درگاه پرداخت، یکی از نیازهای هر سایتی است که نیاز به فروش آنلاین دارد و برای اینکه مشتری پرداخت آنلاین انجام دهد، باید سایت به شبکه درگاه پرداخت (شاپرک) متصل شود. در ایران 12 شرکت به عنوان psp بر اساس نظارت های شاپرک اجازه ارائه درگاه پرداخت را دارند.
برای افزایش کارایی و پیشرفت در حوزه فین تک، شرکت های پرداخت یار بوجود آمدند که وظیفه آنها تسهیل و بهبود درگاه های پرداخت برای کسب و کارها است، پرداخت یار با psp قرار داد همکاری دارد و خدمات درگاه پرداخت را بهبود و سپس در اختیار مشتری قرار میدهد.
در نهایت شما از طریق هر شرکتی اقدام به دریافت درگاه پرداخت اینترنتی نمایید؛ زیر نظر شبکه شاپرک و خدمات psp از این سرویس استفاده خواهید کرد.
تا به اینجا، دو نوع درگاه پرداخت برای سایت، قابل تهیه است :
- درگاه پرداخت مستقیم
- درگاه پرداخت واسط
دریافت درگاه پرداخت اینترنتی، از شرکتهای PSP (درگاه مستقیم) و پرداختیاری (درگاه واسط) متفاوت و هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشد. با توجه به دانش فنی، هزینه، نوع کسب و کار و زمانی که دارید میتوانید تصمیم بگیرید از کدام شرکت برای دریافت درگاه پرداخت اقدام نمایید. در ادامه بصورت کلی مراحل دریافت درگاه پرداخت اینترنتی برای سایت را شرح خواهیم داد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و الزامات گرفتن درگاه پرداخت؛ بر روی اینجا کلیک نمایید.
فهرست عناوین مقاله
دریافت درگاه پرداخت از شرکت های PSP
برای دریافت درگاه مستقیم، یکی از 12 شرکت ارائه دهنده درگاه مانند به پرداخت، آسان پرداخت، تجارت الکترونیک پارسیان، سداد یا و… را انتخاب نمایید، به پرداخت دارای سهم بیشتری از بازار را نسبت به شرکتهای دیگر دارد و می تواند گزینه مناسبتری باشد.
برخی از الزامات برای درخواست درگاه :
- داشتن وبسایت فعال به منظور فروش خدمات یا کالا
- اخذ نشان نماد اعتماد الکترونیکی کسب و کارهای اینترنتی
- داشتن حساب بانکی نزد یکی از شعب بانکهای عضو شبکه شتاب
- داشتن مدارک هویتی مورد نظر جهت متقاضیان حقیقی و حقوقی
- دارا بودن مجوزهای شغلی معتبر حقوقی و حقیقی (پروانه کسب و یا جواز کار)
- اجاره نامه یا سند مالکیت
- رعایت قوانین عمومی کشور و قانون تجارت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران
- عدم منع فعالیت از نظر نظام بانکی کشور
- داشتن کد مالیاتی
دریافت درگاه پرداخت از شرکت های پرداخت یار
شرکت های پرداخت یاری زیادی وجود دارد که خدمات درگاه پرداخت واسط، ارائه می دهند، وظیفه اصلی آنها که از طرف بانک مرکزی اعمال شده تسهیل در روند پرداخت الکترونیکی است، به همین دلیل شرکت ها خدمات ویژه و متفاوتی ارائه می دهند تا وجه تمایزی بین آنها ایجاد شود.
امکاناتی مانند : ارائه درگاه اختصاصی، کاربری پنل مدیریت، صدور فاکتور، لینک پرداخت، فرم پرداخت، درگاه شخصی، نحوه تسویه حساب، تسویه اتوماتیک، تسهیم سهم، کیف پول، پلاگین های مورد نیاز، کارمزد، مسیردهی هوشمند، گزارشات مالی، کارت بانکی، کسب درآمد از بازاریابی و … می توان این شرکتها را براساس امکانات آنها مورد ارزیابی قرار داد.
به شرکت های نام آشنایی که درگاه پرداخت ارائه میدهند می توان به زرین پال، رایان پی، ایدی پی و… اشاره نمود. با توجه به سیاستهای هر شرکت، نحوه ارائه سرویس، مراحل دریافت درگاه، کارمزد و تسویه و.. متفاوت خواهد بود.
