسیر آینده سئو را برای شما روشن می کنیم تا بتوانید در حوزه سئو شروع قوی و محکمی داشته باشید.

هر روز نزدیک 6 میلیارد جستجو در گوگل انجام می شود؟! این یعنی حداقل 2 تریلیارد سرچ در سال فقط در گوگل انجام می شود! بله آمار سرسام آوری است! میلیارد ها کاربر هر روز در گوگل دنبال راهکار رفع نیاز خود هستند یا به اطلاعاتی نیاز دارند. پس چرا شما بخشی از این جستجو ها را به نفع خود استفاده نکنید؟ چرا شما در رتبه های اول گوگل نباشید؟ چرا شما در حوزه خود پیشرو نباشید؟ همانطور که گفته شد، این مقاله قدم خوبی برای شروع سئو و آشنایی با آن است. البته اگر به دنبال یادگیری عمیق و کامل سئو به صورت عملی هستید، پیشنهاد می کنم دوره آموزش سئو را از سایت تهیه کنید و ببنید. در این دوره تمام مباحث سئو از مقدماتی تا پیشرفته، از تکنیکال و محتوا تا سئو خارجی آموزش داده شده است.

فهرست عناوین مقاله

سئو چیست؟

سئو (SEO – Search Engine Optimization) یعنی ما نکاتی را در داخل و البته خارج سایت انجام دهیم تا بتوانیم در کلمات مرتبط با موضوع سایت خود، در رتبه های اول گوگل قرار بگیریم تا حجم زیادی از کاربران مورد نظرمان را جذب سایت کنیم. اگر سایت صرفا مجله ای باشد، ترافیک بیشتر برای ما مهم است و اگر سایت فروشگاهی یا شرکتی باشد، جذب مشتری هدفمند از طریق گوگل برای ما مهم است.

ما در سئو سعی می کنیم توجه گوگل را جذب سایت کنیم تا به ما بها دهد. ما باید به گوگل ثابت کنیم که سایت ما ارزش قرار گرفتن در رتبه های اول گوگل را دارد. جدا از این ما باید نیاز مخاطبان خود را شناسایی کنیم تا دقیقا بدانیم آن ها در گوگل دنبال چه هستند و با خدمات و محصولاتمان نیاز آن ها را رفع کنیم که در نهایت باعث درآمد زایی سایت ما می شود.

پس اگر بخواهم سئو را خیلی ساده بیان کنم، باید بگویم:

سئو یعنی بتوانیم متوجه شویم مخاطبان مورد نظر ما چه چیزی را جستجو می کنند و ما در سایت کار هایی را انجام دهیم تا سایت ما در نتیجه جستجوی آن عبارات سرچ شده در گوگل، در رتبه های اول نمایش داده شود.

امور اصلی که در سئو انجام می‌شود تولید محتوای با کیفیت و مرتبط با عبارات کلیدی مد نظر ما، و همچنین دریافت لینک از سایر سایتهای معتبر و مرتبط است. شاید بگویید که خب تولید محتوا که هر کسی می تواند انجام دهد! پس سئو این وسط چه می کند؟! باید بگویم برای تولید محتوا، شما باید یک سری اصول را رعایت کنید. از تحقیق قبل از تولید محتوا گرفته تا نحوه نگارش و البته توزیع محتوا. اصلی ترین مزیت سئو و داشتن ترافیک از سمت موتور های جستجو، (تقریبا) رایگان بودن و همیشگی بودن آن است. البته در کلمات کلیدی سخت و پررقابت، آنچنان هم ارزان و رایگان نیست!

سئو چیست

دوره آموزش جامع سئو از صفر تا صد! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

 

موتورهای جستجو دقیقا چگونه کار می کنند؟

حالا که می دانید سئو چیست، قدم بعد باید بدانید که موتورهای جستجو مانند گوگل چگونه کار میکند. وقتی شما عبارتی را در گوگل یا سایر موتورهای جستجو، سرچ می کنید، در همان لحظه یک الگوریتم شروع به کار می‌کند و طبق داده هایی که خودش دارد (اطلاعات سایت های شناخته شده توسط گوگل) بهترین نتیجه را به شما نمایش دهد.

در دیتابیس گوگل میلیارد ها صفحه‌ سایت وجود دارد و تمام این صفحات اسکن می کند تا بر اساس عبارت جستجو شده توسط شما، بهترین جواب را برگرداند. حال شاید بپرسید این صفحات چطور توسط گوگل جمع آوری شده است؟ گوگل ربات هایی دارد که کارشان سر زدن به وب سایت ها است. آن ها وارد سایت شما می شوند و شروع می کنند تک تک صفحات سایتتان را بررسی و نگه داری می کنند تا در زمان سرچ کاربر، صفحه مرتبط را سریعا به کاربر تحویل دهد. پیشنهاد می کنم مقاله بودجه خزش را بخوانید.

حالا شاید بپرسید که گوگل چگونه بهترین نتیجه را پیدا می کند؟

گوگل اطلاعات دقیقی در این باره فاش نکرده است و نمی گوید که الگوریتم‌ های او دقیقاً چه چیزهایی را بررسی می کنند اما بر اساس تجربه های وب مستر های مختلف در سراسر جهان، موارد زیادی را توانسته ایم کشف کنیم. اما اگر بخواهیم خیلی کلی مهم ترین پارامتر های گوگل را بگوییم، به موارد زیر اشاره می کنیم:

A. مرتبط بودن

طبیعی است وقتی که شما در گوگل جستجو می کنید روش پخت کیک شکلاتی، دنبال این نیست که اطلاعاتی در مورد ماشین بی ام و بدانید! پس گوگل هم تمام تلاش خود را می کند که نزدیک‌ترین محتوای مرتبط به عبارت جستجو شده را پیدا کند و تحویل کاربران عزیزش دهد.

B. کلمه کلیدی

گوگل از طریق کلمات کلیدی سرچ شده و موجود در صفحات سایت، بخشی از مرتبط بودن نتیجه را شناسایی می کند. البته شما وقتی عباراتی را جستجو می کنید، گوگل گاهی اوقات چند صد میلیون نتیجه به شما نمایش می دهد. هر چه از صفحه اول دور شوید، احتمال مرتبط نبودن آن صفحه سایت، بیشتر می شود اما همچنان در لیست نتایج وجود دارند.

اما گوگل در اینجا سعی می کند با پارامتر های مختلف، بهترین نتیجه را نمایش دهد. نه صرفا بر اساس تکرار کلمات کلیدی در سایت! پیشنهاد می کنم مقاله کلمات کلیدی در سئو را بخوانید.

cookie recipes serps 768x638 1

C. اعتبار

همانطور که از نامش پیداست گوگل سعی می‌کند محتوا و سایتی را نمایش دهد که دقیق و قابل اعتماد باشد. گوگل نمی خواهد سایت یک کلاه بردار یا یک منبع غیرموثق را به کاربرانش نمایش دهد. سوالی که شاید از خود بپرسید این است که گوگل چگونه می تواند معتبر بودن سایت را تشخیص دهد؟!

گوگل بررسی می کند که چه تعداد سایت های (معتبر) دیگری به سایت شما لینک داده اند و شما را معرفی کرده اند. به این کار بک لینک گرفتن میگویند که باعث می شود اعتبار سایت شما افزایش پیدا کند.

authority judge by number of pages linked 768x507 1

به طور کلی هرچه لینکهای معتبر و بهتری از سایر سایت ها به سایت خود داشته باشید رتبه بهتری را می توانید داشته باشید.

more backlinks higher ranking 768x463 1

D. مفید بودن

محتوا می‌تواند مرتبط و معتبر باشد اما شاید گاهی اوقات مفید نباشد! ( چی شد؟! 😐 ) گوگل نمیخواهد محتوایی که مفید نیست را به کاربرش نمایش دهد. گوگل رسما اعلام کرده است که با کیفیت بودن محتوا با ما مفید بودن آن متفاوت است!

فرض می کنیم جستجو کرده اید “رژیم لاغری دکتر فلانی” و دو سایت برای این عبارت وجود دارد. سایت شخصی یک دکتری که بسیار معروف است و هزاران سایت به سایت او لینک داده اند، مقالات علمی دقیق و کاملی نوشته است و … . خب بسیاری از مردم سر از این اطلاعات علمی در نمی آورند!

unorganised content 768x507 1

یک سایت دیگر نیز وجود دارد که شخصی تجربه خود را از آن نوع رژیم لاغری بیان کرده است و خیلی ساده در مورد روش آن توضیح داده است. سایت های زیادی به این سایت لینک نداده اند اما حرف این شخص بیشتر برای مردم مفید است و راحت تر و سریع تر به هدف خود می رسند.

پس این گزینه دوم به عنوان یک محتوای مفید شناخته می شود چرا که می‌تواند نیاز کاربر را بهتر رفع کند. با این که این سایت دوم لینک های زیادی مثل رتبه اول از سایر سایت ها دریافت نکردند و آنچنان هم مشهور نیست!

useful content 768x507 1

گوگل این مفید بودن را بر اساس سیگنال هایی که بر اساس تجربه کاربر ارسال می شود می فهمد. بله گوگل متوجه می شود که کاربران چه تعاملی بین موتورهای جستجو و سایت دارند. اگر متوجه شود کاربران به سایت دوم بیشتر علاقه نشان داده اند و برای آن ها مفید بوده پس سایت دوم را در رتبه یک نتایج قرار می دهد.

در یک کلام، سایتی را بسازید که مردم واقعا دوست داشته باشند!

موتورهای جستجو بر اساس سیگنال ها و پارامترهای مختلفی که از سمت کاربر دریافت می کنند، می توانند متوجه شوند که مردم چقدر آن سایت را دوست دارند پس سعی کنید سایتی داشته باشید که واقعاً مردم خواهان او باشند تا گوگل متوجه آن شود و رتبه شما را بهتر کند.

positive user experience boosts ranking 768x671 1

حالا دیگر وقت عمل رسیده است. آستین های خود را بالا بزنید!

جلسه اول دوره جامع آموزش سئو را همین الان رایگان دانلود کنید!

جهت دانلود ایمیل خود را وارد کنید و دکمه را بزنید. اگر عضو سایت هستید، لطفا وارد حساب کاربری شوید تا دیگر این فرم ایمیل را نبینید.

 

 

سئو چگونه انجام می شود؟

همانطور که گفته شد سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است تا بتوانید رتبه بهتری در نتایج داشته باشید. این نتایج می‌تواند در گوگل، بینگ، یاهو و یا هر جای دیگری که جستجو می شود و رقباتی وجود دارد. حتی در اپ استور و گوگل پلی نیز سعی می شود تا با رعایت نکاتی، در نتایج جستجو بهتر نمایش داده شوند.

