در این آموزش به سراغ بخش رسانه در وردپرس رفته ایم تا با نحوه کار و مدیریت بخش رسانه در وردپرس آشنا شویم. البته قبلا در دوره آموزش طراحی سایت با وردپرس به طور کامل و ویدئویی این بخش را آموزش داده ایم اما در این جا نیز مروری خواهیم کرد. بخش رسانه به آپلود و مدیریت فایل های ما در سایت مربوط می شود. هر فایلی که شما در هر جای سایت آپلود کنید، در قسمت رسانه قابل دسترسی و مدیریت است. به عنوان مثال وقتی شما از طریق قسمت افزودن نوشته یک عکس در مطلب خود قرار می دهید، این عکس در قسمت رسانه قرار می گیرد.
در پنل وردپرس خود روی منو رسانه کلیک کنید.
وقتی روی منو رسانه کلیک کنید، لیستی از فایل هایی که تا کنون آپلود کرده اید را مشاهده خواهید کرد. علاوه بر این، گاهی ممکن است شما بخواهید یک فایل را در سایت خود آپلود کنید و لینک دانلود آن را داشته باشید. یعنی صرفا نمی خواهید از طریق بخش نوشته ها آپلود را انجام دهید. بخش رسانه این امکان را به شما می دهد که فایل خود را از این طریق آپلود کنید.
برای آپلود فایل از بخش رسانه، کافیست گزینه “افزودن” را از زیر منو رسانه و یا در صفحه اصلی رسانه کلیک کنید. همچنین از منوی مدیریت بالای سایت، در زیر منوی تازه و سپس رسانه نیز می توانید فایل را آپلود کنید.
وقتی روی افزودن کلیک کنید، کادر آپلود فایل به شما نمایش داده می شود. حال برای انتخاب فایل مورد نظر، روی گزینه “گزینش پرونده ها” کلیک کنید. همچنین یک راه راحت تر این است که فایل خود را به این ناحیه درگ کنید.
خواهید دید که فایل شما شروع به آپلود شدن می شود.
اگر روی هر فایلی کلیک کنید، ویژگی ها و تنظیمات آن فایل نمایش داده می شود. به عنوان مثال ما روی عکس آپلود شده کلیک می کنیم. صفحه ای که می بینید، ویژگی ها و تنظیمات تصویر انتخاب شده ما است.
در قسمت بالای صفحه، اطلاعات فایل مانند حجم، تاریخ آپلود و … را می بینید.
در پایین این اطلاعات نشانی فایل قرار دارد که اگر این آدرس را به هر عکسی بدهید، می تواند این فایل را مشاهده و یا دانلود کند. به عنوان مثال شما می توانید یک فایل ZIP آپلود کنید و لینک آن را که در این قسمت قرار دارد، در مطلب خود درج کنید.
نام فایل نیز در فیلد مربوطه نمایش داده شده است که می توانید آن را تغییر دهید.
یک ویژگی مهم که تصاویر دارند، ویژگی Alt یا همان متن جایگزین است که حتما این فیلد را پر کنید. در این فیلد باید مشخص کنید که تصویر راجع به چه چیزی است. در این جا عکس یک لپ تاپ است، پس می توانیم بنویسیم “لپ تاپ”. این ویژگی تاثیر مثبتی بر سئو سایت شما دارد (برای یادگیری سئو می توانید دوره آموزش سئو را از سایت تهیه کنید).
در فیلد توضیح نیز می توانید توضیحات کامل تری را درباره فایل بنویسید.
گزینه “پاک کردن برای همیشه” نیز در این صفحه قرار دارد که برای حذف فایل استفاده می شود.
یک گزینه دیگر که ممکن است برایتان جالب باشد، قسمت “ویرایش تصویر” است. وردپرس خود یک ابزار ویرایش تصویر دارد که یک سری تغییرات بسیار محدودی مانند برش تصویر، چرخش عکس و … می توانید روی عکس اعمال کنید. اگر بخواهید از این امکان استفاده کنید، روی گزینه “ویرایش تصویر” کلیک کنید.
