تمام دوره های فصل وردپرس رایگان شدند!!!

کارو کانتنت

126 فاکتور مهم گوگل برای سئو: قسمت ششم

126 فاکتور مهم سئو

به ششمین قسمت از مجموعه مقالات فاکتور های مهم سئو خوش آمدید. با 10 فاکتور مهم دیگر با فصل وردپرس همراه باشید.

51. کاربران تعیین کننده رتبه سایتتان در گوگل هستند

گوگل برای کاربرانش اهمیت بسیار بالایی قائل شده است. طوری که قسمت زیادی از رتبه بندی سایت ها و جا به جایی رتبه سایت ها در نتایج توسط خود کاربران انجام می شود. فرض کنید سایت شما در یک کلمه کلیدی در صفحه اول گوگل در ردیف ۱۰ باشد و طی چندین ساعت کاربران وقتی این عبارت کلیدی را جستجو می کنند به جای این که وارد سایت های ردیف ۱ تا ۹ شوند. مستقیما وارد سایت شما بشوند که در ردیف ۱۰ است و سایت شما هم محتوای خوبی داشته باشد و بتوانید نیازهای کاربران را کاملا برطرف کنید در این صورت است که شما خواهید دید که طی چندین ساعت سایت شما با افزایش رتبه شدیدی در آن واژه کلیدی همراه خواهد بود و حتی ممکن است تا ردیف یک هم بالا بیایید.

البته هدف ما از گفتن این مثال این بود که اهمیت انتخاب کاربر در رتبه بندی را تفهیم کنیم و امیدوارم شما تصمیم نگیرید روش های جعلی برنامه ریزی کنید که کاربران روی سایت شما کلیک کنند تا بالا بیایید چون قبل از شما افراد زیادی این کار را انجام داده اند و گوگل سیستم های خیلی پیچیده ای برنامه ریزی کرده که به سادگی این نوع تقلب ها را شناسایی می کند. اگر کاربری از نتایج گوگل وارد سایت شما بشود و کاربر متوجه بشود سایت شما محتوای مناسبی ندارد و بلافاصله بر روی back مرورگر کلیک کند تا به صفحه نتایج گوگل برگرده گوگل امتیازات منفی برای سایت شما در نظر می گیرد. الگوریتم های گوگل وقتی که کاربر را از نتایج به سایتتان ارجاع میدهند توانایی این را هم دارند که کاربر را دنبال کنند و بررسی کنند اطلاعات سایت شما برای وی مناسب بوده یا خیر و اینطوی است که اگر زحمت بکشید و یک سایت استاندارد و غنی از اطلاعات را طراحی و برنامه ریزی کنید گوگل هم رتبه های خوب را به شما خواهد داد و دائما سایت تان دچار افزایش رتبه می شود. پس برای بالا آمدن باید زحمت بکشید.

میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

52. محتواهای سایت تان را دسته بندی موضوعی کنید

مطالب و محصولات سایت تان را دسته بندی کنید و برای مطالب ارائه شده در سایت تان category های واضح طراحی کنید و سعی کنید هر مطلب یا محصولی را در دسته بندی شرار بدهید. موضوع بندی صحیح در سایت باعث می شود هنگامی که سایت شما می شوند به راحتی بتوانند مسیر مورد نظرشان را دنبال کنند تا به راحتی به محصول مورد نظرشان دسترسی داشته باشند.

در این صورت است که اگر دسته بندی های منظمی در سایت تان فراهم باشد کاربر با پیدا کردن دسته مورد نظرش تمام مطالب و محصولات شما را به دقت مطالعه و مقایسه می کند و هم شانس فروش شما بیشتر می شود و هم در آینده نیز کاربر به سایت شما سر می زند و وارد دسته بندی موردنظرش می شود تا بتواند محصولات و مطالب جدیدی را که در آن زمینه ارائه کردید مطالعه کند. اگر از عامل انسانی هم صرف نظر کنید و گوگل و ربات های آن را هم در نظر بگیرید بهتر است در سایت تان موضوع بندی منظمی داشته باشید تا زبان های گوگل بهتر بتوانند دسته بندی هر مطلب را در سایت شما تشخیص بدهند و در آن کلمه کلیدی جایگاه بهتری به شما هدیه کند.

14706 c641 5

53. مطالب سایت تان را تگ گذاری کنید

استفاده از تگ ها را اکیدا توصیه می کنم اما استفاده بیش از حد آن ها ر هرگز توصیه نمی کنم و از شما میخواهم که تگ را با کلمه کلیدی اشتباه نگیرید. برای این که بتوانید مطالب تان را بهتر تگ گذاری کنید ابتدا باید با مفهوم اصولی تگ آشنا بشوید. تگ نوعی از علامت گذاری و دسته بندی جزئی مقالات است که مطالب مرتبط شبیه به هم را در هر سایتی برای علاقه مندان مطالعه آن نوع مطالب دسته بندی می کند. به عنوان مثال شما مطلبی تحت عنوان استاندارد های طراحی سایت را در سایت تان منتشر می کنید.

