در مقاله اول فاکتور های سئو، به 10 فاکتور مهم و کلیدی سئو که اساس سئو سایت است پرداختیم. در این مقاله ادامه این فاکتور های سئو را می خوانید تا با این نکات بتوانید سئو سایت خود را بهبود دهید.
فاکتور های مهم دامنه سایت
فهرست عناوین مقاله
11. عمر دامنه تاثیر زیادی در رتبه سایت شما در گوگل دارد
همواره بارها شنیده اید که عمر دامنه تاثیر زیادی در رتبه سایت در گوگل دارد. این این مفهوم را واضح تر برای شما توضیح می دهیم. منظور از عمر دامنه این نیست که شما یک دامنه ای که 10 سال پیش توسط شخصی ثبت شده را خریداری کنید و سایت خود را با آن دامنه راه اندازی کنید. منظور از عمر دامنه اولین مرتبه ای است که گوگل دامنه شما را ایندکس کرده است و پس از آن همیشه فعال و در دسترس بوده است.
دامنه ای که سال ها پیش خریداری شده و بر روی آن سایتی فعال نبوده است را نمی توان دامنه ای ارزشمند از دیدگاه گوگل محسوب کرد. دامنه ای ارزشمند است و عمر بالایی دارد که به عنوان مثال از 10 سال پیش تا الان فعال و برای کاربران قابل دسترس بوده باشد. بنابراین شما سایت تان را هر چه قدر سریع تر راه اندازی کنید و بر روی سایت تان به صورت تدریجی زحمت بکشید. چون هر چه قدر عمر وب سایت شما بیشتر بشود امتیاز بیشتری هم نسبت به رقیبان تان دریافت می کنید.
12. از کلمه کلیدی در نام دامنه خود استفاده کنید
البته گوگل اخیرا اعلام کرده که استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه دیگر نمی تواند در در سایت شما در آن کلمه کلیدی تاثیر گذار باشد اما مطمئن باشید که اگر بتوانید کلمه کلیدی سایت تان را در نام دامنه قرار بدهید و سپس دامنه را ثبت کنید به طور جدی در رتبه سایت شما تاثیر گذار است. به عنوان مثال اگر می خواهید با واژه طراحی و در ردیف های اول گوگل باشید بهتر است دامنه مانند tarahisite را خریداری کنید و روی سئو آن سایت کار کنید که البته خیلی از دامنه ها با نام های زیبا که حاوی کلمات های رقابتی هستند قبلا توسط اشخاص دیگری ثبت شده اند و به راحتی نمی توانید چنین دامنه هایی را خریداری کنید. به استفاده از این تکنیک exact mach domain می گویند.
گوگل اخیرا در وب انگلیسی خیلی به سایت هایی که کلمه کلیدی آن ها در نام دامنه وجود دارد اهمیت می دهد، در حقیقت تجربه به من این را ثابت کرده که یک نام دامنه خوب خودش به تنهایی بخشی از کار سئو شما را آسان تر کرده است.
13. کلمه کلیدی شما در اولین بخش دامنه باشد
ابتدا نکته قابل اهمیت در انتخاب نام دامنه این است که تعداد حروف دامنه تان نباید بیش تر از 12 حرف باشد، زیرا اگر تعداد حروف دامنه تان بیش از ۱۲ عدد باشد به خاطر سپاری آن توسط کاربر کار بسیار سختی است. یکی از اصلی ترین نکات در انتخاب نام دامنه مناسب این است که نام دامنه کوتاه باشد و کاربر به راحتی بتواند آن را به خاطر بسپارد.
به عنوان مثال اگر تمایل دارید در کلمه کلیدی طلا در نتایج گوگل موقعیت بهتری نسبت به سایر رقیبان تان داشته باشید از کلمه طلا در اول نام دامنه استفاده کنید. مثلا از دامنه tala-royal را انتخاب کنید و عنوان برند را در قسمت دوم دامنه قرار بدهید. این که کلمه کلیدی در کدام قسمت از نام دامنه شما قرار گرفته باشد و برای کاربران و موتور های جستجو قابل فهم باشد خیلی مهم است.
