
برای راه اندازی سایت و نصب وردپرس در سی پنل، نیازمند یک هاست و دامین هستید. اگر در مورد هاست و دامین اطلاعات زیادی ندارید، قبلا در مورد هاست و دامین توضیحاتی داده ایم که می توانید در مطلب هاست و دامین چیست؟ درباره آن مطالعه کنید. پس از آن که هاست و دامین خود را تهیه کردید، باید فایل های وردپرس خود را از سایت وردپرس دانلود کرده و آن را نصب کنید. در این آموزش با ما همراه باشید تا نصب وردپرس در سی پنل و راه اندازی آن را به شما عزیزان آموزش دهیم.
البته تمام مراحل نصب وردپرس و طراحی یک سایت کامل را در دوره آموزش وردپرس به صورت عملی و تصویری توضیح داده ایم که اگر شما بخواهید به صورت کامل طراحی سایت با وردپرس را یاد بگیرید، پیشنهاد ما شرکت در این دوره است.
جهت دریافت فایل های وردپرس می توانید به سایت اصلی وردپرس به نشانی wordpress.org مراجعه کنید و گزینه Download WordPress را کلیک کنید. سپس در صفحه ای که برای شما باز می شود دوباره گزینه Download WordPress را می بینید اما در اینجا نسخه آن را هم نوشته است. روی این گزینه کلیک کنید تا فایل وردپرس را در داخل یک فایل ZIP دریافت کنید.
هم چنین وردپرس فارسی را می توانید از سایت wp-persian.com که مخصوص وردپرس فارسی زبان است دانلود کنید. تفاوت چندانی با هم ندارند. چون که در سایت اصلی وردپرس نیز فارسی پشتیبانی می شود و 99 درصد وردپرس کاملا فارسی شده است و دیگر نیازی آن چنانی ندارید که از سایت وردپرس فارسی آن را دانلود کنید.
برای نصب وردپرس و یا هر سایت داینامیک دیگری، شما نیاز به یک دیتابیس دارید تا اطلاعات سایت در آن ذخیره شود. همچنین قسمت دیگری نیاز دارید که فایل ها،تصاویر، قالب و … سایت در آن جا نگه داری شود. حال به پنل مدیریت هاست خود بروید. در این آموزش ما نصب وردپرس روی Cpanel را آموزش می دهیم. در پنل های دیگر و یا حتی نصب وردپرس رو لوکال هاست را در آموزش های دیگر توضیح داده ایم.

آموزش وردپرس از مبتدی تا حرفه ای (آموزش WordPress)
در دوره آموزش وردپرس ، شما طراحی سایت را بدون کدنویسی و با وردپرس به صورت کامل یاد میگرید. با گذراندن این دوره، شما توانایی طراحی انواع سایت های شرکتی، شخصی، خبر و … را با وردپرس خواهید داشت. با این پکیج آموزش وردپرس شما به منبع دیگری نیاز نخواهید داشت.
برای ایجاد یک دیتابیس جدید، مانند تصویر زیر روی گزینه MySQL Databases کلیک کنید.
سپس وارد صفحه ای می شوید که باید نام دیتابیس خود را مشخص کنید. همچنین باید نام کاربری و پسوردی که با دیتابیس ارتباط برقرار کند را مشخص کنید. توجه داشته باشید که این نام کاربری و پسورد به نام کاربری و پسورد ورود به پنل مدیریت سایت اصلی شما ربطی ندارد و فقط یک بار هنگام نصب وردپرس از آن استفاده می کنیم و دیگر استفاده ای نخواهد داشت. در صفحه باز شده شما نام دیتابیس را وارد کنید.
کمی پایین تر در قسمت MySQL Users نام کاربری و پسورد را وارد می کنید.
سپس در قسمت Add User To Database کاربری که تعریف کردید را به دیتابیس تعریف کرده خود اضافه می کنید و گزینه Add را می زنید. این بدین معناست که این کاربر اجازه دسترسی به دیتابیس را داشته باشد.
پس از انجام این کار صفحه دیگری را ملاحضه می کنید که باید تیک گزینه ALL PRIVILEGES را بزنید تا تمام تیک های موجود در صفحه زده شود و سپس گزینه Make Changes را کلیک کنید.
کار ما با قسمت دیتابیس تمام شد. فقط نام دیتابیس، نام کاربری و پسوردی که انتخاب کرده اید را به یاد داشته باشید تا هنگام نصب وردپرس از آن استفاده کنیم. احتمالا قبل از نام دیتابیس و نام کاربری خود، آن نام کاربری که برای ورود به Cpanel استفاده کرده اید هم به همراه یک آندرلاین (_) نوشته شده است. در هنگام نصب باید این پیشوند نیز هنگام وارد کردن آن نوشته شده باشد.
حال دوباره به صفحه اول پنل مدیریت Cpanel می رویم تا وارد فایل منیجر هاست شویم. روی گزینه File Manager کلیک کنید.
پس از ورود به فایل منیجر، به پوشه public_html رفته و گزینه upload را از منو انتخاب کنید.
در صفحه باز شده فایل وردپرس دانلودی خود را انتخاب کنید و یا آن را به داخل صفحه درگ کنید. فایل شروع به آپلود شدن می کند. پس از تمام شدن آپلود روی گزینه Go Back کلیک کنید تا به پوشه public_html برگردید.
حالا روی فایل وردپرس کلیک راست کنید و گزینه Extract را کلیک کنید تا از حالت فشرده خارج شود.
