کارو کانتنت

آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی + راهنمای افزایش فروش در آن

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

همانطور که در دنیای امروزی می بینید، روز به روز مردم به خرید های اینترنتی عادت بیشتری می کنند. بیماری کرونا نیز به این عادت ها سرعت بخشید و امروز سفارش انواع خدمات و محصولات، از طریق اینترنت به سادگی قابل انجام است. حالا اگر شما به فکرتان رسیده که فروشگاه اینترنتی خود را داشته باشید، اول تبریک می گویم و دوم اینکه این مطلب را تا آخر بخوانید که راهنمایی لازم را برای پاسخ به سوال “چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟” داده ایم. این نکته را هم بدانید که اگر به دنبال یادگیری مهارت های راه اندازی سایت و آموزش طراحی سایت هستید، وب سایت فرادرس آموزش های مختلف و لازم را برای شما دارد.

چه محصولی را می خواهید اینترنتی بفروشید؟

مهم نیست محصول شما فیزیکی، دانلود یا از جنس خدمات است. شما می توانید یک سایت داشته باشید و خدمات و محصولات خود را بفروشید. اگر فروشگاه محصولات فیزیکی بخواهید، به یک سایت فروشگاهی نیاز دارید تا بتوانید محصولات خود را همراه با تصاویر، توضیحات و قیمت آن درج کنید تا مردم بتوانند ببینند و تصمیم به خرید بگیرند. اگر محصولات دانلودی مانند فایل، دارید، تفاوت چندانی با محصولات فیزیکی ندارد. تنها تفاوت این است که شما دیگر زحمت ارسال کالا ندارید و همانجا بلافاصله لینک دانلود محصول را به مشتری می دهید. اما در فروش محصولات فیزیکی از طریق اینترنت، شما باید بعد از ثبت سفارش مشتری، محصولات را بسته بندی و تحویل شرکت پست دهید. اما اگر محصول شما از جنس خدمات است، کافیست سایتی داشته باشید و تخصص و نمونه کار های خود را معرفی کنید تا اعتماد کاربر را جذب کنید تا به شما سفارش کار دهد. مثلا اگر یک طراح هستید، کافیست مهارت ها و نمونه کار های خود را در سایت قرار دهید و یک فرم ثبت سفارش داشته باشید تا مشتریان به شما سفارش کار دهند.

حال بسته به اینکه کدام یک از این سه نوع سایت و فروشگاه را دارید، متد های متفاوتی برای طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی شما استفاده می شود که در ادامه به طور کامل آن ها را شرح می دهیم.

راه اندازی فروشگاه اینترنتی

نحوه طراحی سایت و انتخاب CMS

از کلمه CMS نترسید! منظور همان نرم افزار مدیریت سایت است. انواع مختلف سی ام اس در دنیا وجود دارد که محبوب ترین آن ها وردپرس است. در برخی از موارد از سی ام اس های آماده استفاده نمی شود و دارنده آن فروشگاه اینترنتی یک سی ام اس اختصاصی برای خود می نویسد. یک حالت دیگر نیز وجود دارد که کمترین دردسر اما کمترین انعطاف را دارد، و آن استفاده از فروشگاه ساز های آماده است.

حالا کدام یک از آن ها برای شما بهتر است؟ اگر زیاد نمی خواهید درگیر مسائل فنی شوید، فروشگاه ساز های آماده خوب است اما این را بدانید که این ها قابل توسعه و سفارشی سازی خاصی نیستند و مجبور هستید از یک سری امکانات سیستم استفاده کنید. به شخصه زیاد این مورد را به همه پیشنهاد نمی کنم چرا که دست ما برای توسعه بسته است و هزینه های ماهانه و سالیانه دارد. این مورد را فقط برای کسانی که زیاد فعالیت جدی نمی خواهند در اینترنتی داشته باشند، پیشنهاد می کنم.

این مطلب را هم بخوانید:  آشنایی با فیلتر پول هوشمند

یک قدم بالاتر که برویم، استفاده از سی ام اس های آماده مثل وردپرس، جوملا یا اوپن کارت است. وردپرس به شما این امکان را می دهد که به سادگی و با کمی یادگیری، یک سایت و فروشگاه اینترنتی برای خود راه اندازی کنید. خوبی وردپرس این است که توسعه پذیر است و کاملا دست شماست که چه امکاناتی به سیستم اضافه کنید. حتی هزاران پلاگین آماده برای این کار وجود دارد تا دیگر نیاز نباشد برای افزودن یک امکان ساده، چند میلیون پول به برنامه نویس دهید. کافیست پلاگین را نصب کنید و تنظیمات آن را انجام دهید و تمام! استفاده از وردپرس را به کسب و کار هایی که می خواهند خیلی سریع و ارزان یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند راه اندازی کنند، پیشنهاد می کنم. همچنین با وجود پلاگین های مختلف و امکان برنامه نویسی، در آینده نیز می توانید روز به روز آن را توسعه دهید. دوره های آموزش وردپرس در فرادرس وجود دارد.

