تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

آموزش راه اندازی سایت روی سرور مجازی VPS لینوکس بلوسرور

راه اندازی سایت روی سرور مجازی VPS لینوکس

بالا آوردن سایت روی VPS سرور مجازی

وقتی سرور مجازی لینوکس از بلوسرور یا هر ارایه دهنده VPS دیگر مانند hostinger، HostGator تهیه کنید، چیزی که بعد از خرید تحویل میگیرید فقط سیستم عامل خام است و باید این سیستم عامل خام را آماده برای راه اندازی سایت کنید. اما برای راه اندازی باید سرویس هایی که سایت شما برای اجرا در سرور مجازی لینوکس بلوسرور نیاز داشته باشد را نصب کنید.

راه اندازی سایت روی سرور مجازی VPS لینوکس

 

به 2 طریق میتوانید سرور مجازی لینوکس را برای اجرای سایت آماده کنید :

1 – از طریق نصب کنترل پنل هایی مانند cPanel که تمام سرویس هایی که برای اجرای سایت های رایج PHP نیاز است را خودشان نصب میکنند و محیط گرافیکی کاربر پسند هم دارند و خیلی راحت میتوانید چندین سایت را فقط با چند کلیک در این کنترل پنل ها تنظیم و راه اندازی کنید. البته این کنترل پنل ها عموما رایگان نیستند و باید هزینه ماهیانه ای هم برای لایسنس آنها پرداخت شود. کنترل پنل های رایگان هم وجود دارد، ولی به دلیل مشکلات و باگ های زیاد، عدم پشتیبانی دراز مدت، برای استفاده های حرفه ای توصیه نمیشود.

2 – اگر خودتان آشنایی کامل به سیستم عامل دارید و میخواهید خودتان تمام تنظیمات را از اول انجام بدید و هزینه ای بابت لایسنس نمیخواهید بکنید، خودتان باید تمام سرویس های لازم را برای راه اندازی سایت انجام بدید و سرویس ها را خودتان مستقیما در سیستم عامل نصب کنید. اینکه چه سرویس های اولیه ای باید نصب بشه، در ادامه توضیح میدیم.

نصب وب سرور (web server)

وب سرور برای پاسخگویی به درخواستهای ارسالی است، یعنی اگر کاربری سایت شما را باز میکند، از مرورگر کاربر، درخواستی به سمت سرور مجازی لینوکس بلوسرور شما ارسال میشود که در اینجا web server درخواست را بررسی میکنید و به مرورگر کاربر اطلاعات را نشان میدهد. وب سرورهای رایج معمولا Apache و Nginx هستند و Openlitespeed هم رایگان است اما محدودیت هایی دارد، همچنین نسخه litespeed نیز شامل هزینه ماهیانه میشود.

نصب وب سرور برای راه اندازی سایت

 

نصب دیتابیس (Database)

اگر اطلاعتی در سایت ذخیره میشود، مثلا کاربری ثبت نامی در سایت انجام میدهد یا پست هایی که در سایت منتشر میکنید، اینها در دیتابیس (پایگاه داده) ذخیره میشود. انواع پایگاه داده های رایج Mysql و Mariadb هستند.

نصب سرویس DNS Server (Bind – Named)

برای اینکه بتوانید از دامنه ای که دارید در سرور مجازی لینوکس استفاده کنید، باید سرویس Bind به عنوان DNS Server نصب کنید تا بتواند آدرس سایت یا ساب دامنه هاتون را تعریف کنید، یعنی وقتی کاربری در مرورگر سیستم شخصیش، آدرس سایت را وارد میکنه، سایت شما نشان داده بشه.

نصب PHP

اگر زبان برنامه نویسی سایت شما  PHP هست، باید نسخه PHP متناسب با سایت خودتان را نصب کنید و برای پاسخگویی به درخواست هایی که توسط زبان PHP نوشته شده، باید از php handler مناسب مثل php-fpm – lsphp استفاده کنید.