می توانید تا ۳ تگ برای آن در نظر بگیرید مانند : اصول طراحی سایت. آموزش طراحی سایت. طراحی سایت اصولی. تگ گذاری یکی از اصولی ترین و حرفه ای ترین تکنیک های تولید مقاله محسوب می شود که باید برای تگ گذاری هر متن زمان زیادی را صرف کنید . کاربرد این تگ ها این است که اگر کاربری در این مقاله ای که مثال زدیم بر روی تگ طراحی سایت کلیک کرد یک بلاگ از تمام مقالاتی که با کلمه طراحی سایت تگ شده اند را به کاربر نمایش بدهند. کاربرد تگ این است که مطالب سایت را به صورت جزئی تر از مجموعه.

دسته بندی کند و هدف از تگ گذاری این است که انسان های علاقه مند به یک موضوع خاص بتوانند مطالب بیشتری در این زمینه داخل سایت ما مطالعه کنند. اما برخی از مدیران سایت متأسفانه مفهوم تگ گذاری صحیح را کامل درک نکرده اند و برای هر کدام از مقالاتشان بیش از ۱۰ تگ با کلمات کلیدی می نویسند تا نظر موتور های جستجو را جلب کنند و گوگل را فریب بدهند. اما هدف شما فرهیخته گرامی که در این مطلب سئو اصولی را می خوانید. در تگ گذاری مطالب باید این باشد که فقط کمک کنید تا کاربران سایت تان بتوانند به مطالب بیشتری در یک زمینه خاص داخل سایت تان دسترسی پیدا کنند.

54. کلمه کلیدی در آدرس سایت تان باشد بهتر است

علاوه بر فاکتور مهمی که در آن یادآوری کردیم که می توانید جهت افزایش رتبه در کلمات کلیدی از دامنه ای استفاده کنید که کلمه کلیدی شما در آن دامنه وجود داشته باشد. در آدرس های داخلی سایت تان هم می توانید از کلمات کلیدی مرتبط با آن صفحه استفاده کنید. مثلا اگر در مقاله ای می خواهید فاکتورهای مهم سئو سایت را برای کاربران تان توضیح بدهید آدرس آن مقاله پس از آدرس دامنه اصلی سایت تان می تواند seo-factors باشد. رعایت این مورد باعث افزایش رتبه شما در کلمات کلیدی مرتبط با آن صفحه می شود.

keywords

55. به منابع محتوای تولید شده در سایت تان لینک بدهید

اگر مقالات یا محتواهایی را ترجمه کردید و در سایت تان قرار دادید با مطالبی را از سایر سایت ها نقد می کنید. بسیار بهتر است که به منبع مطلب هم لینک بدهید. گوگل به آسانی می تواند منابع مقالات شما را تشخیص بدهد و اگر شما به منابع مطلب خودتان لینک ندهید به معنای کپی برداری مطالب سایر سایت ها است و برای شما امتیاز منفی به همراه خواهد داشت. اصلا برای لینک دادن به سایر سایت ها و منابع محتواها نگران نباشید زیرا با انجام این کار علاوه بر این که از اعتبار محتوای شما کسر نمی شود گوگل امتیاز بیشتری هم برای سایت شما در نظر می گیرد. در دوره جامع آموزش سئو نیز نکات و ترفند های لینک سازی را دقیق تر گفته ایم که می توانید این دوره آموزشی را از سایت تهیه کنید.

56. در محتوا های خود از bullet point ها استفاده کنید

برای گوگل بسیار اهمیت دارد که محتوای سایت تان را برای ربات های گوگل نوشتید یا برای کاربران سایت تان. بنابراین گوگل کاملا در نظر می گیرد که مطالب سایت تان خوانا و زیبا طراحی و دسته بندی شده اند یا خیر. یکی از عوامل شناسایی کیفیت نوشتار و دسته بندی محتوا این است که قسمت های مختلف محتواها طولانی را جهت سهولت در خواندن با علامت های مختلف مانند (۰) یا اعداد علامت گذاری کنید، که به این علامت ها bullet point می گویند و جهت معرفی قسمت های مهم متن می توانید از آن استفاده کنید.

