سون هاست

بهترین ترکیب رنگ برای طراحی سایت چیست؟

اولین چیزی که توجه همه کاربران را بعد از ورود و بازدید از یک سایت به خود جلب می‌کند و در دنیای اینترنت و فناوری اطلاعات باعث ایجاد تفاوت و تمایز بین یک سایت با رقبایش می‌شود، ترکیب رنگ طراحی سایت است. رنگ‌ها از لحاظ روانشناسی در نگاه اول تاثیر فوق‌العاده زیادی روی مخاطبان دارند و به‌هیچ‌وجه نمی‌توان هیچ یک از آن‌ها را نادیده گرفت. در واقع انتخاب مناسب‌ترین ترکیب رنگ برای طراحی سایت یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی سایت به شمار می‌رود. زمانی که موضوع طراحی سایت اختصاصی مطرح شود، رنگ‌ها نقش بسیار مهمی در تاثیرپذیری مخاطبان و برندینگ ایفا می‌کنند.

برندسازی یکی از مراحل بسیار مهم در فرآیند طراحی سایت است که با استفاده از پالت های رنگی وب سایت انجام می‌شود و به تقویت هویت برند کمک زیادی می‌کند. در انتخاب ترکیب رنگ باید به فاکتورهایی مانند جنسیت و سن مخاطبان، تناسب رنگ‌ها با محصول و برند، ملاحظات فرهنگی، کاربرد و دسترسی آسان مورد بررسی قرار بگیرد. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره ترکیب رنگ طراحی سایت در اختیار شما قرار دهیم.

ترکیب رنگ طراحی سایت چیست و چه اهمیتی دارد؟

به مجموعه‌ای از رنگ‌ها که طراحان در زمان طراحی سایت اختصاصی انتخاب می‌کنند و آن‌ها را با نام پالت های رنگی وب سایت نیز می‌شناسند، ترکیب رنگ طراحی سایت گفته می‌شود. پالت های رنگی وب سایت به دو گروه رنگ‌های اصلی و رنگ‌های ثانویه تقسیم‌بندی می‌شوند. برای طراحی پس زمینه، لوگو و منوی سایت از رنگ‌های اصلی استفاده می‌شود و رنگ‌های ثانویه نقش رنگ تاکیدی را ایفا می‌کنند. در بعضی از مواقع در پالت های رنگی وب سایت سایه‌های مختلف یک رنگ ثابت کاربرد دارند.

استفاده از پالت‌های رنگی ثابت در طراحی وب‌سایت به تقویت هویت یک برند و ایجاد ارتباط مفید بین برند و مخاطب کمک زیادی می‌کنند. اهمیت انتخاب بهترین رنگ طراحی سایت را می‌توان از سه دیدگاه مورد بررسی قرار داد که شامل موارد زیر است.

ارائه هویت بصری توسط رنگ‌ها: انتخاب ترکیب رنگ طراحی سایت باعث ایجاد یک هویت بصری برای برند یک کسب‌وکار خواهد شد و با ورود بازدیدکنندگان به سایت برند کسب‌وکار از طریق هویت بصری حاصل از رنگ‌ها در مخاطبان به شدت ماندگار می‌شود و از این طریق تجربه کاربری سایت نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

اولین تاثیرگذاری روی مخاطبان سایت از طریق رنگ‌ها: همه کسانی که در حوزه طراحی سایت فعالیت دارند، می‌دانند که طرح‌های رنگی به کار رفته در وب‌سایت نقش بسیار مهمی در برداشت‌های اول بازدیدکنندگان دارد. در واقع اولین تاثیرگذاری رو مخاطب از طریق انتخاب ترکیب رنگ طراحی سایت صورت می‌گیرد.

ایجاد ارتباط عاطفی با مخاطب از طریق رنگ‌ها: در ذهن افرادی که برای اولین بار و به‌عنوان مخاطب وارد یک‌وب سایت می‌شوند، پالت‌های رنگی احساسات گوناگونی ایجاد می‌کنند. این موضوع با روانشناسی رنگ‌ها ارتباط مستقیمی دارد. با انتخاب رنگ مناسب با مخاطبان خود یک مکالمه پویا برقرار خواهید کرد و هر یک از آن‌ها به یکی از مشتریان ثابت شما تبدیل خواهند شد.

web color 4

در انتخاب ترکیب رنگ طراحی سایت باید از چه قوانینی پیروی کرد؟

در ادامه با شش قانون مهم در انتخاب ترکیب رنگ در طراحی سایت آشنا خواهید شد‌.