قیمت خرید VPS برای نصب سی پنل

عواملی که در قیمت خرید VPS برای راه اندازی سایت مربوط هستند، اولین مورد قیمت خود VPS است که سرور مجازی از کدام کشور و دیتاسنتر و با چه سخت افزاری از بلوسرور تهیه میکنید. هرچه سخت افزار VPS جدیدتر باشد، از CPU جدیدتری استفاده کرده باشد، معمولا قیمت VPS بالاتر برای خرید بالا میرود. مورد بعد هزینه های لایسنس است، خود کنترل پنل cPanel نیاز به تهیه لایسنس ماهیانه دارد و اگر بخواهید افزونه هایی مانند imunify360 که برای شناسایی و حذف بدافزارها (anti malware) در سرور لینوکس نصب میشود استفاده کنین، هزینه جداگانه ای باید پرداخت کنید و قیمت این افزونه هم متفاوت است. یا اگر وب سرور لایت اسپید (litespeed) را میخواهید نصب کنید، هزینه ماهیانه دیگری باید پرداخت کنید. اینها عواملی هستند که در قیمت خرید VPS برای نصب سی پنل تاثیر دارند.

قیمت خرید VPS برای نصب سی پنل

آموزش نصب cPanel روی سرور مجازی بلوسرور

سی پنل روی سیستم عامل های Ubuntu، Rocky Linux، CloudLinux، AlmaLinux OS نصب میشود، اما ترجیحا روی ubuntu به دلیل بروزرسانی های سریعتر این سیستم عامل و پایداری بیشتر نصب میکنیم. نصب cPanel در سیستم عامل اوبونتو بسیار ساده است که با چند دستور ساده نصب میشود.

1 – با دستور زیر اول سیستم عامل اوبونتو را برای نصب سی پنل آپدیت میکنیم.

sudo apt update && sudo apt upgrade

2 – سپس نیاز هست که Hostname پیش فرض تغییر داده بشه، با دستور زیر hostname را عوض میکنیم، اگر اسم دامنه شما domain-test.ir هست، هاست نیم را میتوان بصورت ns1.domain-test.ir وارد کرد.

sudo hostnamectl set-hostname ns1.domain-test.ir

و با زدن دستور hostnamectl میتوانید hostname فعلی را مشاهده کنید.

3 – حالا با وارد کردن دستور زیر، cPanel نصب میشود.

cd /home && curl -o latest -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh latest

البته سی پنل در IP ایران بخاطر تحریم ها قابل نصب نیست و به دلیل هزینه بالای لایسنس آن، معمولا از لایسنس های اشتراکی استفاده میشود. پس اگر از لایسنس اشتراکی استفاده کردید، باید از دستور نصب اون سیستم لایسنس استفاده کنید. بعد از اتمام نصب، می توانید با رفتن به https://ip:2087 در مرورگر وب خود به cPanel دسترسی پیدا کنید.

ویژگی سی‌پنل (cPanel)

cPanel (Unix-based web hosting control panel) محبوب ترین کنترل پنل برای راه اندازی سایت است، بسیار از سایت های هاستینگ به دلیل پایداری بالا، کاربر پسند بودن، امکانات زیادی که دارد، از این کنترل پنل لینوکسی استفاده میکنند و کاربران هم ترجیح میدهند از هاستینگی که این کنترل پنل را ارایه میدهد خرید کنند.

آموزش نصب آسان وردپرس در cPanel بلوسرور

بعد از اینکه وردپرس را در سرور مجازی بلوسرور نصب کردید، نیاز به آپلود وردپرس نیست، از طریق افزونه WP TOOLKIT که در cPanel نصب میشود، میتوانید از نصب خودکار این افزونه در سرور مجازی سی پنل بلوسرور استفاده کنید. برای نصب دستی wp toolkit، کد زیر را در ترمینال ssh وارد کنید و بعد از نصب یک آیکون به اسم wp toolkit داخل هاست سی پنل ایجاد میشود.

sh <(curl https://wp-toolkit.plesk.com/cPanel/installer.sh || wget -O – https://wp-toolkit.plesk.com/cPanel/installer.sh)

با خرید سرور مجازی VPS لینوکس از بلوسرور، طبق توضیحات این مقاله میتوانید از طریق نصب کنترل پنل cPanel یا بصورت دستی، سرویس های لازم برای اجرای سایت را راه اندازی کنید. توضیحاتی که در این مقاله داده شد، برای سایت هایی مثل وردپرس بود که بر پایه PHP راه اندازی میشوند.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
5/5 - (5 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!