تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

10 دلیل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل؛ چرا سایتم رتبه نمی گیرد؟

دلیل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل

یک مقاله یا یک صفحه در سایت دارید که فکر می کنید همه جوره از نظر سئو بهینه سازی شده اما رتبه نمی گیرد. مشکل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل کجاست؟ آیا سایتتان توسط گوگل به خوبی دیده می شود؟ یا مشکل دیگری وجود دارد؟ مشکل نبودن سایت در نتایج گوگل چیست؟ چرا سایت رتبه نمی گیرد؟ برای بالا آوردن سایت در جستجوی گوگل چه کنیم؟

در این مقاله 10 دلیلی که ممکن است باعث شود صفحه شما رتبه نگیرد را گفته ایم و در کنار آن راه حل نیز ارائه دادیم تا بتوانید سریعا اعمال کنید و رنک بهتری در نتایج گوگل بگیرید!

دلایل را به 4 دسته مختلف تقسیم کرده ایم:

  • مشکلات ایندکسینگ و کراول: بررسی اینکه آیا سایت در گوگل است یا خیر و اگر نه به چه دلیل.
  • مشکلات فنی سایت: آیا گوگل به خاطر مشکلات فنی سایت را در رتبه های خوب نتایج قرار نمی دهد؟
  • مسائل لینک بیلدینگ: آیا مشکل ساختار اشتباه لینک سازی داخلی و نداشتن بک لینک های با کیفیت است؟
  • محتوا و کلمات کلیدی: آیا مشکل از کیفیت محتوا، سئو محتوا و کلمات کلیدی اشتباه است؟ یا شاید رقبای بسیار قوی تری دارید؟ راهکار چیست؟

در این مقاله تمام این موارد را بررسی می کنیم و راهکار ارائه می دهیم.

مشکلات ایندکسینگ و کراول

پایه ای ترین موردی که برای عدم نمایش سایت در نتایج گوگل باید بررسی شود این است که آیا اصلا سایت در گوگل قرار دارد و آن‌ صفحه مورد نظر مشکل کراول ندارد؟ چون طبیعی است که اگر آن صفحه یا سایت در گوگل نباشد، پس رتبه ای قرار نیست بگیرید.

ایندکس و کراول گوگل

1. صفحه یا سایت شما در گوگل نیست

اگر می خواهید این مورد را بررسی کنید، کافیست عبارت زیر را با آدرس سایت خود در گوگل جستجو کنید:

site:wpseason.com

site1

با این دستور شما کل صفحات ایندکس شده از سایت خود را باید در نتایج ببینید. اگر به جای آدرس کلی سایت خود، آدرس یک تک صفحه را به صورت زیر وارد کنید، دقیقا همان‌ صفحه را بررسی می کنید که در گوگل قرار دارد یا خیر:

site:wpseason.com/courses/webmaster

site2

اگر در هر دو حالت نتایج به درستی به شما نمایش داده شد، پس یعنی مشکلی از این بابت ندارید و گوگل به درستی صفحات سایت شما را ایندکس کرده است. اگر از این نظر مشکلی ندارید، با ادامه مقاله همراه باشید تا باقی موارد را چک کنیم و اگر مشکل اینجاست، راه حل آن را در ادامه گفته ایم.

چطور مشکل را حل‌ کنیم؟

اول از همه مطمئن شوید که تیک عدم بررسی سایت توسط موتور های جستجو، در تنظیمات وردپرس زده نشده باشد تا گوگل به صفحات دسترسی داشته باشد. دوم اینکه سورس صفحات خود را باز کنید و داخل کد ها بگردید که تگ noindex نخورده باشد. اگر این تگ در صفحه وجود داشته باشد، یعنی به گوگل گفته اید که این صفحه را ایندکس نکن! ممکن است این تگ به اشتباه توسط پلاگین های مرتبط با سئو درج شده باشد. پس سری به تنظیمات پلاگین سئو سایت خود بزنید تا این مورد را برطرف کنید.

همچنین از طریق ابزار inspection گوگل بررسی کنید که گوگل صفحات شما را چطور می بینید و اگر مشکلی در سورس صفحه وجود دارد، برطرف کنید.

