کاربری آسان وردپرس و سهولت طراحی سایت با این سیستم مدیریت محتوا، از دلایل محبوبیت آن است و احتمالا شما هم مثل بسیاری از وبمسترها و صاحبان کسب و کار برای راه اندازی سایت خود از وردپرس استفاده کرده اید. وردپرس با وجود ارائه قابلیت ها و امکانات متنوع، بعضی مواقع دچار خطا و ارور می شود که اکثر این خطاها رایج بوده و قابل رفع هستند. اگر شما هم با خطای وردپرس مواجه شده اید، از شما دعوت می کنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با خطاهای رایج وردپرس و نحوه و رفع این خطاها، آشنا شوید.
خطاهای رایج وردپرس
قبل از اینکه خطاهای رایج وردپرس و نحوه رفع آنها را بررسی کنیم، لازم است به این نکته مهم اشاره کنیم که برای پیشگیری از مشکلات و ارورهای وردپرس، همواره از سایت خود بکاپ بگیرید.
بکاپ یا پشتیبان گیری از سایت یک روش امن و ساده برای حفظ اطلاعات و داده های سایت شماست که برای ذخیره سازی این اطلاعات ماه ها تلاش کرده اید.
نکته دوم اینکه، اگر هم خودتان نتوانستید خطاهای وردپرس را رفع کنید، بهتر است با شرکتی که هاست را خریداری کرده اید تماس بگیرید و از پشتیبانی آنها بهره مند شوید.
با در نظر گرفتن دو نکته مهم فوق، در ادامه خطاهای رایج وردپرس را بررسی می کنیم :
خطای 500 از خطاهای رایج وردپرس
اگر مبتدی باشید و اطلاعات زیادی درباره وردپرس نداشته باشید، حتما وقتی خطای 500 را ببینید برای رفع آن با مشکل مواجه می شوید. خطای 500 وردپرس معمولا زمانی رخ می دهد که یک مشکل پیش آمده است اما سرور نتوانسته است تشخیص دهد دلیل مشکل چیست.
در واقع وقتی کاربر از یک سایت بازدید می کند، مرورگر درخواست کاربر را به سمت سرور میزبانی سایت ارسال می کند و سرور این درخواست را دریافت و پردازش می کند و سپس منابع درخواست شده را ارسال می نماید. حال اگر در این مسیر مشکلی وجود داشته باشد، خطای 500 رخ می دهد.
از مهم ترین دلایل خطای 500 وردپرس عبارتند از :
- کش مرورگر
- اعتبار نادرست لاگین دیتابیس
- عیب در دیتابیس
- خراب شدن فایل های نصب وردپرس
- مشکلات مربوط به سرور دیتابیس
- خراب شدن فایل های هسته وردپرس
- خراب شدن فایل و محدودیت حافظه PHP
- مشکلات مربوط به قالب و افزونه ها
- وقفه PHP یا خطاهای عمده در PHP با افزونه های شخص ثالث
- سطح دسترسی اشتباه فایل ها و فولدرها
- محدودیت حافظه PHP روی سرور
- خطا در اسکریپت CGI و Perl
خطای Syntax از خطاهای رایج وردپرس
از خطاهای رایج وردپرس، خطای Syntax است و وقتی رخ می دهد که کد اسنیپت ها را به وردپرس اضافه کنید اما اگر کد سینتکس را اشتباهی وارد کنید، این امر باعث خطای تجزیه PHP می شود و اخطاری مشابه زیر نمایش داده می شود.
Parse error- syntax error, unexpected $end in /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php on line 278
این اخطار به این معناست که چیز غیرعادی و غیرمنتظره در کد اسنیپت مشاهده شده است و برای این خطا، باید سینتکس را درست کنید. در بیشتر مواقع، یک براکت فراموش شده یا کاراکترهای غیرضروری در کد درج شده اند که با اصلاح آنها، خطا رفع می شود.
خطای اتصال به دیتابیس از خطاهای رایج وردپرس
خطای اتصال به دیتابیس وردپرس زمانی رخ می دهد که وب سایت قادر به اتصال به پایگاه داده نیست و کاربر اطلاعات ورود به پایگاه داده را اشتباه درج کرده است.
ارور 404 وردپرس و سریعترین راه حل رفع این خطا
رایج ترین خطای وردپرس، خطای 404 است که این خطا به این صورت است که وقتی کاربر از یک صفحه سایت بازدید می کند، پیام 404 page – not found error را دریافت می نماید ولی سایر صفحات سایت این خطا را ندارند.
دلیل اصلی خطای 404 وردپرس، تنظیمات پیوند های یکتاست و اگر از پیوند های یکتای سفارشی زیاد استفاده کرده باشید، این خطا را مشاهده خواهید کرد. (یعنی اینکه محتوا به هیچ نقطه ای از سایت متصل نیست)
برای رفع ارور 404 وردپرس باید لینک ها بررسی و اصلاح شوند. بدین منظور وارد پیشخوان وردپرس شوید و به قسمت تنظیمات بروید، سپس بر روی گزینه پیوندهای یکتا کلیک کنید و در نهایت ذخیره تغییرات را انتخاب کنید. با این روش، وردپرس به صورت اتومات قوانین rewrite را بروزرسانی خواهد کرد.
