بعضی وقت ها به خاطر نیاز یا شاید کنجکاوی، می خواهیم بدانیم که یک سایت وردپرسی است یا خیر. برای فهمیدن نوع سیستم مدیریت محتوا سایت، روش های مختلفی وجود دارد. در این مقاله روش های شناسایی سایت وردپرسی را می گوییم اما یک روش دیگر نیز گفته می شود که از طریق آن می توانید تمام انواع سی ام اس ها را تشخیص دهید. حال می خواهیم یاد بگیریم که چگونه بفهمیم یک سایت وردپرس است. اگر سایت وردپرسی ندارید نیز می توانید سفارش طراحی سایت وردپرس دهید. با روش های شناسایی سایت های وردپرس همراه فصل وردپرس باشید.
برای شناسایی سایت های وردپرسی، هم می توان از ابزارها و افزونه های مرورگر استفاده کرد و هم از روش های دستی که نیاز به هیچ گونه ابزاری ندارد.
فهرست عناوین مقاله
روش اول: استفاده از افزونه Wappalyzer در مرورگر
به دلیل این که افزونه Wappalyzer برای وبمستران بسیار کاربردی و محبوب است، این روش را ابتدا گفتیم. شما با نصب افزونه Wappalyzer می توانید بفهمید که هر سایتی از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده می کند.
اما امکانات این افزونه صرفا به نوع سی ام اس محدود نمی شود! شما می توانید بفهمید که سایت مد نظر شما با چه زبان برنامه نویسی نوشته شده است، چه تکنولوژی هایی استفاده کرده است، از چه وب سروری استفاده می کند، چه لایبرری ها و فریم ورک هایی به کار برده شده است، از چه آمارگیری استفاده می کند، نوع دیتابیس آن چیست و … .
همانطور که دیدید، اطلاعات بسیار خوبی از هر سایتی می توانید به دست آوردید. اگر سایت وردپرسی باشد، علاوه بر نوع سیستم مدیریت محتوا، برخی از افزونه ها، مانند ووکامرس را نیز به شما اعلام می کند.
پیشنهاد می کنم حتما از این افزونه برای مرورگر خود استفاده کنید. وبمستر های حرفه ای همیشه این ابزار را در مرورگر خود دارند.
برای نصب کافیست از لینک های زیر استفاده کنید.
نصب افزونه Wappalyzer برای مرورگر گوگل کروم
نصب افزونه Wappalyzer برای مرورگر فایرفاکس
بعد از نصب این افزونه، در کنار نوار آدرس مرورگر خود، آیکون سی ام اس یا زبان برنامه نویسی هر سایتی که باز کنید را به صورت خودکار خواهید دید. مثلا در تصویر زیر ما یک سایت وردرپرسی باز کردیم و آیکون وردپرس را در نوار آدرس می بینیم.
روش دوم: بررسی سورس کد صفحه
همانطور که احتمالا می دانید، وردپرس از فایل ها و فولدر های مختلف و مشخصی تشکیل شده است و چون همه از این فایل ها و فولدر ها اطلاع دارند، می توان با بررسی سورس صفحه، نشانه های فایل و فولدر های وردپرس را پیدا کرد. کافیست وارد یک صفحه از سایت مورد نظر خود شوید و کلیک راست کنید و گزینه View Page source را بزنید.
در سورس کد هایی که می بینید، دنبال عبارت هایی مثل wp-content بگردید. اگر پیدا کردید، یعنی این سایت از وردپرس استفاده می کند. به عنوان نمونه تصویر زیر را ببینید. در سورس یک سایت نمونه، می بینیم که فولدر wp-content وجود دارد. جدا از این، نام قالب این سایت هم کاملا مشخص است.
پس این هم یک روش ساده برای تشخیص سایت وردپرسی است که می توانید استفاده کنید.
روش سوم: استفاده از سایت ها تشخیص وردپرس
سایت هایی وجود دارند که با وارد کردن آدرس سایت مورد نظر، به شما می گوید که این سایت وردپرسی است یا خیر. علاوه بر آن لیست برخی از افزونه ها و ماژول هایی که در سایت نصب است را هم به شما نمایش می دهد. برخی از آن ها قالب استفاده شده در آن سایت را هم به شما می گوید. به عنوان مثال سایت isitwp.com یکی از آن سایت هاست.
کافیست وارد سایت شوید، لینک سایت مد نظر را وارد کنید و گزینه Analyze Website را بزنید.
همانطور که می بینید، به شما می گوید که این سایت وردپرسی است یا خیر. سایت های مشابه دیگری نیز مانند builtwith.com وجود دارند که اطلاعات بیشتری هم در اختیار شما قرار می دهند. مثلا لیست افزونه ها، قالب، زبان سایت، تکنولوژی ها و ماژول های استفاده شده و … را به شما می گوید. می توان گفت تقریبا مشابه افزونه Wappalyzer عمل می کند ولی خب دیگر نیازی به نصب افزونه در مرورگر ندارید.
روش چهارم: افزودن License.txt به انتهای آدرس اصلی سایت
فایل لایسنس به طور پیشفرض در فایل های وردپرس وجود دارد. اگر ادمین سایت آن را حذف نکرده باشد، با اضافه کردن License.txt به انتهای آدرس سایت، صفحه ای مشابه تصویر زیر را می بینید که در اصل لایسنس وردپرس است.
البته بعضی از وبمستر ها به دلایل امنیتی این فایل را حذف می کنیم. پس اگر فایل وجود نداشت، روش های دیگر را تست کنید.
روش پنجم: بررسی لینک ورود به پنل ادمین وردپرس
اگر باز هم ادمین سایت آدرس پنل مدیریت را به دلایل امنیتی، تغییر نداده باشد، می توانید با اضافه کردن عبارت wp-amdin به انتهای آدرس اصلی سایت، وارد صفحه لاگین به پنل مدیریت شوید. اگر صفحه لاگین وردپرس را دیدید، پس این سایت از وردپرس استفاده می کند. البته باز هم اگر این صفحه وجود نداشت، ممکن است ادمین سایت آن را تغییر داده باشد. پس از روش های دیگر هم بررسی کنید.
این از 5 روش برای شناسایی سایت های وردپرسی که می توانید آن ها را استفاده کنید. خوب بنده از افزونه Wappalyzer در مرورگر گوگل کروم استفاده می کنم، چرا که جدا از نوع سی ام اس، اطلاعات بیشتری می توان از سایت به دست آورد. به همین دلیل کاربرد بیشتری دارد. به شما هم توصیه می کنم این افزونه را در مرورگر خود داشته باشید و استفاده کنید.
اگر در دنیای وردپرس بسیار با تجربه باشید، گاهی اوقات با همان نگاه اول می توان فهمید که سایت وردرپرس است یا خیر. یا اگر با قالب های مختلف کار کرده باشید، بلافاصله با دیدن سایت علاوه بر وردرپرسی بودن آن، نام قالب را هم می توانید فقط با مشاهده کردن سایت بفهمید! این به تجربه شما در زمینه وردپرس بستگی دارد.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و یاد گرفته باشید که چگونه بفهمید یک سایت وردپرسی است. اگر سوال یا نظری دارید برای ما در قسمت نظرات بنویسید. اگر روش دیگری هم شما برای شناسایی سایت های وردپرسی استفاده می کنید، در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان در میان بگذارید.