تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

محتوای یتیم چیست؟ چگونه مشکل Orphaned Content را حل کنیم؟

محتوای یتیم

اگر می خواهید صفحه شما در گوگل رنک بگیرد، ابتدا باید گوگل از وجود آن صفحه با خبر شود. برای این کار باید از طرف شما یا یک سایت دیگر به آن صفحه لینک داده شود. گوگل این لینک ها را دنبال می کند و هر صفحه ای که پیدا کند را بررسی و ایندکس می کند. پس باید بدانید که داشتن لینک به صفحات سایت شما به شدت ضروری است. اگر شما فقط محتوا روی سایت خود منتشر می کنید ولی ساختار سایت درستی نداشته باشید، ممکن است بسیاری از صفحات شما آنطور که باید لینک دهی نشوند. وقتی هیچ لینکی به یک صفحه داده نشود، اصطلاحات محتوای یتیم (Orphaned Content) گفته می شود. در این مقاله می خواهیم به طور کامل در مورد این موضوع صحبت کنیم.

محتوای یتیم چیست؟

محتوای یتیم یا صفحه یتیم، صفحه ای است که هیچ لینکی از سایر صفحات سایت دریافت نکرده باشد و به همین دلیل پیدا کردن این صفحه توسط ربات ها و کاربران سخت می شود. پست ها و صفحات سایت به لینک های داخلی نیاز دارند و باید ساختار صفحات سایت خود را طوری چیده باشید که مطمئن شوید تمام صفحات سایت شما به خوبی در دسترس هستند.

توجه داشته باشید که این لینک های داخلی باید معنا داشته باشند. یعنی اگر صرفا از صفحه اصلی یا دسته بندی یا سایت مپ لینک داشته باشند اما از درون محتوا ها لینک با کیفیت نداشته باشد، پس باز هم آن صفحه یتیم است! به این دلیل که ارزش این لینک های معنایی به شدت بالاتر است و برای گوگل نیز ملموس تر خواهد بود.

چرا صفحه یتیم روی سئو سایت شما تاثیر گذار است؟

برای رنک گرفتن، گوگل باید صفحه را پیدا کند. همانطور که گفتیم گوگل لینک ها را دنبال می کند و صفحات سایت را پیدا و ایندکس می کند. صفحه یا محتوای یتیم لینک های کم و بی ارزشی دارند، و به این دلیل گوگل ارزش کمتری برای آن صفحه قائل می شود نسبت به یک صفحه که لینک های با کیفیت معنایی خوبی دارد. پس اگر آن صفحه برای شما مهم است، باید به خوبی به گوگل آن را نشان دهید! حتما از سایت محتوا های سایت خود، لینک های معنایی خوبی به این محتوای یتیم بدهید.

این مطلب را هم بخوانید:  افزایش سرعت سایت وردپرسی با افزونه W3 Total Cache + آموزش ویدئویی

چطوری محتوا و صفحه یتیم به وجود می آید؟

شما شروع به نوشتن محتوا در سایت خود می کنید و منتشر می کنید. بعدا فراموش می کنید که لینک هایی را از سایر صفحات به این صفحه جدید بدهید و این باعث مشکل می شود و گوگل و کاربران نمی توانند به راحتی آن صفحه را پیدا کنند. به همین دلیل ارزش آن صفحه پیش گوگل کم می شود.

محتوای یتیم سایتم را کجا پیدا کنم؟

دستی انجام دادن این کار برای سایت هایی با تعداد صفحات بسیار کم، شاید راحت باشد اما اگر سایتی دارید که صفحات زیادی دارد، پیدا کردن محتوای یتیم به صورت دستی ممکن نیست و باید از ابزار ها استفاده کنید.

افزونه یواست سئو یکی از افزونه هایی است که این امکان را در خود دارد و شما می توانید بررسی کنید که کدام یک از محتوا های سایت، از هیچ صفحه ای در سایت لینک نگرفته است. به این صورت خیلی سریع این صفحات را پیدا می کند و برای آن ها لینک های داخلی می سازید.

