تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

ابزار های سئو (14 ابزار از تحقیق کلمات کلیدی تا آنالیز سئو)

seo tools

ابزار های سئو شامل سایت ها و نرم افزار هایی هستند که برای سئو سایت خود استفاده می کنیم. بدون این ابزار ها (که اکثرا رایگان هم هستند)، بعضی از کار های سئو به شدت سخت است و به صورت دستی عملا غیرممکن است. حالا ما در این مقاله طبق تجربه خودمان، مهم ترین ابزار های سئوکار ها را لیست کرده ایم و توضیح کوتاهی برای کاربرد هر کدام داده ایم که می توانید مطالعه و بررسی کنید.

قبل از هر چیزی باید بگویم که در دوره آموزش سئو این ابزار ها به طور عملی آموزش داده شده اند که می توانید این دوره را از سایت تهیه کنید. اگر در مورد سئو هم هیچ اطلاعاتی ندارید، مقاله سئو چیست را مطالعه کنید.

خود سایت گوگل، از مهم ترین ابزار های سئو!

سایت گوگل از ابزار های سئو

بله خود Google به نظر من از مهم ترین ابزار های سئو است که هر سئو کاری باید در فرایند سئو همیشه از آن استفاده کند. از طریق موتور جستجوی گوگل برای پیدا کردن رقبا، پیدا کردن کلمات کلیدی و لانگ تیل کیورد ها، بررسی ایندکس بودن سایت و صفحات، بررسی وضعیت رتبه ها و … استفاده می شود که در صورت عدم آشنایی با این موارد، می توانید دوره آموزش سئو را از سایت تهیه کنید.. برای برخی از این کاربرد ها که مثال زدم، ابزار های جداگانه ای وجود دارند اما باید بدانید که هیچ ابزار دقیقی وجود ندارد و همه آن ها دارای خطا هایی هستند که ممکن است ما را به اشتباه بیاندازد. اما گوگل در این میان تا کنون برای من مفید تر بوده است.

گوگل سرچ کنسول، عزیز سئو کاران

دوره آموزشی سرچ کنسول گوگل

گوگل سرچ کنسول یکی از آن ابزار های سئو است که وبمستران و سئو کاران، بخشی از روز خود را در آن سپری می کنند! سرچ کنسول که یک ابزار رایگان سئو است، راه ارتباطی بین سایت شما و گوگل است تا بتوانید دقیق تر سایت خود بررسی کنید. در این ابزار علاوه بر اعلام مشکلات فنی از نظر گوگل، لیست کلماتی که صفحات سایت شما در آن ها ورودی دارند و کلیک می خورند هم لیست شده است و می توانید بر اساس زمان های مختلف و فیلتر های مختلف، آن ها را تحلیل و بررسی کنید و به رشد سایت خود کمک کند.

با اطلاعاتی که سرچ کنسول می دهد، ترفند ها و استراتژی هایی را می توان در جهت پیشرفت سایت پیاده کرد که هم در دوره سئو و هم در دوره آموزش گوگل سرچ کنسول آن ها را آموزش داده ایم. شما می توانید نقاط ضعف و قوت سایت خود را پیدا کنید و از آن ها استفاده کنید. اگر تا کنون سایت خود را در این ابزار ثبت نکرده اید، آموزش ثبت سایت در کنسول گوگل را ببینید.

موتور جستجو های دیگر مثل Bing هم وبمستر تولز یا همان سرچ کنسول دارند که بد نیست سایت خود را در آن ها نیز ثبت کنید. حتی وبمستر تولز بینگ این امکان را دارد برخی از دیتای گوگل سرچ کنسول را به آن با یک کلیک منتقل کنید تا وقت زیادی از شما نگیرد.

میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

گوگل آنالیتیکس، عزیز وبمستران

گوگل آنالیتیکس از ابزار های سئو

یکی دیگر از ابزار های سئو، گوگل آنالیتیکس است. گوگل آنالیتیکس قوی ترین ابزار رایگان بررسی آمار سایت و تحلیل آن است. به گوگل آنالیتیکس به چشم یک آمارگیر ساده نگاه نکنید! امکانات و گزارش هایی که این ابزار به ما وبمستران می دهد فوق العاده است. گوگل آنالیتیکس صرفا آماری مثل تعداد کاربران، صفحات پربازدید و … نمی دهد، بلکه تمام این اطلاعات را بر اساس گزارش های بیشتری به شما ارائه می دهد. مثلا می توانید صفحاتی که کاربر در سایت پشت سر هم سر زده است را ببینید. یا مثلا قیف فروش سایت خود را می توانید بررسی کنید. امکانات زیادی در گوگل آنالیتیکس وجود دارد که پیشنهاد می کنم اگر هیچ چیزی راجع به آن نمی دانید، مقاله گوگل آنالیتیکس چیست را حتما بخوانید.

