شما در بخش نظرات سایت وردپرسی خود یک سری امکانات اولیه و پایه ای دارید. اما در برخی سایت ها نیاز است که امکانات خیلی بیشتر و حرفه ای داشته باشید. یا حتی شاید نیاز نداشته باشید اما می خواهید کاربرانتان امکانات بیشتر در بخش نظرات سایت داشته باشند. افزونه wpDiscuz این امکانات حرفه ای را به بخش نظرات سایت شما اضافه می کند. اما این امکانات که می گوییم چه هستند؟!
این افزونه نظرات وردپرس، امکاناتی از قبیل لایک و دیسلایک، اشتراک گذاری نظر، لینک اختصاصی نظر، مرتب کردن نظرات، استایل زیبای نظرات، اضافه کردن کد امنیتی برای امنیت بیشتر و … را به بخش نظرات شما اضافه می کند. البته تمام این امکانات در بخش تنظیمات افزونه قابلیت سفارشی سازی را دارند تا مطابق نظر خود آن ها را تنظیم و اضافه کنید.
افزونه Comments – wpDiscuz تا کنون بیش از 60 هزار نصب فعال داشته است و امتیاز 5 از 5 را از کاربران وردپرس دریافت کرده است. شما می توانید این افزونه را به صورت رایگان از پایین همین مطلب دانلود کنید.
فهرست عناوین مقاله
آموزش افزودن امکانات حرفه ی به بخش نظرات در وردپرس با افزونه wpDiscuz
تنظیمات افزونه wpDiscuz
بعد از نصب و فعالسازی افزونه wpDiscuz گزینه های دیگری به بخش دیدگاه ها اضافه می شوند.
ابتدا وارد بخش دیدگاه ها شوید و سپس بخش تنظیمات را انتخاب نمایید. چند تب مختلف در این قسمت وجود دارد که با هم آن ها را بررسی می کنیم . توجه داشته باشید برخی از عبارتهای این افزونه به فارسی ترجمه شده و اکثر عبارتهای دیگر به انگلیسی هستند.
تب General (تنظیمات اصلی)
در این قسمت نتظیمات کلی افزونه را می توانید انجام دهید.
Enable wpDiscuz on home page: با فعال نمودن این قسمت افزونه wpDiscuz در صفحه اصلی فعال می شود.
Use WordPress native AJAX functions: از توابع AJAX بومی وردپرس استفاده کنید. با غیرفعال کردن این گزینه شما به طور خودکار عملکردهای سفارشی AJAX wpDiscuz را فعال می کنید ، که چندین برابر سریعتر از عملکرد پیش فرض وردپرس هستند. فقط قبل از فعال سازی مطمئن شوید که با افزونه های شما مغایرت ندارد.
Load scripts in footer: اسکریپت ها را در قسمت فوتر قرار دهید
Use guest email to detect registered account: برای شناسایی حساب ثبت شده از ایمیل مهمان استفاده کنید.
گاهی کاربران ثبت نام شده با استفاده از همان آدرس ایمیل به عنوان مهمان نظر می دهند. wpDiscuz می تواند نقش حساب را با استفاده از ایمیل مهمان تشخیص دهد و برچسب نظردهنده را به درستی نمایش دهد.
Redirect first commenter to: اولین نظر دهنده را به یک برگه هدایت کنید. با انتخاب این قسمت از بین چند برگه موجود می توانید زمانی که کابر اولین کامنت را ثبت میکند آن را به یک برگه دیگر هدایت نمایید.
استفاده از فرمت تاریخ/زمان وردپرس: wpDiscuz تاریخ قابل خواندن توسط انسان را نمایش میدهد. در صورتی که شما این گزینه را انتخاب کنید تاریخ/زمان توسط فرمت وردپرس در تنظیمات اصلی نمایش داده میشود.
Use Plugin .PO/.MO files: امکان استفاده از فایلهای.PO / .MO توسط این قیمت فعال می شوند. در حالت کلی برای ترجمه یک قالب از انگلسی به فارسی دو فایل وجود دارد:
یکی فایل po. که فرمت مورد استفاده برنامه poedit می باشد و قابل ادیت و ویرایش برای ترحمه است وب رای سایت کاربردی ندارد. فرمت دیگر فایل mo. است که خروجی poedit بوده و غیرقابل ویرایش برای کاربران و فقط مخصوص سایت است. افزونه wpDiscuz در حالت کلی به شما امکان ترجمه همه عبارات را می دهد. اما اگر وب سایت چند زبانه دارید ، به شما اجازه نمی دهد بیش از یک ترجمه اضافه کنید. تنها راه برای دریافت آن استفاده از فایلهای ترجمه (.PO / .MO) است.
