در مقاله قبلی به آموزش ساخت بسته نصبی پرداختیم و گفتیم که چگونه می توان یک نسخه از سایت را تهیه کرد و در جای دیگر، در هاست و دامین دیگر، آن را راه اندازی کرد. حال در این مقاله آموزشی می خواهیم یاد بگیریم که چطور از بسته نصبی وردپرس که توسط افزونه duplicator ایجاد شده است، استفاده کنیم. با آموزش نصب قالب با Duplicator همراه فصل وردپرس باشید.
فهرست عناوین مقاله
بسته نصبی وردپرس چیست؟
از طریق بسته نصبی می توان یک نسخه کامل و دقیق با تمام جزئیات از سایت تهیه کرد و آن را در هر جای دیگری، چه در هاست و دامین جدا و چه در لوکال هاست دوباره راه اندازی کرد. در این روش سایت دقیقا مانند اولش اجرا می شود و هیچ گونه تغییری در فایل ها و دیتابیس به وجود نمی آورد.
بسته نصبی شامل یک فایل ZIP و یک فایل installer.php است. از طریق این دو فایل می توانید کل سایت را با فولدر های آپلود، افزونه ها، قالب ها، وردپرس و دیتابیس را دوباره بازگردانی کنید.
قبلا در مورد نحوه ساخت بسته نصبی توسط افزونه duplicator در وردپرس، در مقاله مربوطه توضیح داده ایم و در این مقاله به آموزش استفاده از بسته های نصبی ایجاد شده توسط افزونه duplicator می پردازیم.
آموزش نصب بسته نصبی وردپرس
تفاوتی ندارد که بسته نصبی را در لوکال هاست نصب می کنید یا روی هاست. روال کار مثل هم است. برای نصب بسته نصبی در وردپرس ، شما نیاز به دو فایل دارید. یکی فایل ZIP که محتویات سایت است و دیگری فایل installer.php که پروسه نصب را انجام می دهد. اگر این دو فایل را در اختیار دارید، پس با ادامه آموزش همراه ما باشید.
شما باید هر دو فایل را در کنار هم در آدرسی که می خواهید سایت را راه اندازی کنید قرار دهید. و توجه داشته باشید که کنار این دو فایل، هیچ گونه فایل دیگری وجود نداشته باشد.
ما در این مثال می خواهیم عملیات نصب بسته آسان نصبی را در لوکال هاست انجام دهیم. بنابراین فایل ها را درون یک فولدر قرار داده ایم. در هاست نیز تفاوتی وجود ندارد و شما کافیست همین فایل ها را در مسیر مورد نظر خود آپلود کنید.
حال شما نیاز به یک دیتابیس دارید. دیتابیس را مانند نصب عادی وردپرس، از طریق بخش دیتابیس کنترل پنل هاست خود می توانید بسازید. در لوکال هاست نیز از طریق PHPmyadmin دیتابیس جدید ایجاد کنید. نیازی به درج هیچگونه اطلاعاتی در دیتابیس نیست و فقط کافیست دیتابیس را ایجاد کنید و خالی رها کنید تا خود بسته نصبی، دیتابیس را پر کند.
اگر از نحوه ساخت دیتابیس اطلاع ندارید، می توانید آموزش نصب وردپرس را در سایت ما دنبال کنید و یاد بگیرید.
پس در این مرحله یک دیتابیس خالی ایجاد کنید.
حال به مرورگر خود بروید و آدرس سایت خود را وارد کنید و در انتهای آن /installer.php را تایپ کنید تا به فرایند نصب بسته نصبی وارد شوید. در لوکال هاست نیز آدرس فولدر را وارد کنید و سپس/installer.php را به آخر آن اضافه کنید.
پس از وارد شدن به آدرس installer.php، با صفحه ای مشابه صفحه زیر مواجه می شوید. در این صفحه تیک شرایط را بزنید و سپس روی گزینه Next کلیک کنید.
در مرحله بعد از شما اطلاعات دیتابیس را می خواهد. نام دیتابیس، یوزرنیم و رمز را در فیلد های مربوطه وارد کنید و روی گزینه Test Database کلیک کنید تا مطمئن شوید اتصال به دیتابیس به درستی انجام می شود. اگر اتصال انجام شد، روی گزینه Next کلیک کنید. در کادری که باز می شود نیز روی Yes کلیک کنید.
در مرحله بعد نام سایت را باید وارد کنید. به طور پیشفرض نام سایتی که از آن بسته نصبی ایجاد شده است قرار دارد که در اینجا می توانید آن را تغییر دهید.
در همین صفحه روی Options کلیک کنید. در اینجا شما می توانید یک یوزر ادمین برای سایت بسازید تا از طریق آن به پنل مدیریت دسترسی داشته باشید. اگر بسته نصبی را از افراد دیگری تهیه کرده اید و یوزر ادمین را نمی دانید، حتما باید در اینجا یک یوزر ادمین جدید اضافه کنید. اما اگر خودتان بسته نصبی را تهیه کرده اید و نام و پسورد یوزر ادمین را می دانید، نیازی به ساخت ادمین جدید نیست.
پس از پر کردن قسمت های مورد نیاز این مرحله، روی گزینه Next کلیک کنید.
حال به مرحله آخر فرایند نصب بسته نصبی رسیدیم. اگر روی گزینه Site Login کلیک کنید، وارد صفحه ورود به پنل مدیریت می شوید. اما اگر همین الان هم آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید، سایت شما آماده استفاده است و موفق شده اید که به طور کامل آن را راه اندازی کنید.
پس از نصب بسته نصبی و لاگین کردن به پنل مدیریت، به منو Duplicator و سپس Tools وارد شوید و روی Stored Data کلیک کنید. دو گزینه در این بخش قرار دارد که وظیفه آن حذف فایل های اضافی است که هنگام نصب بسته ایجاد شده است. روی هر دو گزینه کلیک کنید تا فایل های زائد پاک شود. این کار علاوه بر آزاد شدن فضای هاست، به امنیت سایت شما نیز کمک خواهد کرد.
اگر خودتان می خواهید از سایت خود نسخه بسته نصبی تهیه کنید، پیشنهاد می کنم آموزش آن را در سایت ما مطالعه کنید.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. اگر نظر یا سوالی درباره این آموزش دارید، حتما از قسمت نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید.
بسیار عالی و کارآمد بود