در حوزه سئو کلمات و اصطلاحات تخصصی زیادی وجود دارد که اگر شما تازه با سئو آشنا شده باشید، شاید این کلمات برای شما نامفهوم باشد. یکی از آن کلمات سئو داخلی و سئو خارجی است. در این مقاله به سوال سئو داخلی و خارجی چیست می خواهیم جواب دهیم. تفاوت آن ها را شرح می دهیم و همچنین مروری بر فاکتور های سئو داخلی و خارجی می کنیم. در دوره آموزش سئو نیز به طور مفصل و کامل تمام آموزش های لازم در مورد سئو داخلی و خارجی را گفته ایم که می توانید این دوره را از سایت تهیه کنید.
در سئو کار های زیادی روی سایت انجام می شود تا بتواند رتبه بهتری در کلمات کلیدی مهم سایت در گوگل داشته باشد. به طور کلی این کار ها را به دو دسته سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم می کنیم. به تمام کار هایی که ما داخل سایت انجام می دهیم، مانند کدنویسی فنی سایت و محتوا، سئو داخلی یا همان On-Page SEO می گوییم. یعنی تمام این اتفاقات داخل سایت ما می افتد و خودمان روی آن کنترل کامل داریم. در مقابل به تمام کارهایی که خارج از سایت انجام می دهیم و به سایت ما مربوط می شود، سئو خارجی یا همان Off-Page SEO می گوییم. اگر بخواهم کمی شفاف تر بگویم، مواردی مثل فعالیت در شبکه های اجتماعی، قرار گرفتن لینک سایت ما در سایت های معتبر و … کار هایی هستند که داخل سایت ما اتفاق نمی افتد اما به سایت ما مربوط می شود.
حال برای درک بهتر این دو مفهوم، به توضیح هر کدام از موارد سئو داخلی و سئو خارجی می پردازیم و فاکتور های مهم هر کدام را بررسی می کنیم.
فهرست عناوین مقاله
سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟
وقتی شما به ابتدایی ترین تاکتیک های بهینه سازی موتور جستجو مثل استفاده از کلمات کلیدی در متن خود، بهینه سازی توضیحات متا، کد HTML، تگ های عنوان و تگهای alt فکر می کنید، در اصل به پایه و اساس سئو داخلی فکر می کنید. در بین فاکتورهای سئو داخلی و خارجی، سئو داخلی مربوط به تمامی تدابیری است که در وب سایت شما اتخاذ میگردند تا موقعیت آن در رنکینک های سرچ بهبود داده شود. این اقدامات هم شامل مواردی هستند که در ادامه آورده ایم و هم شامل مواردی مثل کیفیت کلی محتوا، عملکرد صفحه و ساختار محتواست.
فاکتورهای سئو داخلی:
کلمات کلیدی محتوا
کلمه کلیدی یعنی این که بدانید کاربران چه کلماتی را سرچ می کنند تا محتوای خود را بر اساس آن تولید کنید. با اینکه کلمات کلیدی نسبت به چند سال گذشته اهمیت کمتری پیدا کرده اند، امروزه بهینه سازی کلمه کلیدی هنوز هم پایه و اساس SEO محسوب میشود. بر این اساس، تمرکز به سمت کلمات کلیدی طولانی تر تغییر پیدا کرده است. به نحوی که با عبارات جستجو شده کاربران امروزی تطابق بهتری داشته باشد. به مخاطب خود و کلمات کلیدی که جستجو میکنند فکر کرده و تلاش کنید تا محتوای وب سایت خود را حول این کلمات کلیدی بنویسید و آن را بهینه سازی کنید.
توضیحات متا
توضیحات متا همان توضیح کوتاهی است که در زیر URL شما در صفحه نتایج موتور جستجو و زیر یک عنوان اصلی در پست شبکه های اجتماعی نمایش داده میشود. این توضیحات باید محتوای صفحه مربوطه را توصیف کند، اما از همه مهمتر، مطمئن شوید که کلمات کلیدی خود را در این توضیحات قرار داده باشید تا با این کار این کلمات کلیدی توسط کراولرهای موتور جستجو پیدا شود و کاربر هم در نتایج ببیند. سعی کنید تا توضیحات متا خود را تا نهایتا 300 کاراکتر نگه دارید تا مطمئن باشید کل توضیحات متا شما در نتایج جستجو نمایش داده میشود.