2. سایت شما هنوز زیادی تازه است

اگر صفحه با سایت شما جدید است، کافیست بگذارید کمی بگذرد و بعدا چک کنید. کارهای مختلفی باید توسط گوگل انجام شود تا صفحه شما ایندکس شود. گاهی اوقات ممکن است چند روز و یا حتی چند هفته طول بکشد.

چگونه مشکل را حل کنیم؟

برای حل این مشکل و بهبود آن بهتر است سایت مپ XML خود را در گوگل ثبت‌ کنید تا گوگل دسترسی سریع تر و آسان تری به لیست صفحات سایت شما داشته باشد. اگر از افزونه های سئو مانند رنک مث یا یوست استفاده می کنید، سایت مپ داینامیک شما ساخته می شود و کافیست همان را ثبت کنید.

همچنین از طریق ابزار inspection گوگل سرچ کنسول می توانید تک صفحه مورد نظر خود را به صورت دستی سریع تر ایندکس کنید. توسط این ابزار می توانید متوجه شوید که گوگل صفحه سایت شما را چطور می بیند و اگر مشکلی دارد، دقیقا مشکل چیست.

این مطلب را هم بخوانید:  126 فاکتور مهم گوگل برای سئو: قسمت هشتم

3. محتوای شنا نوایندکس است

یکی از مشکلات رایج دیگر این است که صفحه به هر دلیلی نوایندکس شده است. اضافه شدن تگ نوایندکس باعث می شود گوگل از ایندکس آن صفحه به درخواست خود مدیر سایت، جلوگیری کند. البته اضافه شدن این تگ به صفحه، دلیل بر کراول نشدن صفحه نیست و فقط از ایندکس آن جلوگیری می شود. یعنی گوگل می تواند صفحه را ببینید.

برای بررسی نوایندکس بودن صفحه کافیست سورس صفحه را باز کنید، داخل تگ head سایت متاتگ robots را پیدا کنید و مقدار آن را‌ بررسی کنید. کد زیر نمونه این‌تگ است که مقدار noindex را دارد.

چگونه مشکل را حل کنیم؟

اگر از افزونه های سئو استفاده می کنید، وارد ویرایش صفحه شوید و در بخش تنظیمات سئو آن افزونه، مقدار این تگ را روی index قرار دهید. توجه داشته باشید که مقدار دیگر این تگ follow نیز باشد.

4. صفحه شما توسط robots.txt مسدود شده است

شاید تگ نوایندکس در صفحه شما نباشد اما باز هم امکان اینکه از طریق فایل robots.txt صفحه شده مسدود شده باشد وجود دارد. اگر از این طریق صفحه ای مسدود شود، گوگل اجازه کراول صفحه را نیز ندارد. اگر اشتباهی در این فایل رخ دهد، حتی در حد یک‌ کاراکتر، ممکن است کل سایت یا بخشی از صفحات سایت دیگر توسط گوگل دیده نشود.

چگونه مشکل را حل کنیم؟

برای حل این مشکل باید این فایل و دستورات آن را بررسی کنید تا متوجه شوید که آیا صفحه مورد نظر شما شامل این مسدودیت هست یا خیر. به دلیل تخصصی تر بودن دستورات این فایل، مقاله فایل robots.txt را بخوانید تا اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

مشکلات فنی

یکی دیگر از دلایل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل، مشکلات فنی است. در این بخش تعدادی از آن ها را بررسی می کنیم. همچنین مقاله سئو تکنیکال را نیز بخوانید.

مشکل تکنیکال سئو

5. سایت شما به دلیل مسائل فنی ایندکس نمی شود

صفحات سایت شما باید حداقل موارد فنی را قابل قبول را داشته باشد تا در گوگل دیده شود. به عنوان مثال سرعت صفحه و امنیت سایت از مسایل فنی مهم هستند. گاهی اوقات ممکن است به دلایل فنی یا حتی استفاده اشتباه از پلاگین ها و قالب، صفحات سایت شما نوایندکس شود. پس این موارد هم مهم هستند.

چگونه مشکل را حل کنیم؟

مسائل فنی سایت گسترده است و نمی توانیم تمام آن ها را اینجا پوشش دهیم. پس موارد را خلاصه می گوییم.