ولی چطور گوگل آنالیتیکس می تواند بر سئو تاثیر داشته باشد؟ خب شما میتوانید بفهمید بازدیدکنندگان سایت شما توسط چه منابعی به سایت شما رسیده اند؟ کدام صفحات را دیده اند. چقدر در سایت شما مانده اند. با استفاده از کدام کلمات کلیدی به سایت شما رسیده اند. آن ها تبدیل به مشتری برای شما شده اند؟ کدام منبع ارجاع به سایت شما، برای شما سود بیشتر داشته است؟ آیا تبلیغاتی که در یک سایت دیگر داده اید برایتان بازخورد خوبی داشته است؟ اطلاعات جغرافیایی در مورد کاربران و از این دست اطلاعات را به آسانی می توانید توسط گوگل آنالیتیکس به دست آورید. اگر باهوش باشید و از این اطلاعات خوب استفاده کنید، حتما تاثیر به سزایی در رتبه بندی سایتتان خواهد گذاشت.

گوگل آنالیتیکس به طور رایگان قابل استفاده است. پس هیچ دلیلی برای استفاده نکردن از آن وجود ندارد. از طریق مقاله رایگان آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، می توانید سایت خود را در گوگل آنالیتیکس ثبت کنید. آموزش ویدئویی نیز در این مقاله موجود است. همچنین دوره آموزش گوگل آنالیتیکس را نیز برای شما تهیه کرده ایم که می توانید در آن نیز شرکت کنید.

گوگل ترندز

گوگل ترندز

گوگل ترندز میزان محبوبیت در جستجوی کلمات و عبارات کلیدی در گوگل را به نمایش می‌گذارد. گوگل ترندز این قابلیت را به کاربران می‌دهد تا نتایج را بر اساس یک موقعیت جغرافیایی یا یک زبان خاص فیلترگذاری کنند. زمانی که «کلمه کلیدی» را در گوگل ترندز وارد کنند، اطلاعات مرتبط با آن عبارت در یک نمودار به نمایش گذاشته می‌شوند. محور افقی نمودار، محور زمان است (از سال 2004 تا امروز) و محور عمودی نمایشگر محبوبیت جستجوی آن کلمه کلیدی است.

این مطلب را هم بخوانید:  تاثیر محتوای تکراری بر سئو چیست؟ راه حل مشکل محتوای تکراری چیست؟

گوگل ترندز میزان جستجوی کلمات کلیدی را به شما ارائه نمی دهد! این ابزار به شما می گوید که به عنوان مثال “نوروز” در طول زمان چه وقت هایی توسط مردم جستجو شده است و محبوب بوده است و آیا این محبوبیت ادامه داشته یا از بین رفته است. اما در کنار این نمودار ترند، لیستی از ترند های مرتبط را هم به شما ارائه می دهد که یک سئو کار ماهر می داند که چه استفاده خوبی می توانید از ترند کند!

گوگل کیورد پلنر

ما در سئو ابتدا باید تحقیق کلمات کلیدی انجام دهیم. یعنی بدانیم که مردم در مورد چه موضوعاتی و با چه کلمات جستجو می کنند تا ما بتوانید نیاز آن ها را محتوا و سایت خود برطرف کنیم و بعضی وقت ها هم به عنوان انکر تکست در لینک های خود استفاده کنیم. یکی از این ابزار های سئو برای تحقیق کلمات کلیدی، گوگل کیورد پلنر است که در اصل بخشی از سرویس گوگل ادز است. شما با وارد کردن کلمه اصلی خود در این ابزار، علاوه بر تعداد حدودی سرچ آن، کلمات مشابه و مرتبط با آن را نیز خواهید دید که می توانید استفاده کنید.