متن Alt تصاویر
متن Alt مربوط به کلمه یا عبارتی است که میتوان به یک فایل عکس نسبت داد تا تصویر را برای موتور های جستجو در چند کلمه شرح دهد. به عنوان مثال، در صورتی که در محتوای خود تصویر یک گل یاس قرار داده اید، کلمه گل یاس را در یک تگ Alt که مخصوص تصاویر است وارد می کند و با این کار، در نتایج تصویر، عکس شما هم در نتایج حضور داشته باشد و از آنجا هم ورودی گوگل دریافت کنید.
تگ عنوان (Title)
تگ عنوان یا همان Title یکی از مهم ترین تگ های داخل صفحات سایت است. این تگ در اصل همان عنوانی است که در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شود. البته در تب مرورگر هم همین عنوان قرار می گیرید. این تگ عنوان در اصل موضوع کلی صفحه را مشخص می کند. طوری که با خواندن آن دقیقا باید کاربر بداند که صفحه در مورد چه موضوعی است. پس طبیعتا استفاده از کلمات کلیدی هدف، جذاب بودن و … بسیار مهم است.
SSL/HTTPS
یکی دیگر از فاکتورهای سئو داخلی، استفاده از SSL است که باعث افزایش امنیت اطلاعات رد و بدل شده بین سایت و کاربر می شود. گوگل به شدت به این فاکتور اهمیت می دهد و طبق بررسی ها، بیشتر نتایج صفحه اول گوگل، از SSL استفاده می کنند. این کار باعث رمزنگاری اطلاعات بین کاربر و سرور سایت می شود تا امنیت اطلاعات کاربر حفظ شود.
ساختار URL
یکی دیگر از موارد مهم سئو داخلی، ساختار لینک است. موتور های جستجو و البته کاربران از طریق لینک ها وارد صفحات می شوند. پس باید نکاتی در این مورد هم رعایت شود. شما باید سعی کنید کلمه کلیدی خود را در لینک قرار دهید. این کار کمک زیادی به موتور های جستجو می کند تا لینک را به یک موضوعی ربط دهند. همچنین لینک شما مفهوم پیدا می کند و صرفا با نگاه کردن به آن میتوان فهمید که این صفحه از سایت در مورد چه موضوعی می تواند باشد. تفاوت زیادی بین لینک های فارسی و انگلیسی نیست اما توصیه ما لینک انگلیسی است تا ظاهر خوبی هم داشته باشد. دقت کنید منظور از انگلیسی صرفا حروف انگلیسی نیست و نباید به صورت فینگلیش لینک را ساخت. باید برای گوگل قابل فهم باشد.
لینک سازی داخلی
یکی دیگر از فاکتور های به شدت مهم سئو داخلی، لینک سازی داخلی است. لینک سازی داخلی میباشد. به لینک دادن از صفحات سایت خود، به صفحات دیگری سایت خود، لینک سازی داخلی گفته می شود و از پارامتر های مهم On-Page SEO است. لینک دهی به صفحات مرتبط مختلف به سایت خود باعث میشود کراول کردن هر چیزی توسط موتورهای جستجو راحتتر شده و همچنین بازدیدکنندگان را بیشتر در داخل سایت نگه میدارد.
سرعت لود صفحات سایت و ریسپانسیو بودن
برخلاف سایر فاکتورهای سئو داخلی که با کیفیت و ساختار محتوا سر و کار دارند، سرعت وب سایت و صفحات آن نیز یک فاکتور رتبه بندی در دسته On-Page است و به شدت مهم است. صفحاتی که مدت بارگذاری آنها زمان زیادی طول میکشد یا به درستی روی موبایل اجرا نمیشود، در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) رتبه پایین تری خواهند گرفت. چرا که کاربران خسته شده و سایت را ترک خواهند کرد و نرخ پرش یا خروج از سایت را افزایش خواهند داد. موتورهای جستجو این فاکتور را ارزیابی کرده و به عنوان یک فاکتور رتبه دهی مهم صفحه از آن استفاده میکنند. بنابراین سایزهای فایل عکس روی صفحات خود، کاهش ریدایرکت ها، بهبود نسخه ریسپانسیو سایت و کاهش حجم فایلهای CSS و جاوا اسکریپت را در نظر داشته باشند.