پس از باز کردن فایل فشرده داخل فولدر WordPress رفته و تمام فایل ها را انتخاب کنید و آن ها را به فولدر public_html انتقال دهید. برای این کار می توانید از گزینه Move استفاده کنید و یا در سمت چپ صفحه و در منوی درختی که می بینید درگ کنید تا فایل ها به مسیر اصلی سایت منتقل شوند. چون وقتی کسی آدرس سایت را وارد می کند، محتویات داخل مسیر اصلی را می بیند، بنابراین فقط نمی تواند یک فولدر wordpress باشد، بلکه باید فایل های سایت در اینجا قرار داشته باشد.
خب حالا ما فایل های وردپرس را روی هاست داریم و یک دیتابیس ساخته ایم. حال آدرس سایت را در مرورگر خود وارد کنید. حالا با صفحهی زیر مواجه می شوید. اگر فایل های وردپرس را از سایت اصلی وردپرس دریافت کرده باشید، ابتدا صفحه انتخاب زبان را مشاهده خواهید کرد که شما گزینه فارسی را انتخاب کنید و سپس به مرحله بعد بروید. حال گزینه بزن بریم! را انتخاب می کنیم.
در فرمی که به شما نمایش داده می شود، شما باید اطلاعات دیتابیس را که در مراحل قبلی ساختیم را وارد کنید. به عنوان مثال من نام دیتابیس را myhost_mydb گذاشتم بنابراین برای نام پایگاه داده از همین نام استفاده می کنم. در قسمت نام کاربری و رمز نیز یوزری که ساخته ایم را وارد می کنیم. گزینه میزبان پایگاه داده را تغییر نمی دهیم. پیشوند جدول هم بهتر است به جای دو حرف wp، حروف دیگری وارد کنیم. این مورد برای امنیت بهتر است تغییر کند و پیشفرض نباشد. پس از تکمیل فرم، گزینه فرستادن را کلیک کنید.
در صفحه بعد روی گزینه راه اندازی نصب کلیک کنید.
در صفحه بعد باید اطلاعات سایت را وارد کنیم. عنوان سایت همان نام سایت است. نام کاربری و رمز برای ورود به پنل مدیریت سایت استفاده می شود. (توجه داشته باشید که نام کاربری و رمزی که در مراحل قبل ایجاد کردیم فقط برای راه اندازی اولیه وردپرس استفاده می شود و دیگر در هیچ جای دیگر کاربردی ندارد. بنابراین شما با نام کاربری و رمزی که در اینجا وارد می کنید سر و کار دارید.) در این قسمت نام کاربری و رمز ساده استفاده نکنید! ما در اینجا فقط برای مثال و آزمایشی از کلمه admin استفاده کردیم، شما این کار را نکنید 🙂 . ایمیل خود را نیز وارد کنید. از این ایمیل برای ارسال اطلاع رسانی های سایت شما استفاده می شود. و همچنین گزینه نمایش به موتور های جستجو را علامت دار نکنید. در صورتی که تیک این گزینه زده شود، موتور های جستجو مانند گوگل اجازه دسترسی به سایت شما را نخواهند داشت بنابراین در نتایج جستجوی گوگل ظاهر نخواهید شد! در پایان روی راه اندازی وردپرس کلیک کنید.
در مرحله بعد پیغام تایید را دریافت خواهید کرد. در صورتی که به این صفحه نرسیدید و با پیغام خطا مواجه شدید، مراحل را از اول طی کنید. چون ممکن است در وارد کردن اطلاعات خطایی داشته اید.
پس از کلیک بر روی گزینه ورود، به فرم ورود به سایت هدایت می شوید.
با وارد کردن نام کاربری و رمز، به پنل اصلی مدیریت سایت هدایت خواهید شد.
تبریک می گویم. حالا شما در چند دقیقه یک سایت راه اندازی کردید! البته وردپرس خام چندان ظاهر زیبایی ندارد و امکانات آن محدود است. با آموزش های فصل وردپرس به شما یاد خواهیم داد که چطور سایت خود را زیبا و پر از امکانات کنید.
در پایان اگر قصد دارید وردپرس را در هاست دایرکت ادمین نصب کنید می توانید از آموزش نصب وردپرس در دایرکت ادمین در سایت ما استفاده کنید. و اگر قصد دارید وردپرس را در لوکال هاست (در کامپیوتر شخصی خود) نصب و راه اندازی کنید، می توانید آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست را استفاده کنید.

آموزش وردپرس از مبتدی تا حرفه ای (آموزش WordPress)
در دوره آموزش وردپرس ، شما طراحی سایت را بدون کدنویسی و با وردپرس به صورت کامل یاد میگرید. با گذراندن این دوره، شما توانایی طراحی انواع سایت های شرکتی، شخصی، خبر و … را با وردپرس خواهید داشت. با این پکیج آموزش وردپرس شما به منبع دیگری نیاز نخواهید داشت.
مجموعه مقالات آموزشی رایگان آموزش وردپرس که پیشهاد می کنیم حتما بخوانید:
- آموزش نصب وردپرس در دایرکت ادمین
- آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست
- آموزش نصب افزونه در وردپرس
- آموزش نصب قالب وردپرس
- آموزش نصب قالب وردپرس از طریق هاست
- آموزش افزودن و مدیریت نوشته ها در وردپرس
- آموزش مدیریت بخش رسانه در وردپرس
- آموزش افزودن و مدیریت برگه ها در وردپرس
- آموزش قسمت نظرات در وردپرس
- آموزش بخش نمایش در ورپرس
- آموزش امنیت کامل وردپرس
نظرتان را با ما در میان بگذارید