به طور کلی برای تهیه درگاه پرداخت سه مرحله زیر انجام میشود :
- ثبت نام و درخواست درگاه پرداخت
- ثبت اطلاعات هویتی و تکمیل فرم مدارک
- احراز هویت
در ادامه شرایط و نحوه دریافت درگاه پرداخت رایان پی شرح داده شده است، زیرا رایان پی یکی امکان پردازش 99 تراکنش در ثانیه را داراست که میزان حجم خرید اینترنتی در ایران هر ثانیه 73 خرید میباشد که نشان از ظرفیت عملکردی بالای رایان پی است.
نحوه تهیه درگاه پرداخت رایان پی
برای اخذ درگاه پرداخت رایان پی، در مرحله اول باید وارد وب سایت رسمی (https://rayanpay.com) آن و سپس وارد فرم درخواست درگاه پرداخت شوید. در این فرم اطلاعات اولیه مانند نام و نام خانوادگی، شماره موبایل و نوع نیاز شما (سایت یا درگاه) و.. دریافت میشود.
پیشنهاد میشود قبل اقدام به تهیه درگاه پرداخت، تصاویر مورد نیاز با توجه به راهنمای آن تهیه نمایید تا فرایند ثبت نام شما سریعتر انجام شود.بعد ثبت اطلاعات به مرحله یا فرم احراز هویت منتقل می شوید، در این فرم اطلاعات مورد نیاز برای احراز هویت به صورت فارسی و انگلیسی می باشد دریافت می شود، در پایین فرم نیاز است تصویر کارت ملی، شناسنامه و تصویر احراز هویت (راهنمای آن در انتهای فرم وجود دارد) را آپلود نمایید.
بعد از ثبت اطلاعات هویتی و تصاویر آن، برای شما فرم ثبت درگاه نمایش داده میشود، در واقع این فرم اطلاعات کسب و کار خود را ثبت می کنید. توجه کنید فقط موارد ستاره دار الزامی می باشد و نیاز به بارگزاری مدارک کسب و کار خود ندارید.
در این مرحله درخواست و اطلاعات احراز هویت شما انجام شده است، بعد از بررسی اطلاعات، کارشناسان رایان پی با شما تماس میگیرند و در صورت مشکل راهنمایی های لازم را به شما ارائه می دهند.
بعد از طی کردن مراحل تهیه درگاه، اطلاعات درگاه برای شما بصورت ایمیل ارسال میگردد و از آنها می توانید برای اتصال به شبکه پرداخت استفاده نمایید.
تبریک !!
اتصال درگاه پرداخت به وردپرس
بیشتر سایت های موجود در بستر وب از مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند و کاربردی ترین افزونه برای فروشگاهی کردن وردپرس پلاگین ووکامرس می باشد که امکانات کافی و جامع ای از سایت فروشگاهی در اختیار شما قرار می دهد. به همین دلیل اکثر افزونه های درگاه پرداخت نیز بر روی بستر ووکامرس ایجاد شده است.
می توان گفت بیش از 34 درصد وب سایتهای جهان از مدیریت محتوایی وردپرس استفاده میکنند و در میان CMSهای موجود وردپرس 60 درصد سهم بازار را دارد.
در ادامه نحوه اتصال درگاه پرداخت در پلاگین فروشگاهی ووکامرس را به طور خلاصه شرح می دهیم.
بعد از دریافت درگاه پرداخت و اطلاعات مورد نیاز، افزونه درگاه پرداخت برای ووکامرس را از مخزن وردپرس یا سایت رسمی ارائه دهنده درگاه پرداخت دانلود و نصب نمایید.
بعد از فعال کردن افزونه درگاه، وارد بخش تنظیمات (پیکربندی) ووکامرس بخش درگاه پرداخت شوید، درگاه پرداخت نصب شده در لیست نمایش داده شده است را فعال کنید و سپس وارد بخش مدیریت آن شوید.
در این بخش اطلاعات دریافتی مانند : کد مشتری، پسورد مشتری، کد یکتا را وارد نمایید و تنظیمات را ذخیره کنید.
به همین سادگی ووکامرس وردپرس شما به درگاه پرداخت متصل شده است، برای تست آن سفارشی در سایت ثبت کرده و گزینه پرداخت کلیک نمایید، همان طور که مشاهده کردید وارد درگاه برای پرداخت هزینه شدید.