یا بر فرض مثال می توانید برای معرفی قسمت های مختلف مقاله از اعداد و ارقام استفاده کنید تا محتوای شما منظم و دسته بندی شده تر به نظر برسد و خواندن مقاله شما برای کاربر آسان تر و لذت بخش تر بشود. البته این فاکتور مربوطه به محتوا نویسی حرفه ای اما رعایت این مورد در سایت تان باعث می شود گوگل برای صفحات سایتتان ارزش بیشتری قائل بشود. به عنوان مثال اگر این مقاله را که در حال مطالعه آن هستید با اعداد و تگ های H علامت گذاری نمی کردم به راحتی قادر به خواندنش نبودید و نیمه کاره این مطلب را رها می کردید.

57. اولویت صفحات سایت تان را در نقشه سایت حتما تعیین کنید

همان طور که میدانید نقشه سایت و طراحی آن یکی از اصلی ترین اولویت های سئو و بهینه سازی محسوب می شود. در حقیقت نقشه سایت مجموعه ای از کدها است که در آن آدرس url صفحات مهم سایت تان قرار می گیرد. و ربات های گوگل و سایر موتور های جستجو هنگامی که وارد سایت شما می شوند اول به این صفحه سر می زنند و توسط آن به تمام url های سایت تان دسترسی پیدا می کنند و این باعث میشود تمام صفحات سایت شما در گوگل به راحتی ایندکس بشود.

بنابراین همواره سعی کنید نقشه سایت تان بعد از مسیر اصلی سایت و با آدرس sitemap.xml قرار بگیرد. این که آدرس نقشه سایت تان خیلی واضح و مشخص باشد و domainname.ir/sitemap.xml باشد خیلی خیلی اهمیت دارد چون بسیاری از موتور های جستجو عادت دارند به این آدرس از سایت مراجعه کنند تا نقشه سایت را مشاهده کنند. پس از ساخت نقشه سایت حتما از طریق ابزار search console آدرس نقشه سایت تان را به گوگل معرفی کنید و منتظر باشید تا گوگل تمام صفحاتی که داخل نقشه سایت قرار دادید را ایندکس کند. البته توجه داشته باشید ابزارک های زیادی جهت ساخت نقشه سایت در وردپرس و جوملا وجود دارد.

مهم ترین ابزار سئو، سرچ کنسول گوگل است! در دوره آموزش گوگل سرچ کنسول، این ابزار مهم را کامل یاد می گیرید!

اما مهم ترین قسمت این فاکتور این است که اولویت بندی صحیح صفحات سایت را در نقشه سایت به خوبی رعایت کنید. مشخصه تعیین اهمیت و اولویت صفحات سایت در نقشه سایت شاخصه priority است که عدد آن از ۰٫۱ تا ۱ به ترتیب الویت اهمیت url های سایت متغیر است و بهتر است که میزان اولوت صفحه اصلی سایت تان را ۱ قرار بدهید تا گوگل بیشتر به این صفحه اهمیت بدهد و سایر صفحات و محصولات سایت تان را ۰٫۹ قرار بدهید و مقالات سایت تان را به عنوان مثال ۰٫۷ قرار بدهید. تا گوگل بتواند برای صفحات مختلف سایت تان تمایز قائل بشود. ایجاد یک نقشه سایت حرفه ای به قدری اهمیت دارد که خیلی از سئو کارها همان اول که یک پروژه سئو می گیرند اول برایش یک نقشه سایت ایجاد می کنند.

58. سایت تان را کاربر پسند و آسان طراحی کنید

مسلما وقتی که سایت تان را سئو می کنید هدف فقط این نیست که کاربر از نتایج گوگل وارد سایت تان بشود و هدف اصلی این است که پس از ورود کاربر به سایت. وب سایت تان طوری طراحی شده باشد که کاربر از طراحی آن لذت ببرد و با تمایل بیشتری در سایر صفحات سایت شما گردش و توقف کند برای همین سعی کنید که سایت تان را بسیار زیبا و متفاوت طراحی کنید و برای طراحی سایت تان زمان و سرمایه زیادی صرف کنید انجام این کار که در طراحی به آن UX هم گفته می شود یکی از عواملی است که باعث می شود کاربر در سایت شما توقف داشته باشد و زمان بیشتری را هم داخل سایت شما سپری کند و در نتیجه سایتتان را به دلیل زیبایی و متفاوت بودن «بوک مارک» می کند و این برای گوگل بسیار با ارزش است که سایت تان کاربر را مجذوب خودش کند.

