افزونه های فرم ساز زیادی در وردپرس وجود دارند اما فقط بعضی از آن ها از افزونه های خوب فرم سازی وردپرس به حساب می آیند. یکی از آن ها افزونه Ninja Form است. با استفاده از این افزونه می توانید انواع فرم های حرفه ای را در وردپرس برای کاربرد های مختلف به سادگی بسازید.
افزونه Ninja Form تا کنون بیش از یک میلیون نصب فعال داشته است و امتیاز 4.5 از 5 را از کاربران وردپرس دریافت کرده است. شما می توانید این افزونه را به صورت رایگان از پایین همین مطلب دانلود کنید.
البته یک نکته که باید اینجا بگویم این است که اگر دنبال یک افزونه حرفه ای تر از افزونه Ninja Form هستید، قطعا انتخاب شما باید افزونه گرویتی فرم باشد. این افزونه علاوه بر امکانات اصلی یک فرم ساز، امکانات عالی دیگری مانند امکان اتصال به درگاه بانکی، ارسال پیامک و … می باشد. پس اگر افزونه فوق حرفه ای فرم ساز وردپرس می خواهید، سراغ افزونه گرویتی فرم بروید. دوره آموزش کامل افزونه گرویتی فرم نیز در سایت ما قرار دارد.
آموزش ساخت فرم های حرفه ای در وردپرس با افزونه Ninja Form
پس از نصب افزونه و فعال سازی آن، گزینه Ninja Forms به پنل مدیریت وردپرس اضافه می شود.
با کلیک روی آن، وارد بخش فرم ها در Ninja Forms می شویم. در این صفحه لیست فرم های ساخته شده را می توانید ببینید. به طور مثال یک فرم پیشفرض تماس با ما خود افزونه برای ما ساخته است و در اینجا قرار دارد. در Shortcode کد نیز شورت کد فرم قرار دارد که برای استفاده از فرم باید از آن استفاده کنید. به عنوان مثال روی عنوان فرم کلیک می کنیم تا داخل آن را ببینیم.
همانطور که در تصویر می بینید، فیلد های فرم را می توانیم ببینیم. در اینجا ما سه فیلد و یک دکمه داریم که می توانیم با کلیک کردن روی چرخ دنده، آن را ویرایش کنیم.
اما الان خودمان می خواهیم یک فرم بسازیم پس از همان صفحه اول، روی گزینه Add New کلیک می کنیم.
سپس از ما می پرسد که چه نوع فرمی می خواهید بسازید. ما روی Blank Form کلیک می کنیم تا یک فرم از ابتدا بسازیم.
در صفحه بعد که در تصویر زیر می بینیم، ما لیست تمام فیلد ها را داریم که می توانیم از آن ها برای فرم خود استفاده کنیم. هر کدام از فیلد ها را که بخواهید، باید روی آن فقط کلیک کنید. مثلا ما روی Single Line text و Paragraph text و Submit کلیک می کنیم. گزینه Submit همان دکمه ثبت فرم است که باید در فرم داشته باشیم. در آخر روی گزینه Done کلیک کنید.
همانطور که می بینید، دو فیلد و یک دکمه اضافه شد. حالا اگر روی هر کدام کلیک کنیم، می توانید از طریق آیکون های کنار آن، فیلد را ویرایش کنیم. ما روی آیکون چرخ دنده کلیک می کنیم تا تنظیمات این فیلد را ببینیم.
در تنظیمات این فیلد، ما می توانیم لیبل فرم را تغییر دهیم، الزامی یا اختیاری بودن آن را مشخص کنیم، محدودیت های کاراکتری به آن اضافه کنیم، تنظیمات ظاهری را مشخص کنیم، متن راهنما برای آن بنویسیم و … . از این بخش تمام تنظیمات آن فیلد در دسترس است و می توانید انجام دهید. در آخر روی Done کلیک کنید. برای سایر فیلد ها نیز دقیقا به همین صورت می توانید پیش بروید.
همانطور که در تصویر زیر می بینید، لیبل فرم ها را تغییر دادیم. حالا روی Publish کلیک می کنیم تا آن را ذخیره کنیم.
وقتی روی Publish کلیک کنید، از شما می خواهد که یک عنوان برای فرم انتخاب کنید. در فیلد مشخص شده، عنوان فرم را بنویسید و Publish را بزنید.
حالا اگر به همان صفحه اول نینجا فرم که لیست فرم ها قرار داشت برگردیم، خواهیم دید که فرم جدید ما اضافه شده است و شورت کد آن در دسترس ما است و می توانیم آن را کپی کنیم و در جایی که این فرم قرار است نمایش داده شود، کپی کنیم.
مثلا ما شورت کد فرم را در یک برگه قرار دادیم و می بینیم که این فرم به درستی نمایش داده می شود. پس از ثبت فرم نیز، از همان منو Ninja Forms، فرم های ثبت شده قابل مشاهده است.
امکانات افزونه Ninja Forms فقط به این آموزش محدود نمی شود و شامل امکانات بیشتری است. ما در این آموزش سعی کردیم یک نمونه ساده از فرم را بسازیم تا شما با نحوه کار با این افزونه فرم ساز آشنا شوید. شما می توانی با بررسی قسمت های مختلف این فرم ساز و حتی افزونه های مکمل آن، امکانات بیشتری در فرم خود داشته باشید.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. اگر سوال یا نظری دارید، حتما از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید.
افزونه Ninja Forms را به صورت رایگان از لینک زیر دانلود کنید.