بعد از انجام تنظیمات این قسمت را ذخیره کنید تا سراغ تب بعدی برویم.
تب Comment Form Settings (تنظیمات فرم نظردهی)
Hide Header Text: با فعال کردن این قسمت می توانید متن عنوان را مخفی کنید.
در این گزینه متن عنوان “Leave reply” در بالای فرم نظر پنهان است. می توانید این متن را در قسمت نظرات>> فرم مدیریت صفحه تغییر دهید.
Show logged-in user name and logout link on top of main form: نام کاربری و پیوند ورود به سیستم را در بالای فرم اصلی نشان دهید
Comment Form components: در این قسمت می توانید مؤلفه هایی که تمایل دارید برای فرم نظرسنجی نشان داده شوند فعال کنید.
مولفه های قابل انتخاب:
Hide “Please login to comment” text (متن “لطفا برای اظهار نظر” وارد شوید)
Hide “My Content and Settings” button (دکمه “محتوا و تنظیمات من” را مخفی کنید)
Hide “Discussion Statistic” section (بخش “آمار بحث” را مخفی کنید)
Hide “Recent Comment Authors” section (بخش ” نظر نویسندگان اخیر” را مخفی کنید)
این مؤلفه ها را می توان در فرم اصلی نظرات پیدا کرد. دکمه “محتوا و تنظیمات من” در سمت چپ بالا ، با متن “عنوان پاسخ” قرار دارد. بخش های “آمار بحث” و “نطر نویسندگان اخیر” در پایین قسمت های اصلی لیست نظرات در سمت چپ و راست قرار دارند.
Keep guest commenter credentials in browser cookies for x days : مدت زمان اعتبار نظرات مهمان را در کوکی های مرورگر به مدت x روز نگه دارید. از باکس روبروی این عبارت می توانید تعداد روزها را مشخص کنید. افزونه wpDiscuz از عملکرد وردپرس برای نگه داشتن نام مهمان ، ایمیل و اطلاعات وب سایت در کوکی ها برای پر کردن قسمت های فرم نظر در زمان اظهار نظر بعدی استفاده می کند. اگر مقدار را روی -1 تنظیم کنید مدت اعتبار نامحدود خواهد شد. و اگر گزینه 0 را انتخاب کنید داده ها در هنگامی که مرورگر کاربر بسته شود پاک می شود.
Comment author name length (for guests only): کمترین و بیشترین طول برای انتخاب نام نویسنده نظر (فقط برای اعضای سایت) را در این قسمت تعیین کنید.
Comment text length: در این قسمت هم کمترین و بیشترین طول متن نظر را انتخاب کنید. پیشنهاد می کنیم حداقل را خودتان تعیین کنید و حداکثر را خالی قرار دهید تا حد مجاز حذف شود و کابران برای نوشتن متن های طولانی با محدودیت روبرو نشوند.
Captcha generation type: انتخاب نوع کپچا که در دو حالت WP Session و File system می توانید آن را انتخاب نمایید.
Invisible Spam Protection: شما می توانید برای پاک کردن حافظه پنهان بخش دیدگاه ها و نظرات آن را پاکسازی کنید، در غیر این صورت ممکن است افزونه به درستی کار نکند. اما اگر تمایلی به استفاده از این ویژگی ندارید ، این قسمت را خالی رها کنید.
Display note about Invisible Spam Protection : افزونه wpDiscuz دارای محافظت در برابر آنتی اسپم نامرئی بر اساس سمت سرور است. به طور پیش فرض wpDiscuz یک یادداشت کوچک را در ناحیه CAPTCHA ساده نمایش می دهد ، و می گوید فرم نظر تحت حمایت ضد اسپم است. متن یادداشت را می توان در بخش نظرات>> عبارات>> برگه مدیریت کرد.
Enable automatic image URL to image HTML conversion: پیوند یکتا یا URL خودکار تصویر را برای تبدیل به تصویر HTML فعال کنید.
