برای اینکه محتوای شما رتبه بگیرد، نیاز به لینک دارید. گوگل از طریق لینک ها و ارتباطاتی که با لینک ها ایجاد می شود، محتوای شما را در سطح وب پیدا می کند. حال لینک سازی داخلی باعث می شود صفحات و محتوای شما در داخل سایت به یکدیگر متصل شوند و گوگل ساختار محتوای شما را بهتر درک کند. از طریق این ساختار می توانید سلسله مراتب صفحات سایت و صفحات مهم را مشخص کنید و ارزش بیشتری به صفحات مهم بدهید. پس لینک سازی داخلی به شدت می توانید به سئو سایت شما در جهت هدف اصلی سایت کمک کند. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا نکات ارزشمند لینک سازی داخلی را یاد بگیرید.
فهرست عناوین مقاله
منظور از لینک سازی داخلی چیست؟
منظور از لینک داخلی، هر لینکی است که از یک صفحه به یک صفحه دیگر داده می شود. هم کاربران و هم ربات های موتور های جستجو، با استفاده از این لینک ها، صفحات سایت شما را پیدا می کنند.
لینک های داخلی چندین نوع هستند. علاوه بر لینک هایی که در صفحه اصلی، منو و … وجود دارند، لینک های داخل محتوا نیز یک نوع لینک داخلی هستند که به لینک های مفهومی معروف هستند. منظور از لینک های مفهومی این است که این لینک ها بر اساس محتوا های مرتبط به هم قرار داده می شوند و هم کاربران موضوعات مرتبط را در سایت پیگیری می کنند و هم موتور های جستجو مطالب مشابه را در ساختار سایت شما پیدا می کنند و ارزش آن ها را بهتر درک می کنند.
هر چه یک صفحه لینک داخلی بیشتری دریافت کند، موتور های جستجو ارزش بیشتری برای آن صفحه قائل می شوند. پس یک لینک سازی داخلی اصولی و استاندارد، که بخشی از سئو داخلی است، برای سایت شما حیاتی است.
چرا لینک ها برای گوگل اهمیت دارند؟
همانطور که می دانید لینک ها و موضوع لینک بیلدینگ یکی از فاکتور های مهم گوگل و سایر موتور های جستجو است. اما چرا؟ چه کار کنیم تا به نفع ما باشد؟
گوگل لینک ها را دنبال می کند تا مطالب جدید وب سایت ها را پیدا کند تا آن ها را در نتایج جستجو نمایش دهد. اگر یک صفحه تعداد بیشتری لینک مفید بگیرد، یعنی آن صفحه مهم تر و ارزشمند تر است. در لینک سازی داخلی، شما می توانید دقیقا این ساختار لینک ها را کنترل کنید تا گوگل و کاربران را به صفحات مهم هدایت کنید.
ارتباط بین محتوا
گوگل با استفاده از لینک های داخلی و خارجی، وب سایت ها را با ربات خود اصطلاحا خزش می کند. این ربات ابتدا وارد صفحه اصلی می شود، سپس لینک های صفحه اصلی رو بررسی می کند. بعد از آن لینک های داخل آن صفحات را بررسی می کند و به این صورت ارتباط بین صفحات سایت را درک می کند و صفحات مهم تر را پیدا می کند.
به عنوان مثال اگر ما در این صفحه به یک مقاله دیگر که مرتبط با لینک سازی است لینک بدهیم، گوگل متوجه می شود که هر دو این مقالات، یک ارتباط موضوعی با هم دارند.
ارزش لینک
علاوه بر درک ارتباط با محتوا، گوگل ارزش لینک را بین تمام لینک های صفحه پخش می کند. معمولا صفحه اصلی هر سایت بیشتری بک لینک را دارد و صفحه به شدت ارزشمندی است. حال تمام این ارزش موجود در لینک صفحه اصلی، بین تمام لینک های داخل صفحه اصلی پخش می شود. بعد از آن ارزش لینک های بعدی به سایر لینک های داخل آن صفحات پخش می شود و این روند تا آخر ادامه پیدا می کند.
پس یکی از دلایلی که توصیه می شود پست های جدید سایت داخل صفحه اصلی نیز قرار بگیرند، همین است که ارزش خوبی در ابتدای انتشار مطلب، به آن مطلب داده شود تا زودتر توسط گوگل دیده شود و رنک بهتری در گوگل بگیرد.
پس باید این موضوع را درک کنید که لینک ها ارزش های مختلفی را به صفحات پخش می کنند و هر چه لینک های ارزشمند تری به یک صفحه داده شود، آن صفحه اهمیت بیشتری پیدا می کند و شانس رنک گرفتن بهتر را پیدا می کند. پس حتما باید یک استراتژی مناسب برای ساختار صفحات و لینک سازی داخلی خود داشته باشید.
طرح ریزی استراتژی لینک سازی داخلی
یکی از مهم ترین کار های سئو همین استراتژی لینک سازی داخلی و ساختار صفحات است. با استراتژی مناسب لینک سازی داخلی است که گوگل می توند ارتباط و ارزش صفحات را درک کند تا به آن ها رنک مناسب را بدهد.
برای طرح ریزی این استراتژی چندین قدم باید بردارید. البته که نمی توان برای تمام سایت ها یک نسخه پیچید اما کلیت فرایند به این صورت است.
