سون هاست

انکر تکست چیست؟ با ویژگی های انکرتکست خوب آشنا شوید!

انکر تکست (Anchor Text) همان متن و عبارتی است که لینک شده است. معمولا با رنگ متفاوت تری در محتوا و صفحه نمایش داده می شود تا کاربر متوجه شود این عبارت یک لینک است. انکرتکست خوب انکرتکستی است که به کاربر بگوید که اگر روی این لینک کلیک کند، چه چیزی خواهد دید. یعنی با همان متن لینک، مقصد را برای کاربر مشخص کند. هر چه انکر تکست بهتر نوشته شود، احتمال کلیک شدن روی آن بیشتر می شود و البته موتور های جستجو مانند گوگل نیز از انکر تکست برای درک صفحه مقصد نیز استفاده می کنند.

در این مقاله ابتدا بررسی می کنیم که انکر تکست چیست و انواع آن را توضیح می دهیم و همچنین نکاتی را برای بهتر نوشتن انکر تکست بیان می کنیم. همچنین در دوره جامع آموزش سئو نیز به طور مفصل و عملی در این مورد صحبت کرده ایم که پیشنهاد می شود برای یادگیری کامل سئو، این دوره را از سایت تهیه کنید و ببینید.

هدف انکر تکست (Anchor Text) چیست؟ دقیقا چطور باید باشد؟

هدف از انکر تکست توضیح کوتاهی در مورد لینک مقصد و ترغیب کاربر به کلیک روی آن لینک است. جدا از کاربران، ربات های موتور های جستجو نیز از این متن لینک شده، برای پیدا کردن ارتباط با محتوا استفاده می کنند. البته معمولا به این صورت است که اگر لینکی در یک محتوا قرار دارد، یک ارتباط معنایی با همان محتوای جاری دارد.

پس انکر تکست باید طوری باشد که هم معنای صفحه مقصد را مشخص کند و هم کاربر را به کلیک روی آن ترغیب کند. حالا بیایید ببینیم که لینک و انکر تکست در HTML به چه صورت است.

در HTML تگ های مختلفی داریم که یکی از آن ها تگ a است که برای ساخت لینک استفاده می شود و از قسمت های مختلف تشکیل شده است:

<a href="https://wpseason.com/">فصل وردپرس</a>

همانطور که در تکه کد بالا می بینید، آن متن “فصل وردپرس” انکر تکست لینک است و آدرس سایتی که در بخش href نوشته شده است، لینک صفحه مقصد است. این کد در صفحه باعث می شود نوشته “فصل وردپرس” به صفحه اصلی سایت ما لینک شود.

با انواع مختلف انکرتکست آشنا شوید

لینک ها در تمام صفحات وب استفاده می شود. همانطور که می دانید شما می توانید به صفحات سایت خود لینک دهید (لینک داخلی) و یا به صفحات سایر سایت ها لینک دهید (لینک خارجی). اما در سئو ما این لینک ها و انکر تکست ها را به دسته های مختلف تقسیم می کنیم چرا که در بحث لینک سازی طبیعی باید از انواع مختلف لینک استفاده کنیم. در اینجا با انواع لینک ها و انکر تکست ها آشنا می شویم.

  • لینک نام برند: زمانی که اسم برند را به سایت لینک می کنید (فصل وردپرس).
  • لینک با خود URL: زمانی که خود لینک را به عنوان انکر تکست استفاده می کنید (https://wpseason.com).
  • آدرس خود سایت: زمانی که آدرس سایت را لینک می کنید (WPseason.com).
  • عنوان مقاله یا صفحه: زمانی که عنوان صفحه مقصد را لینک می کنید (سئو تکنیکال چیست؟ حیاتی ترین فاکتور های سئو فنی!).
  • کلمه کلیدی صفحه: زمانی که کلمه کلیدی اصلی صفحه مقصد را لینک می کنید (ریدایرکت 301).
  • شامل بخشی از کلمه کلیدی: زمانی که علاوه بر کلمه کلیدی، کلمات دیگری هم در لینک استفاده می کند (مقاله آموزش تگ کنونیکال).
  • کلمات کلیدی مرتبط: زمانی که کلمه کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی را لینک می کنید (نقشه سایت).
  • انکر تکست های عمومی: زمانی که از کلمات عمومی مانند “اینجا کلیک کنید” یا “این لینک” و … به عنوان انکر تکست استفاده می کنید.
میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

انکر تکست خوب چه ویژگی هایی دارد؟

نمی توان برای انکر تکست یک نسخه پیچید. بر اساس شرایط مختلف و استراتژی های مختلف در لینک سازی، متفاوت است. اما نکاتی هست که بهتر است رعایت شود.

این مطلب را هم بخوانید:  نمایش مطالب مرتبط در وردپرس با افزونه Contextual Related Posts

سعی کنید انکر تکست شما کاملا مرتبط با صفحه لینک شده باشد. چرا که هم به کاربر و هم ربات های گوگل کمک می کند تا درکی از آن صفحه مقصد داشته باشند و برای کاربران نیز بیشتر ارزش قائل شده اید. سعی کنید انکر تکست طبیعیت داشته باشید و از کلمات اضافی و بیهوده استفاده نکنید. انکرتکست باید خوانا باشد و طوری نباشد که سعی کرده باشید کلمه کلیدی خاصی را در آن جا دهید!

