راه اندازی فروشگاه اینترنتی، یکی از بهترین روش های کسب درآمد مستقیم از اینترنت است. سایت های فروشگاهی که در حال حاضر در ایران هستند، از پردرآمدترین کسب و کارهای اینترنتی می باشند؛ به همین دلیل بسیاری به دنبال طراحی سایت فروشگاهی و کسب درآمد از این طریق هستند. در ادامه به شما می گوییم چگونه با سرمایه کم فروشگاه اینترنتی خودتان را راه اندازی کنید.
مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی
ابتدا مراحل راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی را با هم مرور می کنیم ، سپس به مطلب اصلی که همان راه اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم است می پردازیم.
۱- تهیه هاست و دامنه
برای راه اندازی سایت فروشگاهی، ابتدا باید یک سایت اینترنتی راه اندازی کنیم. برای ایجاد یک سایت اینترنتی، در قدم اول نیاز به تهیه یک هاست و دامنه دارید. هاست فضایی در اینترنت است که سایت فروشگاهی شما روی آن قرار می گیرد. دامنه همان آدرس اینترنتی سایت شما و نام فروشگاه شماست. پیشنهاد میکنیم راهنمای انتخاب نام دامنه بخوانید.
برای خرید هاست و دامنه به سایت هایی که خدمات میزبانی وب ارائه می دهند، باید مراجعه کنید.
کافی است در گوگل عبارت های خرید هاست و دامنه را سرچ کنید تا با انواع این سایت ها آشنا شوید.
2- نصب فروشگاه ساز روی وب سایت
بعد از فعال کردن هاست و دامنه، نوبت به نصب فروشگاه ساز روی وبسایت می رسد. فروشگاه ساز یک افزونه است که روی سیستم مدیریت محتوا نصب می شود و سایت معمولی را تبدیل به یک فروشگاه اینترنتی می کند.
3- وارد کردن محصولات و قیمت گذاری
در قدم پایانی، شما باید محصولات و خدمات خود را وارد سایت کنید و مشخصات و قیمت آن ها را مشخص کنید. برای هر محصول، گالری تصاویر باید اضافه کنید و همچنین روش های ارسال کالا را نیز مشخص نمایید.
راه اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم
پیش تر با کلیت راه اندازه فروشگاه اینترنتی آشنا شدیم. اکنون به اصل موضوع می پردازیم و روش هایی برای ایجاد سایت فروشگاهی با سرمایه و هزینه کم خواهیم گفت.
از هاست اشتراکی به جای سرور اختصاصی و مجازی استفاده کنید
بسیاری از کسانی که قصد ایجاد فروشگاه اینترنتی دارند، برای شروع کار می خواهند از سرورهای اختصاصی یا حداقل مجازی استفاده کنند. زیرا؛ سایت های فروشگاهی بزرگ مثل دیجی کالا را دیده اند که همگی سرور اختصاصی دارد.
اما برای شروع کار سرورهای اختصاصی اصلا به صرفه نیستند، زیرا؛ در ابتدای کار از یک درصد فضا و قدرت سرور هم نمی توانید استفاده کنید. استفاده از هاست های اشتراکی که هزینه بسیار پایین تری دارند، گزینه ی بهتری است. در هاست های اشتراکی منابع یک سرور بین چند سایت به اشتراک گذاشته می شود، به همین دلیل هزینه کمتری دارند.
هاست اشتراکی مثل خریداری مغازه در یک مجتمع تجاری است، که از برخی امکانات این مجتمع شما و دیگر واحد ها به صورت مشترک استفاده می کنید. اما سرور اختصاصی مثل داشتن یک مغازه مستقل در یک خیابان است، که تمامی امکانات آن به صورت اختصاصی برای استفاده ی مغازه شما است.
هاست های اشتراکی لینوکس وردپرس که با سرویس های مدیریت سرور رایگان ارائه می شوند، مناسب ترین هاست های اشتراکی هستند. پیشنهاد ما هاست شرکت میهن وب هاست است.
مهمترین ویژگی هاست های اشتراکی این است که هر زمان بخواهید، می توانید منابع هاست را افزایش دهید و حتی سایت را از هاست اشتراکی به سرور مجازی و سپس به سرور اختصاصی منتقل کنید.
استفاده از سیستم های مدیریت محتوا رایگان مثل وردپرس
پس از خرید هاست باید یک سیستم مدیریت محتوا روی سایت خود راه اندازی کنید و سایت خود را بالا بیاورید. در حال حاضر بهترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) که رایگان هم هستt سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. ,وردپرس یک سایت ساز رایگان است که به راحتی می توان آن را از سایت دانلود کرد و سپس آن را روی هاست آپلود کرد.
وردپرس افزونه های فراوانی دارد، که می توانید با نصب آن ها تقریباً تمام نیازهای تان را برطرف کنید. تنها کافی است با جستجوی کوتاهی در اینترنت، افزونه های مورد نیاز خودتان را پیدا کنید و آنها را نصب کنید. وردپرس به زبان فارسی هم ترجمه شده است؛ به همین دلیل؛ کار با آن بسیار ساده است و به راحتی می توانید پنل مدیریت سایت خود را کنترل کنید.علاوه بر این ها، وردپرس قالب های زیادی هم طراحی کرده است که بخشی از آن ها رایگان هستند. شما می توانید هر طور که بخواهید سایت خود را طراحی کنید و اشکال زیبایی برای سایت خود ایجاد کنید.
