با مقاله سوم از مجموعه مقالات فاکتور های مهم گوگل برای سئو در خدمت شما هستیم. در دو مقاله قبل در مورد فاکتور های مهم دامنه سایت و همچنین نکات اساسی سئو صبحت کردیم. حال در این مقاله و چند مقاله بعد، در مورد فاکتور های معماری داخل سایت برای سئو صحبت خواهیم کرد.
فاکتور های معماری داخل سایت
فهرست عناوین مقاله
19. از کلمه کلیدی سایت تان، در عنوان یا تیتر صفحه استفاده کنید
همواره با سایت هایی مواجه شدم که به جای نوشتن کلمه کلیدی سایت شان در عنوان صفحه، داخل عنوان صفحه درج کرده بودند به وب سایت فلان شرکت خوش آمدید یا تیتر صفحه اول صفحه اصلی بود. همواره باید بدانید عنوان هر صفحه یکی از مهم ترین عواملی است که گوگل از آن برای ظاهر کردن سایت شما در نتایج استفاده می کند. شما باید موضوع فعالیت هر صفحه از سایت تان را مشخص کنید و در عنوان هر صفحه مهم ترین کلمه ای که می خواهید در آن کلمه سایت تان را سئو کنید قرار بدهید و توجه داشته باشید صفحه اصلی سایت یکی از مهم ترین صفحات سایت است که گوگل بیشترین اهمیت را به آن صفحه می دهد و صفحه اصلی هر سایت قدرتمند ترین صفحه از آن سایت محسوب می شود و باید سعی کنید رقابتی ترین و مهم ترین کلمه کلیدی سایت تان را در عنوان صفحه اول سایت تان قرار بدهید و با توجه به قدرت url صفحه اصلی سایت از این قدرت در این جهت استفاده کنید که سخت ترین کلمه را با آدرس صفحه اصلی سایت تان بالا بیاورید. این نکته و سایر نکات سئو محتوا را در دوره آموزش سئو نیز گفته ایم که می توانید این دوره جامع را از سایت تهیه و دانلود کنید.
20. کلمه کلیدی در ابتدای تیتر هر صفحه باشد
یکی از مهم ترین نکات در استفاده از کلمه های کلیدی در تیتر یا عنوان صفحه این است که شما باید تیتر سایت تان را با کلمه کلیدی اصلی آن صفحه آغاز کنید. مثلا اگر تصمیم دارید که در کلمه طراحی سایت، یکی از صفحات سایت تان را سئو کنید و آن صفحه را به نتایج اول گوگل هدایت کنید نباید عنوان صفحه مورد نظرتان مثلا اینطور باشد: شرکت برتر طراحی سایت، شما باید اینطور عنوان این صفحه را بنویسید: طراحی سایت توسط برترین شرکت طراحی خاورمیانه.
البته این فقط یک مثال بود که در جهت افزایش آگاهی شما در این زمینه عنوان کردم، تیتر هر صفحه را باید خیلی مختصر و هوشمندانه انتخاب کنید. تیتر سایت جایگاهی برای معرفی شرکت یا برند شما نیست، تیتر هر سایت مهم ترین جایگاه جهت قراردادن کلیدی ترین خدمات قابل ارائه توسط شما در آن آدرس url است و اولین اصل در بالا آمدن در یک کلمه کلیدی خاص داخل گوگل این است که عنوان آن صفحه خیلی حرفه ای نوشته بشود. حتما توصیه می کنم برای نوشتن عنوان های هر صفحه از سایت تان از یک متخصص کمک بگیرید.
21. کلمه کلیدی خود را در تگ توضیحات قرار دهید
تگ توضیحات هر صفحه از سایت که آن را متاتگ توضیحات هم می دانیم و با تگ Description در کد نویسی های سایت لحاظ می شود محلی است برای ارائه توضیحی مختصر از خدماتی که در آن صفحه از سایت ارائه می شود و یا اگر در سایت شما فقط مقاله وجود دارد، این تگ معمولا این جایگاه که دو سطر اول هر مقاله را به اختصار در در نتایج گوگل به کاربران نمایش میدهد. حالا نکته مهم این جا است که گوگل به تگ توضیحات هر سایت اهمیت بسیار زیادی می دهد و شما حتما باید کلیدی ترین کلمات سایتتان را در تگ توضیحات آن صفحه ارائه کنید تا گوگل بتواند آن کلمه را داخل سایت شما تشخیص بدهد و سایت تان را در آن کلمه به نتایج اول هدایت کند. در نوشتن تگ توضیحات بیشتر سعی کنید کلیدی ترین کلمات را در اول جمله به کار ببرید تا گوگل اهمیت بیشتری برای آن کلمه در امتیاز دهی به سایت شما قائل بشود. پس بهتر است سعی کنید کلمه کلیدی که در عنوان هر صفحه به کار می برید در دو سطر اول توضیحات آن صفحه و داخل تگ Description آن صفحه هم به کار ببرید.
