تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

126 فاکتور مهم گوگل برای سئو: قسمت هفتم

فاکت

در این مقاله به 10 فاکتور مهم دیگر برای گوگل در سئو می پردازیم. این مقاله، هفتمین بخش از مجموعه مقالات فاکتور های مهم سئو می باشد.

61. چیدمان محتوا را در هر صفحه رعایت کنید

چیدمان محتوا و جملات در هر صفحه به خودی خود یک علم در زمینه طراحی سایت محسوب می شود و شما باید حتما چیدمان محتوا را در هر صفحه به خوبی رعایت کنید که هم کاربر و هم ربات های جستجوگر ها بتوانند به راحتی در صفحات سایت تان گردش کنند و اطلاعات سایت را راحت تر استخراج کنند. یکی از الگوهای رعایت چیدمان در سایت، الگوی z patern است که توسط شرکت moz ارائه شده و در این الگو به خوبی توضیح داده شده که کاربر پس از ورود به سایت دقیقا چه قسمت هایی را به صورت ناخودآگاه مشاهده می کند.

بحث در مورد چیدمان محتوا در صفحات سایت بسیار تخصصی هست، هدف من از عنوان کردن این فاکتور این بود که به شما بگویم اگر بتوانید چیدمان محتوا را داخل سایتتان روی اصول خاص خودش قرار بدهید نتیجه های بهتری دریافت می کنید.

62. به روزرسانی کلی سایت را فراموش نکنید

چیزی که باید قبول کنید و راجع به آن بدانید این است که سایتتان نباید همیشه ثابت و بدون تغییر باشد. سایت تان باید همیشه به روز بشود. صفحات سایتتان را به روز کنید و بهبودشان بدهید، مقالات تان را اصلاح کنید و یافته های جدید خودتان را به آن ها اضافه کنید. حتی می توانید تعداد تصاویر مقالات تان را که از قبل نوشتید و در سایت تان منتشر شدند بیشتر کنید و عکس ها و مدیاهای بیشتری به مقاله اضافه کنید. چون این باعث افزایش رتبه صفحات سایت تان و مقالات تان می شود. سعی کنید در یک بازه زمانی منظم مطالب جدید به سایت تان اضافه کنید و سایت تان را از نظر علمی غنی تر کنید. اصل کلام من این است که سایت تان نباید مرده باشد و دائما باید به روز بشود.

موتور های جستجو اگر تغییرات و تحولات و بهتر شدن را در سایت شما درک کنند، و درک کنند که سایت شما همواره در حال غنی شدن و بهتر شدن است بیشتر به سایت شما اهمیت می دهند و سعی می کنند سریع تر از گذشته به سایت شما سر بزنند و سریع تر مطالب شما را ایندکس کنند. به موتور های جستجو ثابت کنید که به سایت تان اهمیت می دهید و به آنها ثابت کنید که به غنی کردن اینترنت از مطالب علمی اهمیت می دهید تا آنها هم در نتیجه به سایت شما اهمیت بدهند و به صورت غیر مستقیم باعث محبوبیت شما و افزایش فروش شما بشوند.

میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

63. تعداد صفحات پر محتوای سایت بسیار مهم است

یکی ویژگی های سایت های بزرگ و موفق این است که تعداد صفحات زیادی دارند. البته تعداد صفحات زیادی که در هر کدام از صفحات مطالب با ارزش زیادی به کاربران ارائه می شود. مثلا سایتی که 800 صفحه داشته باشد و در هر صفحه از آن سایت بیش از 1000 کلمه وجود داشته باشد گوگل به این سایت امتیاز بالایی می دهد و اعتبار خوبی برای کل آن سایت در نظر می گیرد، زیرا گوگل خیلی خوب درک می کند کسب و کاری که در وب سایتش این همه مطالب با ارزش ارائه داده و این همه زحمت کشیده پس حتما به خوبی هم می تواند در زمینه محصولاتش توضیحات کافی را به کاربرانش ارائه بدهد. گوگل غنی بودن سایت ها را دوست دارد و ترافیکش را به سمت سایتی هدایت می کند که از نظر علمی در حیطه محصولاتش غنی باشد.

اگر در سایت های انگلیسی در مورد یک مطلب خاص جستجو کنید با صفحاتی روبه رو می شوید که در آن صفحات بیش از 5000 کلمه در هر مقاله ارائه شده و ما بین مطالب از تصاویر بسیار زیادی هم جهت تفهیم بهتر موضوع ارائه شده. هم چنین ممکن است ویدئو هایی هم در آن مطالب موجود باشد و اگر به قسمت تعداد اشتراک گذاری های آن مقاله توجه کنید متوجه می شوید که آن مقاله بیش از 500 بار توسط مردم به اشتراک گذاشته شده و این یعنی این یک سایت محبوب است و گوگل حتما در رتبه بندی های خود به چنین سایت هایی اهمیت زیادی می دهد. چیزی که می خواهم به شما بگویم این است وقتی یک سایتی این همه مطلب محبوب دارد، گوگل هم برای محصولات آن سایت ترافیک می فرستد تا آن سایت بتواند محصولاتش را هم بفروشد. یعنی گوگل به عنوان پاداش برای آن سایت مشتری میفرستد.

64. نقشه سایت تان را فعال کنید

البته که این مورد را در فاکتور شماره 57 توضیح دادم، اما برای تشریح اهمیت این موضوع در این فاکتور به صورت کامل تر در مورد آن صحبت می کنم. نقشه سایت یک فایلی است با فرمت xml. که داخل آن آدرس url تمام صفحات سایت قرار می گیرد و وظیفه نقشه سایت این است که تمام آدرس های صفحات سایت را در یک یا چند صفحه جمع آوری کند و آن ها را به موتور های جستجو معرفی کند.

اگر از سیستم مدیریت محتوای جوملا استفاده می کنید کامپوننت JSitemap می تواند برای شما بهترین انتخاب جهت ساخت یک نقشه سایت حرفه ای باشد، و اگر هم از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید افزونه Yoast SEO می تواند یکی از بهترین انتخاب ها جهت ساخت یک نقشه سایت استاندارد باشد. پس از تولید یک نقشه سایت با فرمت xml. حتما آن را از طریق ابزار search console به گوگل معرفی کنید تا پس از آن گوگل سریع تر از گذشته مطالب سایت تان را ایندکس کند.

sitemap

65. همیشه در دسترس بودن سایت تان اهمیت بسیار زیادی دارد

اگر یک سایت تجاری و مهم دارید و برای افزایش رتبه و سئو آن هزینه زیادی پرداخت کرده اید تا بتوانید در نتایج گوگل رقابت کنید این که همیشه سایت شما در دسترس باشد و سرور سایت شما قطعی نداشته باشد خیلی اهمیت دارد. تصور کنید در برخی از ساعات که کاربران و بازدید کنندگان گوگل بخواهند وارد سایت شما بشوند و آن موقع سایت شما به هر دلیلی قطع باشد و هاست سایت در دسترس نباشد، در این صورت است که از سمت گوگل امتیازات منفی فراوانی دریافت می کنید. زیرا گوگل به قطعی های سایت تان خیلی توجه می کند، بنابراین همیشه هاست و سرور سایت تان را خیلی جدی بگیرید و برای آن هزینه زیادی بپردازید زیرا که هاست خوب زیر ساخت اصلی سایت شما محسوب می شود.

66. مکان سرور های سایت تان را هوشمندانه انتخاب کنید

اخیرا با توجه به الگوریتم های هوشمند کبوتر یا local seo، گوگل معمولا تمایل دارد که به جستجو کننده محصولات سایتی را نمایش بدهد که سرور سایت بسیار نزدیک به موقعیت بازدید کننده از سایت باشد. هدف گوگل از انجام این کار این است که: اولا سایت مورد نظر هم زبان با بازدید کننده باشد، دوم این که سرور های سایت به مکان بازدید کننده بسیار نزدیک باشد تا سایت برای کاربر با توجه به فاصله جغرافیای کمتر بسیار سریع تر باز بشود و سوم این که نزدیک ترین کسب و کار را به جستجو کننده معرفی کند تا مشتری ها بهتر بتوانند از سایت ها و شرکت ها خدمات دریافت کنند. بنابراین اگر تمام جستجو کنندگان محصولات شما ایرانی هستند پس سرور یا هاست ایران را انتخاب کنید تا کاربران با سرعت بسیار بیشتری بتوانند سایت شما را مرور کنند.

67. برای سایت تان SSL معتبر دریافت کنید

SSL یک گواهینامه امنیتی است که می توانید برای سایت تان خریداری کنید و پس از آن به جای این که سایت تان با پرتکل HTTP باز بشود با پر توکل HTTPS باز می شود. وظیفه SSL رمزنگاری اطلاعات مبادله شده بین کاربر و سایت ها هست. در واقع پس از فعال کردن SSL برای سایت های خدماتی و خبری، اطلاعاتی که بین بازدید کنندگان و سایت ها مبادله می شوند با الگورتیم های پیچیده رمزنگاری می شوند و به همین علت امنیت سایت هایی که از SSL استفاده می کنند بیش تر از سایت هایی است که به صورت عادی فعالیت می کنند و یکی از فاکتور های گوگل هم امنیت سایت ها است و به سایت هایی که از SSL استفاده می کنند اهمیت بیشتری را نسبت به سایر سایت ها قائل می شود. چون این طور امنیت کاربران داخل سایت ها افزایش پیدا می کند.

امنیت سایتت رو که دست کم نگرفتی؟! تمام راهکار های افزایش امنیت سایتتون رو راحت در دوره امنیت وردپرس یاد می گیرید!

دقت کنید که این فقط یکی از چند صد فاکتور مهم گوگل محسوب می شود و من مشاهده کردم که برخی از مشتریان ما بدون این که اصول و زیرساخت های سئو را داخل سایت شان رعایت کنند فقط سریعا رفتند و یک SSL برای سایت شان خریدند و منتظر افزایش رتبه در گوگل هستند. این مورد توسط فروشندگان SSL در حال فرهنگ سازی است که با خرید SSL سئو سایت شما دگرگون می شود اما این فقط یک شعار تبلیغاتی است و باید بدانید رعایت این فاکتور عامل مفیدی در سئو محسوب میشود ولی به تنهایی و بدون رعایت سایر فاکتور های سئو باعث افزایش رتبه سایتتان نمی شود.

ssl

68. داخل سایت تان صفحه قوانین و مقررات سرویس دهی داشته باشید

هر وب سایت باید یک سری قوانین و مقررات جهت سرویس دهی به کاربرانش داشته باشد. فرقی نمی کند سایت شما خدماتی باشد یا تفریحی. شما باید یک صفحه قوانین برای وب سایت تان تهیه کنید و قوانین استفاده از سرویس ها و خدمات یا حتی استفاده از مطالب وب سایت تان را به کاربران ارائه کنید، صفحه قوانین سرویس دهی یا terms of services یکی از مهم ترین صفحات در وب سایت های بزرگ و معتبر محسوب می شود.

69. متاتگ های تکراری را شناسایی و حذف کنید

متانگ ها یکی از اصلی ترین شاخصه های معرفی عناصر به موتور های جستجو هستند. عنوان و متانگ توضیحات، دوتا از مهم ترین های آن ها هستند. بعضی از سیستم مدیریت محتواها برای صفحات وب سایت شما متاتگ تکراری ایجاد می کنند یعنی برای 20 صفحه از وب سایت شما متاتگ توضیحات یا همان description را به صورت تکراری ایجاد می کنند و این باعث می شود که گوگل یا سایر موتور های جستجو به آن صفحات از وب سایت شما اصلا توجه نکنند و شاهد افت ترافیک شدید در وب سایت تان باشید.

اگر می خواهید بدانید سایت شما متاتگ تکراری دارد یا خیر ابتدا وارد Search console بشوید و پس از ورود به صفحه وب سایت تان در گوگل وبمستر تولز از منوهای سمت چپ بر روی گزینه Search Appearance کلیک کنید و سپس بر روی گزینه HTML improvements کلیک کنید پس از ورود به این قسمت بر روی آیتم Duplicate meta descriptions کلیک کنید تا متاتگ های تکراری تگ های توضیحات وب سایت تان را مشاهده کنید و اگر بر روی گزینه Duplicate title tags نیز کلیک کنید گوگل لیستی از صفحات وب سایت شما را که عنوان تکراری دارند را به شما نمایش می دهد. مطمئن باشید در صورتی که این صفحات را شناسایی کنید و مشکلات آن ها را رفع کنید، گوگل پس از گذشت مدت اندکی ترافیک بسیار خوبی به سمت سایت شما هدایت می کند. آموزش تمام این نکات را در دوره آموزش سرچ کنسول گوگل داده ایم. همچنین در دوره جامع آموزش سئو نیز آموزش های لازم و عملی سئو را گفته ایم که این دوره را نیز می توانید از سایت تهیه کنید.

مهم ترین ابزار سئو، سرچ کنسول گوگل است! در دوره آموزش گوگل سرچ کنسول، این ابزار مهم را کامل یاد می گیرید!

70. مسیر سایت یا breadcrumb را فعال کنید

Breadcrump، مسیر سایت را به صورت پلکانی نمایش می دهد. به عنوان مثال تصور کنید شما در حال مطالعه مقاله فاکتور های سئو وب سایت هستید و برای خواندن این مقاله به مجموعه مطالب سئو وارد شدید و سپس این مقاله را پیدا کردید و در حال مطالعه آن هستید. اگر به بالای این مقاله یعنی بالاتر از عنوان این مقاله مراجعه کنید متوجه می شوید که یک نوار مسیر مقاله یا جایی که شما در آن هستید وجود دارد و به این صورت است:

فصل وردپرس / آموزش سئو و بهینه سازی ، مقالات آموزشی / 126 فاکتور مهم گوگل برای سئو: قسمت هفتم

این آیتم هم به مخاطب کمک می کند که بداند در کدام صفحه قرار گرفته و هم به موتور های جستجو کمک می کند تا راحت تر موضوع و دسته بندی مقاله را شناسایی کنید و اگر از مسیر سایت یا Breadcrump به خوبی استفاده کنید بعد از گذشت مدت اندکی داخل نتایج گوگل نیز مسیر مقاله در سایت تان پایین تر از عنوان مقاله در نتایج ظاهر می شود، توصیه من این است که همین امروز مسیر سایت را در وب سایت تان داخل تمام بخش ها فعال کنید. اگر با ساختار قالب وردپرسی خود آشنا هستید، می توانید از طریق کد تابع نمایش Breadcrumb در وردپرس که در این سایت ما معرفی شده است، این مسیر سایت را اضافه کنید. همچنین برای اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر بردکرامب بر سئو پیشنهاد میکنم این مطلب که لینک آن قرار داده شده است را بخوانید.

breadcrumb

71. حتما وب سایت تان را برای موبایل بهینه کنید

مبحث بهینه بودن وب سایت برای موبایل از سال ها پیش آغاز شده و هر روز پر اهمیت تر شده تا این که امروز بهینه بودن وب سایت برای موبایل یکی از اصلی ترین فاکتور های سئو و موفقیت یک وب سایت در نتایج جستجو محسوب می شود. در حال حاضر بیشتر مردم جهان به استفاده از گدجت های کوچک مانند موبایل و تبلت روی آورده اند و برای سهولت و راحتی از موبایل برای وب گردی و خریدهای اینترنتی استفاده می کنند. در این شرایط گوگل تصمیم گرفته که اگر کاربری با موبایل در این موتور جستجو عبارتی را جستجو می کند فقط وب سایت هایی را در نتایج خودش نشان بدهد که برای دستگاه موبایل بهینه شده باشند.

طی ماه های اخیر گوگل اخطار داده که قرار است تمام وب سایت هایی را که برای موبایل بهینه نیستد از نتایجش حذف کند اما به توصیه شخصی من بهینه بودن وب سایت تان برای موبایل کافی نیست و توصیه میکنم حتما وب سایت تان را داخل چند تا تلفن همراه مختلف باز کنید و بررسی کنید وب سایت تان در موبایل دقیقا به چه صورت نمایش داده می شود و ظاهر وب سایت تان را در موبایل بهبود بدهید. اگر داخل وب سایت تان «گوگل آنالیتیکس» را فعال کنید حتما متوجه می شوید که چند درصد از بازدید کننده های وب سایت شما از موبایل استفاده می کنند. آموزش گوگل آنالیتیکس را هم در یک دوره به طور کامل آموزش داده ایم که می توانید از سایت تهیه کنید.

میخوای ابزار ارزشمند گوگل آنالیتیکس رو کامل و حرفه ای یاد بگیری؟ در دوره آموزش گوگل آنالیتیکس، تحلیل و بررسی سایت را کامل یاد می گیرید!

امیدواریم این 10 نکته هم برای شما مفید بوده باشد. همچنان نکات بیشتری وجود دارند که در مقالات بعدی فاکتور های مهم سئو به آن ها می پردازیم.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
5/5 - (2 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!