از فروشگاه ساز رایگان ووکامرس استفاده کنید
در قسمت قبل گفته شد: با نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توانید به صورت رایگان سایت خود را راه اندازی کنید. اما برای ایجاد یک فروشگاه اینترنتی کامل با امکان ثبت سفارش وردپرس به تنهایی کافی نیست و نیاز به یک سیستم فروشگاه ساز دارید. ووکامرس، یکی از سیستم های فروشگاه ساز است که توسط خود وردپرس خریداری شده و مرتباً به روزرسانی می شود. ووکامرس مثل وردپرس نسخه فارسی دارد و کار با آن بسیار ساده است. البته می توانید از فروشگاه ساز های وردپرسی آماده مانند وب پویا یا سی فایو نیز استفاده کنید.
با نصب ووکامرس، سایت شما از یک سایت معمولی به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل می شود که می توانید محصولات و خدمات خود را در آن قرار دهید و برای هر کدام قیمت و مشخصات تعیین کنید. کاربران به برای خرید محصول به سایت شما مراجعه میکنند و پس از پرداخت هزینه آن سفارش خود را ثبت می کند.
علاوه بر دو مزیت مهم رایگان بودن و فارسی بودن، ووکامرس افزونه ها کاربردی زیادی مثل درگاه پرداخت مستقیم، درگاه صدور فاکتور، پیشنهادهای لحظهای و ویژه و … دارد که سایت شما را ه یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند تبدیل می کند.
روی یک موضوع خاص تمرکز کنید
یک مورد مهم که در نیچ مارکتینگ هم مطرح می شود، این است که برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی باید روی یک بازار هدف مشخص سرمایه گذاری کرد. اگر شما فقط با هدف داشتن یک فروشگاه اینترنتی وارد بازار مجازی شوید، قطعاً نتیجه مطلوب را نخواهید گرفت. شما فقط باید روی یک موضوع خاص مثل فروش یک محصول خاص که در فروشگاه های کمی پیدا می شود تمرکز کنید و وارد حوزه های مختلف نشوید. یک موضوع خاص صرفاً یک محصول یا دسته بندی نیست، شما می توانید روی یک گروه سنی یا یک قشر خاص هدف گذاری کنید.
با این کار نسبت به رقبایتان به مزیت رقابتی رسید که در طولانی مدت برای برندسازی شما بسیار کمک کننده است.
اکنون، این سوال پیش می آید که؛ هدف گذاری روی یک موضوع خاص چگونه منجر به کاهش هزینه ها می شود؟ پاسخ این است: اگر شما بخواهید برای شروع کار، مثل فروشگاه های اینترنتی بزرگ محصولات زیادی روی سایت خود قرار دهید، هاست اشتراکی جوابگو نیست و باید از سرور مجازی که هزینه بیشتری دارد استفاده کنید. مورد بعدی این است که وارد کردن حجم زیادی از محصولات روی سایت علاوه بر این که زمان بر است، هزینه بازاریابی زیادی را هم می طلبد. علاوه بر این ها سئو و بهینه سازی سایت هایی که دسته بندی های زیاد و محصولات مختلف دارند، مشکل تر است و هزینه ی زیادی دارد.
از طریق بازاریابی محتوا هزینه تبلیغات را حذف کنید
پس از راه اندازی فروشگاه اینترنتی، برای به دست آوردن مشتری و فروش محصولات، می توانید تبلیغات گسترده انجام دهید. اما تبلیغات بسیار هزینه بر است و با هدف ما که راه اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم است در تضاد است. بازاریابی محتوا، می تواند روش جایگزینی برای تبلیغات باشد. بازاریابی محتوا ترفند موثری است که فروشگاه های اینترنتی حتما باید از آن استفاده کنند. با بازاریابی محتوا برای محصولات خود، می توانید محتوا تولید کنید و سپس به کمک سئو و بهینه سازی، محصولات خود را در گوگل در نتایج اول بیاورید.
بازاریابی محتوا به این صورت است که؛ محتوا های ارزشمند در مورد کسب و کار و محصولات ایجاد می کنید و از این طریق به کاربران برای تصمیم گیری بهتر در مورد خرید کمک می کنید. از طریق محتواهای ارزشمند و مفیدی که منتشر می شود، افراد زیادی از وجود شما آگاه می شوند و از محصولات و خدمات شما استفاده می کند، این همان بازاریابی محتوا است.
کلام آخر
حال بیشتر کسب و کارها، به سوی مجازی شدن رفته اند،ایجاد فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولاتتان بهترین گزینه برای پیشرفت کسب و کارتان است. همانطور که گفتیم روش هایی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی با سرمایه کم وجود دارد، فقط کافیست قدم در این راه بگذارید و با کمترین هزینه شروع به کسب درآمد کنید.