22. کلمه کلیدی خود را در تگ H1 هر صفحه به کار ببرید
قطعا تا کنون روزنامه خوانده اید، یا روزانه مهم ترین اخبار را در روزنامه ها مشاهده می کنید؟ معمولا تمام مطالب و جملات آن روزنامه ها را کاملا مطالعه نکرده اید و معمولا بزرگ ترین تیتر برگه اول را مشاهده می کنید و سپس تصمیم می گیرد ادامه آن مقاله یا گزارش خبری را بخوانید یا این که روزنامه را کنار بگذارید. سایت هم دقیقا یک رسانه خبری اینترنت است و هر صفحه از سایت باید یک تیتر خبری درشت داشته باشد و تیتر بزرگ هر صفحه از سایت را همان تگ H1 آن صفحه از سایت می نامیم که بین دو کد <h1> و <h1/> قرار می گیرد. هر صفحه از سایت شما باید یک تگ قدرتمند h1 داشته باشد و کلیدی ترین کلمه آن صفحه را در تگ h1 قرار بدهید تا علاوه بر این که نظر کاربران را به خودش جلب کند، موتور های جستجو هم با خواندن این تگ مهم متوجه موضوع و محتوای آن صفحه بشوند. توجه داشته باشید یکی از مهم ترین ارکان هر صفحه که گوگل پس از ورود به هر سایت به آن توجه می کند همان تگ h1 است که معمولا بسیار بزرگ تر از سایر کلمات و جملات سایت نوشته می شود. پس توصیه من به شما این است که اگر می خواهید یک صفحه را در یک کلمه خاص سئو کنید علاوه بر این که آن کلمه باید در تیتر صفحه و Descroption آن صفحه باشد، خیلی بهتر است که کلمه کلیدی را در تگ h1 آن صفحه هم قرار بدهید و البته بهتر است که کلمه کلیدی را اول تگ h1 قرار بدهید.
23. در محتوا نویسی هر صفحه بر روی کلمه کلیدی آن صفحه تمرکز کنید
این نکته خیلی حائز اهمیت است که مثلا اگر یک صفحه ای را قرار است برای کلمه کلیدی طراحی سایت بهینه سازی کنید، در محتوای آن صفحه نیز بر روی کلمه کلیدی طراحی سایت تمرکز کنید و سعی کنید کلمه کلیدی مورد نظرتان را در سه سطر اول و سه سطر آخر محتوای آن صفحه حتما بدون این که باعث ناراحتی بازدید کننده بشود به صورت هوشمندانه تکرار کنید تا گوگل بتواند تشخیص بدهد که محتوای آن صفحه برای چه کلمه کلیدی مهمی بهینه شده و سایت تان را در این کلمه به نتایج اول هدایت کند. پس علاوه بر این که باید کلمه کلیدی مورد نظرتان را در تیتر و توضیحات و تگ h1 آن صفحه قرار بدهید، باید سعی کنید داخل 3 سطر اول آن مقاله هم کلمه کلیدی را حداقل 2 بار تکرار کنید و به اصطلاح برای کلمه کلیدی که می خواهید در آن کلمه به ردیف های اول بیایید محتوا تولید کنید.