کار شما این است که مطمئن شوید موتورهای جستجو سایت شما را به خوبی می بینند و درک می کنند و بتواند نیاز کاربر را به بهترین شکل رفع کند. این بهترین شکل رفع کردن نیاز، نیازمند این است که دقیقا بدانیم کاربر با جستجوی آن عبارت، دنبال چه است و ما آن را برایش تولید کنیم. این فرایند را حتی خیلی از سئو کاران در نظر نمی گیرند و باعث می شود به سختی رتبه بگیرند و حتی اگر هم رتبه بگیرند، مدت کوتاهی در صدر نتایج هستند. چرا که آن سایت نیاز کاربر را رفع نکرده است.

اینکه چطور متوجه می شود کدام صفحه بهترین نتیجه برای کاربر است، این کار را بر اساس الگوریتم های خود انجام می دهد که همانطور که قبل تر هم گفته شد، در کل به اعتبار و مرتبط بودن و البته مفید بود  سایت و همچنین موارد فنی مانند سرعت سایت، ظاهر و عملکرد صحیح و … بستگی دارد. گوگل بیش از 200 فاکتور برای رتبه بندی نتایج در الگوریتم خود دارد.

به طور کلی هر وقت حرف از سئو زده می شود، همه گوگل را در نظر می گیرند و تا حد بسیار زیادی هم این مورد درست است چرا که ما ایرانی ها بیشتر از گوگل برای پیدا کردن سایت ها و محتوای مورد نظرمان استفاده می کنیم. پس در این مقاله نیز ما بهینه سازی سایت برای گوگل را می‌گویم که البته این موارد برای همه موتورهای جستجو صدق می کند.

دوره آموزش جامع سئو از صفر تا صد! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

 

 

تفاوت نتایج ارگانیک یا نتایج پولی

 صفحه نتایج جستجو معمولا شامل 2 نوع نتیجه است: نتایج ارگانیک و نتایج پولی.

organic vs paid results 768x829 1

A. نتایج ارگانیک

نتایج ارگانیک همان نتایج طبیعی هستند که گوگل 100 درصد بر اساس شایستگی آن صفحه نمایش می دهد. به عبارت دیگر هیچ راهی وجود ندارد که شما به گوگل پول بدهید و شما را در رتبه طبیعی در نتایج بالاتر نمایش دهد.

گوگل نتایج ارگانیک را بر اساس صدها فاکتور مختلف بررسی و نمایش می دهد. اما به طور کلی نتایج ارگانیک گوگل مرتبط ترین، با ارزش ترین و معتبر ترین نتایج را شامل می شود.

هر وقت ما می‌گوییم سئو منظور ما این است که شما در نتایج طبیعی گوگل رتبه بالاتری داشته باشید.

organic results are higher quality 768x631 1

B. نتایج پولی

نتایج پولی، نتایجی هستند که معمولا بالا یا پایین نتایج ارگانیک نمایش داده می شوند. تبلیغات پولی کاملاً مستقل از رتبه های ارگانیک هستند. رتبه بندی نتایج پولی بر اساس میزان پول پرداخت شده توسط شما به گوگل است. هر چقدر پول بیشتری پرداخت کند، در رتبه‌های بالاتر نمایش داده میشوند. به عبارتی هر چه قدر پول بدید همان قدر آش می خورید!

paid results ranked by amount paid 768x631 1

جهت دانلود ایمیل خود را وارد کنید و دکمه را بزنید. اگر عضو سایت هستید، لطفا وارد حساب کاربری شوید تا دیگر این فرم ایمیل را نبینید.

 

 

و اما اصلا چرا سئو مهم است؟

در یک کلام یعنی یک منبع عظیم از ترافیک همیشگی برای سایت دوست داشتنی شما!

در تصویر زیر می‌توانید ببینید که بیشتر سایت ها ورودی خود را از چه سایت دیگری می گیرند.

traffic data referrer 768x916 1

همانطور که می بینید حدود 60 درصد از تمام ترافیک وب از گوگل شروع می شود. تازه اگر در موتورهای جستجو دیگری مانند یاهو بینگ و … را هم اضافه کنید، بیش از 70 درصد از ترافیک سایت ها از موتورهای جستجو هستند.

بیایید اهمیتش را با یک مثال بیان کنیم.

فرض می کنیم شما یک فروشگاه لوازم ورزشی دارید. بر اساس تحقیق کلمات کلیدی متوجه شده اید که عبارت “خرید کفش ورزشی” در ماه حدود 100 هزار با سرچ می شود. با توجه به این که حدود 40 درصد از کلیک ها روی رتبه یک می شود، یعنی شما در ماه 40 هزار ورودی فقط و فقط با این عبارت دارید.

حالا باز فرض می کنیم از این 40 هزار کاربری که وارد سایت شما می شود، فقط 1000 نفر منجر به خرید می شود. اگر بگوییم هر خرید برای ما 30 هزار تومان سود داشته باشد، 30 میلیون تومان سود فقط و فقط از یک کلمه کلیدی خواهید داشت! جدای از سود فروش، شما صرفه جویی بسیار زیادی در تبلیغات خود کرده اید و مخاطب هدفمند را جذب سایت کرده اید. مثلا اگر می خواستید برای این عبارت تبلیغات گوگلی انجام دهید، برای هر ورودی چندین هزار تومان باید خرج می کردید. هزینه ای که شاید منجر به خرید و سود آوری هم نشود.

تازه این فقط برای یک عبارت است. اگر سایت خود را به طور صحیح سئو کنید، می توانید برای صدها کلمه کلیدی مختلف و یا گاهی اوقات هزاران کلمه رتبه های خوبی را داشته باشید. در بعضی از حوزه ها نیز سود فروش بیش از این حرف هاست!

به نظرم تا همین جا کافیست که به اهمیت سئو پی برده باشید.

دوره آموزش جامع سئو از صفر تا صد! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

 

 

تحقیق کلمات کلیدی برای سئو

قبل از اینکه بخواهیم وارد مباحث عملی تر شویم، باید مورد نکته با موضوع مشتری و کلمات کلیدی صحبت کنم.

شما باید بدانید که مشتریان چه چیزی را جستجو می کنند و دقیقا چه کلماتی را استفاده می‌کنند تا جستجوی خود را انجام دهند. وقتی آن را بدانید، می توانید سایت خود را برای آن عبارت و کلمات سئو کنید تا دقیقا مشتری خود را از گوگل جذب کنید.

تحقیق در مورد مشتری و مخاطب

اگر از قبل سایت خود را دارید احتمالاً می دانید که مشتریان شما چه کسانی هستند. یا شاید در مورد پرسونای مشتری شنیده باشید. یا حتی پرسونای مشتری خود را داشته باشید. کمی سخت شد؟ نگران نباشید الان متوجه می شوید.

مثال زیر را نگاه کنید.

basketball persona 768x596 1

پرسونا یعنی این که بدانید مخاطب و مشتری احتمالی شما چه کسانی را شامل می شود. چه رنج سنی دارند، چه جنسیتی دارند، معمولا به چه موضوعاتی علاقه دارند و … . البته می دانم شاید بگویید مخاطب من طیف زیادی از مردم هستند و نمی شود دقیق چنین چیزهایی را تعریف کرد. اما باید بگویم که قرار نیست فقط با پرسونا کار خود را پیش ببرید. این پرسونای مشتری صرفا کمک می کند تا شما سعی کنید مانند آن ها فکر کنید و قطعا قرار نیست همه مخاطبان شما مثلا مرد باشند!

گاهی اوقات چندین پرسونا برای کسب و کار تعریف می شود تا این گمراهی ها کمتر شود. پیشنهاد می کنم در مورد پرسونا کمی جستجو و تحقیق کنید چرا که به بازاریابی شما می تواند کمک خوبی کند.

تحقیق در مورد شتری نه تنها به شما کمک می کند که محصول درستی تولید کنید، همچنین اهمیت بسیار زیادی در در بخش سئو و بازاریابی محتوایی شما دارد.

برای اینکه در سئو موفق شوید، باید محتوای مرتبط با موضوعی که مشتری شما به دنبال آن است را تولید کنید. اگر مشتری خود را نشناسید، محال است که بتوانید متوجه شوید که او چه چیزی را جستجو می کند و دنبال چه چیزی است. پس بسیار مهم است که مخاطب خود را بشناسید.

پیدا کردن کلمات کلیدی هدف

حالا که پرسونای مخاطب خود را شناختید وقت تحقیق کلمات کلیدی است. می‌خواهیم بدانیم که دقیقاً مخاطب و مشتری ما چه کلماتی را تایپ می کند تا به نتیجه اش برسد.

گاهی اوقات این کلمات مستقیماً مرتبط با یک فروش محصول است اما گاهی اوقات نیز به طور غیر مستقیم آن شخص را جذب برند و فروشگاه خود می کنید تا در نهایت محصول خود را به او معرفی کنید.

به کلمات کلیدی که دقیقا برای یافتن یک محصول هستند و باعث فروش می شوند، کلمات کلیدی محصول گفته می‌شود و کلماتی که صرفاً اطلاعاتی به مخاطب می دهد (تا با محصول و برند خود آشنا کنیم) کلمات کلیدی محتوایی یا اطلاعاتی گفته می‌شود.

product vs informational keywords 768x515 1

بیایید با یک مثال کمی موضوع را روشن تر کنیم.

فرض می کنیم شما یک فروشگاه اینترنتی فروش دارو هایی گیاهی دارید. شما یک دارویی برای درمان سردرد دارید.

شخصی می داند که یک داروی گیاهی برای درمان سردرد است، پس این کاربر چنین عباراتی را جستجو می کند:

  • خرید داروی گیاهی سردرد
  • داروی گیاهی درمان سردرد
  • داروی درمان سردرد

این کلمات کلیدی نشان می دهند که کاربر دنبال یک محصول است. پس این به این کلمات که مستقیماً باعث فروش شما می شوند، کلمات کلیدی محصول می گوییم.

حال بعضی وقت ها کاربر نمی داند که برای درمان سردرد داروی گیاهی وجود دارد. به نظر شما او چه چیزی را سرچ می کند؟ احتمالا عبارت زیر را جستجو می کند:

  • روش درمان سردرد
  • چگونه سردرد خود را خوب کنیم
  • چگونه سردرد را درمان کنیم

به این نوع عبارات، کلمات کلیدی محتوا محور یا اطلاعاتی می گوییم. یعنی کاربر مستقیما دنبال خرید محصولی نیست و صرفا اطلاعاتی در مورد موضوعی می خواهد. در اینجا شاید کاربر اصلا نداند که محصولی برای رفع نیازش وجود دارد.

خب حالا ما باید کدام نوع کلمات رو انتخاب کنیم و چگونه استفاده کنیم؟!

برای موفق شدن در سئو، شما باید هر دو نوع کلمات کلیدی را کار کنید. می توانید برای کلمات کلیدی محصول محور، خود صفحه محصول را سئو کنید و برای کلمات کلیدی محتوا محور، مقالات و مطالب سایت خود را سئو کنید.