14. زمان انقضاء دامنه شما طولانی مدت باشد
اگر زمان انقضا دامنه ی باشد کمتر از 2 سال باشد، گوگل اهمیت کمتری نسبت به سایت های قدیمی تر به سایت شما می دهد. مثلا اگر دامنه شما قرار باشد طی 4 ماه آینده منقضی بشود و با توجه به این که گوگل تاریخ انقضا و مشخصات هویت دامنه ها را بررسی می کند، و بعد از آن رتبه بندی ها را انجام می دهد، برای یک سایتی که قرار باشد طی 4 ماه آینده منقضی بشود، اهمیت چندانی قائل نمی شود.
گوگل به خوبی درک می کند که اگر سایتی واقعا تصمیم داشته باشد سال ها خدمات خوب به کاربران ارائه کند و سایتش برایش مهم باشد و منبع درآمد باشد، حتما بر روی سایت و دامین آن سایت سرمایه گذاری بالایی انجام می دهد. به عنوان مثال شرکت هایی که با اطمینان نسبت به طراحی و راه اندازی سایتشان اقدام می کنند، دامنه خود را حداقل برای 5 سال آینده تمدید می کنند و گوگل این موضوع را به خوبی درک می کند.
ممکن است پیش خودتان بگویید که خب ما که اجازه نمی دهیم دامنه سایت مان منقضی بشود و وقتی که موعد تمدیدش رسید برای یک سال آینده دامین را تمدید می کنیم. نه، گوگل این طور راجع به سایت شما فکر نمی کند. پس توصیه من این است که حتما دامنه سایت تان را که قرار است برای سئو آن سایت سرمایه گذاری کنید را برای ۵ سال آینده تمدیدش کنید. در مورد این نکته و سایر نکات سئو نیز در دوره آموزش سئو مفصل صحبت کرده ایم که پیشنهاد می کنم حتما این دوره را از سایت تهیه کنید و ببینید.
15. از کلمات کلیدی در subdomain استفاده کنید
با توجه به این که گوگل اخیرا اعلام کرده اعتبار هر ساب دامین یا زیر دامنه را مجزا از دامنه اصلی سایت ها در نظر می گیریم، به شما توصیه می کنم با بعضی از کلمات رقابتی خودتان ساب دامین و لندینگ پیج های جدید طراحی و راه اندازی کنید و سپس بر رود افزایش رتبه ساب دامین تان در گوگل تمرکز کنید.
به عنوان مثال دامنه blogfa.com را شما می شناسید. این سایت بیش از هزاران ساب دامین (وبلاگ) دارد که هر کدام از آن ها در برخی از کلمات کلیدی رتبه بسیار خوبی در نتایج جستجو دارند و گوگل هر ساب دامین از این سایت را یک سایت یا وبلاگ جداگانه شناسایی کرده و در برخی از کلمات کلیدی به این وبلاگ ها رتبه قابل قبولی داده است. پس اگر شما هم چند تجارت را دارید که در حوزه های متفاوت فعالیت دارند می توانید برای هر کدام ساب دامین ایجاد کنید و ساب دامین ها را سئو کنید.
16. تاریخچه دامنه خود را قبل از ثبت آن حتما بررسی کنید
یکی از مهم ترین نکاتی که معمولا توسط مدیران سایت ها و سئو کارها بررسی نمی شود و به آن هیچ وقت اهمیت نمی دهند، در حالی که این یکی از بزرگترین و تاثیر گذار ترین عوامل در پیشرفت یک سایت محسوب می شود، گوگل بارها و بارها در وبلاگش اطلاع رسانی کرده که ما اطلاعات مالک دامنه ها را هر چند وقت یک بار بررسی و در پایگاه های اطلاعاتی خود نگهداری می کنیم و برای رتبه بندی آن دامنه در نتایج استفاده می کنیم.