همچنین سعی کنید یک جمله کامل را به انکرتکست تبدیل نکنید. بخشی از جمله که مرتبط با موضوع است را لینک کنید. لینک سازی داخلی انجام می دهید، سعی کنید از کلمه کلیدی و کلمات کلیدی مرتبط با صفحه مقصد در انکرتکست استفاده کنید.

انکر تکست بد چه ویژگی هایی دارد؟

تقریبا اگر همان نکات انکر تکست خوب را برعکس کنید، ویژگی های انکر تکست بد مشخص می شود. مثلا در انکرتکست از کلمات نامرتبط با صفحه مقصد استفاده نکنید. اگر انکرتکست ترغیب کننده و مرتبط با محتوایی که کاربر در حال خواندن آن است، نباشد، کلیک زیادی دریافت نخواهید کرد.

همیشه از یک کلمه کلیدی خاص برای یک صفحه استفاده نکنید. مخصوصا اگر لینک سازی خارجی انجام می دهید. این کار ممکن است سایت شما توسط گوگل، پنالتی (جریمه) شود. ما در دوره جامع آموزش سئو گفته ایم که چطور لینک سازی خارجی کنید تا گوگل به دستی بودن لینک ها شک نکند تا رتبه بهتری بگیرید. البته اگر در لینک سازی داخلی استفاده می کنید، مشکلی از این بابت ندارید اما باز هم سعی کنید متنوع کار کنید و از کلمات مرتبط هم استفاده کنید.

سعی نکنید لینکی در محتوا قرار دهید که هیچ ارتباط موضوعی با محتوا ندارد! سعی کنید کاربر را فریب دهید چرا که سودی برای شما نخواهد داشت.

انکرتکست و لینک شما نباید هم رنگ متن باشد. کاربر باید با یک نگاه متوجه شود این کلمه لینک شده است. بعضی سایت ها لینک های خود را به رنگ تم قالب تبدیل می کنند، شاید از نظر بصری خوب باشد اما به نظر من لینک ها باید آبی باشند چون در ذهن عمده مخاطب ها این رنگ آبی تبدیل به رنگ استاندارد لینک ها شده اند.

این مطلب را هم بخوانید:  126 فاکتور مهم گوگل برای سئو: قسمت هشتم

anchor text link

انکر تکست و لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی یکی از مواردی است که اگر به صورت استاندارد و مدام انجام شود، تاثیر خوبی بر سئو سایت شما خواهد داشت. بخشی از فرایند لینک سازی داخلی، انکر تکست آن هاست. پیشنهاد من این است که برای هر صفحه از سایت خود چند کلمه کلیدی داشته باشید و آن ها در یک اکسل نگه داری کنید. حالا هر زمان که صفحه ای جدید، مثلا مقاله تولید می کنید، اگر دیدید مقاله دیگری به مقاله ای که در حال نوشتن آن هستید مرتبط است و ارزشی به کاربر منتقل می کند، با یکی از آن کلمات کلیدی به آن صفحه لینک دهید. این لینک هم در همان پاراگرافی باشد که موضوع مرتبط دارد.

سعی کنید لینک ها را به زور در متن خود جا دهید. لینک باید مرتبط با محتوا باشد تا کاربر از آن استفاده کند. در کنار این مزیت برای کاربر، ربات های گوگل نیز وقتی وارد صفحه می شوند، این لینک های داخلی باعث می شوند که سایر صفحات سایت شما نیز کامل بررسی شود. به همین دلیل می گوییم که یک برنامه و ساختار لینک داخلی خوب داشته باشید.

جمع بندی

در این مقاله یاد گرفتیم که انکر تکست چیست و چه کاربرد و مزیتی برای کاربر و گوگل دارد. گفتیم انکرتکست همان متنی است که لینک شده است و باید سعی کنیم متنی را بنویسیم و لینک کنیم، که صفحه مقصد را توضیح دهد تا کاربر با نگاه کردن به آن، متوجه موضوع صفحه لینک شده شود. همچنین لینکی که درج می کنید، باید مرتبط با محتوایی باشد که کاربر در حال خواندن آن است. این کار هم به کاربر ارزشی را منتقل می کند و هم ربات های گوگل می توانند ارتباط بهتری بین صفحات سایت شما پیدا کنند. همچنین هر چه لینک شما ترغیب کننده تر باشد، کاربران بیشتری روی آن کلیک می کنند و در سایت شما زمان بیشتری را می گذارنند. البته نباید در این کار اسپم کنید!

در آخر چند پیشنهاد ویژه هم برای شما داریم. شما می توانید کتاب آموزش سئو را به صورت رایگان از سایت دانلود کنید. همچنین یک چک لیست سئو سایت آماده کرده ایم که به بهینه سازی سئو سایت شما کمک می کند. همچنین اگر هدف شما این است که سئو را کامل یاد بگیرید، پیشنهاد ما دوره جامع آموزش سئو است.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات خوبی در مورد انکر تکست (Anchor Text) به دست آورده باشید. اگر سوال یا نظری دارید، در بخش نظرات همین مطلب منتظر شما هستم.

میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!
حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.