Edit Button – Allow comment editing for: نتظیم زمان ماندن دکمه ویرایش – اجازه ویرایش نظر در بخش دیدگاه
Stick Button – Stick a comment thread: دکمه چسبان – موضوع نظر را بچسبانید
Close Button – Close a comment thread: دکمه بستن – یک موضوع نظر را ببندید
Enable drop animation for comment form and subscription bar: انیمیشن افتادنی را برای فرم نظر و نوار اشتراک فعال کنید
تب Comment List (تنظیمات لیست نظرات)
Display only parent comments and view replies ∨ button: با فعال بودن این قسمت فقطنظرات والد نشان داده می شود. در صورتی که این گزینه را فعال نمایید باعث مش ود صفحات سبکتر شوند و سرعت بارگذاری را افزایش می دهد.در صورتی که کاربر تمایل به خواندن پاسخ ها داشته باشد با کلیک بر روی دکمه ” view replies” که روی همه نظرات والد دارا یحداقل یک پاسخ قرار دارند می تواند پاسخ ها را بخواند.
Show sorting buttons: با فعال کردن این گزینه قادر خواهید بود امکاناتی مانند مخفی کردن و یا نمایش دادن دکمه های مرتب سازی را مددیریت کنید.درحالت کلی نظرات موجود در افزونه wpDiscuz در سه حالت جدیدترین ها، قدیمی ترین ها و یا بیشترین رای قابل مرتب کردن است. درافزونه wpDiscuz به صورت پیشفرض نظرات براساس جدیدترین مرتب می شوند و جدیدترین نظرات در ببالای لیست نشان داده می شوند. برای تنظیمات این بخش می توانید به بخش پیشخوان>> تنظیمات>> برگه مدیریت بحث و گفتگو مراجعه کنید.
Set comments ordering to “Most voted” by default: با فعال کردن این قسمت شما می توانید نظرات را بر اساس بیشترین رای مرتب نمایید.
Reverse child comments order: نظرات فرزند در این افزونه براساس قدیمی ترین نظر طبقه بندی می شوند. اگر این قسمت را فعال کنید نظرات فرزند بر اساس جدیدترین نظرات مرتب خواهند شد.
Comments loading/pagination type: این قسمت هم برای تعیین صفحه بندی بخش نظرات است که از بین 4 حالت زیر می توانید یکی را انتخاب کنید:
- دکمه[Load more]
- دکمه[Load rest of all comments]
- بارگذاری تمام نظرات
- کامنت های بارگذاری ضعیف هنگام اسکرول کردن
The number of words before breaking comment text and showing “Read more” link: در صورتی که کاربری نظری طولانی بنویسد افزونه wpDiscuz متن را می شکند و برای ادامه متن گزینه Read more را به آن اضافه می کند. می توانید در باکس تعداد کاراکترها قبل از شکشته شدن متن را مشخص کنید.
Comment components: در این قسمت هم می توانید یک سری مولفه ها را در نظرات پنهان یا آشکار کنید:
Hide comment link: لینک نظرات پنهان می شود
Hide comment date: تاریخ نظرات پنهان می شود
Hide commenter label: برچسب نظردهندگان پنهان می شود
مخفی کردن دکمه ی رای دهی: اگر این قسمت را فعال کنید امکان رای دهی به نظرات برای کاربران غیرفعال می شود.
Comment voting buttons icon: چهار آیکون مختلف برای انتخاب دکمه رای دهی وجود دارد که می توانید هر کدام که دوست دارید انتخاب کنید.
Comment voting statistic mode: شما در این قسمت می توانید حالت پیشفرض “total count” را به “separate count” تغییر دهید.
Allow guests to vote on comments: اجازه رای دهی به کاربران را در این قسمت می توانید فعال کنید.
Display Ratings: در این قسمت می توانید مکان نمایش رتبه بندی ها در در حالت های قبل از محتوا، بعد از محتوا و در صفحات غیر تکی تنظیم کنید.
Disable Profiles URL: دراین قسمت افزونه افزونهwpDiscuz برای پروفایل کاربری نویسنده نظر یک لینک و آواتار به صورت پیش فرض در نظر میگیرد. با فعال کردن این قسمت می توانید این قابلیت را غیرفعال کنید.
Highlight Unread Comments: اگر این قسمت فعال شود می توانید نظراتی که هنوز خوانده نشده اند را هایلات شده ببینید.
تب Live Update
در صورتی که این قسمت را رها کنید به طور پیشفرض Live Update برای افزونه wpDiscuz خاموش خواهد بود. اما برای داشتن بروزرسانی یکی از دو گزینه ” همیشه برای دیدگاه های جدید برسی کن و دکمه ی بروزرسانی را نمایش بده”و یا ” همیشه برای دیدگاه های جدید برسی کن و به طور خودکار بروزرسانی کن “ قابل انتخاب هستند.