به این صورت اگر مشتری شما دقیقاً نام محصول شما را جستجو کند شما در نتایج خواهد بود و اگر مشتریان شما عبارت کلیدی محتوا محور جستجو کنند که دقیقا دنبال محصول نیستند،باز هم شما در نتایج خواهید بود. در آن محتوای خود می توانید محصول خود را معرفی کنید تا به این صورت بتوانید یک مخاطب را به مشتری تبدیل کنید. حتما در مورد بازاریابی محتوایی مطالعه داشته باشید!

ترفندهای تحقیق کلمات کلیدی

ابزار ها و روش های زیادی برای پیدا کردن کلمات کلیدی هدف وجود دارد. در اینجا به چند ترفند برای پیدا کردن کلمات کلیدی می پردازیم.

اول از همه استفاده از اتوکامپلیت گوگل است. همیشه ما این عبارات را می بینیم. بله همین ها برای سئو سایت به شدت مفید هستند.

google autocomplete 1 768x704 1

همانطور که قطعاً دیده اید وقتی شما در کادر جستجوی گوگل شروع به تایپ کردن عبارتی می کنید، خود گوگل به شما عباراتی را نیز پیشنهاد می دهد. شما میتوانید از این پیشنهادات به عنوان کلمات کلیدی خود استفاده کنید و در جای صحیح (که جلوتر می گوییم) در سایت خود استفاده کنید.

دوم اینکه می توانیم از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.

این ابزارها به شما کمک می کند که بدانید مردم چه کلماتی را و چه تعداد سرچ می کنند. حتی بعضی از این ابزار ها به شما می گویند که سئو آن کلمه چقدر سخت است تا بدانید که چقدر باید برای آن تلاش کنید.

این ابزارها به شما کمک می کند که بهترین کلمات را پیدا کنید. ابزارهای بسیار زیادی برای این کار وجود دارند که تعدادی از آنها را در لیست زیر آورده ایم.

  • SEMRush
  • KeywordTool.io
  • Keywords Everywhere Extension
  • Moz Keyword Explorer
  • Seed Keywords

یکی از ابزارهای خوب برای این کار کیبورد پلنر خود گوگل است. این ابزار بخشی از سرویس گوگل ادز است اما ما می توانیم برای پیدا کردن کلمات کلیدی خود استفاده کنیم. کافیست در این ابزار کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید و گوگل عبارات مرتبط بیشتری برای آن کلمه به شما می دهد. همچنین آمار تقریبی از میزان سرچ ماهانه آن را نیز به شما می گوید!

google keyword planner keywords 768x548 1

برای اینکه تعداد دقیق تری از آمار آن کلمات داشته باشید باید حتماً کمپین گوگل ادز فعال داشته باشید.

روش های پیدا کردن کلمات کلیدی فقط به این ابزار ها ختم نمی شود. راه های بسیار زیادی برای پیدا کردن عبارات مشتریان شما وجود دارد. به عنوان مثال سایت های پرسش و پاسخ نیز می تواند به شما کمک کند. اگر در این سایت‌ها کلمه اصلی خود را جستجو کنید، خواهید دید که مردم سوالات زیادی را در آن حوزه پرسیده اند. با نگاه به آنها می‌توانید علاوه بر پیدا کردن کلمات و لغات به کار برده شده توسط کاربر، موضوعات دیگری را پیدا کنید تا برای آنها تولید محتوا کنید.

نکته بسیار مهم دیگر در پیدا کردن کلمات کلیدی، تمرکز بر روی کلمات لانگ تیل است.

کلمات لانگ تیل چه کلماتی هستند؟ این  این عبارات لانگ تیل معمولاً از سه و چهار به بالا کلمه تشکیل شده است و ویژگی که این عبارات دارند این است که اول از همه رقابت کمتری بر سر آن کلمه وجود دارد، پس سئو آن راحت تر است. دوم اینکه به دلیل اینکه کاربر با این عبارت، نیاز خود را دقیق تر بیان می کند پس ما بهتر می توانیم نیاز او را رفع کنیم. چرا که بهتر می دانیم او دنبال چه چیزی است و ما سعی می کنیم دقیقا چیزی که نیاز دارد را به او بدهیم.

number-of-keywords-competition-versus-conversion

مثلاً اگر کسی کلمه “خرید کتاب” را سرچ کند، شما نمی توانید بگویید که او دنبال چه نوع کتابی است. آیا کتاب رمان میخواهد یا کتاب روانشناسی. اما اگر کسی سرچ کند “خرید کتاب رمان دنیای سوفی”، پس ما دقیقا می دانیم که دنبال چه چیزی است.

می دانیم که می خواهد که کتاب خریداری کند و چون در گوگل جستجو کرده است می‌خواهد اینترنتی خرید کند. نام کتابی که می‌خواهد هم دنیای سوفی است.  پس اگر ما صفحه فروش این رمان را در سایت خود برای این عبارت سئو کرده باشیم، یک مخاطب صد در صد هدفمند خواهیم داشت و احتمال تبدیل شخص به یک مشتری بیشتر خواهد بود.

این مطلب را هم بخوانید:  بهینه سازی خودکار سئو تصاویر در وردپرس با افزونه SEO Friendly Images

بعد از اینکه در کلمات لانگ تیل مورد نظر خود رتبه های خوبی به دست آوردید، می توانید کم کم وارد کلمات پر رقابت تر و کوتاه تر شویم. اما برای شروع حتما روی کلمات الان تمرکز کنید تا نتیجه سریع تری به دست آورید.

سایت بک لینکو وقتی که شروع کرد، به گفته برایان دین تمرکز تقریبا 100 درصدی خود را روی لانگ تیل ها و جملات پرسشی طولانی گذاشت. او می‌گوید وقتی اعتبار سایت من کم کم با همین عبارت طولانی تر بیشتر شد، کم کم وارد کلمات پر رقابت تر شدند و الان در بسیاری از کلمات تخصصی و کوتاه در حوزه خود رتبه‌ های اول را دارد.

برای یادگیری بیشتر و دیدن آموزش عملی تحقیق کلمات کلیدی، می توانید دوره آموزش سئو را تهیه کنید.

 

 

 

محتوای سئو شده چیست؟

تا الان باید بدانید که سئو و محتوا بشدت به همدیگر متصل هستند. هر چه محتوای بهتری در سایت و اینترنت منتشر کنید، رتبه بهتری خواهید داشت. اما چگونه یک محتوای سئو شده خوب داشته باشیم. در این بخش می‌خواهیم به آن بپردازیم.

اهمیت تولید محتوا با کیفیت برای صفحات محصولات و سرویس ها

محتوای صفحات محصولات و سرویس ها هم باید کیفیت بالایی داشته باشند. اما به این معنا نیست که شما صفحه محصول یا سرویس خود را مثل صفحه مقالات خود کنید.

در اصل هدف صفحه محصول شما این است که کاربر را به مشتری تبدیل کند. به همین دلیل آن صفحه باید روی ویژگی ها و مزایای محصول شما و پیشنهادهایی که به کاربر می دهید باشد.

به عنوان مثال یک سایت خارجی را در زیر ببینید.

baremetrics-features

با اینکه این صفحه یک مقاله نیست اما همچنان محتوای با کیفیتی دارد. همانطور که میبینید این صفحه به صورت زیبایی طراحی شده است و ویژگیهای محصول خود را به درستی به کاربر نمایش داده است.

پس وقتی گوگل متوجه شود شما با این صفحه کاربر را راضی کرده اید و کاربر این صفحه را دوست داشته است، به شما اهمیت می دهد.

پس اگر به صورت خلاصه بخواهیم بگوییم، صفحه محصول خود را به شدت مفید بسازید اما فراموش نکنید که هدف اول شما از آن صفحه تبدیل کاربر به مشتری است.

اهمیت تولید محتوای با کیفیت برای بلاگ

هر وقت گفته می شود “محتوا پادشاه است”، بیشتر مردم ذهنشان به سمت محتوای بلاگ ها و مقالات سایت می رود. این بخش از سایت به شدت می تواند به بازاریابی محصولات و سرویس های شما کمک کند. از بخش بلاگ خود می تواند بازدید های فراوانی بگیرید و آن ها را با محصولات و خدمات خود آشنا کنید.

بدون شک تولید محتوای با کیفیت و البته مستمر باعث افزایش ترافیک سایت شما خواهد شد. این تحقیق را hubSpot انجام داده است و متوجه شده است که سایت هایی که به طور منظم محتوای با کیفیت تولید می کنند، 350 درصد ترافیک بیشتری نسبت به سایت هایی که برای تولید محتوای خود تلاش نمی کنند، به دست آورند.

hubspot-traffic

خلاصه کلام این است که برای اینکه محتوای شما در رتبه های بالا باشد باید فوق العاده باشند. در غیر این صورت در میان میلیون‌ ها صفحه دیگر دفن خواهد شد.

مثال هایی از محتوا هایی که بازخورد خوبی دارند

حالا میخواهیم با هم نگاهی به مثال هایی از انواع محتوای با کیفیت بیندازیم.

A. لیست کاملی از چیز ها

لیست کامل یعنی شما در یک محتوا، لیستی از ترفندها، آیتم ها، تکنیک‌ها، دستورها و … را برای کاربر لیست کنید.

این نوع محتوا ها بسیار با ارزش هستند. چرا که شما لیستی از آیتم هایی را از منابع مختلف جمع آوری می کنید. پس به این صورت مخاطب شما در قالب یک لیست چند تایی، محتوای ارزشمندی را در مورد یک موضوع به دست می آورد.

برای مثال در سایت بکلینکو، مقاله‌ای به عنوان 175 استراتژی لینک سازی وجود دارد. این مقاله باعث شده است که علاوه بر این که در صفحه یک گوگل قرار بگیرد، سایت های بسیار زیادی نیز به این صفحه لینک بدهند. چرا که محتوایی که ارائه شده بسیار ارزشمند است.

link-building-strategies

link-building-strategies-referring-domains

B. راهنمای قدم به قدم

راهنماهای قدم به قدم بسیار قدیمی هستند و هنوز هم جواب میدهد. قبل از اینترنت نیز این نوع راهنما ها وجود داشتند و همیشه برای مخاطب مفید و جذاب بوده است.

باز هم به سایت بکلینکو بر می گردیم و می بینیم که در این سایت یک راهنمای استراتژی سئو وجود دارد. نویسنده مقاله سعی کرده است که مفاهیم اصلی را بسیار کامل توضیح دهد تا یک راهنمای قدم به قدم کامل باشد.

seo strategy steps 960x613 1

باز هم همین مقاله باعث شده است که رتبه خوبی در گوگل داشته باشد و بازی های زیادی را روانه سایت کند.

اگر شما هم یک محتوای قدم به قدم و بسیار عمیق و کامل بنویسید مطمئن باشید که یک سر و گردن از رقبا بالا خواهد بود.

