همانطور که می دانید یکی از مهمترین عناصر هر فروشگاه اینترنتی درگاه پرداخت آن است. در ووکامرس هم شما می توانید انواع مختلف درگاه های پرداخت را به آن متصل کنید تا بتوانید تراکنش های سایت خود را انجام دهید. درگاه های اینترنتی انواع مختلفی دارند که در این مقاله قصد داریم به آموزش این درگاه های مختلف پردازیم. در ضمن اگر هنوز به ووکامرس کامل مسلط نیستید، پیشنهاد میکنم دوره آموزش ووکامرس را از سایت تهیه کنید و ببینید.
فهرست عناوین مقاله
انواع درگاه های پرداخت در ووکامرس
درگاه های پرداخت به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم استفاده می شوند. در درگاه های مستقیم شما یک درگاه بدون واسطه به بانک مورد نظر خود دارید. اما در درگاه های غیر مستقیم یک واسط بین شما و بانک قرار میگیرد و تراکنش از طریق آن سایت انجام می شود. برای تسویه حساب در درگاه های غیر مستقیم باید از آن سایت واسط درخواست کنید. اما در درگاه های مستقیم نیازی به این کار نیست و تسویه حساب مستقیم با حساب بانکی شما انجام میشود.
اگر می خواهید درگاه مستقیم داشته باشید شرط آن داشتن نماد اعتماد الکترونیکی و مجوزهای لازم در حوزه فعالیت شما میباشد. اگر نماد اعتماد دارید، می توانید درخواست درگاه مستقیم از بانک هایی مانند ملت بدهید. اما اگر نماد اعتماد ندارید می توانید از درگاه های واسط استفاده کنید. برای گرفتن درگاه واسط مدارک شما مانند کارت ملی و عکس کافی است.
یکی از بهترین درگاه های واسط که در ایران فعالیت می کند زرین پال است. شما با استفاده از زرین پال می توانید یک درگاه پرداخت برای فروشگاه اینترنتی خود تهیه کنید. کافی است در این سایت عضو شوید و مدارکی مانند کارت ملی خود را برای آنها ارسال کنید تا آنها یک درگاه واسط به شما ارائه دهند. درگاه های واسط زیادی در ایران وجود دارند اما به شدت توصیه می کنیم که از درگاه های معتبر استفاده کنید.
برای اتصال درگاه های مختلف به فروشگاه خود باید از افزونه مربوط به آن درگاه استفاده کنید. به عنوان مثال اگر می خواهید از درگاه زرین پال استفاده کنید باید افزونه زرین پال را برای ووکامرس در سایت خود نصب کنید. اما اگر میخواهید از درگاه پرداخت بانک ملت استفاده کنید باید افزونه مربوط به آن را در ووکامرس خود نصب کنید. افزونه های درگاه های مختلف در سایت woocommerce.ir و یا سایت های ارائه دهنده درگاه وجود دارد. در این صفحه نیز لینک دانلود آنها را برای شما قرار می دهیم.
افزودن درگاه پرداخت بانک ملت به ووکامرس و اتصال آن
برای درخواست درگاه پرداخت بانک ملت باید به سایت به پرداخت ملت مراجعه کنید و فرم مربوط به درخواست درگاه را پر کنید. پس از مراحل تایید هویت، سایر مدارک مورد نیاز را از شما درخواست میکنند که باید مدارک را برای آنها ارسال کنید تا در نهایت درگاه به شما ارائه داده شود.
بعد از دریافت درگاه باید آن را در ووکامرس تنظیم کنید. برای این کار باید از افزونه درگاه بانک ملت استفاده کنید. این افزونه را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.
پس از دریافت افزونه درگاه بانک ملت و نصب آن، به منوی ووکامرس و سپس پیکربندی و حالا در تب پرداخت ها می توانید گزینه بانک ملت را مشاهده کنید.
روی گزینه مدیریت کلیک کنید تا بتوانید تنظیمات درگاه پرداخت بانک ملت را انجام دهید.
همانطور که در این صفحه و تصویر بالا میبینید، ابتدا باید درگاه را از طریق تیک زدن گزینه فعال سازی فعال کنید. همچنین عنوان درگاه و توضیحات درگاه را می توانید بر اساس نیاز و سلیقه خود تغییر دهید اما نیازی به این کار ندارید.
تنظیمات مهمی که باید در این صفحه انجام دهید بخش تنظیمات حساب بانک ملت است. شما در این صفحه 3 گزینه ترمینال آیدی، نام کاربری و کلمه عبور را میبینید که باید این فیلد ها را با اطلاعات درگاه خود پر کنید.
