
سئو (SEO) و طراحی سایت به دلیل اهمیتی که برای رشد کسبوکارهای آنلاین و ایجاد یک سایت پشتیبان برای شرکتهای غیرآنلاین دارند، میتوانند فرصتهای زیادی را برای مهاجرت به کشورهای مختلف فراهم کنند. روشهایی که میتوانید به واسطه آنها از طریق تخصص سئو و طراحی سایت مهاجرت کنید، به صورت عمومی عبارتند از:
- برنامههای مهاجرت کاری
- اخذ ویزای استارتاپ و کارآفرینی
- ویزای فریلنسری
- انتقال درونشرکتی
- اخذ ویزای تحصیلی و تبدیل آن به ویزای کاری
- برنامههای مهاجرتی مخصوص متخصصان حوزه فناوری
توجه کنید که برای مهاجرت به یک کشور خارجی، علاوه بر مهارت در زبان برنامهنویسی تحت وب، باید تسلط کافی روی زبان انگلیسی (یا هر زبان دیگری که در کشور مقصد رایج است) داشته باشید. یادتان باشد که در هر روش مهاجرتی، هرچقدر نمره آیلتس شما بالاتر باشد، از شانس بیشتری برای اخذ ویزا برخوردار خواهید بود. به این منظور میتوانید از دورههای زودآموزی که در سایتهای اینترنتی مانند https://www.ravaan.co ارائه میشوند، نهایت استفاده را ببرید.
فهرست عناوین مقاله
مسیرهای مهاجرتی برای متخصصان سئو و طراحی سایت
با هر تخصص و نیتی که دارید، باید توجه داشته باشید که همیشه مسیرهای مهاجرتی مختلفی پیش رویتان وجود دارند. این شما هستید که باید متناسب با شرایط خود، بهترین روش را طی مشورت با متخصصان این حوزه انتخاب کنید.
از طرف دیگر، شاید همه کشورها برای مهاجرت متخصصان سئو و طراحی سایت مناسب نباشند، زیرا یا شرایط زندگی مناسبی ندارند یا بازار کار این حوزه در آنها ضعیف است. بنابراین توصیه میشود سراغ کشورهایی بروید که اولاً استاندارد زندگی بالایی دارند و دوماً فرصتهای شغلی خوبی را در زمینه تخصص شما ارائه میکنند.
هر کشور نیز اولویتها و برنامه مهاجرتی خاص خودش را دارد که باید با آنها آشنا باشید.
برنامههای مهاجرت کاری
ویزای کار یکی از رایجترین روشهای مهاجرت به هر کشوری محسوب میشود. کشورهای خارجی اغلب برای تأمین نیروی کار، هر ساله تعداد زیادی نیروی متخصص در زمینههای مختلف جذب میکنند که یکی از آنها میتوانید شما باشید. هر کشور برنامههای ویزای کار خاص خودش را ارائه میدهد که عبارتند از:
کشور کانادا:
- ویزای Express Entry: این برنامه مهاجرتی معروف برای متخصصان ماهر در حوزههای مختلف طراحی شده و متخصصان سئو و طراحی سایت نیز میتوانند از این طریق به کانادا مهاجرت کنند. البته ظرفیت پذیرش هر ساله بسته به نیاز کشور تغییر میکند. اکسپرس اینتری یک برنامه مهاجرتی مبتنی بر امتیاز فردی است.
- ویزای استعدادیابی کانادا یا GTS (Global Talent Stream): این برنامه مهاجرتی مختص مشاغل فعال در حوزه فناوری اطلاعات و دیجیتال طراحی شده است که مسیر سریعتری برای صدور ویزا فراهم میکند. GTS اصولاً برنامهای برای جذب نیروهای نخبه و متخصص خارجی است که برای پذیرش در آن باید رزومه بسیار قابل توجهی داشته باشید.
کشور استرالیا:
- ویزای Skilled Independent Visa (Subclass 189): این برنامه مهاجرتی مخصوص افرادی است که مهارتهای خاصی دارند و مایلند بدون نیاز به اسپانسر ایالتی به استرالیا مهاجرت کنند. برای دریافت این ویزای کاری باید رزومه و نمونهکارهای قابل توجهی داشته باشید.
- ویزای Global Talent Visa: ویزای استعدادیابی استرالیا نیز یک برنامه مهاجرتی ویژه برای متخصصان برجسته در حوزه فناوری است.