ابزار های دیگری مانند Screaming Frog هم می تواند به شما کمک کند تا ساختار لینک های داخلی خود را کنید. به همین صورت می توانید صفحاتی که از صفحات دیگر لینک داخلی ندارند را پیدا کنید و لینک های داخلی بار ارزش به آن ها بدهید.

orphaned content filter2

چگونه مشکل محتوای یتیم را در سایت برطرف کنم؟

برای این که صفحه یا محتوای یتیم (Orphaned Content) به وجود نیاید، باید مطمئن شوید که به آن صفحه از سایر صفحات سایت خود، لینک داده اید. لینک دادن به آن صفحه نه تنها باعث می شود کراولر های گوگل به راحتی صفحات را پیدا کنند، بلکه اگر از صفحات پر بازدید سایت خود به آن صفحه لینک بدهید، باعث می شود آن صفحه و محتوا هر چه بیشتر تقویت و دیده شود تا در نتیجه رنک بهتر و سریع تری در گوگل به دست آورد.

اما باید بدانید که کدام صفحات سایت شما قرار است بیشترین لینک را بگیرد! قرار نیست تمام محتوا های سایت شما به تمام محتوا های دیگر لینک بدهند! باید لینک های داخلی خود را بر اساس ارتباط معنایی و اهمیت آن صفحه برای کاربر و گوگل بسازید.

اما دقیقا چه کنیم؟!

این مطلب را هم بخوانید:  ریدایرکت 301 چیست؟ (کد htaccess + وردپرس) و تاثیر آن در سئو

روش اول: سعی کنید در یک اکسل تمام مطالب جدید خود را قرار دهید و کلمات کلیدی هر کدام را در کنارش بنویسید و طبق آن اکسل، محتوا های مرتبط را در سایت خود پیدا کنید و لینک داخلی دهید. حتما این لینک ها را هم در اکسل ثبت کنید تا در جریان لینک سازی داخلی خود باشید.

روش دوم: صفحات هاب پیج بسازید! معمولا هر سایت چندین دسته بندی کلی دارد. مثلا سایت ما ممکن است دسته بندی های کلی وردپرس، ووکامرس و سئو داشته باشد. ما می توانیم برای هر کدام یک محتوای کلی بنویسیم که از طریق آن به موضوع زیر مجموعه هر کدام لینک دهیم. همچنین از آن محتوای زیر مجموعه نیز به این محتوای کلی هاب پیج لینک دهیم. به این صورت لینک هیا رفت و برگشتی خواهیم داشت. همچنین هر زمان که موضوعی نوشتیم که می توانستیم کاربر را ترغیب به خواندن یک محتوای دیگر بکند، حتما لینک آن را هم قرار دهیم.

در کل اگر هر وقت محتوای جدیدی منتشر می کنید، بروید و داخل چند محتوای قدیمی، لینک این محتوای جدید را بگذارید، دیگر لازم نیست نگران مشکل محتوای یتیم باشید!

آیا همیشه باید این مشکل را برطرف کنیم؟

اگر بعد از بررسی سایت خود متوجه شدید محتوا های یتیم زیادی دارید، باید همه آن ها را درست کنیم؟ جواب خیر است! بعضی از پست های سایت ممکن است طوری باید که محتوای آن تاریخ انقضا داشته باشد یا فقط یک مدت کوتاهی مهم بوده باشد. مثلا شاید در سایت خود بخش اخبار داشته باشید. عمده خبر ها اینگونه هستند که بعد از مدتی اصلا دیگر نیازی به دیده شدن ندارند و کسی آن ها را کاری ندارد. پس می توانیم این نوع محتوا ها را بیخیال شویم. فقط روی محتوا و صفحاتی تمرکز کنید که همیشه قرار است کاربر آن را ببیند و بخواند و یا صفحات مهمی هستند که باید زودتر و بهتر رنک بگیرند.

جمع بندی

پس اگر همینطوری تند و تند و پشت سر هم دارید در سایت خود پست منتشر می کنید اما توجه نمی کنید که این محتوا ها به یک دیگر لینک های با کیفیت و معنایی داشته باشند، دارید صفحه و محتوای یتیم (Orphaned Content) زیادی تولید می کنید! پس حتما چند وقت یک بار صفحات سایت خود را بررسی کنید و لینک های داخلی با کیفیت به یکدیگر دهید تا رتبه های سایت شما با هم رشد کنند.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
4/5 - (2 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

نیما در 15 جولای 2024 - 15:36 پاسخ

درود و خسته نباشید

من تو سایتمون محصول دارم اضافه میکنم، حدود 120 محصول اضافه کردم که تا چند روز پبش مشکلی نبود، ولی الان میبینم یه بخش اضافه شده تو محصولات که 44 تا محصول یتیم داخلش هست، محصولاتی هم هستن که تو دسته‌بندی‌های مختلف وجود دارن، بعضا تو سه دسته بندی قرار گرفتن، چطور میشه این موضوع رو حل کرد؟

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!