البته امکانات کامل این ابزار زمانی برای شما در دسترس است که کمپین تبلیغاتی گوگل ادز اجرا کرده باشید اما در پلن رایگان آن هم اطلاعات مفیدی نسبت به کلمه خود به دست می آورید.

وب سایت keywordtool.io

سایت keywordtool.io از ابزار های سئو برای تحقیق کلمات کلیدی

یکی دیگر از ابزار های سئو برای تحقیق کلمات کلیدی، سایت keywordtool.io است. به کمک این سایت می توانید لیستی از کلمات کلیدی را در حوزه کاری خود پیدا کنید. کافیست کلمه کلیدی اصلی خود را وارد کنید و یک لیست خوب از کلمات مختلف داشته باشید. از این کلمات هم می توانید محتوای خود را بهبود دهید، هم می توانید ایده و موضوع جدید برای تولید محتوا پیدا کنید و هم می توانید در فرایند لینک بیلدینگ خود استفاده کنید.

در این ابزار یک بخش Questions نیز وجود دارد که سوالاتی که مردم مرتبط با کلمه کلیدی وارد شده می پرسند هم لیست می شود! خود این سوالات یک منبع ایده و موضوع برای نوشتن محتواست تا بتوانید نیاز مخاطبان خود را برطرف کنید و ترافیک خوبی به سمت سایت خود هدایت کنید.

خود این ابزار نیز بخشی از اطلاعات خودش را از گوگل دریافت می کند. یعنی همان کاری که ما می توانید دستی انجام دهیم را به صورت نرم افزاری انجام می دهد و کار را سریع تر می کند. در پلن پولی این سایت هم تعداد سرچ ها را می گوید اما همانطور که گفتیم هیچ ابزاری دقیق نیست و در این مواقع باید چندین ابزار را با هم مقایسه کنیم تا اطلاعات دقیق تری داشته باشیم.

میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

وب سایت wordtracker.com

یکی دیگر از ابزار های سئو برای تحقیق کلمات کلیدی، سایت wordtracker.com است که تا حد زیادی مشابه ابزار قبلی است. در این سایت هم شما می توانید کلمه کلیدی اصلی خود را وارد کنید و لیستی از کلمات کلیدی مرتبط را دریافت کنید. در میان این کلمات کلی ایده برای تولید و بهبود محتوا خواهید داشت. در این ابزار شما تعداد سرچ ها را هم می توانید مشاهده کنید. در پلن رایگان لیست محدودی از کلمات را خواهید داشت اما اگر اکانت خریداری کنید، این لیست چند هزارتایی می شود. البته باز هم می گویم که هیچ ابزاری دقیق نیست و نباید صرفا به یک ابزار اعتماد کرد.

ما در آپدیت دوره آموزش سئو، روش تهیه اکانت پولی این سایت را به صورت رایگان آموزش داده ایم که می توانید از سایت تهیه کنید.

سایت ahrefs

ما در فرایند لینک سازی نیاز داریم که بک لینک های سایت های رقبا یا حتی خودمان را تحلیل و بررسی کنیم. به جرات می توان گفت یکی از بهترین ابزار های سئو برای بررسی و آنالیز بک لینک، ابزار ahrefs است و پایه ثابت ابزار سئو کارها هست. با وارد کردن سایت در این ابزار، به شما لیستی از سایت ها و لینک هایی که به سایت شما لینک داده اند را نمایش می دهد. جدا از نمایش لینک ها، بر اساس معیار های مختلف که سئو کاران نیاز دارند، این اطلاعات را دسته بندی نیز کرده است.

مثلا می توانید متوجه شوید بیشتر از چه پسوند دامینی لینک گرفته اید، آی پی سرور سایت ها چه بوده است، چه انکر تکست هایی استفاده شده است و … . این ابزار به صورت پولی است اما بخش کوچکی از آن به صورت رایگان وجود دارد که از این لینک می توانید بررسی کنید.

سایت moz

moz

وب سایت Moz هم یکی دیگر از ابزار های خوب جهت تحلیل سایت های رقبا و خودمان است. این سایت نیز مشابه سایت قبلی یعنی ahrefs است اما طبق تجربه بنده ضعیف تر از ahrefs است. یا حداقل در وب فارسی ضعیف عمل کرده است. اما باز هم آمار و اطلاعات خوبی در مورد بک لینک های سایت ها، انکر تکست ها، صفحات مهم، میزان اعتبار سایت و … ارائه می دهد. در دوره سئو نیز آموزش تهیه اکانت حرفه ای این سایت را به صورت رایگان آموزش داده ایم!

