همه شما از اهمیت افزایش سرعت سایت اطلاع دارید. اگر سرعت سایت شما کم باشد، علاوه بر این که کاربران تمایل به منتظر ماندن برای لود شدن سایت شما ندارند، گوگل نیز به همین دلیل تمایلی به نمایش دادن سایت شما در نتایج خود ندارید! همین دو دلیل باعث می شود اهمیت سرعت سایت به شدت افزایش پیدا کند. گوگل به شدت برای کاربرانش احترام قائل است. او دوست ندارند به کاربرانش تجربه بدی بدهد. پس سعی می کند سایت هایی که سرعت خوبی دارند را در نتایج نمایش دهد. در این مقاله آموزشی قصد داریم روش افزایش سرعت سایت با یکی از افزونه های افزایش سرعت وردپرس، یعنی افزونه WP-rocket در وردپرس را بگوییم.
ما در یکی از پروژه های خود نیز صرفا با بهینه سازی سرعت سایت، توانستیم ترافیک سایت را دو برابر کنیم! شما هم اگر سرعت مطلوبی ندارید، با بهینه سازی سرعت سایت وردپرسی خود، می توانید ورودی های خود را سریعا افزایش دهید. به همین دلیل است که می گوییم افزایش سرعت سایت، یکی از پارامتر های به شدت مهم سئو است. در دوره آموزش سئو نیز در یک جلسه کامل به این موضوع پرداخت ایم و آموزش های عملی لازم را داده ایم که پیشنهاد می کنم حتما این دوره را از سایت دانلود کنید و ببینید.
اما وقتی می گوییم سرعت سایت، طبیعتا باید یک اطلاعاتی از سایت داشته باشیم تا آن را بهبود دهیم. ابزار های زیادی برای تست سرعت سایت وجود دارد. یکی از ابزار های رایج سایت GTmetrix است که شما با وارد کردن آدرس سایت خود، وضعیت سرعت سایت خود را می توانید ببینید. ما نیز با یکی از پلاگین های افزایش سرعت وردپرس، که WP-rocket نام دارد، می خواهیم این میزان سرعت را از نظر GTmetrix یا هر نوع ابزار تست سرعت دیگری بالا ببریم.
افزونه WP-rocket یک افزونه پولی است و نسخه رایگان ندارد. شما می توانید این افزونه را از مارکت های وردپرسی معتبر خریداری کنید. البته پلاگین های افزایش سرعت وردپرس رایگان هم وجود دارند اما به هیچ وجه نمی تواند به خوبی پلاگین WP-rocket عمل کند. یکی از این افزونه های رایگان، افزونه W3 Total Cache است.
نحوه افزایش سرعت سایت وردپرسی با افزونه WP-rocket و کار با تنظیمات آن
پس از نصب و فعال سازی افزونه، گزینه WP Rocket به منو تنظیمات اضافه می شود. روی این گزینه کلیک کنید تا وارد صفحه تنظیمات افزونه شوید. در این صفحه تب ها و تنظیمات مختلفی برای بهینه سازی سرعت سایت دارد که در این آموزش چند مورد آن را با هم بررسی می کنیم. قبل از هر چیزی باید بگویم که با فعال کردن هر یک از این تنظیمات، سایت را یک بار بررسی کنید تا مشکلی برای سایت پیش نیامده باشد. چرا که افزونه بهینه سازی سرعت، با برخی قالب ها تداخل دارند و باعث به هم ریختگی قالب می شود. پس بعد از فعال کردن هر گزینه، یک بار سایت را بررسی کنید.
در تب “پایه” تنظیمات مختلی از جمله فعال کردن انواع کش مانند کش موبایل، کش SSL، ایموجی و همچنین فعال کردن حالت Lazy load وجود دارد.
در تب دوم یعنی “فایل های استاتیک” شما می توانید انواع فایل های HTML، CSS و JavaScript را فشرده و ترکیب کنید. این کار تاثیر بسیار خوبی روی سرعت سایت شما خواهد داشت. البته این که گفتیم ممکن است با فعال کردن برخی تنظیمات، قالب سایت شما به هم بریزد نیز بیشتر برای این قسمت بود. شما می توانید تک تک این گزینه ها را فعال کنید و سپس سایت را چک کنید. اگر مشکلی وجود نداشت، سایر تنظیمات را نیز فعال کنید. البته موقع بررسی حتما ابتدا کش را از منوی بالای سایت خالی کنید و برای رفرش کردن نیز از CTRL + F5 استفاده کنید.
پس از این قسمت می توانید این فایل ها را فشرده کنید و آن ها را با هم ترکیب کنید تا هم سایز کمتری داشته باشند و هم تعداد آن ها کاهش پیدا کند که در نهایت باعث کاهش Request ها در سایت می شود.
تب های دیگری مانند تنظیمان CDN، پیشرفته، دیتابیس و … وجود دارد که بر اساس نیاز خود می توانید تنظیمات آن را نیز انجام دهید. اما همین تنظیمات گفته شده نیز تاثیر بسیار خوبی روی سرعت سایت شما خواهد گذاشت.
پس انجام کلیه تنظیمات بهینه سازی، می توانید سایت خود را مجددا با ابزار GTmetrix تست کنید و تفاوت را ببینید.
برای افزایش سرعت سایت وردپرس، راه های زیادی وجود دارد. برخی از این راه ها توسط همین پلاگین WP-rocket انجام شده است. یک سری روش دیگر وجود دارد که در مقاله افزایش سرعت سایت های وردپرسی گفته ایم و توصیه می کنیم آن را بخوانید.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. حتما از این افزونه برای بهینه سازی سرعت سایت وردپرس خود استفاده کنید تا تاثیر آن را ببینید. اگر سوال یا نظری دارید، از بخش نظرات همین مطلب با ما در میان بگذارید.