C. محتوا با آمار و دیتای مفید (تحقیقاتی)

محتواهایی که بر اساس دیتا و آمار یک آنالیز و یا تحقیق تولید می شود، در بعضی از حوزه ها بسیار محبوب هستند. سایت BuzzSumo در یک مقاله 100 میلیون پست را بررسی کرد تا بتواند مقاله “ترند محتوای 2018” را به دست بیاورد!

buzzsumo social sharing 960x942 1

همین مقاله باعث شد لینک های زیادی از سایر سایت ها دریافت کنند که این باعث تقویت سئو آف پیج سایت می شود. تنها مشکل این روش این است که زمان، انرژی و هزینه بسیار زیادی برای تولید آن نیاز است.

D. راهنمای بسیار کامل

راهنمای کامل نیز تقریباً شبیه راهنمای قدم به قدم و لیست ها است. تفاوت بزرگ این نوع محتوا با روش های گفته شده این است که شما دیگر مانند یک راهنمای لیستی قرار نیست که فقط به آیتم هایی اشاره کنید یا فرایند یک کار را قدم به قدم شرح دهید. در اینجا شما باید تمام زوایای موضوع مقاله را به طور بسیار کامل پوشش دهید.

شما باید هر آنچه کاربر در مورد آن موضوع می خواهد را در آن صفحه به او بدهید.

مثلا در همان سایت بک لینکو که لیستی از استراتژی‌های لینک بیلدینگ را گفته بود، در یک مقاله دیگر به طور کامل در مورد اصل لینک سازی صحبت کرده است. اینکه اصلا لینک بیلدینگ چیست، چرا مهم است و چگونه باید آن را انجام داد.

link-building-contents

در این راهنمای کامل، در کنار یک محتوای کامل، می تواند لیست هایی هم شامل شود.

توصیه مهمی که اینجا می‌توانم به شما کنم این است که شما باید موضوعات جدید و ترند را پیدا و برای آن‌ ها محتوا تولید کنید تا بتوانید از سایر سایت ها و رقبای خود به روز تر و جلوتر باشید.

اگر شما زودتر از بقیه در مورد موضوع جدید و ترند صحبت کنید، علاوه بر اینکه لینک های زیادی دریافت می کنید، گوگل نیز به شما اهمیت زیادتری می دهد. چرا که شما یک منبع به روز هستید.

E. محتوای بصری (عکی، ویدئو، صوت، اینفوگرافیک و …)

طبق تحقیقاتی که در پست های اینترنتی انجام شد، معلوم شد که محتوای بصری مثل اینفوگرافیک ها، برای کاربران بسیار جذاب است و گاهی اوقات باعث دریافت لینک می شود.

infographics content chart 960x908 1

البته قطعاً فقط اینفوگرافیک محتوای بصری نیست. ویدئو، اسکرین شات، نمودارها و موارد این چنینی نیز محتوای بصری حساب میشوند. حتی می توانید ترکیبی از این ها را می توانید در محتوای خود داشته باشید. مثلاً می‌توان یک اینفوگرافیک در محتوا قرارداد و همچنین یک ویدئو برای توضیحات بیشتر در کنار آن گذاشت.

دوره آموزش جامع سئو از صفر تا صد! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

 

 

 اصول سئو داخلی (On-Page SEO)

ما در سئو داخلی سعی می کنیم گوگل را راضی کنیم که به سایت ما سر بزند، به درستی آن را بخواند تا بتواند در نتایج نمایش دهد. از مسائل فنی گرفته تا محتوای مفید که مرتبط با عبارت سرچ شده کاربر است.

on-page-seo

گوگل کلمات و عبارات مختلف را به طور دقیق بررسی می کند.  وقتی ببیند که در مورد یک کلمه یا عبارت یا موضوع بیشتر صحبت کرده اید، پس می گوید که این صفحه مرتبط با این کلمه کلیدی است. به همین دلیل شما باید کلمه کلیدی خود را در صفحه خود استفاده کنید. البته نه بیش از اندازه! در این مورد در مقالات دیگر بیشتر توضیح خواهیم داد. در اینجا بیشتر روی اصول سئو داخلی صحبت می کنیم.

وردپرسی ها، افزونه یواست سئو را نصب کنید

اگر سایت شما وردپرسی است به شدت توصیه می‌کنیم پلاگین Yoast SEO را نصب کنید. این افزونه برای شما معجزه نمی کند. توقع نداشته باشید صرفاً با نصب این افزونه سایت شما به طور اتوماتیک سئو شود. این افزونه صرفاً به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید روی سئو داخلی سایت خود تمرکز کنید و بهبود دهید. تنظیمات زیادی در این افزونه وجود دارد که به شما کمک می کند موارد زیادی را در سایت خود را بهبود دهید. مشاهده آموزش افزونه Yoas SEO

اگر از وردپرس استفاده نمی کنید معمولاً برای سی ام اس های آماده افزونه های وجود دارند که می توانید استفاده کنید. اگر سایت شما اختصاصی است، باید از برنامه نویس سایت خود بخواهید تا موارد مهم سئو را انجام دهند.

در سئو داخلی موارد مهم و اساسی وجود دارد که باید رعایت کنید:

A. از کلمه کلیدی خود در تگ عنوان (Title Tag) استفاده کنید

keyword in title tag chart 960x661 1

می توان گفت که این تگ، مهمترین تگ در صفحه شما است. چرا که این تگ به طور خیلی خلاصه می گوید که این صفحه در مورد چه موضوعی صحبت می کند. پس وقتی که شما کلمه کلیدی خود را در این تگ عنوان قرار دهید، به گوگل می گویید که این صفحه در مورد چه کلمه کلیدی است.

مثلاً در سایت بکلینکو مقاله ای به عنوان لیستی از ترفند های سئو وجود دارد. آن مقاله برای کلمه “ترفند های سئو”، سئو شده است پس به همین دلیل آنها در تگ عنوان سعی کردند این کلمه کلیدی را به کار ببرند.

keyword in title tag 1280x278 1

B. توضیحات متا را بهینه کنید

توضیحات متا به اندازه تگ عنوان مهم نیست اما اهمیت خودش را دارد. گوگل گفته است که ما از توضیحات متا برای رنکینگ استفاده نمی کنیم. پس چرا باید به آن توجه کنیم؟!

چون مردم از این تگ استفاده می کنند! وقتی کاربران جستجویی در گوگل انجام می دهند و نتایج را می بینند، توضیحاتی در زیر هر نتایج وجود دارد که بسیاری از مردم از طریق این توضیحات کوتاه، انتخاب می کنند که کدام سایت را باز کنند و آن را مطالعه کنند.

شما باید با کلمات و عبارات جذاب کاربر را جذب سایت خود کنید تا حتی اگر در رتبه یک هم نباشید، روی سایت شما کلیک کنند. در اصل نگاه کاربر را باید بدزدید تا روی سایت شما کلیک کنند.

اگر شما رتبه یک نباشید اما تعداد زیادی از مردم روی سایت شما کلیک کنند به مرور زمان احتمال افزایش رتبه یک وجود دارد.

نکته دیگر در اینجا این است که از کلمه کلیدی در این تگ توضیحات استفاده کنید. وقتی کاربر آن عبارت را سرچ کند، گوگل آن کلمه را در توضیحات متا بولد می‌کند و باعث جلب توجه کاربر نیز میشود.

در یک مقاله جداگانه در مورد متا دیسکریپشن و ترفند های بهبود آن مفصل نوشته ایم که می توانید در سایت بخوانید.

C. از کلمه کلیدی در محتوای خود استفاده کنید

مورد بعدی سئو داخلی و محتوا، استفاده از کلمه کلیدی در خود محتوای است. تا الان در عنوان و توضیحات متا کلمه کلیدی را استفاده کرده اید و حالا در متن هم، باید در مورد آن کلمه صحبت کنید. حالا گوگل متقاعد می شود که آن صفحه شما در مورد آن موضوع است.

مثلا در همان سایت بکلینکو، مقاله ترفندهای سئو، علاوه بر عنوان، در در همان ابتدای مقاله یعنی 150 کلمه اول، کلمه های کلیدی را تکرار کرده است. جدا از استفاده از کلمه کلیدی در اوایل متن، شما باید آن را چندین بار نیز در محتوای خود را به کار ببرید و در مورد آن صحبت کنید.

seo tips keyword use 960x703 1

قانون خاصی برای تعداد تکرار آن وجود ندارد و شما باید صرفاً در مورد آن کلمه و موضوع صحبت کنید. حتی می توانید از کلمات هم خانواده و مشابه آن کلمه نیز استفاده کنید تا زیاد کلمه کلیدی تکراری نباشد تا کاربر نیز احساس بدی نداشته باشد.

مثلاً در همین مقاله در سایت بکلینکو، 3000 کلمه وجود دارد و فقط 6 بار از این کلمه کلیدی استفاده شده است. البته این مقدار چگالی کلمه کلیدی، چگالی زیادی نیست اما برای این که گوگل متوجه شود محتوا در مورد چه چیزی است کافیست.

به هیچ وجه به هیچ وجه به هیچ وجه نباید از کلمه کلیدی خود به تعداد زیاد در صفحه استفاده کنید. به این کار keyword stuffing  گفته می‌شود و گوگل به راحتی می تواند متوجه شود که شما سعی کرده اید او را فریب دهید پس گوگل شما را جریمه خواهد کرد.

خلاصه باید بگویم که کلمه کلیدی خود را در جای درست و به صورت طبیعی استفاده کنید. زیاد به چگالی آن توجه نداشته باشید. اگر از قصد بخواهید از آن کلمه زیاد استفاده کنید به جای اینکه سئو سایت شما بهتر شود بدتر خواهد شد!

keyword-stuffing

D. از کلمات هم خانواده و مشابه کلمه کلیدی استفاده کنید

حتما از کلمات هم خانواده و مشابه کلمه کلیدی استفاده کنید. گوگل می تواند متوجه شود موضوع آن کلمه چیست. پس می تواند صفحه شما را بهتر درک کند. جدا از این باعث می شود که در کلمات کلیدی مشابه رتبه خوبی به دست بیاورید.

مثلاً در همین مقاله که در حال خواندن آن هستید، اگر در کنار کلماتی مانند “آموزش سئو” از “آموزش کسب رتبه در نتایج گوگل” استفاده شود، علاوه بر درک گوگل، باعث می شود در آن کلمه دوم هم رتبه بگیریم.

همچنین شما باید از کلمات و عبارات LSI استفاده کنید. LSI Keywords همان کلمه کلیدی مرتبط هستند اما کمی طولانی تر و تشریحی تر است.