1. ساختار ایده آل سایت خود را مشخص کنید
همیشه توصیه می شود که وب سایت ها یک ساختار هرمی را برای سایت خود در نظر بگیرند. یعنی در بالای هرم صفحه اصلی، زیر آن بخش هایی مانند دسته بندی ها و پایین تر پست و صفحات سایت قرار بگیرند. یعنی یک حالت سلسله مراتبی برای سایت خود بچینید.
2. مهم ترین صفحات خود را مشخص کنید
حالا باید صفحات مهم سایت خود را شناسایی کنید. صفحاتی که قلب کسب و کار شما هستند. صفحاتی که می خواهید کاربران در جستجو ها بیشتر به آن برسند و برای کسب و کار شما مهم هستند.
به دلیل اینکه می خواهیم به گوگل نشان دهیم که این صفحات مهم هستند، پس طبق توضیحات بالا، باید لینک های داخلی زیادی به آن ها بدهیم.
3. لینک های مرتبط را اضافه کنید
وقتی چندین مقاله در مورد یک موضوع کلی دارید، باید آن ها را به هم لینک دهید. به این صورت گوگل و کاربران می دانند که بین این مقالات و صفحات ارتباط معنایی وجود دارد. ساختار هرمی را نیز اینجا می توانید پیاده کنید. یعنی یک مقاله از این موضوع که کلی تر و مهم تر است را داشته باشید و سپس از این مقاله به سایر مقاله ها و برعکس لینک دهید.
4. سلسله مراتبی لینک دهید
همانطور که در قسمت قبل گفتیم، صفحات سایت شما باید حالت سلسه مراتبی و به صورت والد فرزندی باشند. مثلا اگر یک مقاله با عنوان “سئو محتوا” دارید، زیر مجموعه آن مقالاتی مانند “تعیین کلمات کلیدی” یا “سئو تصاویر محتوا” دارید که از مقاله “سئو محتوا” ب این دو و برعکس لینک داده می شود.
5. بخش پست های مرتبط داشته باشید
معمولا قالب ها این بخش را دارند که بعد از محتوا، تعدادی از پست های مرتبط با این پست را نمایش دهند. این امکان نیز به شدت مفید است چرا که قالب یا افزونه سایت، مطالب مرتبط را بر اساس تگ ها یا دسته بندی ها شناسایی می کند و در این صفحه لینک آن ها را قرار می دهد. البته که می توانید این کار را به صورت دستی در پایان محتوای خود نیز انجام دهید.
6. لینک های مهم را در منو و صفحه اصلی قرار دهید
علاوه بر درج لینک ها در محتوا، شما مکان های مختلفی مانند منو و صفحه اصلی را دارید. شما می توانید مهم ترین صفحات سایت خود را در این بخش ها به طور دائمی قرار دهید تا ارزش زیادی به این صفحات داده شود.
7. از دسته بندی ها و تگ ها به درستی استفاده کنید
با استفاده از دسته بندی ها و تگ ها می توانید ساختار سایت خود را برای کاربران و گوگل بهتر بچینید و دسترسی راحت تری به آن ها بدهید تا بهتر درک شوند. پس سعی کنید مطالب سایت را دسته بندی موضوعی کنید و تگ های مرتبط به هم در مقالات استفاده کنید.
8. بخش مطالب محبوب یا مطالب اخیر داشته باشید
بسیاری از سایت ها در سایدبار خود بخش مطالب محبوب یا پربازدید، مطالب اخیر و … دارند که چون این سایدبار تقریبا در تمام صفحات سایت تکرار می شود، باعث می شود تا مدتی لینک این مقالات در همه صفحات قرار بگیرند و ارزش خوبی به آن ها منتقل شود. علاوه بر این کاربران نیز با این دسته از مطالب آشنا می شوند و می توانند استفاده کنند تا تعداد بازدید صفحات سایت شما نیز بالاتر برود که خود یک سیگنال مثبت به گوگل است.
دو نکته دیگر
برای لینک سازی داخلی سایت خود همیشه از لینک های فالو استفاده کنید تا ارزش لینک ها به یکدیگر منتقل شوند. البته برای صفحاتی که اهمیت سئویی ندارند (مانند صفحه لاگین سایت) استفاده از نوفالو مشکلی ندارد.
نکته دیگر انکرتکست مورد استفاده است. در لینک سازی داخلی سعی کنید کلمات معنادار را لینک کنید. حتی می توانید دقیقا کلمه کلیدی هدف را لینک کنید تا گوگل درک بهتری از صفحه پیدا کند. در لینک سازی داخلی، برعکس لینک سازی خارجی، گوگل حساسیت خاصی برای استفاده از کلمه کلیدی هدف برای لینک ها ندارد.
جمع بندی
در این مقاله یاد گرفتیم که اهمیت لینک سازی داخلی چیست و چگونه باید ساختار صفحات و لینک های داخلی را بچینیم تا هم گوگل به ارزش صفحات پی ببرد و هم کاربران بتوانند در سایت گشت بزنند. فهمیدیم که هر چه لینک های بیشتری به یک صفحه داده شود، این سیگنال به گوگل داده می شود که آن صفحه مهم تر است تا رنک بهتری بگیرد. پس سعی کنید ساختار صفحات را طوری بچینید که صفحات مهم سایتتان، بیشترین لینک را از جا های مختلف در سایت شما دریافت کند.
منبع: yoast