کشور آلمان:
- ویزای EU Blue Card: این برنامه مهاجرتی برای متخصصانی طراحی شده است که پیشنهاد شغلی از یک شرکت اروپایی دارند. کارت آبی آلمان بهترین و ایدهآلترین روش برای مهاجرت کاری (و حتی غیرکاری) به این کشور محسوب میشود.
کشور انگلستان:
- برنامه مهاجرتی Skilled Worker Visa: این ویزا مخصوص مشاغلی است که در لیست مهارتهای موردنیاز کشور انگلستان هستند. چنانچه در آن سال انگلستان نیاز به نیروی سئو و طراحی سایت ماهر داشته باشد یا بتوانید از یک شرکت انگلیسی جاب آفر بگیرید، امکان مهاجرت به بریتانیا از طریق این ویزا وجود دارد.
کشور آمریکا:
- ویزای H-1B: افرادی که در رشته دانشگاهی مرتبط با سئو و طراحی سایت تحصیل کرده باشند و علاوه بر رزومه تحصیلی خوب، رزومه کاری قابل قبولی نیز ارائه دهند، از شانس زیادی برای اخذ این ویزا برخوردار خواهند بود.
- ویزای O-1: اگر رزومه کاری بسیار ویژه و قابلتوجهی در حوزه کاری خود دارید، میتوانید از مزایای برنامه مهاجرتی O-1 برای اخذ ویزای آمریکا بهره ببرید.
- ویزای EB-2 و EB-3: این ویزا برای افرادی طراحی شده است که تخصص خاصی در حوزه کاری خود دارند.
ویزای استارتاپ و کارآفرینی
برای مهاجرت از طریق مهارت سئو و طراحی سایت، تنها ویزاهای کاری پیش روی شما نیستند، بلکه میتوانید از طرق دیگری هم اقدام کنید. یکی از بهترین روشها، دریافت ویزای استارتاپ یا کارآفرینی است.
با توجه به اینکه سئو و طراحی سایت در زمره کسبوکارهای مدرن و نوآورانه محسوب میشوند، شانس اخذ ویزای استارتاپ برای کسبوکارهای مرتبط با آنها بالاست.
بهترین ویزاهای استارتاپی شامل:
- برنامه Startup Visa Program کانادا
- Business Innovation and Investment Visa استرالیا
- Entrepreneur Work Visa نیوزیلند
- Startup Visa هلند، فنلاند و پرتغال
این ویزاها فرصتهای مناسبی برای مهاجرت متخصصان سئو و طراحی سایت فراهم میکنند.
ویزای فریلنسری
خیلی از کشورها مانند آلمان، کانادا، پرتغال، استونی و غیره برنامههایی مهاجرتی خاصی تحت عنوان ویزای فریلنسری ارائه میدهند. این ویزا مخصوص افرادی است که مایلند به صورت مستقل و بهاصطلاح فریلنسر کار کنند و مایلند تمام مخارج زندگی خود را در کشور مقصد تأمین نمایند.
در این روش، دولت کشور مقصد عملاً هیچ مسئولیتی در قبال حمایت از شما نمیپذیرد (اعم از بیمه و حقوق بیکاری و غیره) و خودتان باید بهتنهایی تمام هزینههای زندگی را تأمین نمایید. هرچند این برنامه بیشتر برای حمایت از هنرمندان و ورزشکاران مستقل طراحی شده، اما ذات مستقل و دورکار بودن کار سئو و طراحی سایت باعث شده تا بستر کاری مناسبی برای اعطای این ویزا باشد.
بهترین برنامههای ویزای فریلنسری عبارتاند از:
- آلمان: Freiberufler Visa
- پرتغال: Digital Nomad Visa
- دبی: Virtual Working Program
- استونی: Digital Nomad Visa
انتقال درونشرکتی (Intra-Company Transfer)
ویزای انتقال درونشرکتی یا ICT میتواند برای متقاضیان یک فرصت بسیار ایدهآل برای مهاجرت باشد. انتقال درونشرکتی به این صورت است که یک شرکت ایرانی شعبهای فعال در یکی از کشورهای خارجی دارد و میتواند جهت تأمین نیروی کار، متخصصان موردنظر خودش را از شعبه ایرانی کسبوکارش به شعبه خارجی منتقل کند.
با این ویزا، متخصص سئو و طراحی سایت عملاً تحت حمایت کامل کارفرمای ایرانی خود، همچنان بهعنوان کارمند همان شرکت به کشور دیگر مهاجرت میکند. البته این روش مهاجرتی اقامت دائمی آن کشور را برای شما به همراه نخواهد داشت اما فرصت کافی برای گرفتن ویزای کاری مستقل را به شما میدهد.
بنابراین کار کردن در شرکتهایی که فعالیت بینالمللی دارند، خود میتواند یک شانس خوب برای مهاجرت مستقیم باشد. در این روش اصولاً رزومه شخصی شما چندان موردتوجه نیست، زیرا حامی (کارفرما) عملاً شما را ضمانت میکند.
اخذ ویزای تحصیلی و تبدیل آن به ویزای کاری
واقعیت امر این است که در بسیاری از موارد گرفتن ویزای کاری، استارتاپ، فریلنسری یا ICT ممکن است چندان آسان نباشد. بهویژه برای متخصصان سئو و طراحی سایتی که سابقه کار طولانی، رزومه درخشان و مهارت چندان بالایی ندارند.
در این شرایط احتمالاً مهاجرت تحصیلی میتواند بهترین گزینه پیش روی شما باشد. این روش چندین مزیت مهم دارد:
- رشته مهندسی کامپیوتر در بیشتر کشورها درصد پذیرش دانشجوی بالایی دارد، بنابراین شانس گرفتن نامه پذیرش و قبولی در دانشگاه بالا خواهد بود.
- اکثر دانشگاههای برتر جهان، رشته مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات را ارائه میدهند و مشتاق پذیرش دانشجویان بااستعداد و رزومه خوب در این زمینه هستند.
- با مهاجرت تحصیلی، اگر رزومه کاری و تحصیلی خوبی داشته باشید، امکان دریافت بورسیههای حمایتی را خواهید داشت. در این شرایط خود دانشگاه یا مؤسسات حمایتی دولتی یا خصوصی میتوانند تمام یا بخشی از هزینههای تحصیل و زندگی شما را در آن کشور تأمین نمایند.
- شما میتوانید با شرکت در بهترین دورههای آموزشی در دانشگاههای برتر خارجی، مهارت سئو و طراحی سایت را متناسب با جدیدترین متدها بیاموزید و مهارتهای خود را به شکل چشمگیری در مدتی کوتاه ارتقا دهید.
- شانس جذب شدن به بازار کار برای افرادی که فارغالتحصیل دانشگاههای خارجی هستند، بسیار بیشتر خواهد بود.
- بعد از اتمام تحصیل، معمولاً یک فرجه 2 تا 5 ساله خواهید داشت تا دنبال کار بگردید و ویزای خود را به کاری تغییر دهید.
بزرگترین محدودیتی که در این زمینه وجود دارد، محدودیت سنی است. در اغلب مواقع برای اینکه بتوانید در رشتهای مرتبط با سئو و طراحی سایت از دانشگاهها پذیرش بگیرید، سن شما باید بین 20 تا 30 سال باشد.
برنامههای مخصوص متخصصان فناوری (Tech Immigration Programs)
کارشناسان سئو و طراحی سایت نیز زیرمجموعه متخصصان تکنولوژی محسوب میشوند. برخی از کشورها در برنامههای توسعه خود توجه ویژهای به حوزه فناوری دارند و به همین خاطر سعی دارند با طرح برنامههای مهاجرتی ویژه، مسیر ورود متخصصان خارجی در این رشتهها را هموار نمایند.
از جمله این طرحهای مهاجرتی ویژه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- برنامه Tech Pilot Program در استان بریتیش کلمبیای کانادا
- برنامه مهاجرتی Tech Nation Visa در انگلستان
- برنامه Global Talent Visa در استرالیا
سخن آخر
از آنجایی که سئو و طراحی سایت اصولاً یک فعالیت فریلنسری و دورکاری است، شما میتوانید از همین حالا به دنبال همکاری با شرکتهای خارجی باشید. با این کار نهتنها رزومه خود را قوی کردهاید، بلکه میتوانید درآمد دلاری داشته باشید و حتی پس از مهاجرت نیز با مشتریهای فعلی خود همکاری کنید.