همان طور که از تمام فاکتور ها می شود نتیجه گرفت باید بر روی عوامل چون طراحی و کاربر پسند بودن سایت زمان زیادی صرف کنید تا سایت تان برای انسان بهینه بشود نه فقط برای موتور های جستجو. وقتی که بازدید کننده بتواند از سایت شما به خوبی استفاده کند گوگل هم سایت شما را در صدر نتایج خودش قرار می دهد و بازدید کننده های بیشتری به سمت سایت شما هدایت می کند. لطفا همین الآن وب سایت تان را به یک طراح UX و UI نشان بدهید و از آنها بخواهید راجع به سایت شما نظر بدهد. مطمئن باشید به دیدگاه های متفاوتی دست پیدا می کنید.

html error seo

59. در استفاده از پارک دامین ها احتیاط کنید

در زمینه سئو و بهینه سازی همیشه شایعات و روش های غیر اصولی وجود دارد که معمولا توسط افرادی که در زمینه سئو دانش کافی ندارند بین سایر کاربران منتشر می شود و در نتیجه باعث کاهش رتبه سایت ها یا گاهی اوقات هم جریمه شدن سایت ها می شود. یکی از عوامل مهم این است که می گویند شما برای سایت تان به عنوان مثال ۱۵ دامنه رنک دار تهیه کنید و آن ها را بر روی سایتتان پارک کنید تا باعث افزایش اعتبار سایت شما در گوگل بشود.

هدف سئو کارها از انجام این کار این است که ۱۵ دامنه دیگر اعتبارشان را به سایت شما منتقل کنند یعنی بدون این که هیچ زحمتی بکشید به اعتبار سایت تان اضافه بشود و البته که این روش غیر اصولی است. اما اگر تصمیم دارید این کار را انجام بدهید شما نباید دامنه ها را به صورت عادی بر روی سایت تان پارک کنید. شما باید این دامنه ها را توسط کد redirect از نوع ۳۰۱ بر روی سایت تان پاک کنید. ریدایرکت ۳۰۱ باعث می شود که اعتبار دامنه ها بر روی سایت شما منتقل بشوند نه پارک کردن دامنه ها. اما ما باز هم توصیه می کنیم از این روش های غیر منطقی استفاده نکنید و فقط در موارد ضروری مانند تغییر آدرس سایت تان به آدرس جدید از این روش استفاده کنید.

60. داخل سایت تان صفحه تماس با ما داشته باشید

گوگل تمام صفحات سایت شما را مانند قسمت هدر و فوتر و صفحه تماس با ما و اکانت +google را چک می کند. هدف گوگل از انجام این کار این است که متوجه بشود سایت شما یک سایت معتبر و قابل اطمینان است یا خیر؟ و تمام اصول رعایت شده؟ و صفحات مهم در سایت وجود دارد یا خیر؟

سعی کنید در صفحه تماس با ما آدرس شرکت خودتان و شماره تماس و آدرس ایمیل را هم معرفی کنید و حتما در صفحه تماس با ما سایتتان از google map استفاده کنید و موقعیت فیزیکی کسب و کار خودتان را در این صفحه به کاربران نمایش بدهید و اکانت های رسمی سایت تان در شبکه های اجتماعی را در صفحه تماس به ما معرفی کنید. صفحه تماس با ما سایت تان را هیچ وقت دست کم نگیرید و سعی کنید از فرم تماس کوتاه هم در این صفحه استفاده کنید و تمام سعی تان را بکنید تا این صفحه را به زیباترین شکل ممکن طراحی کنید تا بتوانید اعتماد کاربران و موتور های جستجو را در این صفحه به خوبی جذب کنید. صفحه تماس با ما سایت خیلی مهم و پر اهمیت است همین الآن صفحه تماس با ما سایت تان را چک کنید ببینید تمام موارد را داخل آن به خوبی رعایت کردید یا نه.

میخوای سئو رو کامل یاد بگیری؟ عالیه! در دوره آموزش سئو، تمام آنچه که برای بهبود سئو سایت خود نیاز دارید را گفته ایم!

امیدواریم این نکات نیز برای شما جذاب و کاربردی بوده باشد. اگر نظری دارید لطفا از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین ممنون می شویم اگر این مقاله از مجموعه مقالات فاکتور های مهم سئو را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

حتما عضو کانال یوتیوب فصل وردپرس باشید! ما در یوتیوب دوره ها و آموزش های رایگان داریم!!!
5/5 - (2 امتیاز)
مسعود جواهری

لیسانس نرم افزار و دیپلم زبان انگلیسی دارم و بیش از 10 سال است که در زمینه طراحی سایت و سئو فعالیت می کنم. صاحب سایت های فصل وردپرس، سینما مدرن و ورتکس وب هستم اما فعالیت اصلی بنده به عنوان هم بنیان گذار سایت فرالن (فعال در حوزه آموزش آنلاین زبان های خارجی) است.

دوره های رایگان سئو و طراحی سایت در یوتیوب!