سون هاست

تاپیک کلاستر چیست؟ پیلار کلاستر چه تاثیری در سئو دارد؟

شاید شما به عنوان کاربر متوجه نشوید که سایت ها مدام در حال انجام فعالیت هایی در سایت و محتوای خود هستند تا بتوانند در صفحه اول گوگل با رقبای خود دست و پنجه نرم کنند. یکی از استراتژی هایی که سایت ها باید برای سئو خود در نظر بگیرند، مدل تاپیک کلاستر است. به این صورت که یک صفحه به عنوان محتوا پیلار در نظر گرفته می شود که در اصل مانند یک هاب برای محتوا های سایت عمل می کند. این محتوای پیلار به سایر موضوعات مرتبط به خود لینک داده است و از آن صفحات زیر مجموعه نیز به این صفحه پیلار لینک داده شده است. در اصل یک لینک رفت و برگشتی است.

این نوع لینک دهی این سیگنال را به گوگل می دهد که این محتوای پیلار اعتبار بیشتری دارد و با گذشت زمان این صفحه و صفحات زیر مجموعه و مرتبط به آن، رنک های بهتری می گیرند. مدل تاپیک کلاستر یکی از بهترین مدل های چیدن استراتژی صفحات و محتوای سایت است.

مدل تاپیک کلاستر و پیلار محتوایی

اجبار برای ساختار تاپیک کلاستر؟!

این استراتژی به قدری برای موتور های جستجو مهم است که سئو کاران نه فقط برای راحتی کاربران، بلکه به اجبار الگوریتم باید به سمت این ساختار بروند. سال ها پیش کاربران باید در عبارات جستجوی خود دقت بیشتری می کردند تا نتیجه دلخواه را پیدا کنند اما حالا الگوریتم های موتور های جستجو به راحتی ارتباط و معنای کوئری های جستجو شده را درک می کنند و دقیقا می دانند که منظور کاربر چیست و صفحه مرتبط را نمایش می دهند. حتی اگر آن کلمه در آن صفحه اصلا وجود نداشته باشد!

پس به لطف این الگوریتم ها، هدف کاربر از جستجو آن عبارت مشخص می شود و صفحه دقیق تری به او نمایش داده می شود. این اتفاق در سال 2013، زمانی که الگوریتم مرغ مگس خوار آمد افتاد. بعد از آن زمان دیگر کلمه کلیدی جای خود به مفهوم کلمه کلیدی داد.

قدم بزرگ بعدی گوگل زمان ارائه الگوریتم رنک برین در سال 2015 بود. این الگوریتم به این منظور طراحی شد تا بتواند دقیقا منظور کاربر را از جستجوی هر عبارت درک کند. این کار را با بررسی جستجو های گذشته و کلمات مشابه انجام داد.

این مطلب را هم بخوانید:  هر آنچه که از سایت مپ XML (نقشه سایت) نیاز است بدانید!

تغییرات گوگل

آیا واقعا تاپیک کلاستر بر SERP تاثیر گذار است؟

بعد از آپدیت های الگوریتم ها، سایت Hubspot آزمایشی ترتیب داد و بررسی کرد که آیا با پیاده سازی ساختار تاپیک کلاستر و لینک سازی داخلی به این روش، تاثیری بر افزایش رتبه دارد یا خیر. طبق اعلام نتایج آن ها، کاملا تاثیر این استراتژی را در سایت های مورد آزمایش خود دیدند و باعث بهبود رتبه و افزایش ایمپرشن شد.

چطور این ساختار را در سایتم پیاده کنم؟

فرض کنید سایتی محتوا محور داریم. این مقالات در موضوعات مختلف منتشر می شود اما هیچ ساحتار استانداردی برای لینک سازی داخلی آن وجود ندارد. این ساختار پراکنده باعث می شود موتور های جستجو به راحتی در صفحات سایت گشت و گذار نداشته باشند و از همه مهم تر ارتباط معنایی این محتوا ها را درک نکنند.

ساختار قدیمی سایت ها

راه حل چیست؟ ساختار تاپیک کلاستر!

همانطور که در تصویر زیر می بینید، می تواند برای موضوعات مادر یا همان اصلی یک صفحه پیلار محتوایی ساخت که دارای پست های زیر مجموعه باشد و به آن ها لینک دهد. همچنین از آن پست های زیر مجموعه نیز به پیلار مادر لینک داده شود. در اصل یک لینک رفت و برگشتی بین این محتوا های مرتبط برقرار شود تا ارتباط معنایی آن ها نیز شکل بگیرد.

ساختار جدید پیلار کلاستر

در تصویر بالا می بینید که هر موضوع کلی سایت مانند خوشه است که دانه هایی به آن وصل است. به این صورت موتور های جستجو به راحتی بین این مطلب کراول می کنند و ارتباطات معنایی را کشف می کنند. این لینک های داخلی نیز باعث می شود که اگر هر کدام از آن ها اعتباری دریافت کنند، این اعتبار به خوبی و با کمترین سطح کراول، به سایر صفحات نیز منتقل شود. الگوریتم های مدرن گوگل عاشق این ساختار هستند. به همین دلیل است که می گوییم متخصصین سئو مجبور به استفاده از این ساختار تاپیک کلاستری یا پیلار محتوایی هستند.

چگونه این ساختار را پیاده سازی کنیم؟

برای درک بهتر این ساختار و نحوه پیاده سازی آن، با یک مثال پیش می رویم. فرض می کنیم یک سایت مجله ای آموزش بازاریابی اینترنتی داریم. شما دارای موضوعات اصلی مختلفی مانند “آموزش تولید محتوا”، “آموزش سئو”، “آموزش تولید ویدئو” و … دارید. ابتدا باید یک محتوای جامع برای هر کدام بنویسید که تمام المان های آن موضوع را به طور خلاصه پوشش دهد. مثلا یک مقاله در مورد “آموزش تولید محتوا” می نویسیم و سیر تا پیاز آن را می گوییم.

این مطلب را هم بخوانید:  الگوریتم Google Dance (رقص گوگل) چیست؟ اهمیت گوگل دنس چیست؟

حالا برای تمام موضوعات زیر مجموعه محتوای “آموزش تولید محتوا”، مقالات تخصصی تر می نویسیم و همان مباحث که در پیلار مادر گفته ایم را تخصصی تر باز می کنیم و شرح می دهیم.

حال باید از پیلار محتوایی مادر به مقاله زیر مجموعه یا همان کلاستر لینک دهید و از آن مقاله زیر مجموعه نیز به مقاله پیلار لینک دهید تا یک لینک رفت و برگشتی ایجاد شود و ارتباط معنایی بگیرد.

در نوشتن این محتوا ها همچنان باید نکات سئو محتوا رعایت شود. یعنی تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید و کلمات کلیدی مرتبط را شناسایی کنید و در جایگاه های مناسب در محتوا درج و توزیع کنید. اما توجه داشته باشید که صرفا به کلمه کلیدی توجه نکنید و سعی کنید مفهوم کلمه کلیدی را در محتوا بیان کنید!

همچنان می توانید لینک های داخلی مختلف نیز از مقالات مختلف به سایر مقالات بدهید تا آتوریتی در سایت جریان داشته باشد و کاربر نیز بتواند در سایت گشت و گذار بهترین داشته باشد. کلماتی که لینک می شوند نیز همچنان مهم هستند و بهتر است کلمات کلیدی اصلی باشند.

جالب است بدانید که هر محتوای زیر مجموعه یک پیلار، خودش هم می تواند یک پیلار دیگر برای چندین مقاله مرتبط دیگر باشد. به این صورت می توانید این ساختار پیلار های محتوایی زیر مجموعه را هم بسازید تا ساختار بهتری به سایت دهید.

جمع بندی

در این مقاله یاد گرفتیم که باید ساختار تاپیک کلاستر یا همان پیلار کلاستر را برای سایت خود ایجاد کنید. به این روش که باید موضوعات اصلی سایت را شناسایی کنیم و مقالات زیر مجموعه هر کدام را بنوسید و بین آن ها لینک های رفت و برگشتی ایجاد کنیم.

پس ابتدا:

  • دسته بندی های کلی سایت خود را شناسایی کنید
  • هر کدام از آن ها را یک گروه در نظر بگیرید
  • با تحقیق کلمات کلیدی، محتوای اصلی و زیرمحتوا ها را شناسایی کنید
  • برای هر مقاله به خوبی تحقیق کلمات کلیدی کنید و سرفصل ها و نیاز کاربران را شناسایی کنید
  • محتوا را بنویسید
  • لینک های داخلی را ایجاد کنید

این بود خلاصه ای از روش پیاده سازی ساختار و استراتژی تاپیک کلاستر یا پیلار کلاستر. همانطور که گفته شد، داشتن این ساختار در سایت به شدت حیاتی است و بعد از پیاده سازی آن، نتایج شگفت انگیزی را خواهید دید.

منبع: Hubspot.com

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.