  • مطمئن شوید تنظیمات پلاگین ها به درستی انجام شده باشد.
  • سرعت سایت خود را بررسی کنید و اگر زیاد امتیاز خوبی ندارد و کند است، آن را بهبود دهید.
  • حتما از پروتکل https استفاده کنید.
  • از طریق سرچ کنسول مشکلات فنی را شناسایی و حل کنید.
  • از طریق پلاگین های امنیتی، سایت خود را اسکن و مشکلات امنیتی را حل کنید.

6. سایت شما پنالتی شده است!

اگر در فرایند سئو سایت خود، سعی کرده اید قوانین گوگل را دور بزنید، احتمال اینکه سایت شما پنالتی شود بالاست. مواردی مانند خرید بک لینک یا مخفی کردن متن ها و … این موارد هستند. اگر تاکنون سعی نکرده اید این روش های بلک‌ هت را استفاده کنید، احتمالا از این بابت مشکلی ندارید.

چگونه مشکل را حل کنیم؟

ابتدا به سرچ کنسول و بخش manual actions بروید و چک کنید که آیا پیامی برای شما قرار داده شده است یا خیر. اگر از تکنیک های کلاه سیاه نیز استفاده کرده اید، باید سعی کنید مجددا اعتماد گوگل را جذب کنید. ابتدا مواردی که تاکنون انجام می دادید را متوقف کنید و سپس روال طبیعی سایت را پیش ببرید. به دلیل وجود تکنیک های کلاه سیاه زیاد، از پرداختن به تمام آن ها در اینجا معذوریم.

مشکلات لینک بیلدینگ

اگر می خواهید رنک بگیرید، باید ساختار لینک داخلی خوب و بک لینک های با کیفیت خوبی داشته باشید. گوگل از طریق لینک در سطح اینترنت سایت شما را شناسایی می کند و اعتبار آن را می سنجد. پس این موارد نیز به شدت برای عدم نمایش سایت در نتایج گوگل مهم است. همچنین مقاله لینک بیلدینگ را نیز پیشنهاد می کنیم بخوانید.

لینک بیلدینگ سئو

7. سایت شما ساختار لینک داخلی خوبی ندارد

یکی از دلایلی که باعث می شود سایت به سختی رنک بگیرد یا اصلا رنک نگیرد، عدم داشتن ساختار لینک داخلی مناسب است. داشتن ساختار خوب، باعث فهم بهتر گوگل از سایت شما می شود. پس اگر این ساختار مناسب نباشد، حتی اگر محتوای شما بهتر باشد، امکان رنک گرفتن شما کمتر است. در این خصوص مقاله لینک سازی داخلی را بخوانید.

این مطلب را هم بخوانید:  آموزش درج مطالب مرتبط در بین محتوا در وردپرس با افزونه Inline Related Posts + آموزش ویدئویی

چگونه مشکل را حل کنیم؟

از صفحات مختلف سایت خود، به سایر صفحات لینک دهید. اگر صفحه ای مهم است، مطمئن شوید لینک های زیادی به آن داده شود. البته قرار نیست الکی از هر جایی لینک دهید، لینک باید مرتبط با موضوع محتوا و در جای مناسب باشد تا هم ارزشی به مخاطب دهد و هم گوگل درک بهتری به دست آورد.

8. بک لینک‌ های کمی برای سایت خود دارید

اگر سایت شما تازه است، حتی اگر بهترین‌ محتوا را داشته باشید و سایت شما از نظر فنی و سرعت بهینه ترین حالت باشد، باز هم رتبه نخواهید گرفت تا تعدادی بک لینک با کیفیت داشته باشید. گوگل باید سایت شما را در سطح اینترنت ببیند و اعتبار آن را بسنجد.

چگونه مشکل را حل کنیم؟

برای گرفتن بک لینک طبیعی، باید محتوای فوق العاده عالی داشته باشید و برندینگ مناسب کرده باشید تا دیگر سایت ها در مورد شما و محتوای و برند شما صحبت کنند و لینک دهند. اما باز هم به این سادگی ها نیست و گرفتن بک لینک طبیعی بسیار سخت است. به همین منظور شما باید این فرایندی که گفتم را از طریق خرید رپورتاژ آگهی پیاده کنید و پیش ببرید و سعی کنید با طبیعی نشان دادن لینک ها، گوگل متوجه پولی بودن لینک‌ ها نشود. استفاده از شبکه های اجتماعی نیز به شدت کمک کننده است.

محتوا و کلمات کلیدی

اگر تمام موارد بالا انجام شده است و به اندازه کافی بهینه است، شاید اصلا محتوا یا کلمه کلیدی شما اشتباه نوشته و انتخاب شده است! این اشتباه شکل های متفاوتی دارد که در ادامه گفته ایم و می تواند دلیل عدم نمایش سایت در نتایج گوگل باشد.

سئو محتوا

9. سایت شما خوب است اما رقبای قدر زیاد است!

یکی از دلایل ساده که باعث می شود رتبه نگیرید این است رقبا زیاد دارید. در برخی حوزه ها مانند گردشگری، انقدر رقبای قدرتمند وجود دارد که دیگر برای رسیدن به رتبه های خوب، تلاش و هزینه های فوق العاده زیادی باید بکنید.

چگونه مشکل را حل کنیم؟

شاید بگویید که ای وای این دیگر راه حل ساده ندارد اما دارد! برای رقابت با این سایت های قدرتمند، باید روی کلمات کلیدی لانگ تیل کار کنید. محتوایی بنویسید یا کلمات کلیدی انتخاب کنید که لانگ تیل باشد و رقبا روی آن ها کار نکرده باشند. اگر مدتی روی این عبارات کلیدی بلند کار کنید، به مرور اعتبار سایت شما بیشتر می شود و بعدا نیز می توانید روی کلمات پر رقابت هم‌کار کنید

10. محتوای بی کیفیت یا انتخاب اشتباه صفحه هدف

یکی دیگر از دلایل به شدت مهم‌ که ممکن است باعث شود رتبه نگیرید، انتخاب اشتباه نوع صفحه است. مثلا کاربر دنبال خرید محصول است اما شما یک صفحه مقاله به او نشان می دهید! گوگل این را می فهمد که هدف از جستجوی آن کلمه خاص چیست و صفحه ای را به کاربر نشان می دهد که نیاز او را بهتر رفع کند.

اینتنت کاربر یا همان قصد کاربر یکی از مهم ترین فاکتور های سئو است. شما با بدانید که کاربر شما مقاله می خواهد یا محصول؟ عکس می خواهد ببیند یا ویدئو، لیستی از محصولات را می خواهد یا یک محصول؟

چگونه مشکل را حل کنیم؟

شما قدرت این را ندارید که قصد کاربر را از جستجو تغییر دهید! اما می توانید صفحه مناسب تری را برای کلمه کلیدی هدف انتخاب کنید. اما چگونه نوع صفحه مناسب با نتیجه جستجو را پیدا کنیم؟

کافیست آن کلمه را جستجو کنید و نتایج را آنالیز کنید. آیا بیشتر نتایج مقاله هستند یا محصول؟ آیا اول تصویر به شما نشان داده است؟ آیا ویدیو نیز به شما پیشنهاد داده است؟ هر کدام که بیشتر بود، یعنی قصد کاربر از جستجوی ان عبارت همین است. پس شما هم باید طبق همین آنالیز نتایج پیش بروید و صفحه درست را ایجاد و تارگت کنید.

باز هم رتبه نگرفتید؟!

همچنان دلایل بیشتری برای عدم نمایش سایت در نتایج گوگل می تواند وجود داشته باشد. اما دلایل کلی و حتی کل فرایند سئو داخل همین مقاله گفته شد و دلایل، خارج از موضوعات این مقاله نیست. شما باید رقبا را از همه نظر بررسی کنید و هر جایی که دیدید کمی از شما بهتر هستند، باید خود را به آن ها برسانید و بهتر شوید.

در ضمن توقع نداشته باشید که سریعا در سئو نتیجه بگیرید. سئو کاری زمان بر است که ماه ها طول می کشد تا نتیجه را ببینید. پس از رقبا از همه نظر بهتر شوید و کمی صبر کنید تا خودتان را در صدر نتایج ببینید.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
5/5 - (2 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

شهریار احسانی در 21 نوامبر 2021 - 14:08 پاسخ

مطلب خوبی بود. سئو برای تمامی کسب و کارهایی که در حوزه دیجیتال فعالیت می کنند بسیار مفیده. امیدوارم موفق باشید

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!