سه فیلد دیگر در این صفحه وجود دارد که می توانید از طریق آنها پیام های نتیجه تراکنش های مختلف را مشخص کنید. به عنوان مثال میتوانید مشخص کنید که بعد از اینکه پرداخت با موفقیت انجام شد به کاربر چه پیامی را نمایش دهد.
به همین راحتی توانستید درگاه مستقیم بانک ملت را به فروشگاه ووکامرسی خود متصل کنید تا بتوانید تراکنش های فروشگاه خود را از این طریق انجام دهید. اگر می خواهید آموزش اتصال درگاه به ووکامرس را به صورت ویدئویی ببینید، آن را در دوره آموزش ووکامرس به صورت کاملا عملی توضیح داده ایم که می توانید این دوره را تهیه کنید.
افزودن درگاه پرداخت زرین پال به ووکامرس و اتصال آن
برای دریافت درگاه زرین پال ابتدا به سایت زرین پال مراجعه کنید و یک ثبت نام ساده انجام دهید. از شما عکس کارت ملی و عکس خودتان را نیز درخواست می کنند که باید برای آن ها آپلود کنید. پس از تایید حساب کاربری، در پنل زرین پال از بخش درگاههای پرداخت درخواست درگاه جدید دهید و سپس اطلاعات مربوط به فروشگاه خود را در آنجا ثبت کنید. پس از تایید توسط زرین پال اطلاعات درگاه به شما ارائه داده می شود.
حال در فروشگاه خود باید افزونه درگاه پرداخت زرین پال را برای ووکامرس نصب کنید. این افزونه هم در سایت زرین پال و هم در سایت وردپرس قرار دارد. همچنین شما می توانید از طریق لینک زیر آن را همین جا دانلود کنید.
پس از نصب افزونه درگاه پرداخت زرین پال در ووکامرس خود، به منو ووکامرس و سپس تنظیمات و به تب پرداخت ها مراجعه کنید. خواهید دید که گزینه پرداخت امن زرین پال برای فروشگاه شما اضافه شده است. روی گزینه مدیریت کلیک کنید تا بتوانیم تنظیمات آن را انجام دهیم.
در صفحه تنظیمات درگاه پرداخت زرین پال ابتدا گزینه فعال سازی را تیک بزنید تا این درگاه برای فروشگاه شما فعال شود.
وقتی درگاه زرین پال را از سایت زرین پال دریافت کردید به شما یک کد با نام مرچنت کد ارائه شد. این کد را در فیلد مربوط به مرچنت کد قرار دهید و سپس تنظیمات را ذخیره کنید. خواهید دید که درگاه زرین پال به فروشگاه شما اضافه شده است و تراکنش ها به حساب زرین پال شما واریز می شود.
برای تسویه حساب و دریافت پول به حساب بانکی خود، باید از طریق سایت زرین پال و پنل کاربری خود درخواست تسویه حساب بدهید تا پول به حساب بانکی شما واریز شود. به دلیل ارائه خدمات درگاه واسط، زرین پال یک درصد کارمزد را برداشت می کند.
جمع بندی:
اگر بخواهیم یک بار دیگر خلاصه ای از این مقاله را توضیح دهیم باید بگوییم که درگاههای پرداخت اینترنتی به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم ارائه میشود. برای دریافت درگاه های مستقیم باید نماد اعتماد داشته باشید اما اگر نماد اعتماد ندارید می توانید از درگاه های غیر مستقیم استفاده کنید.
درگاه های غیر مستقیم درصدی را به عنوان کارمزد برداشت میکنند اما خدمات خوبی را در قبال آن ارائه می دهند. بیشتر اوقات توصیه میکنیم که هر دو نوع درگاه را در سایت خود داشته باشید تا اگر زمان یکی از درگاه ها با مشکل مواجه شد، فروشگاه شما مختل نشود. همچنین اگر از درگاه های غیر مستقیم استفاده می کنید حتما توجه داشته باشید که از درگاه های معتبر استفاده کنید تا مشکلی برای درآمد شما پیش نیاید.
امیدواریم این آموزش نیز برای شما مفید بوده باشد. اگر سوال یا نظری دارید خوشحال می شویم که با ما در قسمت نظرات همین مطلب در میان بگذارید. همچنین اگر می خواهید با ووکامرس بیشتر آشنا شوید و امکانات بیشتری به فروشگاه خود اضافه کنید، پیشنهاد ما دوره آموزش ووکامرس است.