در این مقاله از مجموعه مقالات فاکتور های مهم سئو، به 10 نکته کلیدی دیگر پرداخته ایم تا با رعایت آن ها سایت خود از نظر سئو بهینه کنید. با فصل وردپرس همراه باشید.
فهرست عناوین مقاله
31. کلمات کلیدی خود را در 100 کلمه اول به کار ببرید
100 کلمه اول که داخل صفحه اصلی و سایر صفحات سایت تان قرار می دهید، یکی از اصلی ترین و کلیدی ترین کلمات سایت شما برای آن صفحه محسوب می شود. منظور از 100 کلمه اول هر صفحه آن کلماتی نیست کاربران در نسخه نمایشی سایت مشاهده میکنند، منظور از 100 کلمه اول هر سایت، کلماتی است که در page source صفحه از سایت موجود است و گوگل برای کلمات کلیدی که در این قسمت از سایت تکرار شدهاند اهمیت بسیار بالایی قائل میشود.
اگر میخواهید یکی از آدرس های url سایتتان را در یک کلمه کلیدی بالا بیاورید، داخل پاراگراف اول توضیحات آن صفحه کلمه کلیدی را سه بار و با رعایت اعتدال تکرار کنید. در فصل سئو محتوا در دوره آموزش سئو نیز در این مورد بسیار صحبت کرده ایم که پیشنهاد میکنم این دوره را از سایت تهیه کنید و ببینید.
32. در محتوای سایتتان از تگهای H2 و H3 استفاده کنید
همانطور که قبلا هم توضیح دادیم از تگ H1 در محتوای سایت تان استفاده کنید. تگهای H2 و H3 نیز به مراتب بعد از H1 قرار میگیرد. یعنی اولویت قسمت های مهم هر صفحه ابتدا H1 است و بعد از آن H2 و بعد از آن H3 است.
بنابراین شما باید عنوان های موجود در محتوای سایت تان را به ترتیب اهمیت در این تگ ها در سایت تان به کار ببرید و به موتورهای جستجو نمایش دهید و توجه داشته باشید که گوگل و سایر موتورهای جستجو اهمیت زیادی برای تگ ها قائل هستند.
33. ترتیب استفاده از کلمات در تیتر و صفحه را رعایت کنید
گوگل نتیجه ای را به جستجو کنندگان نمایش می دهد که شباهت بسیار زیادی به عبارت جستجو شده داشته باشد. به عنوان مثال شما در عنوان سایت خود نوشته اید “طراحی سایت در تهران” و سایت شما یک سال است که فعال می باشد و شرکت رقیب شما در عنوان نوشته است “شرکت طراحی وبسایت در تهران” و پنج سال است که فعال می باشد. حالا اگر کاربر جستجو کند “طراحی سایت در تهران” مسلما گوگل سایت شما را در نتایج اول نمایش می دهد و سپس سایر سایت ها را نمایش می دهد.
نکته ای که باید دقت کنید این است که کلمات کلیدی تان را هوشمندانه انتخاب کنید و در عنوان و محتوای صفحه به کار ببرید. انتخاب هوشمندانه کلمه کلیدی به این معنی است که شما بررسی کنید کدام کلمات بیشتر توسط مخاطبان جستجو می شوند و آنها را در سایت تان به کار ببرید.
34. به سایت های با کیفیت لینک بدهید
شما حتما نباید فقط دریافت کننده لینک از سایر سایت ها باشید، شما هم باید به سایت های معتبر لینک بدهید و به این وسیله اعتبار سایت تان را بهبود ببخشید. یکی از مواردی که باعث می شود سایت هایی که توسط گوگل جریمه شده اند بخشیده شوند و به وضعیت عادی برگردند، این است که به سایت های معتبر جهان لینک بدهند. البته این کار را زیاد انجام ندهید و از هر صفحه بیش از یک لینک به سایر سایتها ندهید. به عنوان مثال اگر مقاله یک سایت انگلیسی و معتبر را ترجمه میکنید، در پایان آن مقاله لینک به منبع مقاله را هم قرار بدهید. انجام این کار را همراه با رعایت اصول آن اکیدا توصیه می کنم و حتما باعث افزایش اعتبار سایت شما میشود. البته فراموش نکنید که باید فقط به سایت های معتبر لینک بدهید.