یک قدم بالاتر که برویم، برنامه نویسی یک سی ام اس اختصاصی است. این مورد را فقط به کسب و کار های بزرگ که می خواهند یک بیزینیس چند میلیاردی راه اندازی کنند پیشنهاد می کنم. چرا که برای این کار نیاز به تیم برنامه نویسی دارید تا روز به روز روی سایت کار کنند. اگر بودجه میلیاردی دارید و برنامه بزرگی میلیاردی برای فروشگاه خود دارید، این گزینه نیز در دسترس است. برای سی ام اس اختصاصی عمدتا از زبان های برنامه نویسی مانند PHP یا ASP.net در کنار HTML و CSS و JS استفاده می شود. برای یادگیری این مهارت ها، می توانید دوره های آموزشی مرتبط را در سایت فرادرس ببینید. دوره های آموزش طراحی وب با HTML و طراحی وب با CSS در فرادرس وجود دارد.

چگونه از وردپرس استفاده کنیم؟

وردپرس

برای طراحی سایت با وردپرس کافیست ابتدا یک هاست و دامین خریداری کنید. سپس فایل وردپرس را از سایت اصلی وردپرس دانلود کنید و در این هاست قرار دهید و سپس مراحل نصب آن را طی کنید. به همین سرعت وردپرس نصب می شود! حالا برای سایت خود باید یک قالب انتخاب کنید و در وردپرس نصب کنید. مثلا اگر فروشگاه اینترنتی می خواهید راه اندازی کنید، یک قالب فروشگاه خوب و با کیفیت باید انتخاب و نصب کنید.

در کنار قالب، شما نیاز دارید که تعدادی پلاگین برای افزونه امکانات و عملکرد های بهتر به وردپرس نصب کنید. افزونه هایی مانند افزونه های امنیتی، بهبود سرعت و … . اما وردپرس به خودی خود فروشگاه ساز نیست! باید افزونه ای به نام افزونه ووکامرس را نصب کنید تا امکانات یک فروشگاه به سایت شما اضافه شود. حالا یک درگاه بانکی تهیه می کنید و به سایت از طریق پلاگین مخصوص خودش وصل می کنید. آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی با ووکامرس را می توانید در سایت فرادرس ببینید.

این مطلب را هم بخوانید:  میزبان فا ارائه دهنده بهترین هاست وردپرس در ایران

تبریک می گویم! فروشگاه شما آماده است! کافیست محصولات خود را وارد سایت کنید و تبلیغات فروشگاه اینترنتی خود را شروع کنید که البته تبلیغات نیز دنیای خود را دارد!

چگونه تبلیغات کنیم و فروش ایجاد کنیم؟

تبلیغات و فروش در فضای آنلاین، کمی با فضای واقعی متفاوت است. معمولا اعتماد در اینترنت کمتر است و شما بخشی از انرژی و زمان خود را باید برای ایجاد اعتماد در کاربران کنید. برای ایجاد فروش ابتدا شما باید تعدادی کاربر را از طریق روش های مختلف تبلیغاتی، به سمت سایت خود بکشانید و اعتماد را ایجاد کنید تا از شما خرید کنند. برای ایجاد فروش نیز شما معمولا باید یک مزیت رقابتی بهتری از رقبا داشته باشید تا فروش قطعی شود. این مزیت صرفا قیمت نیست و می تواند در نحوه ارسال، کیفیت خدمات و یا حتی بسته بندی محصول باشد.

اگر بخواهم به روش های مختلف تبلیغات اشاره کنم، روش هایی مانند بهبود رتبه سایت در موتور های جستجو (سئو)، تبلیغات کلیکی (توسط برند هایی مانند کاپریلا)، تبیلغات در شبکه های اجتماعی، همکاری با برند ها و افراد مختلف، ایمیل مارکتینگ، اس ام اس مارکتینگ، پوش نوتیفیکیشن و … اشاره کرد. با استفاده از این روش ها می توانید کاربران را وارد سایت خود کنید.

کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی

حالا در قدم بعد باید از طریق چیدمان سایت خود و محتوا، سعی کنید اعتماد کاربر را جذب کنید. مثلا توضیحات کامل و بررسی فنی محصول داشته باشید، ویدئو معرفی محصول داشته باشید، نظرات مثبت مشتریان را درج کنید و … . این ها برخی از روش های افزایش اعتماد است. سعی کنید هر کسی که وارد سایت شما می شود، به یک طریقی یک ارتباط با آن ها بگیرید. مثلا می توانید آن ها را به فالو کردن پیج اینستاگرام خود دعوت کنید تا مدام جلوی چشم آن ها باشید تا در مواقع نیاز مشتری، از شما خرید کند.

حالا که کاربر وارد سایت شده است و اعتماد هر دارد، کافیست در زمان درست پیشنهاد خوب به آن ها بدهید تا خرید آن ها انجام شود.

این مراحل باید در ساختار سایت شما دیده و چیده شود تا به طور مستمر برای شما کار کند. همچنین مدام باید هر بخش را بهبود دهید تا رشد را در سایت خود داشته باشید.

جمع بندی

پس متوجه شدیم که وردپرس برای راه اندازی یک سایت فروشگاهی، گزینه بسیار مناسب و معقولانه است و به راحتی می توان آن را یاد گرفت تا هزیه های زیادی خرج طراحی سایت نشود. سپس راه های مختلف تبلیغات را دیدیم و با فرایند ایجاد فروش در سایت آشنا شدیم.

برای یادگیری مهارت های گفته شده در این مقاله، وب سایت فرادرس یک مرجع خوب در زمینه آموزش های طراحی سایت و برنامه نویسی و دانشگاهی است که کمک بسیار زیادی به یادگیری شما می تواند بکند. حتما دوره های فرادرس را ببینید تا هر چه سریع تر شما نیز وارد دنیای کسب و کار های اینترنتی شوید.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
5/5 - (1 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.