مواردی که در بالا گفته شده، مربوط به آپلود فایل جدید و ویژگی های فایل ها بود. در صفحه اصلی بخش رسانه نیز گزینه هایی وجود دارد. در نوار بالای فایل ها، گزینه های فیلتر کردن فایل ها، نحوه نمایش فایل ها، جستجو و انتخاب دسته جمعی قرار دارد که در صورت نیاز می توانید از آن ها استفاده کنید.
به عنوان مثال اگر نحوه نمایش را تغییر دهید، اطلاعات بیشتری از عکس را در همان صفحه رسانه می توانید مشاهده کنید.
تمام فایل هایی که از این قسمت آپلود می کنید نیز از طریق بخش “افزودن پرونده های چند رسانه ای” نوشته نیز قابل دسترسی است. به عنوان مثال اگر یک ویدئو از این قسمت آپلود کنید، می توان همان ویدئو را در نوشته خود نیز قرار دهید و تفاوتی میان آپلود از طریق این قسمت یا نوشته ها نمی کند.
امیدواریم این آموزش نیز برای شما مفید بوده باشد. البته لازم به ذکر است که بخش رسانه ها در وردپرس بیشتر از طریق خود نوشته ها یا برگه ها استفاده می شود و کمتر پیش می آید که از این بخش بخواهید کاری را انجام دهید.
اگر نیاز دارید که آموزش ویدئویی کامل کار با وردپرس را مشاهده کنید، می توانید دوره آموزش طراحی سایت با وردپرس را تهیه کنید.
اگر سوال یا نظری در رابطه با این آموزش دارید، از قسمت نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید.
مجموعه مقالات آموزشی رایگان آموزش طراحی سایت با وردپرس که پیشهاد می کنیم حتما بخوانید:
- آموزش نصب وردپرس در سی پنل
- آموزش نصب وردپرس در دایرکت ادمین
- آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست
- آموزش نصب افزونه در وردپرس
- آموزش نصب قالب وردپرس
- آموزش نصب قالب وردپرس از طریق هاست
- آموزش افزودن و مدیریت نوشته ها در وردپرس
- آموزش افزودن و مدیریت برگه ها در وردپرس
- آموزش قسمت نظرات در وردپرس
- آموزش بخش نمایش در ورپرس
- آموزش امنیت کامل وردپرس
سلام. دقیقا تو عکس آخر همین سایت که توضیح دادین، که مربوط به کتابخانه هست، در قسمت بارگزاری شده در، اون زیر کلمه جداسازی و پیوست وجود داره. کاربردش چیه؟ مثلا عکس رو پیوست می کنم به متن الف، ولی تو متن الف چیزی ازش نشون نمی ده. یا جداسازی که می زنم از اون متن الف جدا نمیشه، همچنان می مونه؟ دلیلش چیه؟ کاربردشون چیه؟
سلام خدمت شما
شما وقتی داخل یک محتوا عکسی آپلود می کنید، اون تصویر مربوط به اون محتوا میشه. دقت کرده باشید تو بخش افزودن فایل های چند رسانه ای در پست هم یک لیستی قرار داره که میگه مشخص کنید من تصاویری رو اینجا نمایش بدم که فقط تو این محتوا آپلود شده یا کل تصاویر سایت رو نمایش بدم.
حالا از طریق گزینه پیوست می تویند عکسی که در محتوای خاصی آپلود نشده رو به یک محتوا مربوط کنید و از اون بخش در قسمت افزودن فایل های چند رسانه ای، بتونید فایل رو ببینید. از طریق گزینه جداسازی هم شما تصویری که مربوط به یک محتوا هست رو جدا میکنید و دیگه به محتوای خاصی مربوط نیست. البته این رو بدونید که این دو گزینه عکس رو از خود محتوا حذف یا درج نمی کنه. فقط از اون بخش افزودن فایل های چند رسانه ای که گفتم جدا یا پیوست میکنه
بسیار ممنونم از شما و توضیح کامل و دقیق به سوال. متشکرم.
خواهش میکنم
موفق باشید