24. تعداد کلمات موجود در محتوای هر صفحه را جدی بگیرید
قبلا گفته می شد هر صفحه استاندارد معمولا باید شامل 800 کلمه یا بالاتر باشد، اما امروزه همه چیز تغییر کرده و متخصصین می گویند یک متن ایده آل باید بالای 3000 کلمه محتوا داشته باشد و این محتوا شامل تصاویر و فیلم ها هم باشد. بنابراین اگر در سایت های انگلیسی به عنوان مثال در مورد موضوع خاصی جستجو کنید خواهید دید گوگل معمولا سایت هایی را در نتایج اول نمایش میدهد که آن سایت پر از متن و تصویر و ویدئو باشد و برای تولید محتوای غنی آن سایت زحمت کشیده باشد و سایت از نظر اطلاعاتی غنی باشد. بله شما هم باید همواره سعی کنید برای کلمات کلیدی تان محتوایی تولید کنید که با ارزش باشد و شامل تصاویر و فیلم های مختلف باشد و مطالعه آن برای کاربران جذاب باشد. هر چه قدر بتوانید راجع به یک موضوعی بنویسید بهتر است.
25. چگالی کلمات کلیدی خود را در هر صفحه اندازه گیری کنید
برای درک بهتر این موضوع برای شما اول یک مثال میزنم: فرض کنید یک سایتی با موضوع کولر گازی که می خواهد رتبه خودش را در کلمه کلیدی کولر گازی افزایش بدهد. مطالب سایتش را مثلا این طور تولید کند: ما ارائه دهنده کولر گازی در ایران هستیم و کولر گازی های ارائه شده توسط ما از کولر گازی هایی که در سایر شرکت های ارائه کولر گازی ارائه می شود کیفیت بهتری دارد… .
حالا فرض کنید این سایت در محتوای خودش بخواهد 50 بار کلمه کولر گازی را در قالب یک متن تک صفحه ای ارائه بدهد، خیلی خوب شما نباید محتوای سایت تان را برای ربات های گوگل یا ماشین ها بنویسید، مگر ربات ها از شما خرید می کنند که با تکرار پشت سر هم کلمات رتبه سایت تان را در آن کلمه افزایش بدهید؟ شما باید مطالب سایت تان را برای انسانها بنویسید. برای کاربران و بازدیدکنندگان از سایت تان مطلب بنویسید و به آنها احترام بگذارید چون آنها انسان هستند و با تکرار کلمات و رنگی کردن آن کلمات کاری نکنید که کاربر از خواندن آن مطالب شما کلافه بشوند و سایتتان را ترک کنند. تعداد کلمات کلیدی شما باید متناسب با تعداد کل کلمات موجود در متن مقاله تکرار بشوند نه بیش از حد.
به حاصل تقسیم تعداد کل کلمات هر صفحه نسبت به تعداد کلمه کلیدی تکرار شده در آن صفحه چگالی کلمه کلیدی یا keyword density می گوییم. میزان استاندارد چگالی کلمات کلیدی در یک صفحه معمولا از ۱ تا ۳ درصد است نه بیشتر.
26. محتوای کپی داخل سایت تان قرار ندهید
علاوه بر این که نباید محتوای سایر سایت ها را داخل سایت تان کپی کنید، همواره نباید هم مطالب یک صفحه از وب سایت تان در سایر صفحات سایت تان کپی یا Duplicate شود. به عنوان مثال اگر داخل یکی از صفحات سایت تان در مورد کلمه طراحی سایت تولید محتوا کرده اید و یک متن کاملی راجع به این موضوع نوشتید و سال ها از این موضوع گذشته، نباید همزمان یک صفحه جدید دیگر هم ایجاد کنید و همین محتوا را در آن صفحه هم کپی کنید، به زبان ساده تر شما نباید حتی مطالب را داخل سایت خودتان هم کپی کنید و یک پاراگراف را در اUr های مختلف سایتتان تکرارش کنید. اگر این کار را انجام بدهید یک امتیاز منفی از سمت گوگل دریافت می کنید، در فاکتور شماره 69 بیشتر در این مورد به شما توضیح خواهیم داد.
27. از تگ rel = canonical در صفحات سایت تان استفاده کنید
همواره در برخی از سایت های خبری و فروشگاهی به دلیل پیچیدگی و تنوع بالا محصولات، بعضی از محتواها در بعضی از صفحات دائما تکرار می شوند و برای این که از کپی شدن مطالب داخل سایت جلوگیری کنید می توانید از تگ rel = canonical در صفحات سایت استفاده کنید. کار این تگ این است که یک مطلب را فقط به یک آدرس url سایت نسبت می دهد و به ربات های گوگل دستور می دهد که این مطلب را فقط برای یکی از صفحات سایت با آدرس url خاص ملاک قرار بدهد و این تگ به ربات های گوگل می گوید اگر این مطلب در url های دیگری از سایت تکرار شده بود آن ها را در نظر نگیرید و سایت را به دلیل انتشار مطلب تکراری جریمه نکند و فقط این محتوا برای یک آدرس url معتبر هست. لطفا در مورد این تگ بیشتر تحقیق کنید و آن را در صفحات سایت تان رعایت کنید. البته به صورت پیش فرض داخل خیلی از سیستم مدیریت محتواهای جهان این مشکل پیش نمی آید که یک مطلب به صورت تکراری در سایر صفحات منتشر بشود.