به عنوان مثال اگر یک مقاله ای در سایت وجود داشته باشد که موضوع آن ترفند های بازاریابی اینترنتی است، کلمات مشابه و LSI آن می تواند عبارات زیر باشد:

  • ترفند های بازاریابی دیجیتال
  • ترفندهای اینترنت مارکتینگ
  • توصیه های شروع بازاریابی

پس کلمات مشابه کلمه کلیدی خود را از طریق روش های گفته شده پیدا کنید. مثلاً می توانید در گوگل شروع به تایپ کردن کنید و عبارات پیشنهاد شده را استفاده کنید. یا حتی می توانید از ابزارهای پیدا کردن تحقیق کلمات کلیدی نیز استفاده کنید.

google-suggest

E. تصاویر را بهینه سازی کنید

بر خلاف متن ها در اینترنت، موتورهای جستجو به سختی می توانند موضوع و درون عکس را بفهمند. پس آنها مجبورند که به نام فایل، تگ ALT و عنوان برای فهمیدن موضوع عکس تکیه کنند.

اگر سایت شما سایتی عکس محور باشد، پس تصاویر بسیار برای شما اهمیت دارد.

برای بهینه سازی تصاویر کارهای زیر را میتوانید انجام دهید:

اول از همه اینکه نام عکس را به طور درست بنویسید. مثلاً اگر یک عکس در مورد گل یاس است نام عکس را نیز گل یاس بنویسید. البته نام فایل ها را سعی کنید به انگلیسی بنویسید تا مشکلی وجود نداشته باشد. اگر بخواهید برای همین تصویر صرفاً یک سری عدد و حروف بی ربط بنویسید هیچ کس نمی تواند با نگاه به اسم آن بفهمد که این عکس چه موضوعی دارد. اگر کسی نام عکس را ببیند، باید تقریبا بداند که عکس در مورد چه چیزی است.

نکته دیگر در بهینه سازی تصاویر استفاده از تگ ALT برای توصیف عکس است. در  تگی برای تصاویر به نام ALT  وجود دارد که میتوانید در آن در چند کلمه عکس را توصیف کنید.

همچنین برای تصاویر خود عنوان مشخص کنید. در بعضی از سایت ها دیده اید که در زیر عکسها عناوینی قرار می گیرند که در چند جمله در مورد موضوع تصویر صحبت می کند.

برای آموزش سئو تصاویر در یک مقاله جداگانه مفصل صحبت کرده ایم که می توانید در سایت بخوانید.

F. تجربه کاربری

شما می توانید سایتب داشته باشید که بشدت سئو خوبی دارد و رتبه های اول گوگل را دارد. اما اگر سایت شما مثل تصویر زیر نمایش داده شود چه می شود؟

ugly-website

باعث می شود که در مدت زمان کوتاهی رتبه خود را از دست دهید!

به این دلیل که گوگل نمی‌خواهد به کاربرانش سایتی را نمایش دهد که کاربر پسند نیست و کار کردن با آن سخت است. پس شما باید تا می توانید تجربه کاربری سایت را بهبود دهید تا کاربر به راحتی در سایت شما بچرخد و از قسمت های مختلف سایت شما استفاده کنند.

این مورد جزو فاکتورهای اصلی گوگل نیست اما به دلیل اینکه به رضایت مستقیم کاربر مرتبط است، باعث می شود روی سئو سایت شما تاثیر داشته باشند. اگر کاربران نتوانند با سایت ارتباط برقرار کنند و از محتوا و خدمات آن به راحتی استفاده کنند، آن را ترک می کنند.

G. کیفیت محتوا

بارها گفته ایم و شنیده اید که محتوای با کیفیت بسیار مهم است و همین طور هم است.

در مورد برخی ترفندها و معیارهای کیفیت محتوا صحبت کرده‌ایم. محتوای شما باید بتواند نیاز کاربر را رفع کند تا پیروز میدان سئو باشید.

اگر می خواهید در مورد موضوعی محتوایی تولید کنید، سعی کنید که دقیقا نیاز کاربری که آن کلمه کلیدی را جستجو کرده است را رفع کنید.

یعنی شما اول باید بدانید که کسی که چنین عبارتی سرچ می کند دقیقا دنبال چه چیزی است و چه مشکلی را می خواهد حل بکند بعد شما در مورد آن موضوع و کلمه محتوا تولید کنید. محتوایی که بتواند به درستی و به بهترین شکل نیاز او را رفع کند.

موارد بسیار بیشتری برای سئو داخلی وجود دارد اما در اینجا سعی کردیم مهم ترین آن ها را بیان کنیم. چون که این موضوع سئو داخلی می‌تواند یک مقاله جدا و کامل باشد و باید مفصل تر صحبت کرد.

دوره آموزش جامع سئو از صفر تا صد! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

 

 

 آشنایی با سئو تکنیکال (Technical SEO)

بحث‌های تکنیکال نیز به شدت مهم است. هدف از سئو فنی و تکنیکال سایت این است که مطمئن شویم موتورهای جستجو می توانند به راحتی تمام صفحات سایت ما را پیدا و ایندکس کنند. همچنین بخشی از این موضوع سئو تکنیکال به تجربه کاربری بر می گردد. مثلا باید سایت ما سرعت لود خوبی داشته باشد، برای موبایل بهینه باشد و … .

 اگر سایت شما وردپرسی است، شاید نباید زیاد نگران این موضوع باشید. چرا که خود وردپرس و یک سری پلاگین هایی که برای آن وجود دارد، مشکلات فنی را تا حدی بهینه می کنند. اما باز هم جا برای بهینه سازی بهتر از رقبا وجود دارد که نباید آنها را نادیده بگیرید.

بحث سئو فنی گاهی اوقات بسیار تخصصی می‌شود و در بعضی از موضوعات نباید بدون آگاهی وارد آن شوید. اگر تنظیمات درستی را در بعضی از قسمتهای سایت انجام ندهید گاهی اوقات باعث می شود که نتایج شما از صفحه جستجو حذف شود!

در اینجا ما به مباحث اصلی سئو تکنیکال می پردازیم تا کمی با این قضیه آشنا شوید.

A. سایت خود را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید

گوگل سرچ کنسول مهم ترین ابزاری است که برای سئو استفاده می شود. به کمک آن گوگل می‌تواند با سایت شما ارتباط برقرار کند و وضعیت سایت شما را از دید گوگل به شما اعلام کند.

البته سایر موتورهای جستجو نیز پنلی مانند سرچ کنسول دارند که می توانید در آنها نیز سایت خود را ثبت کنید و وضعیت سایت را بررسی کنید.

برای استفاده از سرچ کنسول باید سایت خود را در آن ثبت کنید. مشاهده آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول

بعد از تایید سایت خواهید دید که پنل سرچ کنسول با منو های زیادی در خدمت شما است. است البته اگر دفعه اول است که سرچ کنسول را ثبت می کنید، دیتا و آماری در پنل وجود ندارد. باید مدتی بگذرد تا داده های جدید وارد سرچ کنسول شود و دیتای قدیمی از سایت شما در سرچ کنسول نخواهد بود.

اما اگر سایت خود را از قبل از سرچ کنسول ثبت کرده اید، شما دیتاهای سایت خود را خواهید داشت.

به عنوان مثال در سرچ کنسول می توانید ببینید که مردم چه عباراتی را سرچ کرده اند و به سایت شما رسیده و وارد سایت شما شده اند. یا حتی می توانید ببینید که در یک کلمه کلیدی به طور میانگین در چه رتبه ای قرار دارید. یا حتی می توانید بدانید که چند درصد از کسانی که سایت شما را در نتایج دیده اند، روی سایت شما کابک کرده اند. یا می توانید ببینید که صفحه خاصی از سایت شما، با چه کلمات کلیدی در گوگل دیده می شود. اگر نیاز به یک آموزش کامل از سرچ کنسول دارید، صفحه دوره آموزش سرچ کنسول را ببینید.

website-clicks

همانطور که می بینید آمار و اطلاعات به شدت کاربردی برای سایت و سئو سایت شما در اینجا وجود دارد.

اما سرچ کنسول صرفاً به این اطلاعات ختم نمی شود. همانطور که در بخش فنی سئو هستیم، سرچ کنسول اطلاعات و مشکلات فنی سایت را نیز به شما می گوید.

شما میتوانید سایت مپ XML سایت خود را مستقیماً در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید تا فرایند ایندکس صفحات بهتر شود و گوگل دسترسی بهتری به محتویات سایت شما داشته باشد.

بخش های فنی دیگری مانند بررسی خطاهای ساختاری در سایت شما و … نیز در سرچ کنسول وجود دارد.

google search console indexed 960x714 1

B. از لینک های استاندارد و مناسب برای سئو استفاده کنید

بسیاری از وبمستر ها توجه زیادی به لینک صفحات خود ندارند. آن ها دقت نمی‌کنند که لینک آن ها چه چیزی است و چه کلماتی داخلش است و چه ساختاری دارد.

bad-url-example

اما باید به شما بگویم که لینک ها و URL ها بخش مهمی از فرآیند سئو هستند.

در URL های سایت خود باید موارد زیر را رعایت کنید:

ساختار ثابتی در سایت خود داشته باشید. به این صورت گوگل می‌تواند صفحات زیر مجموعه صفحات دیگر را متوجه شود. مثلاً اگر یک دسته بندی به نام قهوه دارید، سعی کنید محصولات و مطالب مرتبط با آن را در زیر منوی آن دسته بندی قهوه قرار دهید. البته می‌توانید در زیر دسته در لینک قرار ندهید و صرفاً بعد از آدرس اصلی سایت باشد و مشکلی هم ندارد. تفاوت هایی در هر دو نوع وجود دارد که در مقالات تخصصی تر به این موضوع می پردازیم.

از کلمه کلیدی خود در لینک استفاده کنید. البته نیازی نیست که کلمات کلیدی زیادی را در آن تکرار کنیم. همین که کلمه کلیدی اصلی خود را در لینک قرار دهید و وجود داشته باشد کافیست.

زیاده گویی نگویید. سعی کنید لینک شما کوتاه تر باشد. بر اساس بعضی از تحقیقات ثابت شده است که هرچه لینک کوتاه تر باشد رتبه آن صفحه بهتر است.

url-length-chart

حالا شاید از خود بپرسید که آیا باید بروم و همه لینکهای موجود در سایت را تغییر دهم؟

به شما بستگی دارد. اگر با مسائل فنی آشنایی بسیار خوبی دارید و آن را به خوبی درک می کنید می توانید برای این کار اقدام کنید. معمولا توصیه نمی شود که بروید و لینک های خود را اصلاح کنید. بهتر است از حالا به بعد این موضوع را مد نظر داشته باشید.

اما اگر بخواهید لینک های قدیمی را هم اصلاح کنید، بایدکارهای لازم را برای تغییرات انجام دهید. قرار نیست لینک را تغییر دهید و تمام شود! باید لینک های قبلی شما به لینک جدید ریدایرکت 301 شود (راهنمای جامع ریدایرکت 301 را در سایت بخوانید). یا شاید با تغییر ساختار لینک باعث تولید صفحات تکراری شوید که این در اینجا باید از تگ کنونیکال استفاده کنید (راهنمای جامع تگ کنونیکال و مقاله کنیبالیزیشن چیست را هم بخوانید).