35. معمای داخل سایتتان را به وسیله لینک های خروجی حل کنید
این فاکتور یکی از مهمترین فاکتورها برای سایت هایی است که تازه راه اندازی شده اند و میخواهند گوگل سریعتر موضوع سایت و کلمات کلیدی سایت شان را شناسایی کند و آنها را در نتایج جستجو سریعتر نمایش بدهد. موتور های جستجو، کدهای سایت شما و صفحات سایت تان را تجزیه و تحلیل میکنند و به دنبال این هستند که موضوع سایت شما را شناسایی کنند و سایت شما را در دسته بندی های مختلف خدمات قرار بدهند. این روبات ها می خواهند بدانند سایتتان در چه زمینه ای فعالیت میکند.
حالا برای این که بتوانید سریعتر به گوگل بفهمانید سایتتان در چه زمینه ای فعالیت میکند باید به سایت های بزرگ و معتبر جهانی در زمینه کاری خودتان لینک بدهید. مثلاً اگر در زمینه شطرنج فعالیت می کنید به یکی از سایت های بین المللی شطرنج لینک بدهید تا گوگل سریعتر بتواند موضوع سایت شما را شناسایی کند و سایت شما را در بین رقبا در نتایج نمایش دهد. وقتی گوگل بتواند به خوبی موضوع سایتتان را شناسایی کند، حتی خودش یک سری کلمه کلیدی برای سایت شما در نظر میگیرد و سایتتان را در نتایج مربوط به آن کلمه ها نمایش می دهد.
36. محتواهای ارائه شده در سایت تان را ویراستاری کنید
گوگل وب فارسی را با جدیت تمام آنالیز میکند و باید توجه کنید که تمام محتوا ها و مقالات ارائه شده توسط سایتتان بدون اشتباه و غلط املایی و کاملا ویراستاری شده باشد. به همین دلیل نرم افزاری توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت رایگان ارائه شده به نام ویراستیار که با نصب این پلاگین در نرم افزار word کامپیوترتان می توانید قبل از اینکه بخواهید مقاله ای در سایت تان منتشر کنید توسط این برنامه کل غلطهای املایی و مشکلات نگارشی مطلبتان را رفع کنید.
توجه داشته باشید یک انسان میخواهد مقالات شما را مطالعه کند و مسلما اگر در مقالات غلط املایی و اشکالات نگارشی وجود داشته باشد بازدیدکنندگان بسیار ناراحت میشوند و سایت را ترک میکنند و گوگل هم تمایلی ندارد جستجو کنندگان را به سایتهای هدایت کند که محتوای نگارش نشده و پر از غلط املایی دارند. اگر میخواهید این اثر را هیچ وقت فراموش نشود پس لطفاً دید خودتان نسبت به سایت تان این باشد که سایتتان مثل یک کتاب است که قرار است آن را چاپ کنید و بین انسانهای زیادی آن را منتشر کنید. سایت هم دقیقا مثل کتاب است پس سعی کنید برای نوشتن محتوای وب سایت تان و حتی نوشتن توضیحات محصولات خودتان بیشتر وقت بگذارید و تمام جملات داخل وبسایتتان را ویراستاری شده باشند.
37. از محتوای کپی برداری شده استفاده نکنید
از خیلی از سئو کارهای قدیمی و افرادی که در زمینه سئو نوین مطالعه ندارند شنیده ام که اگر شما سایت هایی را پیدا کنید که هنوز از طرف گوگل مورد اهمیت واقع نشده اند و مطالب آن سایت ها را به خوبی و سریع در گوگل ایندکس نمی شود را شناسایی کنید و داخل سایتتان قرار بدهید، آن مطلب به نام شما ثبت میشود نه سایت تازه کاری که اخیراً کارش را شروع کرده است. با توجه به این همه الگوریتم سختگیرانه گوگل به نظر شما این مورد می تواند حقیقت داشته باشد؟
خیر انجام این کارها دیگر قدیمی شده و علاوه بر اینکه برای سایت شما سودی ندارد در آینده نه چندان دور باعث می شود سایت شما در گوگل جریمه بشود و مشمول مجازات های سنگینی بشوید. اگر سایتی را دیدید که هنوز نتوانسته مطالب و مقالات اش را به خوبی در گوگل ایندکس کند دلیلش این است که استانداردهای بهینهسازی و اصولی را در سایتش به خوبی رعایت نکرده و این معنی نیست که گوگل از مطالب آن سایت را ندیده و آنها را در نظر نگرفته است. گوگل مطالب آن سایت های کوچک را هم می بیند اما ممکن است بیشتر از سایت های معروف و بزرگ طول بکشد تا آن مطالب را داخل نتایج قرار بدهد.