28. به سرعت باز شدن سایت تان در مرورگر Chrome توجه کنید
مرورگر کروم همواره یک مرورگر محبوب محسوب می شود و باید بدانیم که این مرور در توسط خود شرکت گوگل طراحی شده و همواره به بهترین نحوه ممکن پشتیبانی می شود. اگر شما داخل مرورگر کروم وارد حساب جیمیل خود شده باشید و دیگر از حساب جیمیل خارج نشوید و بعد از آن در مورد مطلب خاصی داخل گوگل جستجو کنید و داخل نتایج گوگل بشوید، همواره خود گوگل اعلام کرده که در این شرایط نتایج و اطلاعات شما را جمع آوری و کنترل می کند و بررسی می کند که شما از کدام سایت رضایت بیشتری دارید و در کدام سایت ماندگاری بیشتری دارید و برای گوگل خیلی اهمیت دارد که اگر کاربری از طریق این مرورگر وارد سایتی می شود، سرعت باز شدن آن سایت برای بازدید کننده چه طور است. بنابراین همواره این نکته را در نظر داشته باشید که سایت تان با مرورگر کروم سازگار باشد و با سرعت بالایی در این مرورگر باز بشود و سایت تان برای این مرورگر به خوبی بهینه شده باشد.
29. تصاویر موجود در سایت تان را بهینه کنید
حجم تصاویر و سرعت بازگزاری تصاویر در هر صفحه از سایت تان بسیار حائز اهمیت است. شما باید همواره دقت کنید تصاویر سایت تان بهینه و به اصطلاح حجمش پایین باشد. به عنوان یک نکته طلایی جهت بهینه سازی تصاویر موجود در سایت تان هنگامی که با فتوشاپ تصویری برای سایت تان طراحی می کنید یک قسمت در فتوشاپ با عنوان tag manager موجود است و توسط این ابزار می توانید بر روی تصویرتان تگ بزنید و پس از آن اگر هر سایتی تصویر شما را کپی کرد، سایت شما در نتایج نمایش داده می شود. همچنین حتما سعی کنید تصاویر سایت را توسط نرم افزار های بهینه سازی تصاویر بهینه کنید و حجم آن ها را کم کنید تا سرعت باز شدن وب سایت تان افزایش پیدا کند.
30. محتوای قدیمی سایت تان را به روز کنید
گوگل همواره از شما به عنوان مدیر سایت انتظار دارد محتواهای سایت تان را طی مرور زمان به روز کنید. مثلا اگر در مورد یک موضوع تخصصی مانند استاندارد های طراحی سایت مقاله نوشتید خوب مسلما در سال آینده این استاندارد ها تغییر می کنند و شما هم باید اطلاعات به روزتری به مشتریان تان ارائه کنید. بنابراین شما همواره باید به مقاله های قدیمی سایت تان هم سر بزنید و نقص های آن ها را را رفع کنید و اطلاعات بیشتری به ان مقالات اضافه کنید. یکی از اصلی ترین نکات در حفظ رتبه یک صفحه در یک کلمه کلیدی خاص این است که محتوای آن صفحه همواره به روز و بهتر و حرفه ای تر بشود، فقط در این صورت می توانید رتبه سایت تان را در برخی از کلمات مهم و رقابتی حفظ کنید. حتی بعضی از وب سایت های علمی بزرگ گاهی تولید محتوا را متوقف می کنند و شروع می کنند محتوا های قدیمی تر را به روزتر می کنند. شما هم باید به محتوا های قدیمی تر اهمیت بدهید و سعی کنید همواره برنامه ریزی کنید که مقالات قدیمی را بهبود بدهید و نقص های آن ها را رفع کنید.
در مقاله بعدی فاکتور های مهم سئو، به ادامه این نکات می پردازیم.