سئو خارجی (Off-Page SEO) چیست؟
تا اینجا در مورد سئو داخلی صحبت کردیم و فاکتور های آن ها بررسی کردیم تا در داخل سایت خود اعمال کنید و نتیجه بهتری بگیرید. حال سراغ بررسی و فاکتور های سئو خارجی (Off-Page SEO) می رویم. همانطور که یک بار دیگر هم گفته شده، سئو خارجی یعنی تمام کار هایی که ما خارج از سایت خود انجام می دهیم اما روی سایت ما تاثیر می گذارد. مثل فعالیت در شبکه های اجتماعی، دریافت بک لینک از سایت های معتبر و مرتبط، تبلیغات، برندینگ و … .
حال در ادامه به بررسی تعدادی از فاکتور های مهم سئو خارجی می پردازیم.
فاکتورهای سئو خارجی:
بک لینکها:
در مورد بک لینک یا همان لینک های دریافتی از سایر سایت ها (لینک بیلدینگ)، کیفیت سایت، مرتبط بودن و تعداد اهمیت دارد. هر چقدر تعداد سایت هایی که به محتوای شما لینک میدهند بیشتر شود، و کیفیت سایت ها هم بالا باشند، میزان اعتبار سایت و دامین شما افزایش پیدا می کند. به همین دلیل بسیاری از سایت ها با پرداخت مبلغی به سایت های بزرگ، از آن ها می خواهند با روش های مختلف، لینک سایت آن ها را در سایتشان قرار دهد. البته روش های رایگانی هم برای دریافت بک لینک از سایت های معتبر وجود دارد.
قدرت دامنه
همانطور که گفتیم، مجموعه از فعالیت های خارج سایت، روی سایت و دامین تاثیر می گذارد. سایت Moz نیز یک پارامتری به نام Domain Authority یا به اختصار DA دارد که عددی بین 1 تا 100 است و آن را بر اساس فاکتور هایی مانند کیفیت بک لینک ها، صفحات 404، تاریخچه دامین و … محاسبه می کند. به این صورت می توان فهمید که یک سایت تقریبا چقدر معتبر است.
فعالیت مفید و مستمر در شبکه های اجتماعی
فعالیت در شبکه های اجتماعی از چندین جهت ارزش دارند. مهم ترین آن این است که افراد زیادی از این طریق با سایت و برند شما آشنا می شوند و می تواند برای شما جذب ترافیک کند. گوگل نیز از شبکه های اجتماعی استفاده می کند تا متوجه شود که سایت شما چقدر میان مردم محبوب است. این را از فعالیت کاربران شما در پیچ های شبکه های اجتماعی شما متوجه می شود. مثلا هر چه قدر محتوای شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود، پس گوگل نتیجه می گیرد که محتوای شما مفید است و کاربران بهتر است بیشتر ببیند. پس به شما ارزش بیشتری در نتایج می دهد.
برای بهبود سئو سایت، هم سئو داخلی (On-Page SEO) و هم سئو خارجی (Off-Page SEO) لازم است کار شود. هر چه قدر رقابت بر سر کلمه کلیدی هدف شما بیشتر باشد، شما هر کدام از فاکتور های سئو داخلی و خارجی را باید با کیفیت بیشتر و قدرت بیشتر انجام دهید تا موفق شوید. اگر می خواهید سئو را به طور کامل یاد بگیرید و مسلط شوید، ما پیشنهاد می کنیم دوره آموزش سئو فصل وردپرس را تهیه کنید. در این دوره تمام فاکتور های سئو را به صورت کاملا عملی آموزش تصویری داده ایم تا شما هم بتوانید سئو را یاد بگیرید و سایت خود یا حتی مشتریان خود را سئو کنید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و به طور کامل با سئو داخلی و خارجی آشنا شده باشید. اگر نظر یا سوالی دارید، حتما از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید.