ظاهر سایت باعث میشود که کاربران راحت تر با سایت شما کار کنند. بنابراین قالب سایت یکی از مهمترین اجزای هر سایتی است که اهمیت به شدت بالایی را دارد. تغییر قالب سایت وردپرسی، به دلیل امکانات و ویژگی های متفاوت قالب ها، فقط کلیک کردن روی گزینه فعال کردن نیست! برای تغییر قالب وردپرس مراحلی را باید طی کنید تا پروسه تغییر قالب با مشکل مواجه نشود و هیچ بخشی از سایت شما ناخواسته حذف نشود. ما در این مقاله به بررسی کار هایی که باید هنگام تغییر قالب انجام دهید میپردازیم و یک چک لیست به شما ارائه میکنیم.
فهرست عناوین مقاله
1. از تغییرات قالب در حال حاضر خود یادداشت برداری کنید
هر وبمستری در طول مدت فعالیت خود روی سایت، به مشکلاتی برمیخورد که با جستجو کردن در اینترنت راه حل آن را پیدا میکند. یا امکان جدیدی را برای سایت خود میخواهد که باز هم با جستجو در اینترنت، امکان خود را به سایت اضافه میکند. بسیاری از مواقع، این تغییرات یا رفع مشکلات از طریق قطعه کد ها انجام میشود که کاربر آن ها را به فایل های قالب سایت خود و مخصوصا فایل functions.php اضافه میکند. به دلیل این که این تغییرات یک بار انجام میشود، وبمستران ممکن است فراموش کنند که تغییرات چه بوده است و چه چیزهایی را به قالب اضافه کرده بودند. بنابراین به فایل های قالب خود بروید و تمام این تیکه کد ها را پیدا کنید و آن ها را ذخیره کنید تا در قالب جدید خود استفاده کنید.
بهتر است سرعت سایت خود را نیز با سایت های مثل Pingdom Tools، YSlow یا GTMetrix تست کنید. از این اطلاعات برای مقایسه دو قالب نیز میتوان استفاده کرد. توجه داشته باشید زمانی که سرعت سایت را تست میکنید، فقط صفحه اصلی را تست نکنید و سایر صفحات را نیز بررسی کنید.
2. مراقب سایدبار ها و ابزارک ها باشید
بر اساس تجربه های مختلف کاربران، ابزارک های وردپرس و قسمت سایدبار یکی از قسمت های مهم سایت است. وبسمتران نیز از این قسمت استفاده های زیادی میکنند و بسیاری از امکانات سایت را در این قسمت قرار میدهند. بنابراین باید مطمئن شوید که قالب شما از ابزارک در سایدبار پشتیبانی میکند. در غیر اینصورت اطلاعات ابزارک های سایت خود را که می تواند تبلیغات، متن و تصاویر و … باشد را از دست میدهید. اگر قالب در حال حاضر شما امکان سایدبار و ابزارک ها را ندارد، پس نیازی به این کار ندارید.
3. آمارگیر سایتتان را از دست ندهید
تمام وبمستران حرفه ای از آمارگیر های مختلف مانند گوگل آنالیتیکس استفاده میکنند که این آمارگیر ها از طریق کد های خودشان که در سایت قرار میدهند عمل میکنند. اگر برای قرار دادن این کد ها از افزونه های مرتبط استفاده کرده اید که هیچ. اگر خودتان به صورت دستی کد را داخل فایل header.php یا footer.php قرار داده اید، فراموش نکنید کد را داخل قالب جدید سایت خود نیز قرار دهید. بعضی از قالب ها نیز در تنظیمات قالب قسمتی را برای درج این کد ها دارند. پس باید در این قالب ها نیز کد را کپی کنید و در قالب جدید خود قرار دهید. اگر کد های دیگری جز آمارگیر نیز دارید، آن ها را کپی کنید.
4. بک آپ بگیرید
اگر بک آپ بگیرید، واقعا هیچ چیزی را برای از دست دادن ندارید! محض احتیاط باید تمام فایل ها، افزونه ها و دیتابیس را بک آپ بگیرید. ممکن است مشکلی پیش نیاید اما احتیاط شرط عقل است!