اگر زیاد با این مسائل آشنا نیستید توصیه می کنم صرفاً به لینک صفحات جدیدی که در آینده اضافه می کنید توجه کنید و از الان به بعد این نکات را رعایت کنید.

C. مشکلات سرعت سایت خود را رفع کنید

سرعت لود کند و نامناسب سایت، صرفاً کاربران را اذیت نمی کند، بلکه به سئو سایت شما نیز آسیب می زند. گوگل این موضوع را رسما اعلام کرده است.

google-speed-update

حتی در یک زمان گوگل در آپدیت خود، با سایت هایی که سرعت مناسبی نداشتند برخورد کرد و گاهی اوقات آنها را از نتایج حذف کرد. این قضیه برای سرعت سایت روی موبایل نیز بسیار جدی تر است.

ابزارهای مختلفی برای تست سرعت سایت وجود دارد که یکی از این ابزار ها Page Speed خود گوگل است.

در این ابزار لینک صفحه و سایت خود وارد می کنید و به سرعت سایت شما یک امتیاز می‌دهد. طبیعی است هر چه امتیاز شما بالاتر باشد سرعت سایت شما بهتر است.

page speed insights 960x313 1

اما گوگل صرفاً به شما امتیاز نمی دهد. بلکه راهکارهایی را برای بهبود سرعت به شما پیشنهاد می دهد. ایرادات سایت شما را به شما می‌گوید تا دقیقاً بدانید که چه کاری باید برای سایت خود انجام دهید.

page speed insights fixes 960x952 1

در وردپرس ابزار های مختلفی برای بهبود سرعت وجود دارد. البته صرفاً با افزونه این کار انجام نمی شود و تغییرات دیگری نیز لازم است انجام شود که آنها را در یک مقاله جداگانه توضیح داده ایم. مقاله راهنمای افزایش سرعت سایت وردپرسی را ببینید.

D. از HTTPS استفاده کنید

تقریبا ثابت شده است که استفاده از SSL باعث بهبود رتبه شما می شود. بررسی هایی که انجام شده است نشان می دهد که 93% نتایج گوگل از https استفاده می کنند.

مرورگر گوگل کروم هم اگر سایت SSL نداشته باشد عبارت Not Secure را نمایش می دهد. با این موارد می‌توان فهمید که اهمیت این مورد بسیار زیاد است.

این مطلب را هم بخوانید:  126 فاکتور مهم گوگل برای سئو: قسمت اول

از هاستینگ خود بخواهید که SSL را برای شما فعال کند. برخی از این هاستینگ ها آن را رایگان ارائه می دهند و برخی ها SSL معتبرتری با هزینه ارائه می دهند.

اگر سایت شما SSL ندارد، حتما آن را فعال کنید. البته توجه داشته باشید که بعد از فعال کردن آن، تمام لینک های سایت شما تغییر می کند و به جای http اول آن، https قرار می گیرد که باید تمام آن ها را به https که نسخه جدید لینک است ریدایرکت کنید.

در اینجا لازم است نکته مهمی را بگویم. سایت شما فقط و فقط باید با یک آدرس ثابت باز شود. چه با https و چه با www و چه بدون آنها. همه آنها را به یک آدرس ریدایرکت کنید.

different-versions-of-the-same-site

پس سعی کنید از https استفاده کنید چرا که ممکن است نتیجه خوبی از آن بگیرید.

E. ساختار سایت و لینک های داخلی

اگر سایت شما طوری باشد که صفحات زیادی نداشته باشد، زیاد نباید نگران این موضوع باشید. اما اگر سایت شما صدها یا هزاران صفحه دارد، این که ساختار این صفحات و سلسله مراتب آنها چگونه است مهم می شود.

interlinking site architecture indexing 960x608 1

شما باید یک ساختار سلسله مراتبی صحیح از صفحات سایت خود داشته باشید.

همچنین در داخل سایت خود باید از صفحات دیگر به صفحات مهم سایت خود لینک داخلی دهید.

همین کافی است و تا حد زیادی کار لینک سازی داخلی را انجام داده اید. فقط باید بدانید که هنگام لینک سازی داخلی از کلمات کلیدی خود برای انکر تکست استفاده کنید.

link-to-important-pages

صرفاً با عبارات “اینجا کلیک کنید” و “اینجا را ببینید” به صفحات دیگر لینک ندهید و سعی کنید با مفهوم آن صفحه و کلمه کلیدی آن صفحه لینک داخلی دهید.

F. سایت خود را برای موبایل بهینه کنید

قبلاً داشتن نسخه موبایل بهینه یک مزیت برای سایت بود اما الان یک باید برای سایت است!

الگوریتم گوگل هم الان بر اساس موبایل سایت را می بیند. به همین علت به شدت داشتن نسخه موبایل بهینه برای شما مهم است.

پس اگر سایت شما روی کامپیوتر دسکتاپ سریع باز می شود اما در موبایل کند است، گوگل سایت شما را کند در نظر می‌گیرد!

همچنین جدا از سرعت، در موبایل باید از لحاظ تجربه کاربری نیز سایت خود را بهینه کنید. مثلاً در موبایل نباید لینک ها زیادی به هم نزدیک باشند یا متن به درستی نمایش داده نشود و یا ریز باشد.

گوگل سرچ کنسول بخشی برای اعلام نکات بهینه سازی سایت شما دارد. می توانید این بخش را بررسی کنید و خطا هایی که در آنجا وجود دارند را پیدا کنید و آنها را سریعاً رفع کنید.

google-search-console-mobile-usability

همچنین گوگل ابزاری به نام Mobile Friendly Test دارد که می توانید لینک صفحه سایت خود را در آن قرار دهید و ببینید که نسخه موبایل شما چگونه است.

mobile-friendly-test

اگر نسخه موبایل شما صحیح باشد، مشکلی وجود ندارد. اما اگر خطاهای وجود داشته باشد این ابزار به شما می‌گوید.

یک نکته بسیار مهم که باید در اینجا بگویم این است که به هیچ وجه از پاپ آپ در نسخه موبایل خود استفاده نکنید. گوگل اعلام کرده است که استفاده از آن در موبایل باعث افت رتبه شما در گوگل میشود.

interstitial-popups

G. دیتا و آمار سایت خود را در گوگل آنالیتیکس بررسی کنید

از کجا می توانید بدانید که تمام تلاشی که برای سئو سایت خود می کنید نتیجه می دهد؟ از کجا می دانید که کاری که انجام داده اید روی سایت تاثیر مثبت داشته است یا تاثیر منفی؟ از کجا می توانید بدانید که چه صفحاتی از سایت شما بهتر جواب می دهد؟

تمام جواب این سوالات در ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس است.

در این ابزار به راحتی می توانید:

تغییرات ورودی گوگل خود را مشاهده و به صورت نمودار داشته باشید. با استفاده از نمودار ها می توانید ببینید که رشد شما چقدر است.

می توانید متوجه شوید که بهترین و پر بازدیدترین صفحات از نظر از گوگل چه صفحاتی هستند تا متوجه شوید چه چیزهایی برای سئو سایت شما جواب می دهد.

می توانید متوجه شوید که کاربران سایت شما چگونه و چه تعاملی با سایت شما دارند. مثلا چقدر از صفحات شما را می‌بینند، از کدام صفحات خارج می شوند، در کدام صفحات بیشتر زمان خود را سپری می کنند. این ها معیارهایی برای سنجش خوب بودن آن صفحه است.

با این ابزار می توانید نرخ‌تبدیل خود را نیز حساب کنید. بخشی در این ابزار وجود دارد که می توانید اهداف خود را در صفحات مد نظر خود تعریف کنید اگر کاربری به آن هدف برسد، در گوگل آنالیتیکس ثبت می‌شود و شما می‌توانید پیگیری کنید که چقدر این صفحه برای شما نرخ تبدیل دارد و یا فروش ایجاد کرده است.

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس را اینجا ببینید. همچنین اگر نیز به یک دوره آموزشی دارید، دوره آموزش گوگل آنالیتیکس را ببینید.

دوره آموزش جامع سئو از صفر تا صد! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

 

 

 اصول و مبانی سئو خارجی و لینک سازی در سئو (Off-Page SEO)

هدف از لینک سازی این است که سایر سایت ها، سایت شما را معرفی کنند و به شما لینک دهند. به این کار سئو خارجی یا Off-Page SEO هم می گوییم.

off-page-seo

به این لینک هایی که از سایر سایت ها دریافت می کنیم، بک لینک گفته می شود. بک لینک ها به شدت مهم هستند چرا که گوگل به آنها اهمیت زیادی می‌دهد. گوگل بخشی از معتبر بودن و مهم بودن سایت و برند شما را از طریق لینک های داده شده به شما به دست می آورد و برای گوگل بسیار مهم است و فعلاً نیز به همین منوال ادامه دارد. لیست سایت های بک لینک رایگان را می توانید در سایت ما ببینید.

در اینجا به موارد مهم این موضوع می پردازیم.

لینک با اعتبار دریافت کنید

همه لینک ها مثل هم نیستند. هرچه سایت قوی تر معتبر تر و با اعتبار تر باشد، لینک گرفتن از آن سایت تاثیر بیشتری روی سئو سایت شما دارد و طبیعتاً هر چه سایت اعتبار کمتری داشته باشد تاثیر کمتری روی صورت شما دارد.

effect of high authority pages 480x508 1

دو روش برای تعیین میزان اعتبار وجود دارد: اعتبار دامنه و اعتبار صفحه

اعتبار دامنه اعتبار کل سایت است. یعنی حتی اگر یک صفحه از سایت، لینکی از سایر سایت ها دریافت نکرده باشد، به خاطر این که کل دامین و سایت اعتباری دارد، به آن صفحه هم اعتباری داده خواهد شد.

حال اعتبار صفحه، اعتبار همان صفحه از سایت است.

مشخصا شما هم می خواهید از سایت ها و صفحاتی لینک دریافت کنید که اعتبار بالایی دارند. البته لینک گرفتن از سایت های با اعتبار بالا کمی سخت است.

از سایت های مرتبط لینک بگیرید

هرچه سایت به موضوع سایت شما مرتبط تر باشد، اعتبار بیشتری برای سایت خود به دست می آورید. اگر از سایت غیرمرتبط لینک دریافت کنید، در حوزه فعالیت خود، اعتبار کمتری دارید.

علاوه بر این وقتی که از سایت های مرتبط لینک میگیرید، گوگل این موضوع را متوجه می شود که اصولی تر در اینترنت فعالیت می کنید. اگر شما در حوزه صنعت غذا فعالیت می کنید اما از یک سایت بازی لینک بگیرید،طبیعتاً غیرطبیعی است.

البته این نکته را هم بگویم که اگر تعداد بسیار کمی لینک از سایت های غیر مرتبط هم داشته باشید مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد اما وقتی تعداد این ها بیشتر می شود، آنجاست که مشکلاتی برای سایت شما پیش خواهد آمد.