38. از میکرو دیتا ها استفاده کنید
استفاده از میکرو دیتا ها (schema) یا اسکیما ها اخیراً خیلی مورد استقبال قرار گرفته و مرجع این کدها هم سایت schema.org است. از برنامه نویس سایت تان بخواهید که این کدها را داخل سایتتان رعایت کند. اگر اخیرا داخل گوگل راجع به موضوعات خاصی جستجو کرده باشید حتما متوجه میشوید در نتایج جستجو قیمت برخی از محصولات را در سمت راست صفحه نمایش میدهد یا اینکه گوگل در برخی از نتایج سایت ها را با ستاره های طلایی رنگ نمایش می دهد. این ها دقیقا همان اسکیما ها هستند که اگر داخل کدهای هر سایتی رعایت بشوند باعث می شود گوگل طبق استانداردهای مشخص راحتتر تشخیص بدهد محتوای این صفحه شامل چه مواردی است و با اطمینان بیشتری سایت هایی که توسط آنها کدگذاری شده است را به کاربرانش نمایش میدهد. اگر شما هم ساختار بهینه سازی سایت تان را بهبود ببخشید و این اصول را رعایت کنید مسلما گوگل ترافیک بیشتری به سمت سایت شما هدایت می کند. مثلا ما خودمان نتایج سایتمان را ستارهدار کردیم و این باعث شد کاربران بیشتر روی سایت ما در نتایج گوگل کلیک کنند.
39. تعداد لینک های خروجی سایت تان را کنترل کنید
البته این نکته بیشتر برای سایت های خبری، تفریحی و دانلود اهمیت دارد. در بسیاری از این سایت ها دیده ام که از صفحه اول سایت و سایر صفحات سایت در حدود 40 لینک به سایت های متفاوت از نوع فالو داده شده است!
مدیران این سایت ها باید حتما از سیاست کاری خود تجدید نظر کنند و بدانند هر لینک از نوع فالو که به سایت های متفرقه می دهند به این معنی است که از اعتبار سایت شان و آن صفحه از سایت شان به سایر سایت ها می بخشند. بدین معناست که اعتبار آن صفحه تقسیم بر 40 میشود و اعتبار آن به 40 سایت بخشیده می شود. اگر مدیر چنین سایتهایی هستید حتما با یک متخصص سئو مشورت کنید و برای برنامه لینک دهی به سایر سایت ها برنامهریزی دقیقی انجام بدهید.
40. از مالتی مدیا ها در سایت تان استفاده کنید
اخیراً مردم به خواندن مقالات و مطالب علمی اهمیت زیادی نمی دهند. یعنی در دنیای پر مشغله امروزی مردم تمایل دارند خیلی سریع و بدون خواندن مقاله های بزرگ به نتیجه برسد و برای اینکه مردم و مخاطبان سایتشان را سریعتر به نتیجه دلخواهشان برسانید میتوانید از تصاویر برای انتقال مفهوم نوشته ها استفاده کنید. یا اینکه فیلم و فایل صوتی تهیه کنید و در سایتتان ارائه کنید تا مردم بتوانند خیلی راحتتر و سریعتر محتوای سایت شما را بررسی کنند و البته مطمئن باشید محتواهای شامل مالتی مدیا ها خیلی سریعتر توسط خود مردم به اشتراک گذاشته می شوند و نتیجه خوبی برای سایت شما دارد.
البته برای پیاده سازی چنین محتواهایی باید زمان و انرژی بیشتری ثبت کنید و کارهای خلاقانه انجام دهید اما اصلا نگران وقت و زحمتی که میکشید نباشید چون در آینده نتیجه اش را دریافت می کنید.
در مقاله بعدی به سایر فاکتورهای مهم سئو خواهیم پرداخت. اگر این نکات برای شما جذاب و مفید بوده است از شما خواهش میکنیم که این مقالات را با سایر دوستان خود که سایت دارند به اشتراک بگذارید تا آنها نیز در کار خود موفق باشند.