شناخت کامل چرخ رنگ

چرخ رنگ از سه گروه شامل رنگ‌های اولیه، رنگ‌های ثانویه و رنگ‌های سوم تشکیل شده است. رنگ‌های اصلی یعنی زرد، آبی و قرمز به‌عنوان پایه چرخ رنگ محسوب می‌شود و رنگ‌های ثانویه و سوم همگی از ترکیب سه رنگ اولیه به وجود می‌آیند. رنگ‌های ثانویه شامل رنگ‌های بنفش، سبز و نارنجی است. رنگ‌های سوم یا رنگ‌های میانی هم از ترکیب رنگ‌های اصلی و ثانویه به‌هم مشتق شده‌اند. شناخت تمام رنگ‌ها و درک روابط بین آن‌ها به انتخاب ترکیب رنگ طراحی سایت کمک می‌کند.

درک صحیح از ترکیب رنگ‌ها

هر یک از رنگ‌ها به تنهایی ویژگی‌های خاص خود را دارند و ترکیب آن‌ها نیز اهمیت و شخصیت خود را دارد. با ترکیب رنگ‌های مختلف می‌توان پیام مورد نظر را به افراد بازدیدکننده سایت انتقال داد. به‌عنوان مثال رنگ قرمز قدرت در فوریت را نشان می‌دهد و رنگ آبی نیز به وفاداری و صلح مربوط است. با استفاده از این دو رنگ به صورت ترکیبی و رعایت نکات کنتراست در طراحی سایت فضای ایجاد شده با ثبات، وفادار و آینده‌نگر خواهد بود.

استفاده از رنگ‌های مشابه در کنار یکدیگر

طراح در انتخاب ترکیب رنگ طراحی سایت‌های مدرن و پیچیده باید از رنگ‌های مشابه در کنار یکدیگر استفاده کند. به‌عنوان مثال سه رنگ قرمز، نارنجی و نارنجی روشن به‌عنوان رنگ‌های مشابه رنگ‌های پرانرژی هستند.

آشنایی با رنگ های مکمل

رنگ های مکمل رنگ‌هایی هستند که همدیگر را جذب می‌کنند‌؛ به‌عنوان مثال رنگ‌های سبز و قرمز، زرد و آبی، نارنجی و آبی، آبی و قرمز و… رنگ های مکمل هستند. گاهی اوقات قرار گرفتن رنگ های مکمل در کنار هم و ایجاد تضاد بین آن‌ها باعث می‌شود که سایت جذابیت بیشتری برای بازدیدکنندگان داشته باشد.

توجه به انتخاب رنگ روشن یا رنگ تیره برای پس‌زمینه سایت

یکی از نکات مورد بحث در ترکیب رنگ طراحی سایت انتخاب رنگ روشن یا رنگ تیره برای پس‌زمینه سایت‌ است‌. طراحان در انتخاب رنگ پس‌زمینه بیشتر به نوع فعالیت سایت توجه می‌کنند. چیزی که در این بین اهمیت زیادی دارد، قابلیت خوانایی محتوای سایت است. رنگ پس‌زمینه و رنگ متن باید چشم بازدیدکنندگان را اذیت نکند.

توجه به اهمیت واکنش‌گرا بودن سایت

زمانی که برای طراحی سایت از پالت‌های رنگی بهره‌مند می‌شوید به واکنش‌گرا بودن سایت هم توجه کنید. صفحه نمایش موبایل نسبت به دسکتاپ‌ کوچکتر است‌؛ بنابراین باید از از رنگ‌های کمتری استفاده کنید و چندین سایه از یک نوع رنگ را به پالت رنگ‌ها بیفزایید. استفاده از رنگ‌های خنثی هم نباید فراموش شود.

طراحی سایت اختصاصی و خرید سایت آماده از شرکت‌های معتبر

اگر قصد دارید کسب‌وکار خود را از طریق طراحی سایت اختصاصی و توجه به انتخاب درست ترکیب رنگ طراحی سایت یا از طریق خرید سایت آماده رونق ببخشید، به دنبال یک شرکت طراحی سایت معتبر مانند وب وان (https://webone.co) باشید. شرکت‌های معتبر طراحی سایت در انتخاب رنگ در طراحی سایت همواره کاربران و بازدیدکنندگان سایت را در اولویت خود قرار می‌دهند و به پیاده‌سازی ایده‌های جدید توجه بسیار زیادی دارند. این شرکت‌ها در فروش سایت آماده نیز از سابقه درخشانی برخوردار هستند.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.