تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

راهنمای انتخاب نام دامنه و اسم برای سایت

در ابتدای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی یکی از اقدامات اولیه، انتخاب یک نام خوب به عنوان دامنه سایت است که به نوعی اسم سایت هم محسوب می شود. انتخاب نام دامنه و اسم سایت اهمیت بسزایی در آینده یک کسب و کار دارد زیرا قرار است برای مدت طولانی بیزنس شما با این نام شناخته شود. نامی که برای دامنه و سایت خود انتخاب می کنید را می توانید همانند نامی که بر روی فرزند خود می گذارید تصور کنید. به همان اندازه که برای نامگذاری فرزند خود دقت و حساست به خرج می دهید لازم است که در انتخاب نام دامنه و سایت نیز حساس و دقیق باشید.

در این مقاله به تعدادی از نکات مهم در خصوص یک انتخاب مناسب اشاره می کنیم :

1- از نام های سخت و طولانی پرهیز کنید.

هر چه نام دامنه یا اسم سایت شما تعداد کاراکتر کمتری داشته باشد تلفظ آن راحت تر است و کاربران نیز دیرتر آنرا فراموش می کنند. در خصوص نام هایی که طولانی هستند این احتمال وجود دارد که کاربران هنگام تایپ کردن دچار اشتباه شده و به سایت های مشابه که تشابه اسمی دارند متصل شوند و در اینصورت بخشی از کاربران سایت خود را از دست خواهید داد.

2- نام دامنه به سادگی نوشته شود.

سعی کنید در نام دامنه و اسم سایت خود از کلماتی که املاء سخت و پیچیده ای دارند استفاده نکنید. هر چه کلمات استفاده شده آسان تر باشند از جنبه های مختلف برای شما مزیت محسوب می شود.

3- از سرویس های اسم ساز دامنه و سایت کمک بگیرید.

اسم سازها سرویس های آنلاینی هستند که حاوی دیتابیسی از اسامی مختلف برای نام دامنه یا همان اسم سایت هستند.

برای کسب و کارهای ایرانی می توانید از سرویس آنلاین اسم یار به نشانی www.esmyar.ir  استفاده کنید. اسم یار در واقع یک موتور اسم ساز دامنه و پیشنهاد دهنده نام سایت است که حاوی دیتابیسی کامل از بهترین اسامی مناسب برای نام دامنه و اسم سایت می باشد.

image2

تعدادی سایت خارجی هم به عنوان سازنده نام دامنه و اسم سایت وجود دارند اما کلماتی که این سایت ها پیشنهاد می دهند انگلیسی بوده و برای کسب و کارهای ایرانی کاربرد چندانی ندارند و پیشنهاد ما استفاده از همان سرویس اسم یار می باشد.

4- عدم استفاده از لغات رایج و کلی در اسم سایت.

به عنوان یک اصل کلی پیشنهاد می شود به جای استفاده از نام ها و کلمات رایج در نام دامنه خود، از لغات خاص و منحصر به فردی استفاده کنید که پتانسیل تبدیل شدن به برند را نیز داشته باشند. مثلاً اگر زمینه فعالیت سایت شما خرید و فروش ملک و آپارتمان باشد به احتمال زیاد تعداد زیادی دامنه و سایت حاوی لغات home  و house از قبل در اینترنت رجیستر شده اند و لذا بهتر است که شما از کلمات بهتر و خاص تری استفاده کنید.

5- نام دامنه حتی الامکان زیبا باشد.

برای نام دامنه و اسامی سایت بهتر است است از کلماتی استفاده کنیم که در نگاه مخاطبان زیبا و جذاب باشند. این امر باعث می شود مخاطب بهتر بتواند با برند شما ارتباط حسی برقرار کند و جذب کسب و کار شما شود.

در این خصوص پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای انتخاب اسم های زیبا برای سایت را در سایت اسم یار مطالعه نمایید.

6- نام سایت یک مفهوم را به ذهن مخاطب متواتر کند.

