سون هاست

Knowledge Graph یا گراف دانش گوگل چیست؟

چه بخواهید چه نخواهید، بار ها با گراف دانش گوگل (Knowledge Graph) ناخواسته برخورد داشته اید. وقتی جستجویی انجام می دهید، گاهی اوقات در سمت راست صفحه خود، باکس اطلاعات طبقه بندی شده مرتبط با جستجو را می بینید. این باکس که به کارت یا پنل گراف دانش معروف است، شامل اطلاعات کلیدی و مرتبط با جستجو شده است که توسط گراف دانش ایجاد شده است.

مثلا اگر نام یک شرکت معروف را جستجو کنید، گراف دانش یک سری اطلاعات مرتبط با آن شرکت را در سمت راست صفحه نسخه دسکتاپ به شما نمایش می دهد. یا اگر نام یک فیلم را جستجو کنید، پوستر، نقد ها، عوامل سازنده و … آن را نمایش می دهد. در این مطلب می خواهیم کمی بیشتر با این گراف دانش گوگل آشنا شویم.

ارتباط دادن اطلاعات به سبک گوگل!

هدف اصلی گوگل این است که جواب درست را برای همه سوالات کاربر ارائه دهد. برای این کار، صرفا نمی خواهد یک نتیجه منطبق با جستجو را به کاربر نمایش دهد، بلکه می خواهد ارتباطی بین داده ها ایجاد کند و بعد جواب دهد. به همین دلیل گوگل مقدار زیادی از اطلاعات افراد، مکان ها، موضوعات مختلف، حقایق و … را جمع می کند و سعی می کند با مدل خوبی به کاربر ارائه دهد.

روش ارائه این اطلاعات ها معمولا در قالب ریچ اسنیپت ها، اسلاید تصاویر، باکس های متنی یا موارد دیگه ای که در بالا اشاره کردیم است.

این مطلب را هم بخوانید:  خدمات سئو سایت فروشگاهی برای فروشگاه آنلاین ما چگونه انجام می شود؟

Google-Knowledge-Graph

گراف دانش یا پنل گراف دانش؟!

عده ای گراف دانش را با کارت یا پنل گراف دانش که سمت راست صفحه نمایش داده می شود، یکی می دانند که خب این اشتباه است! گراف دانش آن سازنده یا تکنولوژی است که باعث ایجاد چیزی به نام پنل گراف دانش می شود. در این پنل شما خرجی کار گراف دانش را می بینید.

اگر اطلاعات کافی در مورد جستجو مورد نظر وجود داشته باشد، این پنل یا کارت شامل انواع اطلاعات و فرمت ها اطلاعاتی مثل عکس، حقایق و نتایج مرتبط است. به عنوان مثال پنل گراف دانش جستجو “آلبرت انیشتین” را به انگلیسی ببینید:

albert einstein knowledge graph

آناتومی گراف دانش

زمانی که گوگل در سال 2012 گراف دانش را ارائه کرد، یک ویدئو معرفی خوبی نیز در مورد آن ساخت. در این ویدئو توضیح می دهند که دقیقا گراف دانش چطور کار می کند و وقتی چیزی جستجو می کنید، چگونه بر نتایج گوگل اثر می گذارد. در ادامه پیشنهاد می کنم این ویدئو را ببینید:

ویدئو

چند مثال از پنل گراف دانش

در سال های اخیر، گراف دانش توسعه های بیشتری هم داشته است و آیتم های تعاملی نیز به آن ها اضافه شده است. در ابتدا فقط محتوای ثابت و اطلاعات مربوط به یک نتیجه را در پنل یا کارت گراف دانش می دیدید، اما حالا اگر اسم فیلم را سرچ کنید، گزینه خرید بلیت یا خرید فیلم راه هم خواهید دید!

یا اسم یک شرکت یا مغازه را جستجو می کنید، جدا از اطلاعات کسب و کار و آدرس سوشال مدیا های آن، ساعات شلوغی آن کسب و کار ها هم می بینید! در ادامه چند نمونه گراف دانش را می بینیم:

این مطلب را هم بخوانید:  CDN چیست؟ چگونه کار می کند و چه تاثیری بر سئو دارد؟

knowledge grap card pasta

avengers knowledge graph card

great wall of china card

japanese actresses

چطور اطلاعات سایت ما وارد این گراف شود؟

برای اینکه گراف دانش از اطلاعات سایت شما هم برای ایجاد پنل استفاده کند، باید تبدیل به یک سایت معتبر در آن حوزه شوید. در قدم های بعدی باید ابتدا تحقیق کلمات کلیدی خوبی انجام دهید، محتوای عالی و درجه یک برای آن ها بنویسید و یک سایت کامل بهینه شده و موبایل فرندلی داشته باشید. باید از داده های ساختار یافته (Structured data) استفاده کنید تا گوگل با بخش های مختلف صفحات سایت شما تعامل بهتری داشته باشد و درک بهتری از اطلاعات داشته باشد و آن ها را بفهمد. دقت داشته باشید که این مورد آخر، یعنی داده های ساختاریافته، به شدت اهمیت زیادی برای گراف دانش گوگل دارد.

اگر شخص معروف یا کسب و کار معروفی دارید، با استفاده از Structured data مرتبط به آن که از سایت Schema.org می توانید پیدا کنید، باید اطلاعات خود را به درک گوگل برسانید.

مخلص کلام

گراف دانش گوگل (Google Knowledge Graph) بخش مهمی از تجربه جستجو در گوگل شده است. باعث شده است که اطلاعات خوبی را خیلی سریع با راه های خلاقانه ای به کاربر نمایش دهد. شما هم می توانید اطلاعات مرتبط با کسب و کار خود را از طریق مواردی که بالاتر گفته شده و اسکیما درست، در پنل گراف دانش نمایش دهید. حتی موارد دیگه ای مانند اطلاعات فیلم ها، اشخاص، دستور پخت غذا، رویداد ها و … توسط این گراف دانش قابل بررسی و نمایش است. پس قدرت این گراف را دست کم نگیرید و شما هم سعی کنید در این گراف سهمی داشته باشید.

منبع: Yoast.com

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.