مثلا اگر ما در مورد طراحی سایت و سئو در سایت خود صحبت کنیم و اگر از یک سایت دیگر که در حوزه آموزش سئو فعالیت می کند لینک بگیریم این لینک به شدت برای ما ارزش دارد.

contextual-backlinks

این نکته را توجه داشته باشید که مرتبط بودن به این معنا نیست که دقیقاً در همان موضوع و حوزه فعالیت کنند. مثلاً سایت فصل وردپرس می تواند از سایت هایی مانند زومیت یا دیجیاتو که مرتبط با تکنولوژی و فناوری هستند هم لینک دریافت کنند.

سایت زومیت دقیقا در حوزه آموزش طراحی سایت و سئو کار نمی کند اما به هرحال مرتبط با تکنولوژی و مطالب مرتبط با اینترنت است.

چه کار کنیم که از سایت های دیگر لینک دریافت کنیم؟

قبل از اینکه وارد این موضوع شویم باید با دو موضوع سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه آشنا شوید.

تکنیک های سئو کلاه سیاه و کلاه سفید

اگر به ده پانزده سال پیش برگردیم، عمده روش های سئو کردن سایت، کلاه سیاه بودند و جواب هم می دادند! اما امروزه با پیشرفت الگوریتم های گوگل آن روش های قدیمی نه تنها جواب نمی دهند، بلکه باعث می شود رتبه های سایت شما در نتایج گوگل از بین برود.

به همین دلیل ما به هیچ وجه سئو کلاه سیاه را توصیه نمی کنیم، چرا که ارزش ریسک کردن آن را ندارد.

spammy-site

خب حالا از کجا بدانیم تکنیک های لینک سازی که استفاده میکنیم کلاه سیاه هستند یا کلاه سفید؟

آموزش های گوگل را پیگیری کنید. این اخبار و قوانین همیشه به روز رسانی می شوند.

طبق قوانین گوگل پرداخت هزینه به یک سایت و درج لینک شما در آن سایت، بر خلاف قوانین گوگل است و سئو کلاه سیاه حساب میشود.

اگر سایتی به شما به صورت خودجوش لینک بدهد، این مفید است. یعنی شخصی درمورد یک موضوعی در سایت خود صحبت کرده است و صفحه سایت شما را مفید دانسته و به آن صفحه سایت شما لینک داده است.

این را هم بدانید که سئو کلاه سیاه صرفاً برای لینک سازی نیست و برای موارد دیگر هم استفاده میشود. اما در بیشتر مواقع وقتی صحبت از سئو کلاه سیاه است، معمولاً منظور لینک سازی کلاه سیاه است.

باید استراتژی داشته باشیم تا لینک های مفید و طبیعی دریافت کنیم.

A. تکنیک محتوای آسمان خراش

هدف از این تکنیک تولید محتوای به شدت کامل، طولانی و مفید برای کاربر است. تولید چنین محتوایی زمان زیادی از شما می گیرد اما وقتی نتیجه کار خوب باشد باعث می شود که برخی از سایت ها و وبلاگ ها به شما لینک دهند و شما را مرجع آن مطلب قرار دهند.

تولید این محتوا به شدت زمانبر و سخت است اما کمک زیادی به رشد سایت شما خواهد کرد. سایت بکلینکو که محتوای این چنینی زیاد دارد، فقط در یکی از مطالب آسمان خراش خود ۹۲۷ لینک دریافت کرده است!

recent-backlinks

B. پست مهمان

یکی از روش های خوب لینک سازی، پست مهمان است. این روش یکی از روش‌های قانونی برای دریافت لینک است. با این که این روش قانونی است، اما اگر اصول و نکاتی در آن رعایت نشود، ممکن است به خطر نزدیک شوید! پس اگر درست انجام شود، به شدت مفید است.

در اینجا چند نکته برای استفاده از پست های مهمان به شما میگویم:

فقط در سایت های مرتبط پست مهمان ارسال کنید. اگر در سایت های غیر مرتبط تعداد زیادی پست مهمان ارسال کنید، برای شما خطرناک است.

کلمات کلیدی زیاد به سایت خود لینک ندهید! به جای آن می توانید از نام برند خود استفاده کنید و به سایت خود لینک دهید.

تعداد زیادی پست مهمان را در مدت زمان کم نسازید. اگر تعداد زیاد پست مهمان منتشر کنید برای سایت شما خطر دارد

C. هر چیزی که لینک خور ملسی دارد!

منظور از چیز هایی که لینک خور خوبی دارند این است که چیزی باشد مردم دوست داشته باشند آن را لینک کنند. این چیزها حتی فراتر از محتوای عالی است.

این چیز ها می تواندن یک ابزار خاص در سایت شما باشد. یا مقاله بررسی موردی موضوعی باشد. یا تحقیق عمیق و جامعی در مورد موضوعی در حوزه کاری شما باشد. یا یک راهنمای تصویری کامل استفاده از ابزار یا وسیله ای باشد و … .

اگر بتوانید کیفیت این چیز ها را هم بالا ببرید، مردم دوست دارند در مورد آن ها در سایت یا صفحات اجتماعی خود صحبت کنند.

مثلاً در حوزه سئو اگر یک صفحه داشته باشیم به عنوان ابزارهای سئو و لیست کامل از ابزارها را معرفی کنیم، مفید است. یا بخشی در سایت داشته باشیم که ابزاری باشد و وبمستر ها بتوانند سایت خود را در آن وارد کنند و به عنوان مثال سئو سایت خودشان را بررسی کنند.

چیزهایی که لینک خور خوبی دارند صرفاً قرار نیست راهنمای کامل باشد. مثلا می تواند گرافیک باشد. مثلاً اگر در مورد یک مفهوم که شاید مقالات زیادی در اینترنت برای آن وجود داشته باشد، بیایید در قالب یک تصویر اینفوگرافیک جذاب آن را ارائه دهید. این را به شدت مردم دوست دارند و در سایت یا شبکه های اجتماعی خود از آن صحبت می کنند.

در دوره آموزش سئو نیز تکنیک های لینک سازی در سئو را به صورت عملی آموزش داده ایم که پیشنهاد میکنم این دوره را از سایت تهیه کنید.

on page seo infographic 960x1094 1

 

 

 

هدف کاربران از جستجو

با این اواخر این مقاله آموزش سئو هستیم، اما این مبحث جزو قدم های اول سئو سایت است. یعنی بدانیم هدف کاربر از جستجوی یک عبارت اصلا چیست.

کاربران می توانند هدف های مختلفی از جستجوی یک کلمه یا عبارت باشند:

  • دریافت اطلاعات
  • پیدا کردن یک صفحه از سایت مشخص
  • خرید محصول
  • خرید یک سرویس

types of user content 768x1092 1

اینکه بدانیم هدف کاربر از سرچ آن عبارت چیست و دقیقاً انتظار دیدن چه چیزی دارد، بخش مهمی از سئو در سال های اخیر است.

مثلاً اگر شما می خواهید یک بلیت هواپیما خرید کنید و عبارت خرید بلیط هواپیما را جستجو کنید، هدف شما این است که دقیقا یک خرید سرویس انجام دهید و اگر یک مقاله به شما نمایش دهد که در مورد خرید بلیط هواپیما و انواع آن صحبت کرده است و ناامید می شوید.

یا شاید جستجو کنید روش پخت مرغ اما به شما فروش و خرید آن غذا را پیشنهاد دهد که اینجا هم دوباره ناامید می شوید. در اینجا هدف شما خرید چیزی نیست و صرفاً اطلاعاتی نیاز دارید که بر عکس مورد قبلی در خرید بلیط هواپیما است که در آنجا اطلاعات نیاز ندارید و صرفاً می خواهید چیزی را خرید کنید.

پس حتما تا الان متوجه شده اید که قبل از ساخت یک صفحه و سئو کردن آن، اول باید بدانید که کاربر هدفش از جستجوی آن چیست و صفحه مناسب آن را در سایت خود بسازید. اگر کاربر با جستجوی عبارت توقع دیدن یک مقاله و خواندن آن را دارد، نباید یک  صفحه محصول تان را بالا بیاورید.

اگر این نکته را رعایت کنید مطمئن باشید در سئو موفق خواهید بود و سئو به کسب و کار شما رونق می دهد.

برای اینکه قصد کاربر را بدانید همین الان کافی است آن را در گوگل جستجو کنید و نتایج را بررسی کنید و ببینید گوگل چه نوع صفحاتی را بیشتر به کاربر نمایش داده است. اگر عمدتاً مقاله است، پس گوگل متوجه شده است که در آن عبارت کاربران مقاله می خواهند یا اگر بیشتر صفحه فروشگاه است گوگل متوجه شده است که مردم در هنگام سرچ آن کلمه دنبال یک محصول هستند. و به این صورت می توانید متوجه شوید که هدف کاربر از جستجوی آن عبارت چیست و شما طبق آن قصد و هدف، صفحات خود را تولید کنید.

سیگنال های کاربران

شاید بپرسید که گوگل چگونه می تواند متوجه شود هدف کاربر از آن جستجو چیست. گوگل تعامل کاربران با صفحات سایت ها و نتایج را کاملاً زیر نظر دارد.

مثلا اگر کاربری یک عبارت جستجو کند، و در بین نتایج بگردد و رتبه سوم که یک مقاله است را انتخاب کند، در حالی که رتبه یک خرید محصول بوده است، گوگل متوجه می شود که کاربران در این کلمه کلیدی، به دنبال مقاله هستند، نه محصول.

یا حتی ممکن است گزینه اول را کلیک کنند وارد سایت شوند و به دلیل اینکه مناسب هدف آنها نبوده است دوباره به گوگل برگردد و رتبه های بعدی را باز کند.

اینجا متوجه می شود که صفحه شما مناسب آن کلمه نیست و به همین دلیل کم کم آن را از نتایج خارج می کند. حالا اگر صفحه شما مناسب به آن کلمه باشد، اینگونه شانس بسیار بالایی برای حضور در نتایج اول را دارید.

اگر تازه می‌خواهید صفحات سایت خود را بسازید، این نکته را مد نظر داشته باشید و اگر صفحاتی دارید که از قبل در گوگل هستند، آنها را بررسی کنید تا صفحه مناسب کاربر را نمایش دهید. چرا که گوگل رفتار کاربران در بین نتایج را بررسی می‌کند و متوجه می‌شود که کدام نتیجه بیشتر برای کاربر مفید بوده است.

چگونه توجه کاربران را به دست بیاوریم و به سایت خود جذب کنیم؟

قدم اول این است که محتوایی را تولید کنید که مناسب هدف کاربر است. اگر محتوای شما چیزی نباشد که کاربر می خواهد، گوگل این موضوع را کامل متوجه می‌شود.