5. حالت تعمیر و نگهداری را فعال کنید
نه شما و نه کاربران شما دوست ندارند وقتی سایت را باز میکنند یا صفحه سفید یا چندین خط کد خطا مواجه شوند. پس باید سایت خود را به حالت تعمیر ببرید و یک صفحه مناسب و زیبا به کاربر نشان دهید و در آن صفحه اعلام کنید که در حال انجام تغییرات و به روز رسانی هستیم. بعد از اینکه قالب خود را تغییر دادید و هیچ مشکلی وجود نداشت، حالت تعمیر را غیرفعال میکنید و سرانجام همه راضی خواهند بود 🙂 برای ساخت صفحه تعمیر و نگهداری در وردپرس از افزونه WP Maintenance Mode میتوانید استفاده کنید.
6. تمام عملکرد ها و افزونه ها را تست کنید
پس از فعال سازی قالب، باید تمام امکانات سایت و افزونه ها را تست کنید تا اختلالی پیش نیامده باشد. تمام برگه ها، ویژگی های قالب جدید، ابزارک ها و … را بررسی کنید که به درستی کار میکنند یا خیر.
7. سایت در مرورگر های مختلف تست کنید
سایت خود را در تمام مرورگر هایی که به آن ها دسترسی دارید، خصوصا Internet Explorer کنید. مخصوصا مرورگر های موبایل که اهمیت زیادی این روز ها دارند.باید اطمینان حاصل کنید که سایت شما در عمده مرورگر ها به خوبی نمایش داده میشود. به این دلیل که بعضی از مرورگر ها ممکن است نتوانند کد هایی در قالب سایت استفاده شده اند را تفسیر کنند.
8. به کاربران خود تغییر قالب را اعلام کنید
بعد از اینکه قالب را تغییر دادید و حالت تعمیر و نگه داری را غیرفعال کردید، در شبکه های اجتماعی خود و در یک قالب پست در سایت اعلام کنید تا کاربران نیز سایت را ببینید و باگ ها و مشکلات آن را گزارش دهند. شما خودتان به تنهایی ممکن است نتوانید تمام مشکلات را پیدا کنید.
از کاربران بخواهید سایت در مرورگر های خود تست کنند تا اگر مشکلی بود گزارش دهند. کاربران سایت شما از همه نوع دستگاه ها، مرورگر ها، رزولوشن ها و … استفاده میکنند، بنابراین بهترین راه برای تست سایت کاربران هستند.
9. پاک سازی افزونه ها
ممکن است شما برای یک سری امکانات خاصی در سایت خود، از افزونه هایی استفاده کرده باشید که قالب جدید این این امکان را به خودی خود داشته باشد. به عنوان مثال برای داشتن بردکرامب (Breadcrumb) در سایت خود ممکن است از افزونهی خاصی استفاده کرده باشید که این امکان در قالب وجود داشته باشد. بنابراین میتوانید آن افزونه را حذف کنید.
10. نرخ پرش (Bounce Rate) را بعد از تغییر قالب چک کنید
بعد از تغییر قالب بانس ریت یا نرخ پرش سایت را مرتبا چک کنید که اگر افزایش یافت، باید قسمت های مطالب مرتبط، ابزارک های مطالب محبوب، گزینه های call to action صفحات و تمام مواردی که به نرخ پرش یا Bounce Rate مربوط است را بررسی کنید تا مشکل را رفع کنید.
11. سرعت سایت را بررسی کنید
سرعت سایت را با قالب جدید، نسب به قالب قدیم تست کنید و مواردی که باعث کاهش سرعت شده اند را پیدا کنید و آن ها را رفع کنید.
12. به حرف کاربران خود گوش دهید
کاربران سایت شما تنها دلیلی هستند که شما سایت دارید! آن ها در نظرات یا قسمت تماس با ما معمولا نظرات خودشان را راجع به امکانات سایت بیان میکنند. ممکن است از یک امکانی بدشان بیایید یا دوست داشته باشند. فراموش نکنید بهترین فیدبک ها را تنها از کاربران خود میتوانید دریافت کنید.
در پایان اگر موردی درباره این چک لیست به نظرتان میرسد که ما آن را در نظر نگرفته ایم، بسیار ممنون خواهیم بود که در قسمت نظرات بیان کنید تا آن را به مقاله اضافه کنیم.
بسیار عالی و کارآمد بود