نرم افزار Screaming Frog

یکی از مباحث سئو، سئو تکنیکال است. نکاتی در سئو تکنیکال مانند استفاده درست از تگ ها، خطا های سایت، وضعیت لینک ها و … وجود دارد که بررسی دستی آن ها به شدت سخت و زمان بر است. نرم افزار هایی مانند Screaming Frog کار را برای ما راحت کرده اند و به یکی از بهترین ابزار های سئو تبدیل شده است. کافیست لینک سایت خود را به نرم افزار دهید و بسته به بزرگی سایت خود، چند دقیقه یا چند ساعتی صبر کنید، و یک تحلیل جامع از تک تک صفحات و لینک های سایت خود داشته باشید.

این مطلب را هم بخوانید:  nofollow کردن لینک ها در وردپرس با افزونه Rel Nofollow Checkbox

ما در دوره سئو نیز این نرم افزار را آموزش داده ایم و راهکار های رفع مشکلات فنی سایت از نظر سئو را گفته ایم. این نرم افزار در اصل یک ربات دارد که مانند ربات گوگل وارد سایت می شود و تمام لینک ها و صفحات را بررسی می کند و طبق معیار هایی که دارد، اطلاعات و خطا ها را دسته بندی می کند و گزارش می دهد. این نرم افزار را می توانید با سرچ زدن در گوگل به سادگی پیدا کنید.

نرم افزار Website Auditor

یکی دیگر از ابزار های سئو برای بررسی سئو تکنیکال، نرم افزار Website Auditor است. این نرم افزار که محصول مجموعه Powersuite است، مانند نرم افزار قبلی، لینک سایت شما را دریافت می کند و تمام صفحات را بررسی می کند و خطا های آن را به شما گزارش می دهد. حالا کافیست این خطا ها را برطرف کنید تا سئو تکنیکال شما تا حد بسیار خوبی بهبود پیدا کند. مجموعه Powersuite نرم افزار های دیگری نیز دارند که کافیست سایت آن ها را بررسی کنید و این نرم افزار ها را ببینید. نرم افزار هایی برای تحلیل رقبا، بررسی رنک کلمات و … ارائه داده اند.

وب سایت Alexa

وب سایت الکسا بیشتر به رتبه بندی هایی که ارائه می دهد معروف است. اول از همه بگویم که این رتبه بندی هیـــــــــــــچ ربطی به سئو ندارد! ما کاری به رتبه بندی آن نداریم. در الکسا بخشی به نام Alexa Siteinfo وجود دارد که با وارد کردن آدرس سایت، اطلاعات و آماری تقریبی از سایت را می توانید ببینید. مثلا می توانید ببینید که سایت مورد نظر با چه کلماتی بیشتری ورودی از گوگل را دارد، در چه کلماتی می تواند بهتر شود، چه سایت هایی مشابه این سایت هستند، کاربران این سایت بعد و قبل از دیدن سایت، چه سایت های دیگری را می بینند و … .

این اطلاعات هم برای بررسی رقبا و هم حتی برای بررسی خودمان به شدت کاربردی است. البته در پلن رایگان بخشی محدودی از این اطلاعات را می بینید اما در نسخه حرفه ای و پولی، اطلاعات دقیق تر و جامع تری را خواهید داشت.

