تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

نکات تولید محتوا برای سایت فروشگاهی (مخصوص صاحبین کسب‌وکار)

بررسی 6 نکته مهم در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی

باوجود هزاران سایت فروشگاهی در سراسر وب، سایت‌هایی مانند آمازون و دیجی‌کالا از دیگران متمایز شده‌اند. ولی کدام ویژگی باعث این تمایز شده؟ فاکتورهای بسیاری در این قضیه دست داشته‌اند اما یکی از مهم‌ترین عوامل، استراتژی تولید محتوای صحیح برای سایت فروشگاهی و بازاریابی محتوایی آن‌هاست. داشتن یک استراتژی درست برای سایت، منجر به جذب ترافیک بالا و در نتیجه افزایش فروش شده و روی افزایش آگاهی از برند شما نقش به سزایی دارد. تنها زمانی این اهداف قابل دسترسی هستند که سفارش تولید محتوا سایت شما توسط تیمی حرفه‌ای، باتجربه و آگاه به قوانین سئو انجام شود و استراتژی بازاریابی محتوایی شما بر مبنایی صحیح چیده شود. به طور کلی، محتوای سایت فروشگاهی شامل چند بخش است:

بررسی 6 نکته مهم در تولید محتوا برای سایت فروشگاهی

  • محتوای صفحه اصلی: این محتوا، معرف شرکت شما است. فضا و توجه کاربران محدود است بنابراین باید به اطلاعات ضروری محدود شود و کنجکاوی مصرف‌کنندگان را برانگیزد.
  • محتوای لندینگ پیج: صفحات فرود دارای هدف مشخصی مانند فراخوانی برای پر کردن فرم یا دعوت به خرید محصولاتی خاص هستند. محتوای لندینگ پیج این هدف را دنبال کرده و دارای دعوت به اقدام مشخصی است.
  • محتوای دسته بندی: محتوای دسته بندی سایت، به مصرف‌کنندگان یک دید سریع از محصولات مختلف می‌دهد ولی در حالت کلی، برای بهبود سئو صفحه نوشته می‌شود. بنابراین مهم است سئو محتوا رعایت شده و کلمات کلیدی هدف در متن استفاده شده‌ باشند.
  • توضیحات محصولات: یکی از مهم‌ترین محتوا در سایت فروشگاهی، توضیحات محصول است. محصول نویسی کار ساده‌ای نیست. این متن باید در خواننده علاقه ایجاد کنند و همچنین شامل دعوت به اقدام باشد.
  • محتوای وبلاگ: وبلاگ‌نویسی ابزاری است که برای بازاریابی محتوا استفاده می‌شود. این محتویات موضوعات گسترده و تأملات شخصی مرتبط با حوزه شرکت را پوشش می‌دهند. هدف این است که برند تبلیغ نشود، بلکه داستان‌های آن روایت شوند.

به‌عنوان صاحب یک کسب‌وکار فروشگاهی، باید نوع محتوایی که باید تولید کنید و مخاطبان هدفتان آگاه باشید؛ سپس با داشتن آگاهی‌های لازم، می‌توانید محتوایی مناسب تولید کنید. در ادامه، 6 نکته مهم مهم تولید محتوا برای سایت‌های فروشگاهی را بررسی می‌کنیم که کمک خواهند کرد مسیر پیشرفت کسب‌وکارتان را حرفه‌ای ترسیم کنید.

مخاطب هدفتان را بشناسید 

اولین و مهم‌ترین قدم، شناخت مخاطبان هدف یا پرسونای کاربر است. پرسونا یک تصویر دقیق از بازار هدف بر اساس توده مشتریان فعلی یا مشتریان هدف است. این تصویر، نه بر اساس فرضیات، بلکه بر اساس شواهد آماری به رفتار مخاطب اشاره می‌کند. شناخت مخاطبان هدف به شما کمک می‌کند که به نیاز مخاطب پاسخ دقیق‌تری بدهید و تعامل بهتری در سایت فروشگاهی خود ایجاد کنید. بدون پرسونا، ممکن است کاملاً از نوع محتوایی که مخاطب به دنبالش است، بی‌اطلاع باشید.

2. رقبای حوزه خود را بررسی و تحلیل کنید

رقبای اصلی صنعت خود را شناسایی کنید و به ارزیابی محتوای آن‌ها بپردازید تا شکاف‌ها و نقاط قابل بهبود را بیابید. سپس، این گپ محتوایی را با محتوای خود رفع کنید. از اطلاعات جمع‌آوری شده از تحقیق درباره رقبا استفاده کنید تا آنچه که مفقود است را ارائه دهید یا راه‌های بهتری برای انجام آن پیدا کنید. این کار کمک می‌کند مزیت رقابتی بالایی داشته باشید. هنگام انجام این تحلیل، نگاه ویژه‌ای به تعامل، پیام‌رسانی، برندینگ و شاخص‌های عملکردی (KPIs) آن‌ها داشته باشید. به استراتژی آن‌ها توجه کنید و راه‌هایی برای انجام بهتر آن پیدا کنید.

3. تقویم محتوایی ایجاد کنید 

تقویم محتوا ابزاری برای پیگیری زمان، موضوع، هدف و پروسه‌ی محتوا است. تقویم محتوا را به عنوان ترکیبی از یک تقویم سنتی، یک برنامه زمان‌بندی و یک برنامه مدیریت پروژه، مانند ترلو، در نظر بگیرید که به پیگیری فرآیند ایجاد محتوای شما کمک می‌کند. نویسندگان و بازاریابان محتوای حرفه‌ای از تقویم محتوا برای مدیریت انتشار یا نگارش محتوای آینده استفاده می‌کنند. این‌کار، اطمینان می‌دهد ثبات انتشار محتوا حفظ شود و افراد مختلف تیم تولید محتوا، مسئولیت و زمان تحویل وظایف خود را بدانند.

وجود تقویم محتوایی برای بهبود روند تولید محتوا سایت الزامی است

4. محتواهای تعاملی بسازید

بعد از اینکه مراحل بالا را انجام دادید، نوبت به تولید محتوای باکیفیت می‌رسد. همیشه به خاطر داشته باشید که در یک سایت فروشگاهی، محتوا بسیار حیاتی است؛ همان‌طور که یک محتوای باکیفیت می‌تواند فروش شما را افزایش دهد، یک محتوای نامناسب، مشتریانتان را فراری خواهد داد. دو نوع محتوا وجود دارد که باید تولید آن را برای سایت فروشگاهی خود در نظر بگیرید: محتوای آموزشی و محتوای رسانه‌ای.

محتوای آموزشی

این نوع محتوا به مخاطبان کمک می‌کند تا مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستند را حل کنند. محتوای آموزشی برای آموزش مخاطبان راجع‌به محصول یا خدماتی تولید می‌شود. شما با تولید این نوع محتوا می‌توانید در قالب آموزش به مخاطبان، تبلیغ محصولات یا خدماتتان را انجام دهید. به طور مثال، محتوایی مانند «چگونه از دوربین آیفون ایکس استفاده کنیم» می‌تواند برای تبلیغ یک پایه منوپاد ایجاد شود؛ بعد از آموزش چگونگی استفاده از دوربین گوشی آیفون ایکس، می‌توانید پیشنهاد خرید پایه منوپاد را برای تجربه یک عکاسی بهتر و جذاب‌تر ارائه دهید.

محتوای رسانه‌ای

بعضی افراد تماشای ویدئو، تصویر یا اینفوگرافیک را به خواندن مقاله ترجیح می‌دهند. محتوای رسانه‌ای، ترندی جدید هستند و از محبوبیت زیادی برخوردارند. برخی کسب‌وکارها حتی از میم‌های ویدئویی برای جذب مشتریان بالقوه و افزایش فروش استفاده می‌کنند.

فرض کنید فروشنده موسیقی هستید؛ مشتری شما بیشتر مایل است یک مقاله در مورد کیفیت صدا و ویژگی‌های آلات موسیقی بخواند یا ویدئو کار با آن را مشاهده کند؟ مسلما دیدن ویدئو را بیشتر ترجیح خواهد داد. اگر در کار فروش محصولات دیجیتال هستید، بهترین روش برای تبلیغ آن‌ها ساخت ویدئو است. یک ویدئوی نمایشی ساده که با یک اسکرین ریکوردر ساخته شده باشد، می‌تواند تاثیر زیادی بگذارد؛ بنابراین، اثر یک محتوای ویدئویی باکیفیت را دست‌کم نگیرید.

5. از موضوعات ترند شده بهره ببرید

در سایت‌های فروشگاهی هیچ انحصاری وجود ندارد. برای هر محصولی که شما می‌فروشید، افراد زیادی دیگری نیز وجود دارند که همان محصول را می‌فروشند؛ بنابراین، باید از آخرین ترندها و موضوعات به‌روز آگاه باشید. ابزارهای آنالیز مختلفی وجود دارند که می‌توانید با کمک آن‌ها از ترندهای جدید آگاه شوید. بهترین نمونه، ابزار گوگل ترندز (Google Trends) است؛ این ابزار موضوعاتی که در یک دوره خاص سرچ بالایی داشته‌اند را مشخص می‌کند که با این اطلاعات می‌توانید محتوایی به‌روز برای جذب مخاطبان به سایت فروشگاهی‌تان بسازید.

6. محتوا را بهینه کنید

هر روزه به تعداد سایت‌های فروشگاهی افزوده می‌شود. اگر می‌خواهید در این بازار رقابتی موفق شوید، باید همیشه در اوج باشید؛ راز در اوج‌ماندن، بهینه‌سازی محتوا است. قبل از پرداختن به بهینه‌سازی محتوا، به خاطر داشته باشید که باید با همان سرعت، لینک‌سازی را نیز انجام دهید و ارتباطاتی ایجاد کنید که به حوزه تخصصی شما مرتبط باشند. محتوایی که به درستی بهینه شده‌باشد، به موتورهای جستجو دلیلی می‌دهد تا سایت شما را بالاتر از دیگران رتبه‌بندی کند. در ادامه چند راه برای بهینه‌سازی محتوا را بررسی می‌کنیم:

سئو یا  بهینه‌سازی موتور جستجو: یکی از مهم‌ترین نتایج سئو، افزایش دیده‌شدن سایت شماست؛ یعنی در دسترس پذیرتر بودن برای مشتریان احتمالی زمانی که به دنبال چیزی هستند که شما ارائه می‌دهید. دیده‌شدن به‌طور مستقیم با رتبه شما مرتبط است. هرچه در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) رتبه‌ی بالاتری بگیرید، احتمال بیشتری وجود دارد که مشتریان احتمالی شما را ببینند و روی سایت شما کلیک کنند.

بهینه سازی توضیحات متا یا متادیسکریپشن: متا دیسکریپشن، خلاصه‌ای از محتوای کل مقاله است. توضیح کوتاهی که در صفحه نتایج جستجو، زیر لینک سایت‌ها، می‌بینید در واقع متا دیسکریپشن آن‌ها است؛ مثلا، در گوگل عبارت «خدمات تولید محتوا نیک نویس» را جستجو کنید؛ متن کوتاهی که زیر لینک آبی می‌بینید، توضیحات متا است. اگر توضیحاتی که در این بخش قرار می‌دهید، به خوبی خلاصه محتوای شما را منتقل نکند یا بیش از حد طولانی باشد، گوگل متن دیگری، از متن صفحه، را جایگزین این بخش خواهد کرد.

بهینه سازی تگ تایتل: این تایتل یا عنوان محتوای شما است که روی صفحه نتایج نمایان می‌شود. عنوان شما باید منحصربه‌فرد، مختصر و در عین حال دارای اطلاعات کافی باشد. اگر تگ تایتل همان چیزی باشد که مخاطبان به دنبال آن هستند، باعث کلیک‌کردن آن‌ها روی لینک سایت می‌شود.

با تولید محتوا سئو شده، برنده‌ی رقابت آنلاین باشید

تولید محتوا برای سایت‌های فروشگاهی یکی از موثرترین راه‌ها برای آگاهی‌رسانی درمورد محصولات یا خدمات یک برند است. در طول یک دهه گذشته، تولید محتوا، اهمیت و توانایی خود را در زمینه جذب مخاطب ثابت کرده است. اگر به دنبال بالابردن فروش محصولات خود در سال آینده هستید، باید از این استراتژی محتوایی برای فروشگاهی خود بهره ببرید. لازم نیست تمام موارد مربوط به تولید محتوا را خودتان انجام دهید زیرا وقت و انرژی بسیاری از شما خواهد گرفت. با سفارش تولید محتوای سایت خود به آژانس تولید محتوای نیک نویس، از مزایای نویسندگان و ویراستاران حرفه‌ای و با تجربه که به اصول سئو مسلط هستند، بهره‌مند شوید و از وقت آزاد خود برای تدوین استراتژی بازاریابی و برنامه‌ریزی پیشرفت کسب‌و‌کار خود استفاده کنید.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
Rate this post
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!