خطای نمایش سایدبار پایین محتوا
یکی دیگر از خطاهای رایج وردپرس که شاید شما هم با آن مواجه شده باشید، ساید بار یا نوار کناری سایت به جای آنکه در بالای صفحه نمایش داده شود، در پایین محتوا ظاهر می شود که دلیل اصلی این مشکل قالب های وردپرس است.
استفاده از عرض نامتناسب در CSS یا عدم پاک سازی صحیح float از جمله دلایل خطای نمایش ساید بار در پایین سایت هستند و یا ممکن است شما با اضافه کردن قطعه کد (code snippets) به سایت خود، فراموش کنید که تگdiv را ببندید که این عوامل باعث شکسته شدن طرح بندی قالب می شوند.
خطای وارد نشدن به صفحه مدیریت وردپرس
یکی از خطاهای رایج وردپرس که بعضی کاربران با آن مواجه می شوند، خطای وارد نشدن به صفحه مدیریت وردپرس است که در زمان های فراموشی رمز عبور یا نام کاربری رخ می دهد.
برای بازیابی اطلاعات ورود به پیشخوان وردپرس، نیاز به ایمیل است ولی ممکن است دلیل این خطا به دلیل هک شدن اطلاعات سایت نیز باشد.
خطای 403 از خطاهای رایج وردپرس
خطای 403 مثل خطای 404 از رایج ترین ارورهای وردپرس است که وقتی مجوزهای سرور اجازه دسترسی به یک صفحه خاص را نمی دهند، آن صفحه ارور 403 را نشان می دهد که همراه با متن زیر است :
403 Forbidden – You don’t have permission to access ‘/’ on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
ممکن است افزونه های امنیتی به درستی کدگذاری نشده باشند یا سطح دسترسی های نادرست به فایل ها وجود داشته باشد که خطای 403 بروز دهد.
خطای “Upload: failed to write file to disk” در وردپرس
خطای Upload: failed to write file to disk وردپرس دلایل زیادی دارد که شایع ترین دلیل آن، سطح دسترسی نادرست فایل ها می باشد.
هر فایل و فولدری که شما در سایت خود دارید، از مجموعه ای از مجوز ها تشکیل شده است که سرور سایت دسترسی به این فایل ها را بر اساس مجوز ها تحت کنترل دارد. مجوزهای اشتباه در یک فایل یا پرونده می توانند توانایی نوشتن فایل ها روی سرور را از بین ببرند که در این صورت سرور نمی تواند فایل جدید در پوشه خاص، ایجاد یا اضافه کند و خطای Upload: failed to write file to disk رخ می دهد.
تکرار شدن تصویر شاخص از خطاهای رایج وردپرس
زمانی که شما از یک تصویر به عنوان تصویر شاخص یک محتوا استفاده می کنید و همین تصویر را در داخل محتوا نیز قرار می دهید، تصویر شاخص دو بار در محتوا دیده می شود و برای رفع این مشکل ساده، کافیست تصویر را فقط در بخش تصویر شاخص قرار دهید و از داخل محتوا حذف کنید.
خطای صفحه سفید وردپرس
سفید شدن صفحه وردپرس یکی دیگر از خطاهای این سیستم مدیریت محتواست که این خطا در بیشتر مواقع به این دلیل است که یک اسکریپت، محدودیت حافظه PHP را به اتمام می رساند پس لازم است که حافظه بیشتر شود.
همچنین ممکن است به دلیل پیکر بندی سرور نیز خطای سفید شدن صفحه وردپرس رخ دهد.
خطای زمان بندی از دست رفته در وردپرس
ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که محتواهای آماده انتشار را زمان بندی کنید تا در ساعتی خاص به صورت خودکار منتشر شوند اما بعضی از این محتواها منتشر نشوند.
شما می توانید برای رفع این خطا از افزونه Scheduled Post Trigger استفاده کنید و یا با مدیریت کرون جاب ها از طریق پنل مدیریتی هاست، این مشکل را بر طرف نمایید.
سخن آخر
وردپرس یکی از امن ترین و پر استفاده ترین سیستم های سایت ساز است که دارای افزونه ها و امکانات مختلفی می باشد اما بعضی مواقع ممکن است دچار خطاهای جزئی نیز شود که رفع اکثر این خطاها بسیار ساده است ولی رفع بعضی از ارورها نیاز به کارشناس وردپرس دارد.
در این صفحه سعی کردیم شما را با خطاهای رایج وردپرس آشنا کنیم. همچنین نحوه رفع این خطاها آموزش داده شد تا خودتان بتوانید مشکل را بر طرف کنید.
برای اینکه این ارور های وردپرس توی سایت فروشگاهی ایجاد نشن آیا راه حلی وجود داره ؟ بعد اگر از هاست وردپرس استفاده کرده باشیم برای سایتمون آیا این ارور ها کمتر میشن یا نوع هاست به این خطاها ارتباطی نداره ؟
مرجعی هستش که بشه از روش ارور های وردپرس و روش حلشون رو داخلش مطالعه کرد