بعد از اینکه این کار را انجام دادید و مطمئن شدید که محتوای شما مناسب هدف کاربر از جستجوی آن عبارت است، موارد زیر نیز به کمک شما می‌آید تا تعامل کاربر با صفحه سایت شما را بالا ببرد:

مقدمه خوبی داشته باشید. سعی کنید در ابتدای محتوا با کاربر ارتباط برقرار کنید. مثلا به جایی که خیلی خشک و رسمی بیاید بگوید که” موضوع فلان مهم است چون که فلان و فلان” به جای آن مثلا می‌توانید بگویید امروز می خواهم به شما بگویم که چطور فلان کار را انجام دهید” یعنی خیلی مستقیم شفاف راحت و کاربر صحبت کنید.

از تصاویر و فایل های مدیا استفاده کنید. حتما می‌دانید که تصاویر به شدت تعامل کاربر را نسبت به متن بالاتر می برد. مخصوصا اگر محتوای طولانی داشته باشید.

سایر محتوای مرتبط با آن موضوع را با لینک های داخلی به کاربر نمایش دهید. به این صورت هم نیاز کاربر بهتر برطرف می شود و همین که احتمال برگشت به صفحه نتایج کم میشود و در سایت شما می چرخد.

سرعت لود سایت خود را بهبود دهید. هرچه سرعت سایت شما کندتر باشد، کاربر سریعتر از سایت شما خارج می شود. کند بودن سایت باعث می شود کاربران از سایت شما فرار کنند و به پناه رقبای شما بروند!

محتوای خود را خوانا بنویسید. از فونت های ریز استفاده نکنید. از لیست ها استفاده کنید. از تگ های هدینگ و تیتر ها و زیر تیتر ها استفاده کنید تا محتوای شما بخش بندی شده باشد.

محتوای خود را به روز نگه دارید. جدا از اینکه محتوای قدیمی باعث می شود که اطلاعات درستی به کاربر منتقل نکند، این مورد در بهبود سئو سایت شما نیز کمک می‌کند. چرا که محتوای شما به روز می شود و گوگل این موضوع را متوجه می شود که شما فعالیت جدی و به روزی دارید. چرا که کاربران هم می خواهند همیشه مطالب به روز بخوانند.

دوره آموزش جامع سئو از صفر تا صد! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

 

 

 روند های جدیدتر در سئو

در دنیای اینترنت و بازاریابی دیجیتال روندها و ترفندهای مختلفی همیشه به وجود می آید. البته قبل از اینکه به این موارد بپردازیم باید این نکته را به شما بگویم که تا به اینجای این مطلب، ما اصول و مقدمات سئو را به شما گفته ایم. از اینجا به بعد به موضوعات حرفه ای و جدید تر میخواهیم اشاره کنیم.

اسکیما (Schema Markup)

عده ای فکر می کنند استفاده از کدهای اسکیما باعث بهبود رتبه آنها می شود اما این گونه نیست.

اسکیما به صورت مستقیم به بهبود رتبه شما کمک نمی کند. این کار بیشتر به افزایش نرخ کلیک شما کمک می کند. مثلاً اگر شما در رتبه یک تا سه نباشید اما در رتبه 5 باشید و از اسکیما های مخصوص آن صفحه استفاده کرده باشید، ممکن است کاربر روی صفحه شما کلیک کنند. چرا که نتیجه سایت شما کمی متفاوت تر از بقیه نمایش داده میشود.

مثلا چیزی که خیلی رایج شده است، امتیاز ستاره است و اکثر سایت ها سعی می کنند امتیاز ستاره داشته باشند تا نتیجه آنها در گوگل متفاوت تر نمایش داده شود.

review stars serps 960x774 1

E-A-T

این کلمه که مخفف کلمات تخصص اعتبار و مطمئن بودن (Expertise, Authority, Trustworthiness) است، گوگل روز به روز بیشتر به آن توجه می‌کند و اخیراً توجه خود را به شدت بالا برده است.

دلیل این کار هم کاملا مشخص است. گوگل می خواهد نتایجی به کاربر نمایش دهد که کاملا معتبر هستند.

اگر میخواهید گوگل به سایت شما اهمیت ویژه‌ای بدهد، باید سایت شما در موضوع و حوزه شما معتبر باشد.

به عنوان مثال سایت ویکی پدیا یکی از معتبرترین سایت ها است چرا که محتوای آن توسط هزاران فرد زیر نظر است که بسیاری از آنها متخصص در حوزه خود هستند.

برای بهبود سایت خود از این نظر هیچ راه میانبری وجود ندارد. حتی اگر محتوای زیادی در سایت خود داشته باشید و آنها را به نویسندگان و تولید کننده های محتوا فریلنس بدهید، احتمال اینکه در حوزه خود به عنوان یک سایت معتبر شناخته شوید کم است.

اما اگر به جای آن بیاید محتوایی تولید کنید که توسط متخصصان حوزه خود نوشته شده است، این کار باعث می‌شود که از این نظر سایت شما بهبود پیدا کند.

همچنین داشتن لینک های معتبر از منابع معتبر در حوزه خود نیز باعث می‌شود که اعتبار سایت شما بهتر شود.

جستجوی صوتی

روز به روز بر تعداد افرادی که به صورت صوتی جستجو انجام می دهند افزوده می شود. گوگل یک بار اعلام کرد 41 درصد از افراد جستجوی خود را به صورت صوتی انجام می دهند. البته این آمار برای زبان فارسی کمتر است اما مطمئنا در آینده افزایش پیدا می کند.

حالا اگر بخواهید شما هم در جستجوی صوتی رتبه داشته باشید، باید مواردی را مد نظر داشته باشید. مثلاً در جستجوی صوتی عبارات جستجو شده معمولاً طولانی تر هستند. همچنین زبان گفتاری کمی خودمانی تر از زبان نوشتاری است.

بهینه سازی ویدیو ها در سایت های اشتراک ویدئو

سایت های اشتراک ویدئو مثل یوتیوب در جهان، یا آپارات در ایران، روز به روز محبوب تر می شوند. در سایت های حرفه ای مانند یوتوب حتی موضوعی به نام سئو بوتوب مطرح است! جدا از داخل خود یوتیوب، در نتایج گوگل هم ویدیوهای این سایت ها بیشتر نمایش داده می شود.

حتماً پیش آمده که شاید عبارتی را سرچ کرده باشید و در بالای نتایج به شما ابتدا ویدیو نمایش دهند. این یعنی نشان می دهد که بعضی از کلمات و عبارات مشکل کاربر را با ویدئو بهتر حل می کند.

dog-videos-serp

مثلاً در حوزه آموزش نرم افزار خاصی، ویدئو بهتر جواب می دهد و گوگل هم این موضوع را متوجه می شود. پس در ابتدا ویدیو به شما پیشنهاد می دهد.

شما هم می توانید قصد کاربران را از جستجوی عبارت پیدا کنید و اگر ویدئو برای آن کلمه خوب است و می‌توانید در مورد آن موضوع ویدئو تولید کنید، این کار را انجام دهید. البته اگر نیاز کاربر شما با ویدئو بهتر رفع می‌شود این کار را انجام دهید.

 

 

 

 کلام آخر

امیدوارم از این مقاله آموزشی سئو لذت برده باشید. در این مقاله سعی کردم از ابتدای سئو و مقدمات آن شروع کنم و در مورد هر قسمت از سئو توضیحاتی را بدهم.

هدف از این مقاله صرفا آشنایی کلیات سئو و نکات مهمی که باید رعایت کنید بود. با این که نکات مهمی را گفتیم اما نیاز دارید که در این مباحث عمیق تر شوید. چرا که دنیای سئو، دنیای بزرگ و به روزی است و شما دائماً باید پیگیر این موضوعات و مطالب آموزشی باشید.

همین که سعی کنید سایت مناسبی داشته باشید تا گوگل و کاربران به راحتی با آن ارتباط برقرار کنند و محتوای مفید و مناسب هدف کاربر تولید کنید و بتوانید به خوبی آن را در اینترنت توزیع کنید می توانم بگویم که شما موفق خواهید شد.

این اصل سئو است و حتماً باید این اصل را رعایت کنید.

در پایان باید چند پیشنهاد خوب هم به شما بدهم. اول از همه اگر می خواهید این آموزش را در قالب PDF داشته باشید، از لینک زیر میتوانید کتاب PDF آموزش سئو را دانلود کنید.

دانلود رایگان کتاب آموزش سئو

دوم اینکه ما نکات سئو را به صورت یک چک لیست در آورده ایم! کافیست نکات را بخوانید و در سایت خود به آن ها عمل کنید. این چک لیست را می توانید به صورت رایگان از لینک زیر دانلود کنید.

دانلود رایگان چک لیست سئو

سوم اینکه سئو بحث عمیق تری نسبت به یک مقاله آموزشی است و نیازمند این است که همین مباحث را عمیق تر یاد بگیرید. همچنین ترفند ها و تجربه های چندین ساله نیاز است تا بتوانید موفق تر در نتایج گوگل ظاهر شوید. ما در دوره آموزش سئو، به صورت ویدئویی از قدم اول سئو شروع کرده ایم، تمام موضوعات و سرفصل های سئو را پوشش داده ایم، ترفند و تجربه های چندین ساله خود را بیان کرده ایم که به شدت ارزش زیادی دارند. برای حرفه ای شدن در سئو، حتما این دوره را از فصل وردپرس تهیه کنید.

توجه! شما 16 ساعت تا حرفه ای شدن در سئو فاصله دارید! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

در پایان اگر هر گونه سوالی در مورد سئو دارید، در بخش نظرات حتما جواب خود را می گیرید 🙂 همچنین اگر سوالی در مورد دوره سئو دارید می توانید بپرسید. راستی خوشحال می شویم که نظرات خود را در مورد این مقاله هم بدانیم.

امیدوارم شما را در رتبه های اول گوگل ببینم 🙂

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
5/5 - (2 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

رسولی در 17 مارس 2020 - 21:57 پاسخ

چه آموزش کاملی بود! دست آقای جواهری درد نکنه

    مسعود جواهری در 18 مارس 2020 - 02:20 پاسخ

    خواهش میکنم
    خیلی خوشحالم براتون مفید بوده
    موفق باشید

زهرا انصاری در 17 مارس 2020 - 23:04 پاسخ

سلام مرسی از مطلب خوبتون. امکانش هست که بدون هزینه کردن و خرید ریپورتاژ به رتبه های اول گوگل رسید؟

    مسعود جواهری در 18 مارس 2020 - 02:23 پاسخ

    سلام خدمت شما
    برای کلمات نسبتا ساده تر، بله به راحتی شدنیه. اما اگر کلمه ای رو بخواهید سئو کنید که رقابت زیادی براش هست، باید لینک سازی با کیفیت انجام بدید.
    تمام این موارد داخل دوره آموزش سئو گفته شده که چه کلمه راحت باشه و چه سخت، بتونید رتبه های خوبی در گوگل به دست بیارید.
    نگاهی به این لینک بندازید
    https://wpseason.com/courses/seo/
    موفق باشید

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!