Disable live update for guests: توصیه می شود در صورتی که از سرور اختصاصی برای هاست وبسایتتان استفاده نمی کنید قسمت “بروزرسانی زنده را برای مهمانان غیرفعال کنید” را انتخاب کنید.
هر چند وقت یکبار لیست دیدگاه ها را بروزرسانی کن: در صورتیکه وبسایت شما قوی است و منابع کارآمدی دارید می توانید از کمترین زمان حداقل 10 ثانیه آن را تنظیم کنید. البته این کار رابطه مستقیم با سرور شما دارد.
تب Subscription
Notify comment author once comment is approved: با فعال کردن این گزینه نظر دهندگان از تایید نظراتشان در سایت با خبر می شوند. این اطلاع رسانی توسط ایمیل انجام می شود. متن ایمیل را می توانید از قسمت پیشخوان » دیدگاه ها » عبارات » برگه ایمیل تنظیم کنید.
Disable subscription confirmation for registered users: با فعال کردن این قسمت تأیید اشتراک برای کاربران ثبت نام شده غیرفعال می شود. به این صورت که کاربران زمانی که در سایت ثبت نام می کنند افزونه wpDiscuz لینک تایید اشتراک برای آن کاربر ارسال می کند و حتما باید کاربر از طریق لینک ارسال شده اشتراک خود را تایید کند. اگر این قسمت فعال شود دیگر نیازی به فعالسازی اشتراک از طریق ایمیل نیست.
Disable subscription confirmation for guests: فعال کردن این قسمت هم مانند قسمت قبلی تایید اشتراک را برای کاربران مهمان غیر فعال می کند.
Show subscription types in dropdown: اینجا هم می توانید نوع نمایش دادن اشتراک را به صورت کشویی نمایش دهید. سه نوع اشتراک وجود دارد:
- Subscribe to all comments of this post (اشتراک در همه نظرات این پست)
- Subscribe to all replies to my comments (اشترام در تمام پاسخ های داده شده به نظر کاربر)
- Both (هر دو)
نمایش “Notify of new replies to this comment”: افزونه wpDiscuz تنها افزونه نظردهی است که به شما امکان می دهد از پاسخ های داده شده به یک نظر خاص با خیر شوید. برای غیرفعال کردن این گزینه در سمت بالا به شکل آیکون زنگ [ارسال نظر] در فرم نظرات قرار دارد. می توانید این قسمت را غیرفعال کنید.
“Notify of new replies to this comment” checked by default: این قسمت نیز مربوط به قسمت قبلی می شود. اگر میخواهید پاسخ های داده شده به یک نظر خاص به طور پیشفرض بررسی شوند این قسمت را فعال کنید. در غیر این صورت آن را رها کنید.
Enable user following feature: با فعال کردن این قسمت کاربران توسط افزونه wpDiscuz می توانند کاربر دیگری را دنبال کنند و حتی اشتراک در نظردهی های برخی از کاربران عضو شوند و از نظرات جدید کاربران دیگر توسط ایمیل مطلع شوند.
Follow users without email confirmation: اگر این گزینه را فعال کنید کاربران میتوانند بدون تأیید ایمیل کاربر دیگری را دنبال کنند.
تب Styling
این قسمت مربوط به استایل و ظاهر لیست نظرات مواردی شامل رنگ، رنگ دکمه، رنگ ستاره امتیازها، اندازه متن و … است که به سلیقه خودتان میتوانید آن را سفارشی سازی کنید.
تب Cache
تنظیمات مربوط به کش آواتار نیز در این قسمت می باشد که تنظیمات خاصی ندارد و می توانید آن را سفارشی سازی کنید.
تب Social Login & Share
و اما آخرین تب برای تنظیمات افزونه wpDiscuz قابلیت استفاده از دکمه های اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرامف فیسبوک، توئیتر و … است و شما را برای نصب افزونه های شبکه های اجتماعی بی نیاز می کند. تنها چیزی که مورد نیاز است افزودن App ID برای هر شبکه اجتماعی است.
نکته: بعد از انجام تغییرات در هر تب روی گزینه “ذخیره تنظیمات” کلیک کنید و بعد به سراغ تب بعدی بروید.
سخن پایانی
خروجی این افزونه در فیلم به شما نشان داده شده است. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. اگر سوال یا نظری دارید، حتما از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید.