فهرست عناوین مقاله
گوگل سرچ کنسول چیست؟
گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یا همان گوگل وبمستر تولز قدیم (Google Webmaster Tools)، ابزار رایگان گوگل مخصوص مدیران سایت ها است. این ابزار در اصل راه ارتباطی سایت شما با گوگل است تا گوگل اگر در سایت شما خطایی پیدا کرد که باعث ضعف سایت شما شود، آن را به شما اعلام کند تا آن را برطرف کنید.
از طریق گوگل سرچ کنسول می توانید وضعیت ایندکس سایت خود را بررسی کنید، سایت مپ یا نقشه سایت خود را برای گوگل ثبت کنید، نحوه نمایش سایت خود را در گوگل بهینه کنید، آمار کلمات کلیدی سایت خود را به دست آورید، مشکلات امنیتی سایت خود را رفع کنید، لینک هایی که دیگر سایت ها به شما داده اند را شناسایی کنید و در کل سایت خود را از نظر گوگل بررسی کنید تا مشکلات آن را رفع کنید تا در نهایت سئو سایت شما بهینه شود.
همچنین اگر دوره آموزش سئو ما را دیده باشید، دیدید که بسیاری از مشکلات سئو سایت، از طریق گوگل سرچ کنسول پیدا و رفع می شود.
این ابزار برای هر سایت یک الزام است و کمک زیادی به وبمستران، برنامه نویسان و سئو کاران می کند تا کار سایت خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند تا عملکرد آن در گوگل بهبود یابد. ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻭﺏ ﻣﺴﺘﺮ ﮔﻮﮔﻞ قطعا ﻳﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺎ ﺍﺭﺯﺵﺗﺮﻳﻦ ابزار هایی است که مستقیما به بهبود عملکرد سایت شما کمک می کند.
گوگل سرچ کنسول یا همان وب مستر تولز گوگل، به صورت کاملا رایگان در اختیار همگان قرار گرفته است تا بر نحوه نمایش سایت شما در نتایج جستجوی گوگل، نظارت کنید و مشکلات آن را حل کنید.
همانطور که می دانید بیشترین سهم استفاده از موتور های جستجو در اختیار گوگل است، بنابراین ما به عنوان یک وبمستر قطعا باید سایت خود را از منظر گوگل بررسی کنیم و راه این بررسی و نظارت، گوگل وبمستر تولز است.
ﮔﻮﮔﻞ ﺑﻪ ﻣﺎﻟﮑﺎﻥ ﮐﺴﺐ ﻭ ﮐﺎﺭ ﻣﯽﮔﻮﻳﺪ ﺣﺘﯽ ﺍﮔﺮ ﺷﻤﺎ ﻓﮑﺮ ﻣﯽﮐﻨﻴﺪ ﻧﻴﺎﺯﯼ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﻧﺪﺍﺭﻳﺪ، «ﺑﺎﻳﺪ» ﺑﺎ ﺍﺻﻮﻝ ﺍﺑﺘﺪﺍﻳﯽ ﺍﻳﻦ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﺁﺷﻨﺎ ﺷﻮﻳﺪ ﺗﺎ ﺑﺘﻮﺍﻧﻴﺪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﻭﺑﺴﺎﻳﺖ ﺧﻮﺩ ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ.
چرا باید با گوگل سرچ کنسول آشنا شویم؟
آشنایی با سرچ کنسول گوگل، به شما مستقیما این توانایی را می دهد که رنک وب سایت خود را در نتایج جستجو بهبود دهید تا فرصت دیده شدن در نتایج اول گوگل را به خود و کسب و کار خود دهید تا بازدیدکنندگان و مشتریان به سایت شما هدایت شوند.
آمار و ارقامی که سرچ کنسول گوگل به شما ارائه می دهد، در سایر ابزار های گوگل نیز مانند گوگل ترندز (Google Trends)، گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و ادوردز (AdWords) کاربرد دارد تا بتوانید از این آمار و ارقام، بهترین نتیجه و استراتژی را برای سایت خود پیاده کنید تا شاهد افزایش ترافیک و مشتریان سایت خود شوید.
سایتی که به طور استاندارد پیاده سازی و پیکربندی شده باشد، شانس بیشتری برای قرار گرفتن در نتایج اول گوگل دارد. برای صحت پیکربندی صحیح سایت خود و رفع مشکلات آن، تنها راه و بهترین راه شما استفاده از سرچ کنسول گوگل است. گوگل همواره سعی می کند تا سایت های با کیفیت را به کاربران خود نمایش دهد. بنابراین اگر سایت شما ضعفی داشته باشد، خودتان در حال گرفتن شانس دیده شدن بیشتر در گوگل هستید!
وقتی که سایت خود را در سرچ کنسول گوگل ثبت کردید، همیشه به طور مستمر باید مقداری از وقت خود را صرف بازبینی سایت خود در این ابزار کنید تا مشکلات سایت را حل کنید. این زمانی که برای این کار می گذارید، قطعا ارزش بسیار زیادی برای شما خواهد داشت.
موتور جستجوی گوگل چگونه کار می کند؟
به دلیل اینکه گوگل سرچ کنسول مستقیما با نحوه کار موتور جستجوی گوگل ارتباط دارد، بهتر است در اینجا با شیوه کار موتور های جستجو آشنا شوید.
وقتی شما یک عبارت را در گوگل تایپ می کنید، خیلی سریع گوگل میلیون لینک و سایت را به شما نمایش می دهند. اینطور نیست که گوگل همان لحظه در کل اینترنت جستجو را انجام داده باشد. موتور های جستجو مانند گوگل، از قبل این لینک ها و سایت ها را جمع آوری کرده اند و با تحلیل اطلاعات قبلی و عبارت جستجو شده، لینک ها را به شما نمایش می دهند.
گوگل برای انجام این کارها، ابزار های گوناگونی دارد. دو ابزار گوگل برای جمع آوری اطلاعات سایت ها و لینک، اسپایدر ها (Spider) و کراولر ها (Crawler) هستند.
اسپایدر گوگل چیست؟
اسپایدر ابزاری است که به صفحات مختلف وب سر می زند، اطلاعات آن ها را جمع آوری می کند. رفتار اسپایدر گوگل را می توان مانند انسان در نظر گرفت اما چیزی که این اسپایدر ها از صفحات می بینند، کد های HTML صفحه است اما کاربر انسان، نتیجه تفسیر این کد ها را می بیند. در آمارگیر های سایت نیز، می توان حضور این اسپایدر را مشاهده کرد.
کراولر گوگل چیست؟
کراولر در اصل فرمانده اسپایدر ها هستند و طبق برنامه ریزی که دارند، به اسپایدر ها می گویند چه صفحاتی از وب را ببینند و اطلاعات آن ها را جمع آوری کنند.
حاصل همکاری اسپایدر و کراولر چیست؟
پس انجام وظایف اسپایدر و کراولر، اطلاعات جمع آوری شده مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و صفحات با توجه به محتوای آن ها، رتبه بندی می شوند و ابزاری به نام ایندکسر (Indexer) آن ها را گروه بندی می کند. البته این اطلاعات به صورت کد گذاری شده و فشرده شده ذخیره می شوند.
حال وقتی کاربری، یک عبارت را جستجو می کند، عبارت مورد تحلیل قرار گرفته می شود و گوگل نتایجی را توسط الگوریتم های خود، بر اساس میزان ارتباط با عبارت جستجو شده، در کسری از ثانیه نمایش می دهد.
نتیجه گیری:
در جمع بندی این مقاله باید گفت که گوگل برای بهبود عملکرد خود، ابزار گوگل سرچ کنسول را تولید کرد تا یک راه ارتباطی با مدیران سایت ها (وبمستران) ایجاد کند. از طریق این ابزار، وبمستر ها می توانند خطا های سایت خود را شناسایی کنند و آن ها را رفع کنند تا بتواند رتبه بهتری نسبت به رقیبان خود در نتایج اول جستجو در گوگل به دست آورند.
پس سرچ کنسول گوگل، برای هر سایتی، یک الزام است و شدیدا پیشنهاد می کنیم که همین حالا سایت خود را در ابزار رایگان گوگل سرچ کنسول ثبت کنید تا سایت خود را بهبود دهید که در نتیجه باعث بهبود سئو سایت شما می شود. همچنین پیشنهاد می کنم حتما دوره آموزش سئو را از سایت تهیه کنید تا بدانید که چه استفاده هایی از این ابزار می توان برای بهبود سئو انجام داد.
برای شروع کار، از طریق این لینک، به ابزار سرچ کنسول گوگل مراجعه کنید و سایت خود را در آن ثبت کنید.
امیدواریم که از این مقاله نیز، اطلاعات زیادی کسب کرده باشید و توانسته باشیم قدری به دانسته های شما اضافه کرده باشیم.