این نکته از آن جایی اهمیت دارد که شما وقتی یک دامنه را ثبت می کنید و از آن استفاده می کنید، از این موضوع اطلاع ندارید که این دامنه ممکن است 5 سال پیش توسط یک شخص دیگر هم ثبت شده و پس از مدتی آن سایت تعطیل شده باشد. از خودتان بپرسید چرا شخصی سایتش را تعطیل کرده؟ و دامنه برای ثبت مجدد آزاد شده؟ خب مسلما اگر آن یک سایت و دامنه موفقی بود هیچوقت تعطیل نمی شد. این جا است که این احتمال وجود دارد که مالک این دامنه قبلا کارهای خلاف قوانین موتور های جستجو مانند اسپم و سوء استفاده انجام داده باشد و سایت توسط موتور های جستجو جریمه شده باشد و اعتبار این دامنه برای همیشه پیش موتور های جستجو سیاه و غیر قابل بخشش باشد.
قبل از آغاز پروژه سئو توسط ابزار archive.org دامین سایت تان را آنالیز کنید و ببینید قبل از شما این دامنه توسط چه اشخاصی ثبت شده اند و چه سایت هایی بر روی این دامنه فعال بوده اند. در انجام پروژه های بهینه سانی، تاریخچه دامنه را به عنوان یک کارنامه و برگ برنده در نظر بگیرید.
17. وضعیت دامنه خود را از حالت مخفی خارج کنید
برخی از ارائه دهندگان سرویس های دامنه در پنل های مدیریتی دامنه، به شما این امکان را می دهند که وضعیت مالکیت دامنه خودتان را از دید عموم مخفی کنید و به اصطلاح دیگر هیچ کس نمی تواند متوجه بشود که این دامنه برای شما است (مخفی کردن whois دامنه). اما نکته قابل توجه این است که برای گوگل خیلی اهمیت دارد که بتواند متوجه بشود این دامنه توسط چه کسی و با چه هویتی ثبت شده و مالک دامنه این وب سایت دقیقا چه فردی است. گوگل برای این که بتواند بهترین و امن ترین سایت ها را به کاربرایش در نتایج ارائه کند باید بتواند که تشخیص بدهد که این دامنه توسط چه شخصی ثبت شده و آیا این شخص قبلا مالک سایت هایی نبوده که در لیست اسپم بوده اند؟
گوگل اگر بتواند تشخیص بدهد که مالک دامنه یک فرد متخلف که قبلا بر خلاف قوانین موتور های جستجو فعالیت کرده (تصمیم به فریب ربات های موتور های جستجو داشته) آن سایت را در نتایج به هیچ عنوان به کاربرانش نمایش نمی دهد، بنابراین اگر اطلاعات Whois دامنه شما private یا خصوصی است از همین الان وضعیت دامنه خودتان را public کنید تا گوگل بتواند مالک دامنه را شناسایی کند.
اگر قبلا دامنه ای داشتید که توسط گوگل جریمه شده است، پس دیگر به هیچ عنوان در آینده با آن نام و نام خانوادگی و با آن مشخصات دامنه نخرید و سعی کنید از مشخصات یکی از آشنایان تان یا نام شرکت خودتان جهت ثبت دامنه جدید استفاده کنید و سعی کنید به هیچ عنوان دامنه های دست دوم در اینترنت خریداری نکنید.
18. از دامنه های ملی ir. برای راه اندازی سایت تان استفاده کنید
یکی از اصلی ترین نکات و راه ها در ظاهر شدن سایت در نتایج این است که اگر می خواهید و کشور ایران و در وب فارسی جایگاه مطلوبی در نتایج گوگل کسب کنید، از دامنه های ملی کشور ایران مانند ir. برای شروع کار خودتان استفاده کنید. در صورتی که از دامنه ir. برای سئو و بهینه سازی سایت تان استفاده کنید و سایت تان را با دامنه آی آر راه اندازی کنید با توجه به این که گوگل زبان و مکان جستجو کنندگان را شناسایی می کند، مثلا شناسایی می کند که یک شخص ایرانی با یک کلمه فارسی در حال جستجو داخل گوگل است، و با توجه به این که گوگل می داند یک سایت ir. نیز مربوط به یک فرد و شرکت ایرانی است؛ سعی می کند سایتی را در نتایج به کاربرانش نمایش بدهد که هم زبان و هموطن فرد جستجو کننده باشد. به همین دلیل استفاده از دامنه های ir. برای سایت های فارسی و بهینه سازی آن ها یک برگ برنده محسوب می شود.
ادامه این 126 فاکتور مهم سئو را در مقالات بعدی حتما مطالعه کنید.