برخی از نام های دامنه و اسامی سایت هیچ معنی و مفهوم خاصی را به ذهن مخاطب روانه نمی کنند و لذا به خاطر سپردن چنین اسامی برای کاربران ممکن است کمی دشوار باشد. اما اگر نام یا ترکیبی که انتخاب کرده اید تداعی کنند معنی و مفهومی باشد، افراد بهتر آنرا حفظ خواهد کرد و احتمال فراموش کردن آن نام نیز کمتر است.

7- از اعداد محدود کننده استفاده نکنید.

به عنوان مثال اگر  سایتی که در زمینه ارائه خدمات اتومبیل فعالیت می کند دامنه ای با نام carservice2020  را ثبت کند، این دامنه ای مناسب محسوب نمی شود زیرا اولین چیزی که به ذهن مخاطب خطور می کند این است که این سایت مربوط به خدمات خودرو صرفاً در سال 2020 می باشد.

8- در انتخاب اسم سایت های فروشگاه اینترنتی دقت بیشتری کنید.

image3

فروشگاه های اینترنتی حساسیت بالاتری دارند زیرا قرار است که مشتریان در آنجا پول پرداخت کرده و تراکنش انجام دهند. لذا خوب است که نام فروشگاه های اینترنتی هم زیبا و جذاب باشند و هم حس اعتماد را در مخاطبین ایجاد کنند. در این خصوص پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای انتخاب اسم برای فروشگاه اینترنتی را در سایت “اسم یار” مطالعه کنید.

9- اسم سایت را فرامنطقه ای انتخاب کنید.

بهتر است اسم سایت به گونه ای باشد که در نگاه مخاطب، کسب و کار شما محدود به یک منطقه جغرافیایی خاص قلمداد نشود. به عنوان مثال اگر نامی مانند tehranbook.ir را برای دامنه خود انتخاب کرده باشد انتخاب مناسبی انجام نداده اید زیرا ممکن است در آینده بخواهید در شهرها و استان های دیگر نیز فعالیت نمائید.

10- بررسی معنی کلمه انتخاب شده در زبان ها و فرهنگ های مختلف

اگر در نام دامنه خود از کلمات انگلیسی و یا کلماتی از زبان های دیگر استفاده کرده اید حتماً ابتدا ترجمه آنرا بررسی نمائید و مطمیئن شوید که آن کلمه بیان کننده مفهوم ناخوشایندی نمی باشد.

11- از پسوندهای اینترنتی عجیب و غریب و ناآشنا خودداری کنید.

درست است که امروزه در دنیای اینترنت پسوندهای جدید و متنوعی برای رجیستر کردن دامنه ها ارائه شده اند اما پیشنهاد می کنیم دامنه اصلی خود را ترجیحاً com انتخاب کنید. فرض کنید می خواهید به سایت شرکت زمزم یا هر شرکت دیگری متصل وصل شوید و پسوند آنرا نمی دانید، معمولاً همگی ما در ابتدا فرض را بر این می گذاریم که پسوند دامنه آن سایت پسوند com می باشد و لذا com  را تایپ می کنیم.

12-  قبل از نهایی کردن انتخاب نام دامنه خوب تحقیق کنید.

پس از انتخاب نام حتماً بررسی کنید و مطمئن شوید نامی که انتخاب کرده اید و یا مشابه آن، قبلاً توسط شرکت دیگری به خصوص رقبایتان ثبت و استفاده نشده باشد زیرا در اینصورت بهتر است که نامی کاملاً متفاوت را انتخاب نمایید.

13- خرید دامنه های مشابه جهت اطمینان از عدم سوء استفاده

اگر نامی که انتخاب کرده اید به گونه ای است که ممکن است برخی افراد آنرا به یکی دو روش دیگر نیز تایپ کنند پیشنهاد می شود آن شکل های دیگر دامنه مذکور را نیز خریداری کرده و برای خود ثبت کنید و آنها را به سایت اصلی خود ریدایرکت نمایید. مثلاً اگر شخصی دامنه bookkhane.com را ثبت نموده است بهتر است دامنه bookkhaneh.com را نیز ثبت نماید.

امیدواریم مطالبی که در این مقاله اشاره شده مورد استفاده شما قرار گرفته باشد.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
3/5 - (1 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!