افزونه های مرورگر برای سئو

chrome extensions

  • افزونه Alexa: این افزونه علاوه بر نمایش رتبه الکسا سایت، با کلیک روی نام سایت می توانید گزارش کامل الکسا از سایت را ببینید.
  • افزونه Moz: با نصب این افزونه می توانید بخشی از دیتای مربوط به سایت را از نظر Moz ببینید. اعتبار سایت، تعداد کلی بک لینک ها و دامین ها، اعتبار صفحه، آنالیز و خروجی نتایج گوگل و … بخشی از آن هاست.
  • افزونه FatRank: با استفاد از این افزونه می توانید رتبه کلمه کلیدی مورد نظر خود را برای سایت خود یا دیگران بررسی کنید.
  • افزونه SEOQuake: این افزونه خلاصه اطلاعات چندین ابزار و انالیز را در کنار هم به شما ارائه می دهد.
  • افزونه SimilarWeb: با این افزونه می توانید میزان ترافیک حدودی سایت های بزرگ را ببینید.
  • افزونه META SEO inspector: با استفاده از این افزونه می توانید تگ ها و متاتگ های هر صفحه را با دقت بررسی کنید.
  • افزونه Keywords Everywhere: این افززونه به شما کمک می کند تا کلمات کلیدی مرتبط با کلمه اصلی را پیدا کنید. کافیست کلمه مورد نظر خود را در گوگل سرچ کنید و باکسی را در صفحه گوگل خواهید دید که کلمات مرتبط را به شما پیشنهاد داده است.
  • افزونه Check My Links: با این افزونه می توانید وضعیت لینک های هر صفحه ای که باز می کنید را بررسی کنید.

افزونه های گفته شده در این قسمت در مرورگر گوگل کروم تست شده اند و وجود دارند. بیشتر آن ها را نیز در مرورگر فایرفاکس هم می توانید پیدا کنید. قطعا افزونه های بیشتری برای سئو وجود دارند و مفید هم هستند که در آینده در همین مقاله معرفی می کنیم اما این ها نیز بخشی از ابزار های تحلیل سئو هستند.

اپلیکیشن جت سئو

اپلیکیشن جت سئو یک اپلیکیشن ایرانی است که از طریق آن می توانید آدرس سایت خود را وارد کنید و لیست کلمات کلیدی هدف خود را هم به آن بدهید تا چند وقت یک بار وضعیت رتبه آن ها را بررسی کنید. ابزار های خارجی مشابه هم وجود دارند اما خواستیم در این مقاله یک ابزار ایرانی هم معرفی کرده باشیم. این اپلیکیشن را می توانید از گوگل پلی نصب کنید.

ابزار زنبور

ابزار زنبور نیز یک ابزار ایرانی دیگر است که از طریق آن می توانید بخش هایی از سئو تکنیکال صفحه مورد نظر خود را بررسی کنید. همچنین امتیاز های Lighthouse گوگل نیز در این ابزار به شما نمایش داده می شود. این ابزار یک بوک مارک در گوگل کروم است که از این لینک می توانید فعال کنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم مهم ترین و پرکاربرد ترین ابزار های سئو را معرفی کنیم. قطعا ابزار های دیگری برای سئو وجود دارند اما این مقاله بر اساس تجربه های شخصی بنده بود. ابزار های دیگری نیز استفاده کرده ام اما در اینجا بهترین های آن ها لیست شده اند. باز هم لازم است بگویم که از میان ابزار های سئو، هیچ ابزاری به طور صد در صد دقیق نیست و تمام ابزار ها، خطا هایی دارند.

شما هم اگر سایت، ابزار، نرم افزار یا افزونه ای می شناسید که در این لیست نیست اما در سئو کاربردی است، در قسمت نظرات حتما معرفی کنید تا ما هم در مقاله ابزار های سئو درج کنیم و سایر دوستان استفاده کنند.

میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!
حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
5/5 - (14 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

علی در 13 آوریل 2019 - 11:38 پاسخ

ممنونم بابت توضیحاتتون عالی بود

مهدی روشن در 2 سپتامبر 2020 - 16:13 پاسخ

عجب لیست عالی بود. ممنون از شما
برام جالب بود که ابزار های ایرانی هم معرفی کردید. معمولا ما ایرانی ها نسبت به معرفی سایت ها و ابزار های ایرانی گارد داریم. دمتون گرم

    مسعود جواهری در 2 سپتامبر 2020 - 16:43 پاسخ

    خواهش میکنم مهدی جان
    بله ابزار خوب ایرانی برای سئو که داشته باشیم، چرا که نه! معرفی و حمایت می کنیم. هر چند جای کار دارند اما به نظرم قابل قبول هستند.

سالار نصیری اصل در 14 فوریه 2022 - 16:40 پاسخ

مهندس سایت ورتکس آدرسش چیه؟
من حتی به فارسی این نام رو میزنم چیزی پیدا نمیکنم

    مسعود جواهری در 14 فوریه 2022 - 20:14 پاسخ

    سلام
    ورتکس وب رو سرچ کنید مبیبنید ولی فعالیتش متوقف شده.
    vertexweb.ir

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!